Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Üdv mindenkinek, nemrég boldog tulajdonosa lettem egy OCZ Vector ssd-nek. Szuper darab, a gyorstesztem kb hozza a tesztoldalak eredményeit. Egy dolog miatt aggódom egy kicsit, ez az élettartama.
Fentebb olvastam valahol, hogy érdemes egy kis helyet partíción kívül hagyni, hogy tovább éljen a meghajtó, igaz ez?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Üdv mindenkinek,
Hamarosan érkező Latitude E7450-emet szeretném egy sportos tempót produkáló mSATA SSD-vel megörvendeztetni.
Kérdés: az mSATA meghajtóknak van bármilyen alapvető hátrányuk a 2.5"-os nagytesókhoz képest a kisebb max kapacitást leszámítva?
Kérdés2: lehet gond a kompatibilitással, hogy a noti xy típust nem szeret?A Samsung 840/850 EVO és a Crucial m550/mx200-es példányokkal van hosszabb távú tapasztalat? Érdemes valameilyiket kerülni? (az 512GB, esetleg 1TB környéki kapacitású darabok érdekelnek)
-
t72killer
titán
Hogy állnak a 850 evo-k lassulás és újraírási ciklusszám téren, van esetleg vkinek tapasztalata nagyobb mennyiségű újraírással? Végülis ez is egyfajta tlc, csak nagyobb csíkszélen... mSATA ssd-t keresek és eddig az egyetlen jelölt az 1 terás 850 evo. Persze, nagyon szívesen venném a pro-t ha kiadták vna mSATA csatolóval.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Csak mSATA hely van a laposban, (Latitude E7450, dVGA verzió - a vga miatt nem fért a 2.5"-os), úgyhogy vagy a 850 evo, vagy egy 512-es más gyártótól. Bár elvileg a többiek is áttértek már TLC-re asszem , max kevesebb a felhasználó aki kiabálna a lassulás/hibák miatt
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
Igen, és ez az 1terás verziónál 4W felett eszik. Már kb 2.5"-os HDD kategória, igaz némi javulást látni az elődhöz képest.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #18488 üzenetére
Itt pl elég rendesen megnyúzták és nem említik, h bármi gond lenne vele. Berendeltem a cuccost, ha nem jó, visszaküldöm.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Hátigen, nem lesz könnyű tartósan megizzasztani, a leggyorsabb forrás, amim van, az egy 2.5"-os OCZ Vector, 500MB/sec-el elvileg tud szolgáltatni, bevetem az ügy érdekében - bár valszleg a meghajtón belüli másolás is lehet ilyen terhelő.
-
t72killer
titán
Nyilván nem akarom megsütni, 60 fok felett abbahagynám a szivatását, annyit még bírnia kell
#18499: Hja, mindenképp csak teljes backup mellett használnám a cuccost. Milyen öreg amúgy? Nagyon meg lehet gyötörve, hogy ennyi hibát produkáljon.
-
t72killer
titán
válasz Fire/SOUL/CD #18508 üzenetére
öőő, ez gondolom nem a 18506-ra volt. Én nem is SSD, hanem alaplapi problémát szimatoltam a kollégánál.
840/850 kérdésben meg meggyőztem magam, bár sikerült azt a példányt megrendelni, amivel Anandék szívtak egy sort, de azért optimista vok .#18509: "verem cím" <-ezen dobtam egy hátast
#18511: Gondoltam énis, hogy a kisebb írási sebesség nem izzítja be annyira. Majd próbálok ügyeskedni infrahőmérővel melegedés-ügyben (ok, egy hőfokadat van, de azt se árt tudni, hány fokos az alaplap mellette)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Eredmények SATA2-es mSATA porton (Samsung EVO 850 1TB, mSATA), egyelőre csak ilyen gépbe tudtam betenni, úgyh a szekvenciális és az 512 adatoktól ne tessék megrémülni:
Melegedős a kicsike - bár egyelőre 50km választ el az infrahőmérőmtől, csak a HDS-adatra tudok támaszkodni: alapos Crystaldisk-ezés közben kb 60 fokra melegszik, kíváncsi vagyok, mit művel majd SATA3-on
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz Vakegérke #18572 üzenetére
Amúgy van összefüggés a meghibásodás és aközött, hogy milyen intezitással írunk az SSD-re? Hamarabb kikészül, ha az évi 20-30TB-ot három nap alatt írom rá, mintha egyenletesen elosztva kapná? Gondolom a melegedés/nagyobb hőingás se túl egészséges a celláknak
-
t72killer
titán
válasz MPowerPH #18575 üzenetére
Ahogy a többiek mondják, a SATA-vezérlőben van a kutya elásva. Ez kitűnik abból is, hogy csak a szekvenciális értékekkel van gond, az 512 és a 4k rendben van, lévén ezek nem közelítik a vezérlő limitjét.
#18580: Várjuk az intel-SATA-s eredményeket
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz cyberkind #18609 üzenetére
Apropó windows: első közelítésben ne tégy fel semmilyen chipset vagy SATA-drivert, bezavarhat a TRIM-működésébe (az alap win8-as driverekkel mennie kell).
Tényleg, kérdés a szakikhoz: linux (ubuntu/xubuntu) alatt mire figyeljen az ember?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz radi8tor #18647 üzenetére
"Nem, msahci-t. Windows sajátja a legjobb."
Erre van valami szakszerű magyarázat? Én is azt olvasom több helyen, hogy nem érdemes feltenni az RST-drivert, chipset drivert meg mégkevésbbé, de miért? Gondolom az msachi is egy intel driverből lett készítve...
-
t72killer
titán
válasz Zoli-bácsi #18655 üzenetére
Gondolom a win telepítő GiB-ban számol (a normális 1024 alapon), a samu - és az összes tárhelygyártó meg GB-ban (decimális). 250GB=233GiB, úgyhogy még kaptál is egy kis extrát
-
t72killer
titán
válasz mdraco #18664 üzenetére
Annyi haszna lenne, hogy az adatbetöltési-másolási feladatok (programindítás, doksibetöltés, windows-boot) gyorsabbak lennének, de ahova procierő is kell, ott lassú marad. Egy használható SSD kb 20kFt-tól indul, itt érdemes elgondolkozni, hogy az egész notit cserélje-e az ember egy új, SSD-s változatra, lehet jobban járna az ismerősöd.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
mSATA ssd-t hogy érdemes leginkább asztali gépbe szerelni, ha az alaplapon nincs csati? SATA->mSATA adapterrel vagy valamilyen PCIe kártyával? (z87-es lapom van, intel SATA-val)
-
t72killer
titán
válasz C4mp3r #18685 üzenetére
Sztem a legegyszerűbb, ha dualbootba mellé teszel egy másik windowst aztán FW frissítés után törlöd, sztem gyorsabb, mint egy belakott rendszert ghostolgatni - ráadásul ott úgyis kell egy friss rendszer.
#18687: Megbízható a driver huza-vona win8 alatt?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Tudom, hogy visszatérő kérdés, de tiszta vizet kellene önteni chipset/SATA-driver ügyben a pohárba. Ezekszt az irst nem rossz, és ha nem nyírja ki a TRIM-et (egy ideje nem teszi), akkor nem kéne, hogy bármi galiba legyen a M$ driverek frissítéséből. Persze az új, intel downloadcenteres driverekről beszélek, nem vmelyik OEM által a neten felejtett 4-5éves verziókról.
Írom mindezt azért, mert notebook-újrarakás előtt állok és a driverezés elég komolyan javít az akksiidőn (mikor alszik a pcie, usb, stb kérdéskör) - és csak akkor mondanék le az új driverekről, ha konkrét, nyomós ok van rá.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz ZTE_luky #19275 üzenetére
Ha működőképes az SSD, akkor Sztem nyugodtan használd, nem szabad, hogy az legyen a baj oka. Esetleg nézd meg HD sentinellel (portable próbaverzió is okés), hány fokon pörög az SSD - ha túl meleg (=túl sokat eszik), akkor okozhat még bajt és érdemes cserélni.
-
t72killer
titán
Gyors kérdés: ma kaptam vissza gariból a latitude notimat és másik SSD-típus van benne. Itt van még a régi noti is, csak holnapután viszik el, úgyhogy adott a kérdés, melyik SSD-t érdemes megtartani?
(mSATA 256GB-os meghajtókról van szó)
1. "régi": Samsung PM851
2. "új": Samsung PM830 - ezen normális matrica nincs, Aidával olvastattam ki a típusát.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Még1 kérdés: egy torrentletöltés mennyire használja el az SSD-t? Konkrétan csak annyi írás történik, amekkora a fájl, vagy többet "matat" a letöltési folyamat alatt? (=jobban igénybeveszi-e, mint egy sima fájlmásolás pl HDD-ről?)
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
Ahhoz, hogy az nvme-t kihasználja az ember, mire van szükség az m.2 csati/BIOS részéről?
Adott egy HP 720 g2 lapos, ami 2260-as SSD-ket fogad a wwan karinak kialakított helyen, a manualban PCIe és SATA-vezérlős modellek is vannak a listán. Van értelme nvme-s megoldásra várni, vagy nyomjam bele az első ACHI-s verziót, ami szembejön a boltban?
-
t72killer
titán
m.2 SSD-knél van értelme a RAID 0-nak? Videószerkesztés-vágás lenne a feladat, kérdés, hogy egy raid megoldással vagy egyik meghajtó forrás másik meghajtó késztermék felosztással járok jobban?
-
t72killer
titán
Sziasztok, 1000éve csináltam ilyet, manapság mivel illik az SSD-k, illetve a memóriakarik sebességét mérni? Most váltok laptopot (sajna egy megy vissza az ebayes eladónak) és 256GB-os "régi" (7éves) kontra 256GB-os "új", 3éves darabok között leszek kíváncsi a teljesítményre. Ha jól értettem a régi (Pana CF-20) m.2 ssd-je még SATA-alapú, úgyhogy van rá esély, hogy az újdonság jobban szerepeljen.
Másik meg memkari történet, van egy féltve őrzött Sandisk extreme pro-m, amihez a múlt héten vettem egy kb feleannyiba kerülő "sima" extreme karit. Kíváncsi vagyok, miért is fizettem volna többet (a pro-ért szerencsére anno nem "fizettem többet": az egyik használt fotógépemmel jött).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest