Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
Sajnos nekem az SSD kérdés még mindig nem oldódott meg.
Kipróbáltam egy másik H61 chippes sata2-es lappal, ott egyből felismerte.
Még van egy Z77 lapom, azon van sata2 és sata3 port is, még megnézem azon is.Aztán megpróbálom az alaplapi bios frissítést, bár nem fűzök hozzá sok reményt. P2.00 van rajta és a P2.20 a legfrissebb.
Más ötletem nincs, miért nem akarja elsőre felismerni a bios. Vagy annyira régi lenne a Corsair Force 120 sata2 SSD?
Jah és kipróbáltam egy sata2-es hddvel is, az is ok volt. Lehet még beledobom a külső hdd foglalatba, ott látná e egyből.
[ Szerkesztve ]
-
ak05
tag
[ Szerkesztve ]
-
Janika-1982
tag
válasz Glaz-dozfhut #23192 üzenetére
Én inkább tisztán telepítettem volna az egészet,de te tudod.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Predator2 #23190 üzenetére
Előző héten vettem egy olyan SSD-t, mostanra nagy kínok árán be is üzemeltem és ugyanazzal a firmware-rel szállították. Persze nem néztem újat. Gyártói oldalon biztos írnak róla, ha van. De ha nem működik rosszul, én nem bolygatnám.
Leírom a problémám okát: a rendszer két SSD-re volt telepítve szimplán a hecc kedvéért így.Ezeket kellett migrálnom egyetlen meghajtóra, mert véletlen sem akartam újratelepíteni a rendszert. Mostanra úgy ahogy működik.
[ Módosította: Racecam ]
- Glaz-doz-fhut -
-
rayoliviero
veterán
válasz Janika-1982 #23189 üzenetére
Szia.
Köszi.
-
Janika-1982
tag
válasz rayoliviero #23185 üzenetére
Szia,jók az értékek,az enyém ilyen:
[link] -
Emperor_
addikt
-
Bodor
veterán
válasz rayoliviero #23185 üzenetére
Nem
-
Daw93
senior tag
válasz Emperor_ #23183 üzenetére
Mert miközben játszom, szoktam podcast-et hallgatni youtube-ról (podkedd)
Eddig azt hiszem a virtuális memória 200-2000 volt, átrakom 400-8000-re.. Szerintem azért írhatott ennyit az ssd mert performance módban volt a magician-ben. Viszont amíg így volt, sosem szórakozott nekem a kevés memóriával, csak mikor beraktam ebbe a reliability módba. A max amit megevett a rendszer játékkal mindennel együtt eddig az kb 6.2 gb volt GTA5 és Youtube közben, most meg még nem volt 4.5 gb sem foglalt, de már szólt hogy baj lesz, állítsam le a gta-t . de a biztonság kedvéért majd ránézegetek az erőforrás figyelőre hátha elcsípek valamit.Köszi a segítséget.
GTA Online: Daweee93
-
Emperor_
addikt
Azt nem vágom, hogy gta és böngésző miért kell egyszerre😊, de következő javaslatom van. Most ugye az os kezeli a cén a virtuális memóriát. Maradjon a cén, de legyen fix értéke. 400 MB - 8000 MB. Ha ezek után is nyávog win, akkor szerintem bele kéne dobni még egy nyolc gigás modult.
Ezek főleg rendszer folyamatok, az normális, hogy ezek írnak. Azt a progit kéne fülöncsípni, ami feltünően sokat ír. A crom is normális cache-eli a képeket, miegymást.
Ja igen, az ssd beállításai jók.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Emperor_
addikt
válasz rayoliviero #23176 üzenetére
Mindig megy az okoskodás az ms részéről.
Egy SSDOK képet készíts a mostani helyzetről!
Nem feltétlenül baj ha fent van.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Predator2
addikt
Helló
Samsung 850 pro (250gb) ssd-hez ez a legfrissebb fw? EXM02B6Q
Nem akarom felrakni a Samsung szoftverét mert, utána állandóan felébred a gép alvó állapotból.
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
yanna
addikt
válasz rayoliviero #23176 üzenetére
Ez eléggé "mókás", én meg akkor sem tudom telepíteni, ha akarom... Végigfut a telepítés, de az eszközkezelőben marad a windowsé.
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
A múltkor már írtam, hogy rengeteget ír az SSD-m. 10 TB-nál jár, de még csak pár hónapja van meg. A samsung gyári programjában performance módban volt, erre gyanakodtam, hogy emiatt ír sokat, átraktam reliability-re, amivel elvileg kímélőbb módban lenne, csakhogy így meg állandóan sír a szája, hogy kevés a memória, mikor a gta 5 meg böngésző megy egyszerre, be is zárja a gta-t.
Mit kellene vele csinálnom, hogy ne is írjon sokat, de ne szarozzon a memóriával sem?GTA Online: Daweee93
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #23175 üzenetére
Ujrahuztam a gepet gyorsan. Hogy tudom a Windows 10-et megakadalyozni abban, hogy feltegye az IRST-t?
-
Emperor_
addikt
válasz rayoliviero #23173 üzenetére
Ahci módban van az ssd,akkor az ssd miatt nem kell semmit telepíteni. A legjobb az ssd-hez a win alap drivere.
Ha kész a telepítés dobj egy SSDOK képet!Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
rayoliviero
veterán
Windows 10
Samsung 850 Evo
Z170-es alaplap (Skylake)Kell telepíteni chipset drivert? És Intel Rapid Storage Technology drivert?
-
Studi22
aktív tag
válasz King Unique #23168 üzenetére
Ez volt a hiba, csak kicsit korábban külföldi oldalról megtudtam!
Köszönöm, azóta minden szépen simán fut...A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
-
Zola007
veterán
-
King Unique
titán
válasz Studi22 #23160 üzenetére
Ha Win7 + USB 3.0 port kombó, akkor gyakori hibajelenség...ugyanis a 7-es nem tartalmazza natívan az USB 3.0 drivert, mint a 8.1/10. Volt, akinél annyira nem ment, hogy speciális multi ISO-t kellett használni, ami Win8.1 alapon bootol be. Tehát előbbinél USB 2.0 portba kell csatlakoztatni a pendrive-ot.
Ha nem emiatt van nálad, akkor passzolom...[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Van valamilyen praktikus kis program ami használat közben valós időben valamilyen vizuális módon jelzi, hogy az SSD épp teljesen le van terhelve és arra kell várni. Szeretném látni, hogy mikor akad/vár miatta a rendszer vagy az alkalmazás ami használja.
Gondolom elvileg létezhet ilyesmi. A µtorrent mutat valami ilyet (Lemez túlterhelt x%) amikor gyilkolja a merevlemezt. (SSD-re nem nagyon töltök)
-
Zola007
veterán
ha a torrent megfog egy sata3 hdd=t akkor ott más a gond
200-as netem van, de meg se érzi a hddBöngészőcache meg tegye be RAM-ba
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
movax
őstag
válasz Zola007 #23157 üzenetére
Az a gond, hogy ha a böngésző cache-t átteszi a hdd-re, akkor visszalassul a böngészés az ssd előtti szintre. Tehát úgy kíméljük az ssd-t, hogy ugyanúgy használjuk a rendszert, mint korábban. Elvész a gyorsulásból adódó felhasználói élmény. Amikor általában a böngészés adja a számtógéphasználat túlnyomó részét és azért vesszük az ssd-t, hogy gyorsabb legyen a gépünk, hogyan lépjünk vissza? Persze, letöltést lehet hdd-re tenni, de ugye, itt is elvesz a gyorsaságból a kiírási sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Ma vettem egy Samsung EVO 850 250 Gigás SSD-tFelraktam rá a Win10-et, és meglepődve tapasztaltam, hogy a D meghajtó az a "rendszer számára fenntartott" 500 megás partició.
Hogy lehetséges ez, hogy látszódik?
Hogy tudom "eltüntetni" hogy ne lássa a win és a d meghajtó legyen a vincsi.Mikor vincsire telepítettem a wint sosem látszódott.
-
hegegabi80
addikt
Nem tudom esetleg az ssd firmware frissítés megoldhatja e a problémát. Nem igazán akarnék most még ssd-t is cserélni.
-
Studi22
aktív tag
Sziasztok!
Egy frissen vásárolt dell 5558-as gépbe hdd helyére egy 120gb-os Samsung 850EVO került, a hdd pedig az odd helyére tettem.
Windows telepítő pendrive-ról indít majd, telepítés gomb után, kapok egy ablakot hogy telepítsek illesztőprogramot!
Valami ötlet?A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
-
Zola007
veterán
persze
ha nem nézel youtube-ot, filmet és ne mtöltesz le (steam stb)
az adatforgalom nem ssd/hdd függvénye.
ha van mellette hdd, akkor arra mentsd ezeket és tedd oda át a böngésző, letöltésvezérlő, stb célmappáit és a cache mappáitMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Nem túl régóta van egy Samsung 850 EVO-m 250 gb-os változatban, és elég sokat ír. Már 10 TB-nál járok. Indexelés meg a hasonló cuccok ki vannak kapcsolva, a samsung gyári progijában a reliabilityre raktam, ez nézett ki a legmegkímélőbbnek (Eddig performance-n volt, lehet azért ez a sok írás)
Viszont felmerült bennem, hogy ha sok adatforgalmat generálok, pl sok youtube nézéssel, filmnézéssel, letöltéssel (steam stb) az nem jelent sok írást az ssd-nek? ha igen, hogy lehet kiküszöbölni ezt?Köszi előre is.
GTA Online: Daweee93
-
hegegabi80
addikt
válasz hegegabi80 #23149 üzenetére
Nem tudom esetleg az ssd firmware frissítés megoldhatja e a problémát. Nem igazán akarnék most még ssd-t is cserélni.
-
hegegabi80
addikt
Vettem egy asrock h81m-itx lapot. Az a gondom, hogy a corsair F120 sata 2-es ssd nem müxik rendesen. Már a telepítéskor se mindig mutatta biosban. Most meg minden első indításkor nem látja csak utána. Próbáltam más kábellel is, de ugyan az, rákötöttem mind a két satára is külön külön, ugy se jó. Korábbi asus p8h61m-le lapommal nem volt ilyen gond.
Tehát nem driver gond lehet, hanem a biossal. Lehet a lap nem szereti ezt ezt az ssd-t?
Esetleg bios frissítés megoldhatja? P2.00 van rajta a legfrissebb pedig a P2.20, azaz a következő.
[ Szerkesztve ]
-
oil120
senior tag
Sziasztok!
szeretném ha véleményt mondanátok erről az ssd-ről, kell-e vagy lehet-e valamin állítani?
Köszi,
oilNem tudtam feltölteni a benchmarkot
Csak így[url=http://kepfeltoltes.hu/view/160311/as-ssd-bench_SAMSUNG_SSD_PM87_2016.03.11._7-50-33_www.kepfeltoltes.hu_.png][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/160311/as-ssd-bench_SAMSUNG_SSD_PM87_2016.03.11._7-50-33_www.kepfeltoltes.hu_.png[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url][ Szerkesztve ]
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz Predator2 #23146 üzenetére
Szia!
Ajánlott a Windows saját driverét használni mint az Intel gyártott drivert. Ha felrakod az Intel drivert akkor lehetnek sebesség problémák. Az alapdriver a jobb ebből a szempontból.
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
Predator2
addikt
Helló
Asrocz z77 extreme 4 alaplaphoz +Samsung 850 pro 250gb-os ssd-hez, melyik drivert használjam?
A win7 x64 alapértelmezettjét, vagy az Intel által gyártott IRST-t (Rapid Storage Technology)?
Melyik az ajánlottabb és miért?
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Emperor_
addikt
A HDS, SSDOK a SMART adatokban tárolt(gyártó által közölt) adatokra tud építeni, azt jelzi ki. Ha több program azonos értéket jelez, akkor az SSD ennyit árul el magáról.
Ha nagyon zavar, akkor a gyártói supportnak dobj egy rakás képernyőmentést!
Csak írnak rá valami okosat 😉.[ Szerkesztve ]
-
iff
senior tag
válasz Emperor_ #23124 üzenetére
Igen a legfrissebb HDS-el néztem ill. több más programmal is és mindegyik 2 órát ír. Egyébként felvettem a kapcsolatot a HDS fejlesztőjével, mert a HDS.exe a vírusirtóm ráugrott. Az SSD-re kielégítő magyarázatot nem tudott adni. SSD hibája lehet. Előtte is SanDisk (064G-G25) volt és az teljesen jól ill. részletesebben mért.
..........""..........
-
-
lorcsi
veterán
van egy samsung 840 evo 120-as ssd-m..tavasz végén lesz két éve hogy használom (júniusig még garanciás..most néztem)
és a kondíciója leesett először 97% és most február végétől 96%-raszerintetek emiatt érdemes cseréltetni?
a pcx-től vettem..ők vajon mennyire kezelik ezt jól ?háztól házig garanciás..még jó hogy megvannak a vásárlási papírok
kissé bonyolítja a szitut, hogy rendszert tartok rajta...és ha bevizsgálgatják..és utána döntenek..az kissé kellemetlen..a használatát illetően
sanzi89:
de miért van így jól?
volt már régi hagyományos winyóm..azt simán cserélték..ugyanilyen szitu miatt[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Zola007
veterán
netezés sokat eszik.
a krva flash animációk, képek, reklám, színes-szagos weboldalak és egyéb tartalmak miatt egy sima olvasgatás, böngészés is elég sokat fogyaszt.
vírusírtó, tűzfal is eszik szépen.
Nekem úgy 10 órát ment a gép ehhez (I/O write bytes)
firefox.exe : 5711 MB
ekrn.exe: 3129 MBMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
csocs
tag
Sziasztok,
az normális, hogy ha szinte semmit nem csinálok (netezek, még csak nem is videot nézek), akkor is a HD Sentinel szerint az írt adatmennyiség kb. 2 óránként 1-2 GB-tal nő?
Nekem ez fura
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Skilly #23127 üzenetére
Egyáltalán nem sok. Cache, temp mappákat tedd vissza az SSD-re, mert feleslegesen lassítod a rendszeredet. Itteni leírás szerint nincs olyan, hogy ezeket át kell helyezni, sőt.
Olvasnivaló[ Szerkesztve ]
-
Skilly
aktív tag
válasz Vakegérke #23126 üzenetére
Szia!
Ertem, most ez alapjan 39 nap lenne. Voltak napok mikor nem hasznaltam a gepet, de sokszor meg nem 8 oraba ment, hanem 12 oraba is. Bar akkor ez a 34 nap tenyleg a valos ertek. Viszont az irt adat 453,50 GB, az nem sok egy kicsit? Foleg ugy, hogy minden be van allitva az ssd-n az itteni leiras szerint. Jatek, bongeszo cache, temp mappa hdd-n. Persze volt 3-szor CrystalDisk futtatva, az nyilvan sok irast generalt.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Vakegérke
félisten
válasz Skilly #23125 üzenetére
Szia.
Ha összeadod a vásárlás óta eltelt napokat, és elosztod hárommal, (mert ugye 3x8=24,) akkor egyértelművé válik, hogy valós lehet a működési idő értéke. A program nem azt nézi, hogy hány napon volt bekapcsolva az SSD, hanem az üzemórákat számolja, és átkonvertálja napokká.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Skilly
aktív tag
Sziasztok!
A kovetkezo dologgal szembesultem a mai nap. Van egy Intel 535 120gb-os ssd-m. SSDOK progit futtatva lattam, hogy a mukodesi ido 34nap 1ora. Gondoltam ez hulyeseg es felraktam egy HDS-t, ami szinten ugyan azt irta. Mivel az ssd-t 2015. november 13-an vasaroltam, igy eleg nehezen hiszem el, hogy csak ennyi napot ment, mivel napi atlagban 8 orat megy a gep. Mi lehet a problema oka, hogy nem irja a pontos mukodesi idot?
Valaszotok elore is koszonom!
HyperX
-
Predator2
addikt
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Cseréltem az SSD-met egy SanDisk z400s-re. Ami érdekes, hogy a működési idő 2 napot ír. Ennél jóval többet ment már. Fw-t is frissítettem, de nem lett jobb. Z2320000 to Z2333000
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
deicide
veterán
Z97-el nem fogod tudni a meghajtó teljes sebességét kihasználni, mert csak 2 pci-e vezetéket tud használni, a teljes sebességhez 4 vezeték kellene. Próbáltam az előző lapommal (Asus Z97-es deszka) és utána a Z170-el, kb fele volt a sebesség. De még a fele is több, mint a SATA3 sebessége.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
faranus
aktív tag
Sziasztok!
Új rendszer SSD-t szeretnék venni és gondolkozom egy M.2-ben.
Szerintetek megérné vagy maradhatna a hagyományos?
amit néztem: KINGSTON 120GB SSDNow M.2 SATA M.2 2280 vagy HyperX 120GB FURY SATA3 2,5"
Egy MSI B150 GAMING M3 lapba menne.tisztelettel faranus :R
-
Bodor
veterán
A kondíciós cikk bekerült jobbra, a témához kapcsolódó anyagok közé is!
-
Emperor_
addikt
válasz Emperor_ #23113 üzenetére
Predator2
Minden oké.
A hibernálást kapcsold ki, ha nem használod!A virtuális memóriát én lentebb venném, kb így 400 MB- 2000 MB.
Én defraglert használom néhanapján. Izlés dolga gyári defrag használata időzítve a hdd.ken.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Helló
Beszereltem az új szerzeményt.
Rendben van? [link]
Egy driver hiányzik a gépről (Asrock z77 extreme 4) amit nem tudom, hogy micsoda.
SSD töredezettség mentesítés kikapcsolva, tudom, hogy annak nem szabad. Viszont a HDD-nek is ki kell?
Mert lehet külön partíciókra osztva ki/be kapcsolni.THX
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz sanzi89 #23107 üzenetére
Teljesen lényegtelen ez az érték, úgysem fogsz ennyit írni. Ha esetleg egy spec. alkalmazás adatbázis szerver/videoszerkesztés miatt mégis, akkor sem lesz semmi baja az SSD-nek. Nekem volt 3 éves aktívan napi szinten használt rendszer SSD-m és messze volt a 36TB-os írás adattól.
Az MWI nem lineáris, ahogy már írtam példákkal a korábbi hsz-ben is, ezért abból pontosan nem tudod kiszámolni a beállított adatmennyiséget.
-
sanzi89
addikt
válasz Flashcash #23106 üzenetére
Ezek szerint akkor kb 35.5TB (20*365*5=36.500GB) írásmennyiségre ad garanciát az Intel? Ez már egy érdekes adat, de még mindig nem tudom hova tenni az én SSD-m által produkált értékeket...
Intel SSD 530 SATA Specification
"Minimum Useful Life/Endurance Rating
Parameter: The SSD will have a minimum useful life based on a typical client workload assuming up to 20 GB of host writes per day.
Value: 5 years"Ha ezt tudom, tuti nem vettem volna meg...
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz sanzi89 #23104 üzenetére
1, http://www.anandtech.com/show/7438/intel-ssd-530-240gb-review
az MWI valószínűleg a 20GB*365*5 értékre van beállítva (20GB / nap 5 éven keresztül)
The SSD will have a minimum useful life based on a typical client workload
assuming up to 20 GB of host writes per day.2, Lejár a garancia. [link]
3, az xtremesystems fórumán teszteli valaki ezt a meghajtót és ennyit írt:
-Intel SSD 530 120GB (SandForce SF-2281, intel 20nm MLC) still alive, 170TB.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz Flashcash #23097 üzenetére
Köszi szépen az infókat, de nem sokkal lettem okosabb... Kérdéseim:
1. Tudtok hivatalos Intel linket adni, hogy mennyi írást bír az 530-as SSD?
2. Tudtok hivatalos Intel linket adni, hogy mi történik akkor a garancia szempontjából, ha a Media Wearout Indicator 0-ra lemegy?
3. Más Intel 530 120GB tulajnak milyen értékeket produkál az SSD?Azért kérdezek, mert a szorgos Google kereséseimnek semmi eredménye, sehol sem közöl pontos adatot az Intel, ezek szerint nem véletlenül? Mert ez az 20TB így egy rakás ... SSDOK is ugyan ezt az értéket mutatja, tehát nem a Hard Disk Sentinel olvassa ki hibásan az adatokat, továbbá tudtommal a SMART adatokat nem lehet csak úgy "véletlenül" kitörölni/módosítani. Már korábban megbántam, hogy a Kingston SSD helyett ezt az Intel-t vettem, kompatibilitási gondjaim is voltak vele, drágább volt, és a SMART adatok szerint a Kingston írásának az 5%-át viseli el(?). De direkt a jobbat akartam venni, a sok garanciával, stb. aztán jön a pofára esés.
@oravecz56
Firmware-t én biztos nem frissítettem, így ha nem az éji manók voltak, akkor esetemben ez sem állja meg a helyét.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest