Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
Vettem egy samsung 840 ssd-t és a következőt tapasztaltam a sata3 marvell vezérlővel 200MB/s a max olvasás, az intel sata2-vel 270MB/s, azt olvastam, hogy azért ezzel a szutyok marvell-el is kéne 370-380 körül mennie. Gépem az adatlapomon. Elvagyok sata2-n is, de azért érdekelne, hogy miért teljesít ilyen rosszul sata3-on. (windows7-8 on is ugyanaz volt a helyzet, win achi driverrel nézve)
-
Dragon3000
veterán
válasz Dragon3000 #4153 üzenetére
Erre a kérdésemre valakinek van valami ötlete?
-
Dragon3000
veterán
válasz Balázs1986 #4166 üzenetére
Azért az vicc, hogy a sata3as marvell lassabb, mint a sata2es intel. Tudomásom szerint ugyanaz a kábel kell sata2 és sata3-hoz is.
-
Dragon3000
veterán
válasz Balázs1986 #4174 üzenetére
Ha a kábellel lenne gond, akkor ugyanazzal a kábellel nem lenne majd 1,5x gyorsabb az intel sata2-n. De azért majd megpróbálom egy másik kábellel is.
Bodor: Sata3_1 és Sata3_3 porton is próbáltam. Semmit nem változott.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Samsung 840 120GB-os ssd-m van és a következő problémám lenne:
pár óránként belaggol a gép, mpchc-val nézek filmet akkor pár másodpercig akad, mintha folyamat nyomnám a space-t, youtube videónál is előfordul.
A rendszert hdd-ről mentettem át, több sata kábelt is próbáltam, több porton is. -
Dragon3000
veterán
válasz Dragon3000 #4629 üzenetére
Erre valaki?
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
Az oldalon ennyit írnak róla:
1 db M.2 Socket 3, M Key csatlakozással, 2242/2260/2280 típusú tárolóeszközök támogatása (SATA és x2 PCIe mód egyaránt)*1
1 db M.2 Socket 3, M Key csatlakozással, 2242/2260/2280 típusú tárolóeszközök támogatása (4x PCIe mód)*2
6 db 6 Gb/s SATA-csatlakozó, szürke
*1 Ha az M.2_1 foglalatban SATA módban telepített eszköz található, akkor a SATA_1 csatlakozó nem használható. -
Dragon3000
veterán
válasz Kékes525 #35359 üzenetére
Nem az idő a lényeg, hanem az írt adatok és ott is a sok kicsi fájl jobban terheli az ssd-t. De akkor is gyorsan esik a kondíció, de az is lehet, hogy rossz a kijelzés, aki jobban otthon van a márkával az majd megválaszolja. A régi sima 840em 10-12TB írásnál még 90% körül volt.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
válasz Frawly #35370 üzenetére
Az egész onnan indult, hogy kérdezte miért eset már 2%-ot a kondíciója, mivel nincs 1TB se az írása ez nem megszokott, ezért hoztam fel, ha esetleg kis fájlokkal dolgozik lehet az, de lehet, hogy csak rosszul jelzi a meghajtó kondícióját, vagy csak gyárilag gyorsabban csökken ez az értéke az ssd-nek.....
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
válasz Frawly #35581 üzenetére
Tudomásom szerint a 840 evo volt a szar széria, ami később jött ki. Nem tudom, a samsung 2*2TB, ami tesómnál szolgál hibátlanul, mindkettőben van már 3000 nap, mindig megvolt oldva a megfelelő hűtésük és a mai napig nem volt velük gond. Nekem a hgst-kben van 1500-2000 nap ezek is hiba nélkül mennek.
-
Dragon3000
veterán
válasz Doky586 #35594 üzenetére
Igen jött ki rá, de nem csak egy meg szerencsétlenkedtek, aztán az utolsónál a teljes tartalmat frissítette az ssd-n, hogy jó legyen, kérdés, hogy ezt milyen gyakorisággal csinálja, hogy ne lassuljon be. Ezen gondokat a basic-kel nem tapasztaltam, így nem tudom miéért is lenne ez a legszarabb szériája a samsungnak, amikor az evokkal volt a gond (tudom, ezt nem Te állítottad).
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Frawly #35622 üzenetére
"De tegyük fel, az adott SSD menne 20 évig. Az mire lenne jó? Annyi idő alatt mind sebességben, mind tárhelyben teljesen elavul"
Csak erre a részre reagálnék, pl van egy épített nasod és lecseréled az ssd-t a gépedben a régi 60-120GB-os ssd bőven elég a nas rendszernek, amit nálam pl egy velociraptor 500GB-os szolgál, amin van 30GB adat. Ha a bátyámnak nem kellett volna a 840 120GB-os ssd, ment volna a nasba.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Frawly #35632 üzenetére
Itt most az ár lényegtelen, csak leírtam, hogy mire jó egy régi, kicsi és szerinted lassú ssd, ha az ember fejleszt. Ha működik, akkor minek vegyen az ember másikat, ha ezt is fel tudja bizonyos dolgokhoz használni így nézve szerintem az a pocsékolás, ha szarul tervezik meg és pl garancia után elhullik és venni kell egy másikat, ezzel is csak a szemetet termelik, a helyett, hogy mondjuk a garancia idejének a 2x-t is tudná. Nem mindenkinek kell amúgy több terás ssd, és a sata csatlakozó nem hiszem, hogy 10-20 éven belül el fog tűnni, mert a hdd-nek és az optikai megoldásoknak bőven elég ez a csatlakozó felület is. De a vélemény különbségen nem fogunk összeveszni.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz gya/352 #35650 üzenetére
A legtöbb esetben az ssd-hez járó programmal manuálisan is tudod optimalizálni az ssd-t így sok károd nem lesz belőle, sokáig használtam egy samsung 120 gigás ssd-t olyan gépben ami csak ide módban tudta kezelni a satat, akkor se volt trim meg társai. Használat során nem vettem észre, hogy lassabb lett volna az ssd csak 8-9 hónap használat után tesztelve, de a samsung programjában lévő optimalizálás vagy milyen néven volt lefuttatása utána újra a régi értékeket produkálta az ssd.
-
Dragon3000
veterán
válasz Doky586 #35663 üzenetére
Mit korábban írtam, nem ment a trim egy régi 775-s géppel és csak tesztelővel vettem észre, hogy kb felére csökkent az írási sebessége az ssd-nek, de a gép használata közben semmit és mindezt 8-9 hónap után. De ettől függetlenül nem fogom kikapcsolni a mostani ssd-mnél, mert nem véletlen került bele ez a funkció.
(#35664) Sethdobaloah
Nekem egy Toshiba XG4 van és alapjáraton 50 fok körül szokott lenni, pedig hűtőborda is van rajta, intenzívebb használat során 60-65ig is fel tud menni.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Dtomka #35992 üzenetére
Én az ms saját megoldásával szoktam megcsinálni az usb telepítőmet és eddig az is tökéletes volt.
+1 gondolat
És usb 3 nem ajánlott (még mindig nem) usb telepítéshez, én ezt már régen tudom, te nem? Nem minden pendrive- ot ismert fel. Ezért 99% ban usb 2 -t érdemes használni!Itt nem lehet olyan gond is, hogy pl az usb3 közvetlen a chipsetben lévő vezérlőre van e kötve vagy egy külön vezérlőre? Mert nekem a win10 telepítő kapásból ment eddig usb3 portról, pendriver-ról és külső hdd-ről is.
-
Dragon3000
veterán
válasz Vismajor01 #36258 üzenetére
"Mióta megvettem ilyen, de először HDD-kkel installáltam a windowst és ha azokat lehúztam nem is bootolt, gondoltam ez a probléma, de újratelepités nem oldotta meg."
Húzz le mindent a gépről és csak az ssd maradjon és úgy telepítsed fel a windowst, mert ez alapján a rejtett partíciókat valamelyik hdd-re rakta.
-
Dragon3000
veterán
válasz pinnacle #36419 üzenetére
Játékoknál jártam úgy, hogy 8GB mellett tiltott lapozófájllal kidobált, hogy elfogyott a ram, pedig csak 5-6GB volt használatban, amint adtam neki 1GB lapozófájlt megszűntek ezek a hibák.Sőt egyszer volt olyan program, ami el sem indult míg nem volt lapozófájl beállítva, még jó, hogy írta, hogy kell neki, mert nem jöttem volna rá a hibára.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Az idő mindegy, az írt adat mennyiség a lényeg és ha megnézed a kettő között közel 2x-s eltérés van és a kondíció esésben is, teljesen normális. Példával szemléltetve, lehet neked egy 10 éves ssd-d ha csak 10TB írás történt rajta kondíció szempontjából jobb lesz, mint a 3 napos, amin írás teszt ment folyamat és ez miatt van rajta 100TB írás, az már más kérdés, hogy az adott ssd-k mennyi írást bírnak ki.
-
Dragon3000
veterán
válasz Emperor_ #36658 üzenetére
Az ilyen listákat szerintem nincs értelme nézni, mert nem szeretik frissíteni a gyártók. Ki kell próbálni azt az ssd-t másik gépben is, hogy ki lehessen zárni az ssd-t a képletből és akkor marad az alaplap vagy a kábel, esetleg egy másik meghajtóval is meg lehetne nézni, mert lehet az is, hogy valami miatt nem fér össze a kettő alkatrész.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Autós topik
- Dell notebook topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vírusirtó topic
- Autodesk - Revit
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.