- Fórumok
- Adattárolás
- SSD kibeszélő
- (kiemelt téma)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
22200 - 22101
60119 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-11-09 14:16 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti0726
csendes tag
-
peti0726
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy egy Intenso 128gb-os ssd aminek 500as olvasási , 300as írási sebességének kellene hogy legyen az nem valósul meg teljesen. Az írási sebesség mindegyik tesztprogram szerint 150mb/s 300mb/s helyett. Már minden lehetőséget végigzongoráztam, nem nagyon tudnátok újat mondani az alapdolgok közül. Valami hasznos dolog kéne ,talán egy driver vagy valami ami ezt megoldaná. HELP!
-
ló úr
őstag
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
ló úr
őstag
Kis sebesség adat a frissen vásárolt Adata Premier SP550 120GB-ról. Win 10 PROval. (frissen telepített)
A gép egy G1840 celeronból, egy Gigabyte B85M-D3H lapból, 8 GB ddr3-ból, és egy hddből áll.
Jó kis gyors SSD és jelenleg 15K iPonban.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Vakegérke
félisten
-
UnSkilleD
senior tag
sziasztok
gpt-be inicializáltam egy új 850evot és ilyenkor a microsoft reserved partition rossz alignmentet kap, ssdok alapján
a kérdés hogy szórakozzak a kézi alignmenttel diskpartban vagy inkább mbr?
-
give3
tag
-
xuldar
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
Olvasd át ezt, és kérdezd meg tőlük mik a lehetőségeid ilyen esetben. Talán nem hajtanak el. Megtehetik, mivel számla és/vagy garanciajegy szükséges a jótállás érvényesítéséhez:
"3.2 Ha a jótállási jegy bármilyen okból nem állna a fogyasztó rendelkezésére, a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot (számlát vagy nyugtát) a fogyasztó bemutatja. Ebben az esetben a jótállásból eredő jogok a vásárlási bizonylattal (számlával vagy nyugtával) is érvényesíthetőek, feltéve, hogy a bizonylatból egyértelműen megállapítható a vásárlás időpontja és a termék típusa. Ezeknek az információknak a hiányában az érintett termék és a jótállási időszak nem állapítható meg, így a jótállás teljesítése gyakorlati nehézségekbe ütközhet."
-
Vakegérke
félisten
Na, erre nem gondoltam...

-
Anonymus23
veterán
-
Bodor
veterán
Rendben van
-
Vakegérke
félisten
-
xuldar
addikt
-
give3
tag
Sziasztok,
Szakértő segítségre lenne szükségem...
Van egy 2,5 éves Samsung 840 PRO-m ami egyik pillanatról a másikra leállt.
A bios-ban látom hogy ott van, de a mérete 0,9GB, sorozatszáma 000000...Ha átrakom egy másik pc-be, nem ismeri fel semilyen program.
Ha egy USB-s dokkolóba teszem akkor a particionáló progi (MiniTool) látja ezt a 0,9GB-os lemezt, de azt írja hogy "bad disk". Formázni nem lehet.
Ekkor a Samsung Magician is felismeri mint Samsung SSD, de sn-t és firmware verziót sem tud kiolvasni belőle, ezért nem is hajlandó frissíteni a firmware-t.Sajnos a papírjai nincsenek meg, ezért nem tudom gariztatni.
Lehet vele valamit kezdeni, vagy kuka?Köszi.
-
csabyka666
veterán
-
Mattb
senior tag
-
Apucy01
őstag
-
Mattb
senior tag
Tehat, kaptam hozza egy lemezt (samsug) amit mutat a kis leiras h telepitsek. De en beraktam a hdd helyere az ssdt. fel is telepult a win. most hogy mar rajta van, futtassam le azt a samsung magiciant? Vagy sak ami az osszefoglaloban van azokat?
-
Zyelor
aktív tag
Köszi!
Esetleg a
többimásik két incorrect-nek írt partíciót is egyenesítsem ki 4096-os szektorokkal, az AOMEI-vel? -
Fire/SOUL/CD
félisten
Valóban nem így kellene kinéznie, hanem így: [link]
sanzi89
Esetleg egy Secure Erase-t ráengedhetsz(saját felelősségre): [link]Mattb
"Kicserélhetem, feltelepíthetem anélkül hogy előbb elvégezné azt a telepítő cd-t?"
Bocsi, de ezt nem értem...
"Ugyanis igy amugysem tudom sehogysem összekötni."
Ezt se nagyon értem, mit és mivel szeretnél összekötni?
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett a samsung ssd-m. 850 Evo.
Kérdés: A hdd helyére akarom, hogy csak ez legyen benne, és erről fusson a win10 is. Kicserélhetem, feltelepíthetem anélkül hogy előbb elvégezné azt a telepítő cd-t? Ugyanis igy amugysem tudom sehogysem összekötni. -
sanzi89
addikt
Kaptam egy "rossz" Kingston V300 128GB-os SSD-t. Hibaleírást nem mellékelt az előző tulaj, csak annyit, hogy rossz és ki akarta dobni. A következőket tettem vele:
- Telemásoltam az utolsó bit-ig fájlokkal, majd megpróbáltam visszaolvasni róla. Egy fájlt nem bírt visszaolvasni.
- Futtattam rajta egy h2wtest-et, ami talált az SSD vége fele egy 4KB-os szektort, amit nem lehetett visszaolvasni
- Checkdisk szerint hibátlan az egész SSD
- Hard Disk Sentinel írás-olvasás felület tesztje szerint hibátlan az egész SSD
- Csináltam rajta egy 100GB-os partíciót, az SSD végét nem particionáltam, ahol a h2wtest hibát jelzett. Most lefuttatva a 100GB-os partíción a h2wtest-et már nem talál hibát.
- Hard Disk Sentinel szerint 99%-os a kondícióKérdés, hogy akkor most már esetleg használható az SSD? Miként tudnám még tesztelni azon kívül, hogy éles oprendszert teszek rá?
-
Zyelor
aktív tag
Hát gondolom, hogy nem így kellene kinéznie...:

De az IOPS gondot megoldotta, tényleg ez volt a baja, úgyohgy köszönöm szépen a tippet!
Most már csak azt kellene kitalálni, hogy ezt a katyvaszt amit a kép mutat hogyan lehetne nagy fájdalmak (újratelepítés, stb.) nélkül helyrehozni? - Egyáltalán szükséges helyrehozni, vagy maradhat így?

-
Zyelor
aktív tag
-
Zyelor
aktív tag
Hát sajna nem jött össze a dolog... :/ Lefutott a program, és utána 0xc000000f hibával nem áll fel a Windows.
Kb. minden guide-ot kipróbáltam ami fent van a neten, hogy bebootoljon, sajna sikertelenül... Azt hiszem nyertem egy Windows újratelepítést...
( De legalább így tuti megoldódik a partícionálási gond...) -
radi8tor
MODERÁTOR
HDSentinel nem foglalkozik az alignálással.
A korábban javasolt program mutatja meg, valamint SSDOK is (jobbra lent található részen). -
csabyka666
veterán
Üdv!
Sikerült átklónozni Norton Ghost-tal a HDD-ről az SSD-re mindent. Nem 1:1-be az egész lemezt klónoztam át, hanem partíciónként csináltam. Az SSD-re korábban telepítettem egy Win7-et, a HDD-n is egy Win7 volt, így csak a megfelelő partíciókat kellett átrakni.
Elsőre jó lett, bootol is szépen. Az alap Win7 drivert használom az nForce helyett, így 100/100 az SSD, és nincs gond a TRIM-mel sem.A kérdésem az, hogy van (lehet) még más, amit esetleg nem állítottam be? Ha az alignálás rossz lenne, akkor a HDSentinel jelezné, nem? Mivel tudom megnézni, hogy az jó-e?
-
Bodor
veterán
-
Zyelor
aktív tag
-
Bodor
veterán
-
Zyelor
aktív tag
Okés, köszi

És akkor annyi a teendőm, hogy a progival végig megyek a leírt lépéseken?
Lehet amúgy, hogy az tett be neki, hogy a Samsung Magician-ben beállítottam azt az Over proviosoning-et (ami elvileg ugye növelné az élettartamát az SSD-nek)?
Lehet érdemesebb ezt kikapcsolni, mielőtt neki állok ügyködni az AOMEI-vel?
-
Bodor
veterán
-
Zyelor
aktív tag
Közben eszembe jutott még valami... Lehetséges, hogy a hibás eltolás miatt tapasztaltam az előzőhöz képesti több írást az új SSD-n?
-
csabyka666
veterán
-
xuldar
addikt
A TRIM az egyik legfontosabb. Ha nincs, egy idő után belassul az SSD, illetve hamarabb elhasználódnak a cellák. Olyan drivert használj, amivel van TRIM.
-
csabyka666
veterán
Illetve még egy dolog. A SATA vezérlő driverei között van egy "egészen friss", azt használva a TRIM ugyanúgy inaktív, viszont a CrystalDiskMark most olyan eredményeket hozott, mintha a Win alap drivereit és a régebbi nForce drivereket összegyúrtam volna. Szóval a teljesítmény megvan, viszont nincs TRIM.
Így fest:

Ilyenkor mi a helyzet? Ez mekkora baj?
-
csabyka666
veterán
Hát passz, hogy melyik a jobb. Visszaállítottam alap Windows driverre, és most 100/100-as az SSD, illetve a teszt is mást mutat - de nem egyértelműen jobb vagy rosszabb az eredmény a driverek függvényében.
Alap Windows driver:

###
nForce driver:

nForce driverrel az SSD-re ezt írja a HDS:
Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív. Javasolt az operációs rendszer, lemezvezérlő vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez. VIszont a teszt nem egyértelműen jobb a Win driverekkel. Hm...
-
csabyka666
veterán
Oks, megcsinálom ezt. Gondoltam a Fernando-s pakkban már van értelmes driver nForce4-re.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Akkor nyugodt szívvel visszacsatlakoztathatom az adatokkal telített TB-okat.
Thx.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Mint írtam, ne az NVidia drivert használd, azaz ne foglalkozz azzal a pakkal.
4. pont szerint járj el, a 4. pont alatti megjegyzésre külön felhívnám a figyelmed) -
csabyka666
veterán
Wow, akkor ezért vacakol a HDSentinel? És ha ezzel a pakkal telepítem?

-
Fire/SOUL/CD
félisten
Igen, mikor a régi HDD-ket csatlakoztatod, akkor a Windows új eszközként fogja értékelni, felismeri és a megfelelő driver-hez "társítja" (AHCI vagy IDE). Ennek a folyamatnak simán végbe kell mennie.
(Az AHCI üzemmód nem csak az SSD-k miatt "van", egyes merevlemezek IDE módban nem is adják le a gyári teljesítményüket, ezen felül, az AHCI driverek továbfejleszett és kibővített energiagazdálkodási funkciókat is támogatnak) -
pocokxx
Közösségépítő
-
Emperor_
addikt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Zyelor
aktív tag
Uhh, szuper.
Köszönöm szépen!!! -
Kékes525
félisten
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Ja, hogy elfelejtettem volna válaszolni email-ben...
Szóval megnéztem a riportot és valóban rossz az eltolás.
2. pontban a megoldás -
Zyelor
aktív tag
-
Emperor_
addikt
Amit a Magician kiír az szerintem csak figyelmeztetés. A Te esetedben a particó típusa MBR, ha ráböksz "Details" gombra, akkor minden partícióról mutatja az SSDOK az infókat (ezt kértem korábban
).A RAW partíció típusról itt olvashatsz bővebben: >>>katt<<<, a "What does RAW partition mean" bekezdésben.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Kékes525 - "adatok titkosítva vannak tárolva az SSD-n Ezt sosem értettem."
A NAND-ra került adatok vannak titkosítva, teszik ezt azért, mert ha bedöglik egy SSD, attól még az adatok megfelelő eszközökkel simán kinyerhetőek a NAND-okból(pl a vezérlő elszáll, az SSD használhatatlanná válik, kikukázod, de attól még minden adatod ott vannak a NAND-okban). Tehát ez a fajta titkosítás nem a "sima lemásolás" ellen van. Ez ellen a BIOS ATA Password(vagy hasionló nevű) opciója védheti a meghajtó, viszont itt vigyázni, mert ha egy ilyen jelszót megadsz és véletlenül elfelejtenéd, akkor az a meghajtó kuka, semmilyen másik gépben sem lehet használni többet. -
csabyka666
veterán
-
Kékes525
félisten
"adatok titkosítva vannak tárolva az SSD-n" Ezt sosem értettem. Mi a jelentősége ennek akkor, amikor egy gépből kiemelem az SSD-t egy másik gépen le tudom olvasni. Miért próbáljam a NAND-ok tartalmának olvasásán keresztül kiolvasni az adatokat, amikor is simán le tudom másolni? Nem szokták a vezérlő csip nélkül ellopni az SSD-éket (ekkor lenne szükség a titkosítás kulcsára, amit a vezérlő csip (firmware) tárol).

-
csabyka666
veterán
Oké, ez így jó lesz, ha kiírja nekem. Érdekes, lehet az SSD rossz, de amikor feltelepítettem tegnap a 7-est, akkor a HDSentinel azt írta, a TRIM be van kapcsolva és aktív, most meg azt mondja, inaktív. Pedig semmit se csináltam, csak újraindítottam a gépet.

Nem lehet, hogy FW-t kéne frissítenem?
-
Emperor_
addikt
-
Kékes525
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
"Partíció eltolás"
Ez is ott van a táblázatban. Elvileg jól csinálja.Én nem használtam még Ghost-ot SSD-hez, nézz rá AS SSD Benchmark programmal klónozás után. Ha zöld OK-t ír balra fent, akkor jól csinálta meg a program.
-
csabyka666
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ott van az is.
A használatát nem írja, mivel fizetős program és gondolom nem vette meg a cikkíró az összes programot csak azért, hogy magyar leírást írhasson róla.
-
csabyka666
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
Téma összefoglalóban linkelt cikket olvasd át:
Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó és Backup-Restore alkalmazások tesztje -
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Adott egy 160 gigás HDD és egy 64 gigás SSD. A HDD-n WIndows 7 x64 van telepítve, belakva, összesen 30 giga adat található rajta, az SSD üres. Kérdésem az lenne, hogy valaki ghostolt már HDD-t SSD-re?
Azt gondoltam ki, hogy az SSD-re telepítek egy 64 bites Win7-et, hogy a TRIM-elést intézze el, majd fogom a Ghost-ot, és a HDD-ről áttükrözöm a rendszerpartíciót és a "System Reserved"-et az SSD-re.Szerintetek működne utána a TRIM és használható lenne a rendszer? Sok program fel van telepítve, nem akarok napokat arra elszórni, hogy belakjam újra...
Köszi a segítséget előre is!

-
radi8tor
MODERÁTOR
-
jerry311
nagyúr
Vinyóm egyik nap még felpörgött 100%-os kondícióval HDSentinelben, másnap meg már annyira nem, hogy BIOS-ból sem látszott. TV tuner kártyám is hasonlóan, igaz az 3 napon belül, szóval lehet gyári hibás volt, de az első napon nem látszott semmi baja. Cserélték, a második azóta is megvan (10+ éves). Volt olyan vinyóm is, amit csak bebootolt gépre lehetett csatlakoztatni, különben nem jutott túl a BIOS-on.
A 3 db Nokia 7110 mutatta, hogy gond lesz, szépen lassan jutottak el a rossz hangminőségtől a hálózat nem látásig.
Változó, attól függ melyik alkatrész és milyen hibával.
Egyébként ha jól emlékszem a PH! fórumozók panaszaira, akkor több SSD döglött meg hibás elektronikától, mint amennyi kifáradt a sok írástól. -
worxland
addikt
-
Apollyon
Korrektor
Nekem még semmim nem halt meg így. Valami jele mindig volt, hogy valami gixer lesz. Volt egy WD vinyóm anno, iszonyat mód lelassult, ilyen kilobájt/s dolgokat kell képzelni. Még szerencsére le tudtam róla menteni a fontosabb adatokat.
VGA, jelezte hogy melege van, elkezdett csíkozni még szaga is volt, majd vége (bexart rajta venti, és későn vettem észre).
Telefon: el-elment a térerő, azért visszajött és még tudtam annyit körbetelózni vele hogy közöljem egy ideig nem lesz telóm (ez 10+ éve volt).
Ezek amik eszembe jutottak.Egy SSD-nél meg azért ez az abszolút offolás elég extrém így 2016-ban. Gyakorlatilag a cellák írhatósága szinte mindegy is, ha a vezérlő idő előtt kinyiffan. Oké, lehet ez egy kivételes ritka eset volt (?) de nem olcsó alkatrészről van szó, főleg ha ez tartalmazza a komplett operációs rendszert.
(#22126) radi8tor1: értem, köszi.
-
jerry311
nagyúr
-
konyi79
addikt
Van már valakinek tapasztalata, érezhető különbséget hoz egy 4x PCIe 950pro tempója egy ugyanoda dugott 850evo M.2 SATA között? Természetesen a foglalat mindkettőt megfelelően kezeli.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Apollyon
Korrektor
Azért ez így elég durva. A leírtak alapján akár lehet 100%-os kondícióban is az eszköz, aztán egy pillanatról a másikra kinyiffan. Nem lehet megjavítani az ilyet? Mert végülis csak egy chipet kellene rajta cserélni... Nem értek hozzá, csak a logikám azt mondja hogy az elromlott alkatrészt cseréljük és nem kell kidobni a kukába egy komplett eszközt...
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
pocokxx
Közösségépítő
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
pocokxx
Közösségépítő
-
TROG AIR
aktív tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Hogy hal meg egy SSD...? Az adatlapon található gépben volt egy ADATA SP900, amiről tegnap még ment a rendszer, ma pedig "insert boot media" fogadott... Külső házban sem ismeri fel semmi, sem linux, sem win. Semmi "előjelet" nem tapasztaltam, gyakorlatilag tegnap még ment, ma meg sehol... Mi történhetett?
-
Emperor_
addikt
Ha már a TRIM-ről van szó, itt említenénk meg azt a tényt, hogy – a közhiedelemmel ellentétben – nem csak SATA AHCI módban működik a TRIM, hanem SATA IDE módban is. Ehhez viszont az kell, hogy ne cseréljük le ( ne tegyünk fel „véletlenül” chipset driver csomagot ) a Windows 7/8/10 alapértelmezett IDE (pciide.sys) és AHCI(msahci.sys) driverét, , amely támogatja a TRIM parancsot, SATA IDE és SATA AHCI üzemmód esetén is. Tehát azoknak is ajánlom egy SSD beszerzését, akiknek a gépében nem lehetséges a SATA üzemmódot AHCI-re állítani, mert meglepő felhasználói élményben lesz részük a régebbi gép ellenére is!
Idézet a "Milyen SSD-t vegyek?" Összefoglalójából

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Peace.
Posszibilis gyökér kérdés;
Ugye első formázás és OS-telepítés előtt a többi vinyót lehúzni a lapról, BIOS-ban a SATA-módot AHCI-ra kell rakni, hogy csudás legyen az SSD.
Namost, ha aztán feltelepült a rendszer és visszacsatlakoztatom az adatokkal teli SATA-s HDD-ket (amik korábban SATA: IDE-mód alatt működtek - ha releváns a pontos típus, adatlapomon fent vannak), mindennek működnie kell flottul, ahogy korábban is?
-
jerry311
nagyúr
-
Vertigo18
addikt
-
V.Stryker
nagyúr
Figyelni kell, hogy menjen a TRIM, amúgy használhatod. Segítségként ezt olvasd el.
-
Vertigo18
addikt
-
_stick_
őstag
Helló srácok!
Be tudnátok linkelni az ajánlott intel-es chipset drivert?
Köszi!
-
jerry311
nagyúr
Úgy tűnik a problémát a Microsoft Defender (vagy Security Essentials, nem bírom követni a sok átnevezést Windows verziónként) okozta. Folyamatosan újabb és újabb TMPxxxxxx fájlokat írt majd törölt, mindezt persze olyan sebességgel ahogy az SSD bírta. Elméletileg kézi uninstall és utána sima install megoldja, de még nem volt türelmem hozzá, úgyhogy egyelőre le van tiltva és van helyette más.
A végeredmény kb. 48 TB írás Nov. 25 óta.Jó hír, hogy a SanDisk Ultra II 960GB nem nagyon érezte meg.
Host GB Written 47941
Host GB Read 523
Media Wearout indicator: 2.34%
Spare blocks remaining 100/100Ha 48 TB = 2.34%, akkor messze van még a vége.

-
Atlantisz48
őstag
-
storm4
aktív tag
Rendszergazda-ként futtasd a parancssort
-
Atlantisz48
őstag
-
Csorbi
addikt
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
FoxiestFox
félisten
-
kmisi99
addikt
Olyan kérdésem van, hogy milyen otpimalizálásokat kellene SSD nél csinálni? A régi SSD-met eléggé leharcoltam 2 év alatt kb 7TB írást kapott. Tudom, hogy ez semmi neki, de aki megveszi fintorog a 90% os hd sentinel értékre. Az új SSD-m jobban akarom kímélni, de maga a windows napi kb 2gb ot képes ráírni, az évi 700gb kb. Valahogy meg lehet nézni mi írogat ennyire rá? Vagy hagyjam a fenébe?
-
Druss
tag
-
Druss
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
22200 - 22101
60119 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Adattárolás
- SSD kibeszélő
- (kiemelt téma)
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- eBay-es kütyük kis pénzért
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

3 év gari van rá, nincs írási limit a gariban, majd kiderül mennyire lesz tartós. Eddig tetszik

Szóval megnéztem a riportot és valóban rossz az eltolás.

Pyttawrx