Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
-
Stirlitz
senior tag
válasz Zola007 #6855 üzenetére
Teljesen jó értékek ezek 4k-ban. Az SSD-nek mindegy, hogy a partíció része a szabad hely vagy nem, a lényeg, ajánlott 10-15% szabad hely mindig. A hőfok nálam is szerepel ahogy leírtad, és biztosan nem volt 66 fokos az enyém sem, talány gyártáskor került oda az az érték. Én nem foglalkozok vele.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Zola007 #6958 üzenetére
Mert a teszt nem valós körülmény... (Lásd még Gyári üzemanyag fogyasztás...)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
fagy53
nagyúr
válasz Zola007 #6961 üzenetére
A tesztprogramok steril környezetben futnak és itt az alanyok a legjobb formájukat tudják hozni, ez így kitűnő összehasonlítást, összevetést eredményez.
A valós, gyakorlati alkalmazások nem igényelnek olyan teljesítményeket melyeket a tesztek igen, így a valóságban nem tudsz különbséget tenni a tesztekben egyébként nagy különbséget mutató versenyzők között. -
ledgeri
nagyúr
válasz Zola007 #6961 üzenetére
Te mikor másoltál 500MB környékén fájlt? Szerintem csak akkor, amikor kíváncsi voltál, hogy a meghajtód mire képes...
=
Megtudtad, hogy minden jól van összerakva, hogy mit lehetne elérni, ami eddig még nem sűrűn kellett...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz Zola007 #6966 üzenetére
(ok, visszaolvasva értettem, hogy mit nem értettél vagyis inkább értettél félre miattam, mert rossz volt a példám:
Akkor módosítom a példámat arra, hogy pl a légíjárműveknél van, oké, extremizálok, a vadászgépeknél van az utazósebesség, és van a maximális...Akik éppen parancs alapján sietnek egy helyre, vagy leráznak, netán üldöznek egy ellenfelet, (értsd, akik kihasználják az eszköz maximális sebességét) nem egybevevendők azokkal, akik csak járőrőznek egyet, és Cessna-kat kisérnek ki az országból... (értsd átlagfelhasználók)... mindkettő használja, de csak az egyik használja ki teljesen az eszközt...
Tény: a 840-es samsung nagy külömbséggel rendelkezik az írasásnál az első rublikában a többi SSD-hez képest, de ami az ssd előnye (a mérőprogramnál az alsó kétféle mérés) az ugyanott van (mérd le a HDD-det, és vesd össze bármelyik random képpel innen a topikból).
Aki meg videót vág+ egyéb ilyeneket csinál, végez stb, az meg ne 840-et, de nem is 840 evo-t keressen, hanem 840 pro-t és társait: akár számok alapján elsőkörben, majd felépítés, és tapasztalatok alapján.Összegezve: igen elég lenne a zöld pipa, de a számérték sokatmondóbb a szakértő szemnek (is)...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz Zola007 #6973 üzenetére
Ok értelek :
De pontosítanám, hogy a szekvenciális irásnak/olvasásnak nem "nincs jelentősége", hanem a gyakorlati jelentősége nem mindenkinél ugyanolyan... Erről többet már csak feleslegesen írnék...Az meg hogy a bevált teszprogram felépítése milyen, az nem rajtunk múlik, és ha már lefut, kapjuk meg az összes vele elérhető infót, ha a nagy számok imádói(vagy nem értői) picit félre is értelmezik azokat...
-
Tirexi
addikt
válasz Zola007 #7080 üzenetére
Mind1 milyen alaplapom, tápom volt haltak be sorba és a winyókat is mindig máshonnét vettem.
Valszeg a sok áramkimaradás az oka az egésznek.
De azt leszámítva még akkor is soknak mondható.
Igazából nem az zavar, hogy behal mert gariba cserélték mind hanem az, hogy a rajta lévő adatnak is huss.
Na mind1 meglátjuk majd az SSD mennyit bír. A Vertex 4 már bitonyított.Egyedül az zavar, hogy az 1TB-ból használhatok 792GB-ot... (932GB-ot ismer fel a Win és ebből le kell vonni a 15%-os üres helyet)
Sajnos az új játékok nagyon sokat foglalnak így a feltelepített kemény 4DB játék után már csak 800GB szabad helyem maradt. (és ebből még nincsen levonva a 15%)Ha beválik jön egy pár is mellé az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
-
Emperor_
addikt
válasz Zola007 #23044 üzenetére
Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy értem a kérdésed .
A két CDM verzió közötti eltérést ugye megbeszéltük.
"32 rendű terhelésnél kapottnak azért illene vagy 2x annyinak lennie mint a sima lineáris 4K-nak"
A frissebb CDM verzió önmagán belüli mérési eredményeinek az összevetése, meg szintén oda vezet vissza, hogy belül másképpen mér, tehát azért annyi, amennyi. (Itt lehet, hogy félreértelek .)A frissebb CDM verzió és más gyártmányú drive-ok mérési eredményei közötti különbség oka érdekel?
Az SSDOK képeden azt látom, hogy AMD driver-t használod. Esetleg próbáld ki az alap win drivert!Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Janika-1982
tag
-
movax
őstag
válasz Zola007 #23157 üzenetére
Az a gond, hogy ha a böngésző cache-t átteszi a hdd-re, akkor visszalassul a böngészés az ssd előtti szintre. Tehát úgy kíméljük az ssd-t, hogy ugyanúgy használjuk a rendszert, mint korábban. Elvész a gyorsulásból adódó felhasználói élmény. Amikor általában a böngészés adja a számtógéphasználat túlnyomó részét és azért vesszük az ssd-t, hogy gyorsabb legyen a gépünk, hogyan lépjünk vissza? Persze, letöltést lehet hdd-re tenni, de ugye, itt is elvesz a gyorsaságból a kiírási sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Zola007 #25726 üzenetére
A sebességkülönbséget az okozza, hogy Win10 teljesen más oprendszer, mint Win7. Gyanítom XP alatt még gyorsabb lenne a gép, mint Win7 alatt. Ez a CPU miatt van. Túl gyenge Win10 alá.
Azt viszont nem értem, hogyan érzékelted gyorsabbnak HDD-vel a gépet Win7 alatt. Bár lehet túl gyors az SSD az Atom procinak és nem tudja elég gyorsan feldolgozni az adatokat.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Zola007 #25728 üzenetére
Ajánlós topik téma összefoglalójában vannak az ajánlott modellek. Pénztárca alapján válogass. Nekem Samsung 850 PRO van a laptopban, mert nem tervezem cserélni sok éven belül.
⭐ Stella
-
törölt tag
válasz Zola007 #25862 üzenetére
Ha a virtuális meghajtón kívülről, a gazdagép egyik mappájából olvasol be adatot, vagy oda írsz fel, azt is a gazdagép kezeli. A virtuális gépeknél meg lehet adni, hogy a gazdagép egyik mappáját hálózati meghajtónak lássa, és így a valódi és a virtuális gép egymással tud fájlt cserélni. Mivel minden a gazdagépen fut, így a TRIM-et is mindenütt az vezérli. Amit a virtuális gépen lévő XP a saját meghajtójára másol, azt tulajdonképpen a gazdagép SSD-jén lévő lemezképfájlba másolja, ezt pedig szintén a gazdagép rendszere kezeli, hiszen annak a meghajtóján van. Amit pedig a virtuális gépen kívülre, vagy kívülről másolsz, az pedig értelemszerűen ott lesz kezelve, ahová másolták. Ha a gazdagép SSD-jére, akkor a gazdagép rendszere Trimmeli azt is. Amit pedig nem SSD-re másolsz, azt nem kell trimmelni.
-
trufa12
addikt
válasz Zola007 #25877 üzenetére
ütem akart lenni de a teló javított ... -.-
de végül is így is érthető .Szerintem simán olcsók lesznek addigra az 1tbos ssd-k nem tudom elképzelni 2020ra hogy 800 ezer forintokba kerüljenek ezek a szarok
jó ha nem is 18 ezer lesz de mondjuk 30-40 ezer az sem rossz ár .Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Frawly
veterán
válasz Zola007 #39164 üzenetére
Az M.2 tuti nem baj, mert épp úgy SATA vezérlős az S700. Szerintem ez a Raidsonic ház a baj. Vagy drivert kéne letölteni hozzá, ha van, vagy a Külső rackek topikban keresni King Unique-ot, aki tud olyan normálisabb adaptert vagy házat ajánlani, ami min. az összes Windowszal kompatibilis.
-
King Unique
titán
válasz Zola007 #39164 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol a felsoroltak akár ilyen problémánál is érvényesek, érdemes ellenőrizni, kipróbálni azokat. Az pedig teljesen nyilvánvaló, hogy ha maga az SSD jó (?), akkor esetedben vagy eszközhiba van (kábel/külső ház), vagy az adott hardver- és szoftverkörnyezetekben nem stimmel valami, hiába lett több gépen kipróbálva. Meg a normális működés nyilván a 10/10-es felismerés, nem a 10/1-es... Már ha arra értendő, hogy állítólag 10-ből 9 esetedben egyáltalán nem ismeri fel a Windows, mert többek között az eszközkezelő (hibakód?) és a lemezkezelő állapota sem ismert.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Zola007 #39171 üzenetére
Jó, hát ha tényleg ki lettek próbálva az említett dolgok és ennyire nem működik sehol, akkor vsz gyári hibás példányt foghattál ki és ilyenkor nyilván vissza kell vinni a boltba, aztán garanciális csere, vagy elállás. Bár előtte azért lehet nem ártana Windowson kívül másik operációs rendszerrel is ránézni, ami lehet pl. egy penrive-ról bootolt Live Linux is ugyanazon a gépen, vagyis még csak telepíteni sem kell. Ha ott sem működik rendesen a külső ház, akkor nem Windows specifikus a probléma, ami csak tovább erősíti az előbbi feltételezést.
Egyébként az a driver nyilván nem 2006-os, csak a frissíthetőség miatt van direkt visszadátumozva. Meg ha már frissítés, akkor a W10-et sem ártana, mert a 18362/18363.535 az aktuális verzió, sőt eleve naprakész állapotban, minden szükséges frissítés megléténél kellene tesztelni. A JMS579 chip érdekes, mert a standard a JMS578, az 579 pl. spéci, hardveres titkosítással állatott termékeknél szokott lenni, vagy legalábbis azoknál is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- HP H240 12Gb 2-port Int Smart Host Bus Adapter
- Eladó 500GB Seagate notebook merevlemez - garanciával
- 2db 2TB WD 2,5'' notebook HDD eladó
- 320GB 250GB 160GB 80GB SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST Samsung Fujitsu
- SATA 3TB és 4TB új, újszerű és használt. 3TB új Red gyári WD NAS fájlokkal. SAS 3TB újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest