- eBay-es kütyük kis pénzért
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vodike
tag
válasz
A. Crowley #125309 üzenetére
Dehogy, felénk ugyan úgy lehet kapni a kínainál
Mondjuk az is igaz, hogy 4-5 évvel ezelőtt volt tán utoljára amikor a feleségem nagyszülei meglátogattak minket, mert akkor még bevállalták az utat Zircről és akkor vettünk 1 kiló cukrot a kávéhoz. 2 kávéskanál híján megvan még a szekrényben valahol hátracsúszva
-
-igu-
addikt
válasz
A. Crowley #125309 üzenetére
A cikkből nekem az jön le.
Nekünk mindig van 5-10 kg itthon, de piaci áron vesszük.
Amea szokott rakni a kávéba, de javarészt inkább sütibe/befőzéshez fogy. -
-igu-
addikt
válasz
A. Crowley #125307 üzenetére
Kristálycukor az hatósági, minden más piaci áras. Például a kockacukor, a porcukor vagy a nádcukor. És azokból van is a boltokban.
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #124942 üzenetére
Inkább ne, nem nagyon fogunk előbbre jutni.
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #124938 üzenetére
Nálam 79 dollárról indul az alap csomag, bármi is az :-D
-
-igu-
addikt
válasz
A. Crowley #124669 üzenetére
Már a Kindle-n van az első 7 kötet.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #123964 üzenetére
Ha a km állásra garanciát vállalnak, akkor fent lenne az alvázszáma is és le tudnád kérni.
Szerintem kérj tőlük egy alvázszámot, kiderül... -
Jahno
veterán
válasz
Sosem tudni, nekem pont 140ezer körül pld. jobban kopott a kormányom, mint pár havernál 300ezer alatt valamivel. Ugyanez ülésekkel is, kopott, jön szét a varrás, reped el a szélén a műanyag.
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #123971 üzenetére
Nincs jobb helye annak a 2Mnek, hogy ennyire égeti a zsebed?
-
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #123966 üzenetére
Óra szerint is 141ezer van benne, a 139k gondolom a 140ezerig keresők miatt lett beleírva
Visszagurulásgátló és guminyomás ellenőrző nem hiszem, hogy van benne, bár ki tudja. A motorról érdemes tudni, hogy ez a motor eszi vagy enni fogja az olajat. Először nem nagyon, de később igen. Kb. 300ezerből felújítható és akkor megint jó lesz 200k km-re. A benzint is szereti, nálam a 123 kg-al könnyebb Mondeo-ban budapesti reggeli forgalomban 11-13 liter, nyaraláskor tempomat 100-al meg 7 literÁtlag 10 alatt van kicsivel.
Kinézete meg... Inkább hagyjukAz állapota képről jónak tűnik, nekem a forma és a műszarfal-középkonzol sem tetszik. Jobb első ülés is sérült kicsit. A kormányt kb. 35ezer forintért egy nap alatt újrabőrőzik, autókárpitos talán a hátsó könyöklővel is tud valamit kezdeni pár nap alatt.
Azt írják, hogy a km-re garanciát vállalnak. Az meg egy olvasóval kideríthető szervízben. De blueboi-nak is van olvasója, az S-Max-nél is azzal derült ki a valós km.
Viszont 15 éves és 2 millió -
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #123966 üzenetére
Vezetőülés oldala nincs túlontúl szétkopva, ellenben a jobb hátsó ülés melletti könyöklővel. Azzal vajon mit csináltak? A baloldali is kicsit gyűrött.
Mivel kabrió, és nem túl nagy, talán nem ez volt valakinek a napi használós. Így - meg a hirdetésben szereplő vezetett szervízkönyv és a visszavásárlási gari mellett - szerintem akár jó vétel is lehet. Átvizsgálás haverral meg valami random arccal, akit semelyikőtök (eladó se meg te) sem ismer is jó lehet, mert akkor valszeg nem vernek át nagyon. -
vkp
aktív tag
válasz
A kormány attól is lehet kopott, hogy nagydarab, ám de alacsony ember ült benne és a hasához hozzáért a kormány. Engem jobban zavar az a vonóhorog egy kabrión... lehet, hogy a hajót húzgálta vele a tengerparton... vagy kőműves és a betonkeverőt... ki tudja...
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #123701 üzenetére
nem mindenkinek nő meg ennyire a rezsije, van aki el sem éri a limitet, mert amúgy sem használ annyit, van aki meg eleve nem is tudna használni, mert lakásban lakik -
fatpingvin
addikt
válasz
A. Crowley #123397 üzenetére
ugyan már
-
fatpingvin
addikt
válasz
A. Crowley #123130 üzenetére
szerencséreé nem tervezek "családot alapítani" abban az értelemben ahogy általában használják.
-
npera
addikt
válasz
A. Crowley #123137 üzenetére
Furcsa érzés első pár alkalommal, mivel ahol a gerincem az agyamba kapcsolódik ott nagyon erős csiklandozó érzést generált. Alighanem az első pár alkalommal a félkörös ívjáratok és a látásodból adódó fúziót az agy nehezen tudja lekezelni és ez okozza a furcsa érzést.
Én az FPV freestyle repülés miatt eléggé jól viselem, hogy a látvány indukálta gyorsulási érzést nem követi a félkörös ívjáratok adta érzékből jövő jel. Most fordítva volt. Maximális "gyro" érzet, de látványra csak előrefelé haladsz. Meg lehet szokni idővel, de abban biztos vagyok, hogy feleségem teleokádta volna a kocsit...
-
fatpingvin
addikt
válasz
A. Crowley #123101 üzenetére
el innen.
nem titkolózom. tényleg ez a rendező elv. nyilván vannak preferált helyek de ez az elsődleges. Ukrajnába mondjuk most annyira nem szívesen mennék, illetve a dojcsék nálam elvből feketelista, de azon kívül kb bármi Európán belül. -
fatpingvin
addikt
válasz
A. Crowley #123097 üzenetére
hozzá kell tennem végzettségemet tekintve nem vagyok az, de úgy érzem ez a hivatásom. a doktorit is alapvetően azért terveztem, hogy taníthassak az egyetemen... aztán április 4-én megszületett a döntés hogy elköltözünk az országból, úgyhogy ez legalábbis halasztásra került. Topológiai szempontból rossz helyen van az ELTE a magyar országhatárhoz viszonyítva, na
addig marad a mostani felállás, a kérdésre meg majd visszatérünk amint stabilizálódik az életem többi része
-
fatpingvin
addikt
válasz
A. Crowley #123080 üzenetére
ja, félre ne érts ezt nem rád irányzottan értettem hanem általánosságban. pont úgy, amit te is írsz.
-
WiZARD
addikt
válasz
A. Crowley #123083 üzenetére
Meséket csak angolul néz. Amit tanult onnan tanult. (színek, formák, számolás, abc, állatok, járművek, stb)
Vicces amikor 1-1 szót ami megegyezik angolul és magyarul azt "angol kiejtéssel" mond, mint egy hazatérő emigráns(pl busz, pingvin)
-
Samott
addikt
válasz
A. Crowley #123080 üzenetére
Persze hogy nem bir mit mondani, az emberek tobbsege alatvalo, nincs onallo gondolata elvarja hogy megmondjak neki mit csinaljon. Es persze semmiert sem vallalja a felelosseget. Ez olyan nekik mint ordognek tomjenfust. Szabadsag, minekaz.
-
fatpingvin
addikt
válasz
A. Crowley #123078 üzenetére
semmi gáz, bocsi, erre én kicsit érzékeny vagyok
én kifejezetten liberális neveltetésben részesültem (gondolom annyira nem megdöbbentő) és eléggé harapok rá amikor ezt valaki azzal próbálja azonosítani hogy a szüleim elhanyagoltak, ugyanis távolabb nem is állhatna a valóságtól. nyilván most nem a félreértésekre gondolok hanem amikor valaki szándékosan próbálja összemaszatolni ezt a kettőt, akár ostobaságból akár rosszindulatból. -
fatpingvin
addikt
válasz
A. Crowley #123065 üzenetére
jó, azért faszságot lécci ne
szóval a liberális/demokratikus nevelés és a laissez-faire mindentleszarok az nehezen tudna távolabb állni egymástól. te az utóbbira gondolsz.
-
-NoVa-
addikt
válasz
A. Crowley #123064 üzenetére
Azért akárhogy fújt a popkultúra, a Portishead, Radiohead máig nosztalgia nélkül is hallgatható, nem öregedtek nekem. Meg persze a Francia elektronikus vonal, Daft Punk, Justice, Jarre.
Meg persze az efféle kísérletező zseniális próbálkozások. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #123067 üzenetére
Hát, ha Fehérvárra jártál suliba, akkor tudnod kéne, hogy melyik volt akkor a tuti matekspeces gimi!
Ha mégsem, akkor iderakok egy képet egy régi tablóról (a '81-es tablók közül az egyik úgyis nagyon híres már)!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #123065 üzenetére
Bazz, eggyel felettem jártál matek specre a Hétvezérbe?
('79-es, de évvesztes vagy?) -
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #123060 üzenetére
Arra én is figyelek, hogy ha megígértem valamit, akkor az úgy is legyen. Ha jutalom, ha bünti.
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #122770 üzenetére
Dehogynem. Sőt, még linkeltem is!
-
Samott
addikt
válasz
A. Crowley #122770 üzenetére
De, valoszinuleg pont itt olvastam. Csak hat millio dolgot csinalok parhuzamosan. Ket oraval kesobb mar siman benezek egy ilyesmit.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #122678 üzenetére
Lehet en vettem be tul sok leszarom tablettat. De amiket neha meglatok a gyomrom fordul fel. Szoval kerulom ahogy tudom.
-
Grillo
őstag
válasz
A. Crowley #122674 üzenetére
Én azért vagyok megijedve, mert 12 évesen csajozik.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #122674 üzenetére
Én gyerekem nem kap ennyi híradó ingert. Én se kapok. Pedig nálam telefon is van egész nap.
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #122660 üzenetére
Egy kicsit elgondolkodnék, hogy mi az az extra, amivel nekik mást kell tanulniuk, mint nekünk kellett?
A szakköröket és külön foglalkozásokat / sportot ne mossuk ide, az nálunk is úgy volt, hogy aki akart az mehetett rajzolni / makettkodni, karatéjozni.Van annyi extra tananyag, hogy le kell terhelni őket ennyire? Vagy esetleg a tudás átadása nem hatékony? Nem feltétlen tanári oldalról értem, lehet, hogy az "oktatandó anyag" tré, amit a legjobb tanár is csak nehezen lenne képes átadni.
A fiatalabb és a mi generációnk közt elmúlt ~20-30 év, annyi minden nem történt. Énszerintem. És a felsőbb oktatásban meg pláne. -
-igu-
addikt
válasz
A mi időnkben feleennyire se voltunk leterhelve, mégis felnőttünk valahogy.
-
Jahno
veterán
válasz
És többféle szempontból is más világ volt, mondjunk nálunk szomszédban voltak a nagyszülők és ott lógtunk, meg anyám pont tanár volt így jutott a szünetből, fater meg nyugdíjas szóval tök tudja.
-
-NoVa-
addikt
válasz
A. Crowley #122633 üzenetére
Nálunk nem lesz őszi, csak hosszított téli.
-
-NoVa-
addikt
válasz
A. Crowley #122478 üzenetére
Azt látom, de ebből vállalsz napi 3-at, és hó vége felé úgy sem sok marad abból a jó hangulatból.
-
Samott
addikt
válasz
A. Crowley #122478 üzenetére
Level 1 support, nagyon junioroknak. De igy is csak a felet kinaljak a realisnak.
-
-igu-
addikt
válasz
A. Crowley #122428 üzenetére
Amea reggel megtolja a cserépkályhát, aztán egyszer még rápakol, ennyi. Másnap reggel még meleg a kályha oldala. Minden fűtőtest el van zárva, kivéve a dolgozószobában az ő asztala mellettit. Ha gyász van, akkor kiköltözik onnan a kályha mellé, és akkor azt is el lehet zárni.
Fürdőszobában a padlófűtés megy azért. -
eattila
őstag
válasz
Mi 22.5-ről 22-re.
-
Jahno
veterán
válasz
Tedd 17re és kicsit nyisd rá az ablakot, tudatalattid el lesz vele, hogy spórolsz
Itt a házban is ezek mennek, hogy jaaaaj akkor vége a szellőztetésnek. Nem vaze, csak ésszel kell csinálni.
-
-igu-
addikt
válasz
A. Crowley #122222 üzenetére
1013 napja nem ittam kávét
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #122220 üzenetére
Én is ezért próbálok fittebb lenni. Meg könnyebb
Szem vitamint még nem próbáltam.
Mondjuk nekem nem a szemem fárad el. Mert otthon pl nem hordok szemüveget munkához sem. És napi 11-12h meló után én a hét vége felé vagyok aluszékony, nem este -
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #122220 üzenetére
Egyetértek vele, én is próbálkozom.
De jó ha van olyan ami tapasztalatból jó, mégsem hiszek a reklámoknak semmit.
Én napi max 2 kv-t iszom, régebben nem ittam, de így is el tudok aludni -
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #122216 üzenetére
"nem jutok el oda délután 2kor, hogy ha 2 mp-re lecsukom, akkor elalszom,"
ezt én kv-val kompenzálom, de akkor felrakom a többi vitamon mellé, amit javasolsz
napi 10-12órániy képernyőbámulás után én is már éjfél után már fáradtabban bambulok ki a fejemből
-
npera
addikt
válasz
A. Crowley #122207 üzenetére
-
-igu-
addikt
válasz
A. Crowley #122207 üzenetére
Érdekel.
-3.75 dioptria mögül írom ezt. Duplán. -
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #121634 üzenetére
-
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #121634 üzenetére
A Freddie Mercury film is nézhető. Megjelent DéCén és kazettán
Derégenvót... -
-NoVa-
addikt
válasz
A. Crowley #121407 üzenetére
Újpest, de hamar mindenfelé is.
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #121311 üzenetére
Dejó lenne ha minden motoros így közlekedne!
-
WiZARD
addikt
válasz
A. Crowley #121228 üzenetére
Amekkora moziba járós voltam régen, az elmúlt időszakban tökre elmúlt.
Először jött, hogy Győrbe költöztünk, ez a falu mozi meg más kategória mint a pesti. Persze Cinemacity, de mégis ég és föld. Maradt, hogy Pestre járunk moziba.
Aztán jött a covid, utána meg a gyerekek. Most helyi moziba elugrani még csak lenne 2 óra, de oda nem vágyok, a pesti mozizás már sok idő.Hiányzik kicsit, mert itthon sose lesz elég nagy a TV, nem olyan a popcorn, épp elfogy a kóla, ne szóljon olyan hangosan, fent van-e netflixen vagy egyéb streaming platformon, ha nincs akkor marad a torrent, stb. Meg különben is állítsuk meg mert pisilni kell, meg csörög a telefon, vagy csak email jön, messenger, akármi. Nem tudok itthon úgy kikapcsolódni, mint moziban.
-
ezittketto
tag
válasz
A. Crowley #120498 üzenetére
ez jó
Nekem is csak azért tűnt föl, mert már többedjére láttam.
Sokaknál-ilyen például (sajnos itt is) a mindíg szó.
Biztos sok Alekoszt láttak anno.. -
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #120515 üzenetére
Még a korai. A 20 évvel ezelőtti. Vagy 25. Arra emlékeztetett az eleje na.
-
-igu-
addikt
válasz
A. Crowley #120511 üzenetére
Jó zenészek, van svungja a gitárnak, jó hangú az énekes, de az eredmény mégis eléggé meh.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #120510 üzenetére
Ó én kiabálom ha nincs ott a gyerek
Ennél durvábbakat is
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #120511 üzenetére
Néhol tankcsapdás. Nem rossz.
-
NauTiLUS_HUN
tag
válasz
A. Crowley #120500 üzenetére
Amíg bejártam munkahelyre, nagyon fejlett módon káromkodtam, amióta (3 éve) itthonról dolgozom, alig káromkodom, a gyerekek előtt különösen nem.
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #120498 üzenetére
Egyébként egyre problémásabb, hogy ha olyan vendég/rokon jön, aki nincs hozzászokva gyerekekhez és észre sem veszi, hogy csúnya szavakat használ.
Szerencsére akikkel napi szinten kontaktálunk, ez nem probléma, de ettől még előfordul és elég kellemetlen rászólni. Pláne, mikor kifejti, hogy szerinte a "szar" az nem csúnya. És amikor elmondom neki, hogy bocs, de majd ha a bolt közepén vmelyik gyerek elkezdi hangosan mondani, hogy apa/anya mieza szar? akkor nem neki lesz kellemetlen. Aztán egy része megérti, másik fele szerint vicces... -
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #120208 üzenetére
"Már csak a másik 300-at kéne megtalálni."
Itttmég kérdezni akartam, hogy a jacuzzinak van gyári paramétere fűtésre és motorra. Az nem 3 fázis? Felét nem követtem, de enni tudnak az biztos. Este kiderül.
-
Samott
addikt
válasz
Na, meg is talaltam a vonatkozo hozzaszolast. A napelemes topikban tobb is van errol.
-
blueboi69
őstag
válasz
Jaccuzira kíváncsi lennék. Én tegnap klímát kezdtem mérni
Csináltam egy energiafelhasználási számítást, elkeserítő, hogy mennyi energiát használunk, úgyhogy amint lehet hívom a napelemes céget, hogy mennyire vannak elhavazva és beleférne-e némi bővítés. -
NauTiLUS_HUN
tag
válasz
A. Crowley #120145 üzenetére
Abban 32-64K RAM volt, 16-64K videórammal!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hógyne, mint említve lett, a táblát 79-ben avatták, az eredményjelzőn lévő meccset 1985 -ben játszották, a TVC 1986 -ban jelent meg. szerinted átszerelték a prototipusra ?
-
Jahno
veterán
válasz
Ha az volt, vagy valami félig célcucc. Nekem is van valahol
Nézegetem is, hogy még lehet szerzek hozzá SD kártyás modult, csak úgy majd az utókornak. És persze nem ártana egy rendes táp, állítólag a sajátja nem túl biztonságos. Néha még felbukkannak a piacon, de akkor TVC csoportban köpködnek, hogy pfujjdrága, amúgy meg szerintem amilyen vas, ahhoz képest nem is drága...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Az semmi! Nekem még van is!
A VT21550-et a héten dobtuk ki, elnézést, hogy nem kérdeztem meg, kell-e valakinek egy 132 oszlopos sornyomtató!
-
Samott
addikt
válasz
A. Crowley #120139 üzenetére
jacuzzi? - nincs tobb kerdesem, te se keress tovabb
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #120139 üzenetére
Ja, értem. Hát akkor az minimális lesz, amit a kazán fogyaszt áramot. Most viszont előrevettem a blitzwolf mérőnek a tasmota fw cseréjét, meg is csináltam, kalibráltam, most arról meg a klíma, kiváncsi leszek.
-
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #120118 üzenetére
Sütés-főzés nagyon sokat elvisz. Nemrég beszélgettünk erről a rezsis dolgokról egy ismerőssel. Ők bőven az átlag alatt fogyasztanak áramot, pedig a lakásuk kb. akkora lehet, mint a mienk. Viszont nem nagyon főznek, főleg rendelnek (és nem home-office-ban dolgoznak nagyrészt). Mi pedig főzünk majdnem minden nap és 400 kWh körül használunk el. Bár nálunk lehet, hogy a mosógép/szárítógép is többet megy (náluk 1 gyerek, nálunk 2).
-
Samott
addikt
válasz
A viz futese az nem kulon orarol, vezerelt aramrol megy? Es ha nem miert nem?
-
blueboi69
őstag
válasz
Ha a víz fűtése árammal megy, akkor az lesz ami még sokat zabál.
Én a fürdő/mosókonyha csaptelepknél szinte elzártam a melegvizet, 90%-ban hideg jön. Teljesen felesleges középállásnál hogy leszívja a HMV tartály és a csaptelep közti csőbe a melegvizet, hogy aztán egy kézmosás esetén elzárjuk a vizet mire odaérne a meleg. Fürdőben is lejjebb veszem még, nem nagyon van szükség ott meleg vízre, csak fürdéshez. Persze majd ez lehet felülíródik télen, amikor 15-16fokos víz jön, de sebaj, majd sietnek a gyerekek is a kézmosással, annyival is kevesebb víz fogy.
Júliusi kísérletem az volt, hogy a gyerekek csak zuhanyoznak. Így kb 3-4m3-el kevesebb víz fogyott, mintha a kádban fürdenének. Sarokkádunk van, ami egy rémálom, mert baromi széles, ellenben lapos, és így sok víz kell bele. Nem is szoktam nagyon engedni bele, csak kb 5-10centi víz volt eddig benne. Én évente kb 2x fürdök benne, asszony mondjuk havonta 1x, ezen kívül mindketten a zuhanyt használtuk eddig is.Megnéztem, érdekes, régebbi samsung mosógép 4kWh egy program, az nektek, hogy lett ennek a tizede?
Szárítógép 0.55kWh-t eszik egy szárítással. -
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #120088 üzenetére
Asztali számítógép vagy laptop?
Háztartási gépek milyen régiek? Tippre jeges fagyasztó sokat nyitogatva, naponta 36-szor kinyitott hűtő, napi 3-szor mosás és szárítógépezés, folyamatosan bekapcsolva lévő tv, stb.? Udvarvilágítás éjszaka van? -
zetor2000
őstag
válasz
A. Crowley #120089 üzenetére
A nagy fogyasztók jellemzően azok, amik "meleget" csinálnak.
Bojler, kazán (ebből elektromos nem tudom van e), átfolyós melegítő, vasaló, mosó / mosogatógép (ez utóbbi azért nem jelentős, bár amelyik "eco" módban meg napi 5-6 órákat...), hajszárító (nekem 5 perc, de vannak hosszúhajúak is, ahol több a nő egy háztatrtásban ott nem biztos, hogy rövid ideig tart), hajsütővas / hajvasaló, hőlégfúvó, villanykályha stb... Esetleg a hosszan működő klíma / hűtő.
A konyhai dolgok közül a főzőlapok, amik jellemzően tudnak fogyasztani, pl. egy indukciós főzőlap 5-6kWot simán el tud nyelni, az enyém talán többet is. ~10kW a 4 főzőlap max teljesítménye. De ezek relatív rövid ideig mennek. A sütő az tud még necces lenni, ha vellany, mert az nálam néha megy 5-8 órát is, mert lassan sülő étel készül / aszalok.
Ezek fogyasztását egy kisebb lakatfogó segítségével meg lehet saccolni.Világításon - hacsak nem sima izzókkal világítasz - nem sokat fogsz spórolni. Egy ~10-20% lesz esetleg a kompaktcső és a ledes fényforrások közt, de ez nem releváns / a számlát nem ez dobja meg.
Jacuzzi melegítés is lehet, hogy sokat dob..Az ilyen állandó fogyasztók, mint TV stdby módban, bedugott mobiltöltők, órás rádiók, vhs magnó / dvd / cd stb. kábé 5-8W, vagy alatta. (Lakossági átlag) Router/switch szintén 5-7W.
A 0-24ben üzemelő PCk már egy állandó ~100W+ fogyasztást jelentenek, egy "gamer"PC még többet is képes elnyelni.
'Tanyacsenöl' YT csatornán egy kevéssé izgalmas PC sima irodai alkalmazással 120-150W+a monitor... Egy gamerebb 150-180W, "sima" állapotban. -
Jahno
veterán
válasz
Kicsit érteni is kell hozzá, de szintúgy hasznos cucc: [link]
-
Samott
addikt
válasz
Persze, pareto elvet kell alkamazni a sok kis fogyaszto nem igazan szamit, nehany nagy eszi meg a javat. Most nezem a huton rajta felejtettem a fogyasztasmerot, telen 20 most nyaron 30kWh-at hasznal naponta. Mikro szerintem nem megy olyan sokat hogy szamitana (7-800W de csak par percet hasznaljuk naponta), suto/fozolap nalunk se konnektoros. Legkondi Juliusban 20kWh volt Augusztusban eddig 8... de az csak akkor megy, ha meleg van.
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #120082 üzenetére
Ismerősi körben is most derülnek ki a hibás villanyórák is, az szintén megérne egy misét, hogy kinek mióta mérhet félre.
-
Samott
addikt
válasz
Mik a nagyfogyasztok a lakasban? Legkondi, huto? Suto? Fozolap, mosogep? Ami konnektoros arra ra kell dugni egy fogyasztasmerot, es megkeresni mi viszi legjobban...
-
blueboi69
őstag
válasz
Hú én a mi 410 körüli fogyasztásunkat is sokallom. Bár mostmár fogalmam sincs, mert termel a napelem. Még nem működik jól a kiolvasó cucc, nem tudok pontos adatokkal matekolni, hogy napi szinten mi hogy fogyott, pedig kéne.
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #120080 üzenetére
Fú, mi is majdnem lecsúsztunk pont emiatt. Előtte volt egy nagyon húzós, kb 1hónapig az eladóval tárgyalós hónapunk, pont karácsony előtt. A mi kecónk meg volt hírdetve 3-4 ingatlanos által, ugyanazokkal a képekkel (tulaj csinálta, de egyébként jók voltak) csak más árakkal (ugyebár mind más haszonkulcssal dolgozott), asszony megtalálta a legolcsóbbat (ez volt az eladó hírdetése) aztán elég mufurc nőnek bizonyult telefonban. A sok csalódás után nem is akartam jönni megnézni, ráadásul a címet sem akarta elmondani, csak akkor amikor már úton voltunk ide (mai napig nem értem miért), aztán végül úgy döntöttünk, hogy najó nézzük meg, max kirándulunk egyet. Na hát kb szerelem volt első látásra mindenkinek.
-
npera
addikt
válasz
A. Crowley #119907 üzenetére
Két külhoni magyar, az egyikük végül Mo-n, a másik a messzi északon él.
Mielőtt még valaki elkezd extrapolálni fotelből végtelenbe: nem velem beszélt Crowley
-
-NoVa-
addikt
válasz
A. Crowley #119904 üzenetére
Én itt szoktam elkezdeni irányítani a beszélgetést, és érveltetni, mit, miért, mire alapozva, stb. Néha egész érdekes, értelmes beszélgetések jönnek ki belőle, ha tényleg értelmes és megalapozott a másik fél. Persze disznókkal sárdobálásba menni fölösleges, szóval igencsak ritkák az efféle beszélgetések. Meglepőmód sokkal több értelmes KDNP-ssel beszéltem, mint értelmes Fideszessel, mégiscsak az egy vallás, amit lehet valamennyire tisztelni, nem egy szekta. A képviselőiket valahogy mégsem sikerül olyan összeszedett megalapozottan elvekkel rendelkező embernek látni, mint egy-egy random perifériás párttagot.
-
WiZARD
addikt
válasz
A. Crowley #119904 üzenetére
márpedig a kettő kizárja egymást
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #119466 üzenetére
Silver 2-3?
-
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #119373 üzenetére
F1?
Nem fogtok fázni a betonon -
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #119341 üzenetére
Hát ez most nem opció
Csakmert hiába porszívózom fel, valahogy utána mégis megint leülepszik egy idő után. -
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #119330 üzenetére
Én ismerem, olyan jó 15-20évvel ezelőttről, még amikor újságíró volt vagy mi és autókat tesztelt többek közt a Hringen. Jó arc, szerintem is.
Más téma. Úgy emlékszem, hogy nálad volt olyan issue a medencével, hogy a medence alján egy egy vékony homokrétegtől ne mtudtál megszabadulni. Sorry ha nem nálad volt, majd magára ismer az illető.
Szóval a homokszűrő (bár üveg van benne), nagyon jól tisztít, kristálytiszta a víz, de a medence alján begyűlik némi homok. Ha elkezdem felporszívózni, akkor persze eltűnik, de akkor meg hirtelen olyan opálos lesz a víz, előtte pedig tényleg gyönyörűen tiszta. Ilyenkor mi kéne bele?
Más is írhatja, akinek van rá megoldás. -
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #119304 üzenetére
Sárkányos. Lehet, hogy nem 18+, de a 8 évesnek sok volt. Tündéreset akarta azt hiszem, de valahogy nem az jött össze.
Tegnap viszont elég sokan voltak, sokszor kellett várni a csúszdáknál. Ezért mentem többet a Speedy-vel, mert ott általában csak 2-4-en voltak előttem
-
Grillo
őstag
válasz
A. Crowley #119305 üzenetére
Nálunk is ilyen a szomszéd telken lévők utcafronti lakói, Zoli bácsi és Zoli néni, akik nem viccelnek.
Az volt a problémája, hogy a bejárónál a faluk tövébe (1 méterre) mályvasort meg növényeket ültettünk. És hogy a locsolásnál majd szétázik a háza, meg a bokroktól majd nem tud tatarozni. Mondtam neki, hoyg ah jön tatarozni bárki, én magam vágom ki a bármit. Ez volt 6 éve, persze azóta sem volt semmi, hullik át a zsindely, olyan sós már a fala, mint az állat. Szerintem felépült a 60as években, azóta nem nagyon történt vele semmi. -
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #119292 üzenetére
2 másik családdal voltunk. Ott két gyereknek vettek 1-2 VR szemüveges csúszást. Az egyikőjük élvezte, de a másiknak elrontották a konfigurálást és a 18+ -os, szörnyes vetítést kapta a 8 éves gyerek. Ő nem élvezte a filmet
-
Jahno
veterán
válasz
A. Crowley #119100 üzenetére
Lakásra most annyira nem sütött a nap, így lement 33 alá. Lassan odébb is megy és ezen lehet még emel egy kicsit estig.
-
-igu-
addikt
válasz
A. Crowley #118606 üzenetére
Ez a 400 körüli érték volt nekünk is a panelban anno - ezért is csodálkozok rá a mások által fentebb írt töredék értékekre, de a mostani 11500 kWh-s évi fogyasztásunkra is ugyanúgy.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
A. Crowley #118606 üzenetére
450 kWh áram, az éves szinten kb. 5400 kWh. Akkor most kell venni egy 6 kWp napelem rendszert szumma 3 millióért és akkor a gázon is tudsz fogni a klímával fűtéssel. Hirtelen vágsz az évi rezsin 1,2-1,5 milliót. Azért a 2-2,5 éves megtérülésű befektetés nem rossz, nem?
-
ezittketto
tag
válasz
A. Crowley #118225 üzenetére
Jaja ezt hallottam én is.
Vicces volt, mert pont azért kérdezték meg őt, mert mondták, hogy egy banki emberke a banki megtakarításokat javasolná, egy ingatlanos azt mondaná, hogy vegyél ingatlant, egy tőzsdeügynök meg részvényeket vetetne veled és ezt ők nem akarnák.
Erre mit mondott egy márkát képviselő ember. Fektess márkába!
Minden szentnek kicsit maga felé hajlik.. -
WiZARD
addikt
válasz
Én órát befektetésnek nem vennék. Szerintem rohadt nagy lufifújás zajlik.
Persze ha nem ezt mondanám/gondolnám 2-3 éve, akkor már csomót nyertem volna rajtaBár most elmúlt 3 hónapban volt némi korrekció (~10%), de én továbbra is lufinak gondolom.
Igen, vannak órák amikre sok év várólista van, az árukon is látni (23k CHF listaárú APRO ami 100k körül megy a másodpiacon), van ahova feliratkozni is reménytelen.
Egyszerűbb Rolexekre fel lehet iratkozni, akár az Andrássy úti butikban, utcáról beesve, vásárlási előzmény meg hasonlók nélkül. Szerintem érdemes is, pénzbe nem kerül, amikor szólnak hogy megjött az óra, akkor vagy bemész és kifizeted, vagy megmondod, hogy sorry mégse érdekel.
Tavaly év elején iratkoztam fel 1re, idén tavasszal hívtak. 3x felvettem, aztán amikor meghirdettem akkor 2 napon belül elvitték, 2x annyiért mint amennyibe nekem került (~10k EUR)... -
blueboi69
őstag
válasz
Najó,de ezeket szerintem csak hatalmas bukóval tudod eladni. Mármint érted, melyik az a másik milliárdos, aki utána a marketplace-n fog keresni Rolex órát? Vagy érted, utána hogyan adod el akár drágábban? Őrizgeted otthon a fiókban?
-
Samott
addikt
válasz
Ja, ha milliardjaid vannak lehet ilyesmivel jatszani. De ha 5 millad van ne egy meno taskat vegyel belole...
-
npera
addikt
válasz
A. Crowley #118208 üzenetére
1000 km-t megy 100-tól 99% SoC-ig???
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #118208 üzenetére
Várjálmár. Most az a motor amin múltkor ültel (képet tettél ide) az elektromos?
Ú, de kéne egy olyan akkorKár, hogy 2 gyereket nem lehet rajta szállítani.
-
-NoVa-
addikt
válasz
A. Crowley #117815 üzenetére
Westend, de úgy látom mától már csak a 22:30-as maradt, még jövő keddig. Tegnap még délután is ment.
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #117673 üzenetére
Hehehe, majdnem ugyanez van nekünk is. A belső árnyékolónak van egy alsó része ami szűrt fényt tud adni, nagyon karaj.
És nálunk is van belül szúnyogháló, de már eléggé ki vannak purcanva. Akadoznak is, el is szakadtak a széleken. Legalábbis az egyik. Majd lehet átrakom a dolgozómból, mert ott meg soha nem húzom le a szúnyoghálót, mivel a monitorom az ablak alatti függőleges részen van
Nálad ez nem függőleges valamiért, hanem az ablaküvegre merőleges. Érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 9 DB DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló-Üzleti) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360,
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ryzen 5 pc(r5-2600/gtx 1070/win10/SSD/hdd)
- Gigabyte GA-Z170M-D3P/i7-6700/16 gb DDR4
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest