Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz A. Crowley #95248 üzenetére
A többszörös EÜ indikáció fent van a krónikus betegség listán? Ha nincsen, akkor az a helyzet, hogy asszonyka makkegészséges, fiatal ember a törvény szerint -> tessék várni.
Ismerős inzulin rezisztenciával, pajzsmirigy bajjal, COPD-vel pl. még a kanyarban sincsen, mert neki is csak a Pfizer lenne a jó, de mivel egyik betegsége sem olyan krónikus betegség, ami növelné az esélyét, hogy elviszi a COVID, ezért szépen vár a sorára...
Másik ismerősnek egy vérképzőszervi baja van, de mivel 14 ilyen páciensről tudnak az országban, ezért a betegség (egy időben azzal poénkodott neki a doki, hogy lehet, hogy róla fogják elnevezni) nincsen rajta a krónikus betegség listán -> ő is vár a Pfizerre...
Az ilyeneken csak úgy tudunk segíteni, hogy Te, én, stb. akinek nem KELL a Pfizer jelen tudásunk szerint, elfogadjuk a Szputnyikot, Astrát, stb. Akkor kiesik egy név előlük a listából...
-
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #95516 üzenetére
Első körben milyen hülye szó az, hogy elolt, második körben kb. nem értem a cikket. Némi magyarázat és miértek hiányoznak.
-
Sipi-
őstag
Mindeközben: Jövő héten már lehet időpontot foglalni az oltásra
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Bujdy81
aktív tag
válasz A. Crowley #95519 üzenetére
Tesóm tegnap felhívta a háziorvost, hogy mikor kaphatnak 44 évesen oltást. Mondták, hogy még hónapok, várjanak. Aztán visszahívták őket, hogy legyenek készenlétben, délután 4 felé lehet menni lepattanózni, ha valaki nem megy el a megbeszélt időpontra. Ez is történt, megkapták mindketten az első Pfizer oltásukat.
-
eattila
őstag
Bezzeg tegnap a feleségemnek azt mondta adoki, hogy pfizerre sokat kell várni....
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #95538 üzenetére
Asszem akad, de attól függ miféle. Pár ismerős csinálja, elég veszélyes egy dolog. Akit én kerestem meg az is rendesen nyomja. Ebben a művészetesben is most dumáltunk, hogy levegőt venni nincs ideje, mert besegített "pár" arcnak és most 160an nyertek, mindenki fárasztja a "hogyan tovább"-al. Én is mondtam, hogy felőlem rendesen kitalálva készülhetünk a következőre, meg azért ha tudok minimum egy üveg viszkivel átballagok hozzá.
Vállalkozásoknak most minden létezik, kiadó, kultúra, indítsukújra típusú dolog. Nézegettem ez a fotós mókát, nálam remélem jó helyre ment a cucc, de nyilván sokan behúztak 1-1 laptopot vagy hasonlót, ami nem egészen ez a témakör és szürkezónásan átmentek, meg előző 2 évben is akadt csupa olyan, aki nem nagyon volt rászorulva. Ezért sem próbálkoztam vele, vagy olyan durva kötöttségekkel járt, ami nagyobb és felesleges beruházás lett volna.
-
Samott
addikt
válasz A. Crowley #95538 üzenetére
Partirodan kene megkerdezni, meg hogy mennyit kell visszaosztani belole.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #95963 üzenetére
Legalább rendesek és nem csak úgy lemásolták. Kemény, hogy a legtöbb oldal más képeiből él és ha szépen szólsz akkor is olyan kocsog módon írnak vissza, hogy csak lesel és nem érted, hogy ekkora körítéssel miképpen engedhetik meg maguknak. Mostanában pld. a Csodálatos Magyarország fut bele egyre jobban a pofonokba, ami nem éppen gagyi garázsvállalkozásnak néz ki..
Persze egyszeri júzer nem is érti, hogy mi nem jó, esetleg még örül is, hogy kint a képe név nélkül... És nem a profilról osztják meg ha megosztható.
-
-NoVa-
addikt
válasz A. Crowley #96337 üzenetére
Arra is tuti lesz valami jól szervezett állami akció, hogy a nyomda előtt kiborult egy raklappal, aki kapja marja.
-
Sipi-
őstag
válasz A. Crowley #96337 üzenetére
Anyósoméknak sincs még, pedig húsvét előtt már a második oltást is megkapták. Én megkaptam az első oltás után kb. 6 munkanappal.
-
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #96351 üzenetére
Bármit megállapít csak pislogsz. Ez a dolga.
-
Sipi-
őstag
Mindenféleképpen. Vagy műszaki ellenőrt vagy olyan embert, aki házakat (nem csak lakásokat!) újít fel falig lebontással. Olyan szemük van, hogy csak na. Én egy házhoz hívtam ki, amikor kerestünk. Egyből mondta, hogy ez egy régebbi házra ráépült bővítés, mert a zuhanylefolyó még régi szabványú (kisebb átmérőjű), a villanyóraszekrényt cserélni kell, mert kevés a megszakító és az Elmü sem fogja elfogadni, a házon lévő cseréptípus kb. 20-25 évet bír, tehát számoljunk cserépcserével 5 éven belül, stb.
Én biztos nem mernék több tízmilliót kiadni használt házra annélkül, hogy megnézné egy szakértő. Amelyik házhoz nem engedik oda, azt el kell engedni, mert takargatnivalójuk van. Nem baj ha van hibája a háznak, de akkor úgy kell a saját költségvetésedet kalkulálni.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
-igu-
addikt
Mindenképpen
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
WiZARD
addikt
Igen
Itt olvasgass, néha leírja miket lát
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #96561 üzenetére
Család állítása szerint Bajuszban jó a mindenmentes fagylalt bár én nem mindig vagyok róla meggyőződve, hogy valóban ott jártak, amiről beszélnek is
-
WiZARD
addikt
válasz A. Crowley #96561 üzenetére
A gépek árát tudtam, aztán jött ajánlat a dupláról (gép ára = x, minden többi szerelvény = x/2, munkadíj x/2)
Kávézóba mennek ha süt a nap, ha meg nem süt akkor senki nem megy.
Kéne felvenni új embert, de szinte jelentkező sincs, olyan meg végképp nincs akit fel is akarnék venni.
Igazából kezd nagyon elegem lenni az egészből és kezdek úgy lenni, hogy talán itt vidéken nincs is igény semmi normálisra. Amúgy is tököm tele ezzel a vidéki léttel, hogy itt gasztronómia terén semmi jó nincs, még egy jó hamburgerért is pestig kell menni.#96563 Jahno az biztos, mert nálunk nincs semmilyen fagyi.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
válasz A. Crowley #96600 üzenetére
Ők csak üzlet, nekem gépész kell aki az egészet összerakja, beüzemeli.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz A. Crowley #96776 üzenetére
Jogos.
Akkor a ZyXEL NAS326 ? Az elvileg tud torrentezni. Ebbe bele 2x4 TB WD Red és akkor szumma 133 ezer Ft-nál járunk. Ez elvileg tud tükrözős RAID-et, ha jól sejtem...
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #98034 üzenetére
Legtöbb haverom éppen vásárolni szeretne, csak nem bír venni. Egyik ügyvéd is :-D Megkérdezem. Pedig már betájolta a közös fotóstúdiót és mindent is az egyik nagyobb szobában :-/ Mondanám, hogy jó lett volna, de eléggé szív most mindenki mindennel. Körbekérdezek.
-
eattila
őstag
Ez ugyved fuggo. Legalabbis itt elegge az. Szoval nincs egy altalanos ara.
-
deathtania
senior tag
Én vagyok az, aki ügyvédként szívok a lakásvétellel, és a bankokkal manapság, nem is kicsit.
Az ügyvédi költséget nehéz betájolni, embere válogatja, mennyit kér. Ahogy a piacon látom az árakat, azt tudom neked mondani, hogy az ügy bonyolultságától függően (hitelek, csok, tehermentesítés, függőben tartás, szocpol leszedés, haszonélvezet alapítás, stb.) az ingatlan értékéne 0,2-1% között szokott mozogni az ügyvédi munkadíj mértéke (+áfa, ha van), + 1.000 Ft tulajdoni kap lekérés, +6.600 Ft földhivatali eljárási díj, amivel lehet számolni.
Én mondjuk sávos árazást szoktam mondani, illetve úgy vagyok vele, ha már egyszer nálam hagysz egy szabad szemmel is jól látható összeget, az ilyen "apróságokat" nem szoktam külön elkérni, mert nem is érzem korrektnek, hogy egy ezer forintos tullapon rugózzak, és nem a földhivatali eljárási díjon fog múlni a boldogságom.
Persze mindig találsz olyat is, aki 20 ezerért mindent is elvállal, de azt azért érdemes megnézni, nehogy szívj vele a végén.
Nyilván a másik oldal, hogy "soknak" tűnik az ügyvédi munkadíj, mégis 1% alatt kérnek általában, aztán minden felelősség rajtuk van, hogy rendben legyen az adásvétel. Az ingatlanosnak meg röhögve kifizet mindenki 4-5% jutalékot, aztán rajtuk meg semmi felelősség nincs, ha esetleg nem úgy alakulnak a dolgok az ingatlannal.
[ Szerkesztve ]
-
blueboi69
senior tag
Jelen, családban volt most pár mozgás.
1%-ot kért az ügyvéd. -
eattila
őstag
válasz A. Crowley #98083 üzenetére
Dupla felelősség? A vagyonosodási adó is %-os. Meg még egy csomó minden.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz A. Crowley #98085 üzenetére
Be sem mehetsz, elhajt a smasszer a tarkafaszba, ha nincsen időpontod...
-
deathtania
senior tag
válasz A. Crowley #98083 üzenetére
Dupla a felelősség, magasabb felelősségbiztosítás kell hozzá, azért is drágább egy ilyen advét. Neked sem mindegy, ha az ügyvéd elront valamit, és bukod a 100 milliós ingatlan vételárát, akkor mondjuk 40 millióig kapod vissza a pénzed, vagy az egészet.
Btw én sávosan szoktam mindig mondani a megbízási díjat, ami magában foglal minden ilyesmit, így adott esetben a magasabb biztosítás díját is, így egy 50 milliós és egy 100 milliós ingatlan adásvétele között nem 2x-es szorzó van, az szerintem is pofátlanság.
Persze a másik véglet pedig a 30 ezer forintot érő zártkerti ingatlan tulajdoni hányadának az adásvétele, amivel extrán sok szívás van, mert termőföldnek minősül, alaphangon 6-10 hónap az eljárás, na most ott mit mondasz? 3000 Ft? -
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #98220 üzenetére
Nálam évek óta az a szitu, hogy nincs QA és kész. Előző cégnél valaki nem értette, hogy az micsoda, többi meg csodálkozott, hogy deminek. UATról idéztem pár sort a szakirodalomból egy elég combos migrálós tervezés elején, hogy ugyan írjuk már be a projekt végére de mondták, hogy arra nincs sem idő sem ember, mi vagyunk az infósok és oldjuk meg :-D
-
Bujdy81
aktív tag
válasz A. Crowley #98522 üzenetére
Milyen medence, mekkora űrméret?
10 m3 körül már a papír filteres szűrők nagyon kevesek tudnak lenni!Ha keveset akarsz költeni, akkor egy alap homokszűrős rendszer, úgy nézd, hogy ha pl. 10 m3-es a medence, akkor olyat keress, ami 25-30 m3-ig ajánlott!
Ha még többet akarsz költeni, akkor sóbontó és só a vízbe! 10 m3 vízhez kell vagy 75 kg só egy évben, kb. 300 ezer a gép, de soha többet nincsen bajod a ph beállítással, pelyhesítéssel, semmivel!
Nekünk most, hogy megy a cucc, kristálytiszta a víz, pedig ma már 36 (harminchat) fokos volt, szóval nem azért nem indult meg az élet, mert hideg...
-
Sipi-
őstag
válasz A. Crowley #98546 üzenetére
Egy barátom is szenvedett a papírszűrővel folyamatosan, utána vett egy kb. 2-3-szoros térfogathoz való homokszűrőt. Utána nem volt gondja a szűrővel többet
-
Samott
addikt
válasz A. Crowley #98556 üzenetére
Van valami adalekanyag, pelyhesito neven fut az segit ennek a leulepedo dzsuvanak osszeallni es igy hamarabb ulepszik, konnyebben tisztithato. Plusz ha furdes utan korbezavarod (korbe-korbe) a gyerekeket a medenceben akkor az orvenyles miatt a kozepen gyulik ossze, konnyebb kiporszivozni.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
blueboi69
senior tag
válasz A. Crowley #98556 üzenetére
Medenceporszívó lesz a megoldás.
-
blueboi69
senior tag
válasz A. Crowley #99152 üzenetére
Ó köszi szépen a segítő szándékot!
Egyelőre nemtudom még mi lesz. Ha megegyezünk, hogy pl megcsinálja a küszöböt, vagy elhúzódik az autó honosítása, akkor végképp nem tudom mikor lesz átvehető.
De mindenestre köszönöm, észben tartom a lehetőséget! -
eattila
őstag
válasz A. Crowley #99152 üzenetére
4-esen mentek?
-
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #99219 üzenetére
Kiszedni lapát aztán seprű, lapát, ilyesmi.
-
eattila
őstag
Kiszaritod aztan porszivo.
-
Bujdy81
aktív tag
Én a 4,5 méteres felfújható peremű medencével azt csináltam, hogy az udvaron két karót levertem egymástól kb. 2,5-3 méterre, utána tettem a tetejére rossz rongyokat, hogy ne szúrja ki a fóliát, majd utána kifordítottam a medencét és leverettem slaggal a koszt belőle.
Aztán ha megszárad, lehet porszívózni. De teljesen tiszta szerintem sosem lesz!
-
ezittketto
tag
válasz A. Crowley #99273 üzenetére
A bal alsó, vagy a bal felső?
-
npera
őstag
Láttad, hogy hátul van farkincája is? Kunkori!
Lehet vásárolok, legrosszabb esetben elhordom boltba járósnak, hadd örüljenek a falusiak...
-
npera
őstag
Vettem egyet, meglátjuk a méretet mennyire sikerült eltalálni. Melóba járni kegyetlen jó lesz
-
Vodike
tag
válasz A. Crowley #99538 üzenetére
Semmi extra, nem kell megvaltoztatni a mondottakat.
Tanulj, hogy legyen jo allasod es ki tudd fizetni a festoket, villanyszereloket, szakmunkasokat. Akik szinten tanultak, de kicsit mas skillekkel.
Hamarosan 2 diplomaval es jo allassal befejezem a villanyszerelo OKJ tanfolyamot. Na itt aztan van mindenfele ember. A Pepsi egyik vezetojetol a 8 altalanossal rendelkezo szakmunkasig. Mondanom sem kell, hogy egy-egy szakmunkas sulitars (nem iszik, dolgozik, mint a guzu) eleg fasza autokkal jartal es a haza sem szar. Sajna o sem az adozasrol hires, de ez kulon tema.
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
blueboi69
senior tag
A jó állás nem egyenlő azzal, hogy jól is keres valaki.
Szakmunkás, rogyásig tele van munkával.Egy HO-ban dolgozó IT-snak meg sokkal több szabadideje van és több időt tud tölteni a családjával.
Időt, pedig a szakmunkás sem tud venni magának, akármennyit is keres. -
zetor2000
őstag
Az, hogy valaki tanult ember, nem jelenti azt, hogy nem mehet el szobafestőnek. Az, hogy valaki ilyen melót végez, azt dobhatja az élet is. Mert mondjuk bölcsész diplomája van, és nem kell senkinek. Vagy valami olyasmi, amivel nem lehet elhelyezkedni.
De egy rendesebb IT vizsgakészlettel valszeg utolérhető ez a kereset - énnekem semmi ilyesmim nincs, és a fent említett festő(i) keresetétől messze vagyok -alatta. De nem akarok létrázni, vödrökkel cipekedni, falat csiszolni óraszámra, faszául glettelni, ezért nem is vállalom ezt a melót.
Viszont ha kinéz egy jó / jobb állás, ahova kell a papír, mert elkérik, vagy csak elég meglobogtatni, akkor a festő eléggé hátrányba kerül... És azért valszeg vannak még más, jól fizető helyek, amik kevesebb fizikai melóval járnak, mint egy festőé.
Szóval tessék csak biztatni a gyáreket, hogy tanuljon, még lehet festő is.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
eattila
őstag
válasz A. Crowley #99636 üzenetére
Az appban nekem nincs ilyen (iOS).
-
Samott
addikt
válasz A. Crowley #100032 üzenetére
Arra nem jobb lenne egy napkollektor?
-
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #100032 üzenetére
Azt villanyossal érdemes? Főleg ha nagy felület sem kell hozzá és melegít.
-
-igu-
addikt
válasz A. Crowley #100035 üzenetére
Kockás pléd?
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #100035 üzenetére
Persze, csak áramnál sok a lesz a veszteség a kilowattok ide-oda konverziójával. Meg medencéhez akkor 3F fűtés, mazzag, gépészet, hát tudja a fene. Persze a két megoldás sem zárja ki egymást, de egy kollektor-szerű egyszerűbb, viszont novemberben már nem olyan hatékony.
-
-igu-
addikt
válasz A. Crowley #100039 üzenetére
Máltai lakáspiacon szocializálódottként nem is értem, mi a gond ezzel a pár hónappal... ott 8 hónap volt a vásárlás, 7 az eladás. Utóbbi csak azért volt rövidebb, mert korábban minden papírt lerendeztünk/kikértünk a vásárlás során.
-
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #100041 üzenetére
Konyhanyelven az alap fűtésnek a doboza kb. 300 küvecs. Nem ezzel lesz a baj. Kollektort el kell rakni valamerre és kicsit nagyobb, a hőszívattyúhoz jobbban kell érteni, elektromos fűtésből meg lehet nem vennék 1 fázisút, akkor meg beépítés, dobozolás, mazzagolás, csiribiri és persze nem megy 24 órásban, de pár kilowattot belecsavar az órába. Szép hosszú lesz az Ekcel táblázat :-D
-
Sipi-
őstag
válasz A. Crowley #100041 üzenetére
Annak azért nézz utána, hogy mi a beépíthetőségi százalék az adott területen. Kis telkeknél általában csak tizedszázalékok szoktak maradni a ház mellett.
Bár ez egy átadott, engedélyekkel rendelkező háznál nem tudom mennyire számít.
Szakértővel megnézettétek a házat?https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
zetor2000
őstag
válasz A. Crowley #100181 üzenetére
Itt dél-Pesten ma már másodszor esett. Jég talán nem, de kisebb zápor az ja. Persze nem hűlt le semmi, csak bepunnyadt.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak jövő tavasszal jelenik meg az inZOI, a Krafton életszimulátora
- Milyen alaplapot vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
- Thrustmaster T300 Ferrari alcantara t-lcm pedálal
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest