- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hokuszpk #121550 üzenetére
Vagy kellett volna, csak nem kapott!
Azért a mostani 40-es, 50-es, 60-as korosztály sincsen tele lelkileg egészséges emberekkel...
Csak akkor még a szőnyeg alá volt söpörve, legfeljebb kicsit többször hangzott el, mint most, hogy "apa azért iszik, mert te sírsz", vagy hogy "pénz olvasva, asszony verve jó".Nem tagadhatod, hogy fejlődik a társadalom és ez változásokkal jár...
-
eattila
őstag
válasz
hokuszpk #121550 üzenetére
A pszihomókus azért kell sok gyereknek, mert van x órája naponta, ahol x >= 7, minden sűrűn van fakultáció, felzárkóztató, meg szakkör. Meg a szülő csak azt látja, hogy másik gyerek is... És akkor nehogymáraznyémne. De ez szülői hiba. Szerintem. Ha tényleg ez a szitu.
Minden egyéb esetben a tévedés jogát fenntartom, mert amúgy lehet bármi más is.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
hokuszpk #120168 üzenetére
filmekben ez szandekosan van igy, hogy nehogy vki megprobalja
nezd meg az amcsi filmekben a telefonszamokban kozepen mindig 555 szamjegy van, mert amig ezt nem igy csinaltak, addig voltak akik megprobaltak felhivni a filmekben elhangzo telefonszamot...es az ugy lehetett akar veletlenul egy valid telefonszam is -
Bujdy81
aktív tag
válasz
hokuszpk #120137 üzenetére
A kandelábereken 2 kW volt a világítótestek darabja és azok nem sima izzók voltak, hanem - talán - HgAr lámpák, sokkal jobb hatásfokkal, 30+ db per kandelláber:
Lámpatest hátulról:
És Apám egyik büszkesége:
A kisvonat jobbról-balra "zakatolt", kvázi mozgókép volt. 4 kB RAM-mal a vezérlő kártyában, az akkor korszerű Z80-as processzorral, ha jól emlékszem... -
Bujdy81
aktív tag
válasz
hokuszpk #120046 üzenetére
1978-ban avatták a stadiont, ha jól tudom, '79-ben a táblát. A Rávisz szállította a moszkvai olimpia vitorlás versenyeinek a helyszínére (Tallinba) az eredményjelzőt, annak a prototípusa volt ez. Oda 12x36-os (sorxoszlop) tábla ment, Fehérváron 10x30-as volt.
Emlékeim szerint 25-ös izzó volt minden képpont. De este már durva fényviszonyt teremtett, amikor teszteltük a középső mátrix mezőt (ahol a nagy számok látszódtak), amiben 120x32=3840 izzó kapcsolt ki/be a vezérlő számítógép szóközének a leütésére. Az ugyebár 96 kW!
-
Jahno
veterán
válasz
hokuszpk #119841 üzenetére
Ez nem ugyanaz az Excel, és az a ritkább, mert mindennek helye van. Szektorra nézi nem csak adott ugyanolyan filére, szóval csak a JPG fejlécekkel már egy tonna területet spóroltam.
Kerestem mkv-t, de még mindig ugyanaz a bajom, hogy szép arányszám, csak teljes kötetre érvényes és egyik ilyen, másik meg másmilyenolyan:
Ez biztos nincs meg máshol ugyanígy. És most hiába töröltem le, nem sok helyet nyertem.
-
zetor2000
őstag
válasz
hokuszpk #119806 üzenetére
Jajj... Stacker... annak idején én is belevágtam, de rá kellett jönnöm, hogy nem nekem találták ki.
Egyrészt az akkori gépem eléggé lassú volt, és azok, amiket tároltam, nem igen voltak jól tömöríthetőek. Ebből az lett, hogy a lassú gépem még lassabb lettValami 486DX... Rengeteg CPU idő ment el arra, hogy a kevéssé tömöríthető izét azért csak feldolgozta.
Másik ilyen szemét volt a Microsoft féle doublespace... de azt már eleve nem használtam.
-
Jahno
veterán
válasz
hokuszpk #119806 üzenetére
Ez a baj, hogy nem tudom, de múltkor mutattam, hogy gyárban olyan durva eredmények vannak, hogy csak pislogok (kb. 50 tera kifért most 14-re) . És akkor odahaza sem kellene 100ezresért HDD-t venni, ha két elfekvő bármire kiférne egy csomó mentés.
Én is megkavartam rendesen, de kialakult, már "csak" adatokat kell ide-oda toszogatni, meg majd laptopról és külső HDDkről felmásolni. Utána NASt és egyebet időnként le is kapcsolom.
-
npera
addikt
válasz
hokuszpk #119776 üzenetére
Régen még mindenféle ilyesmi kézzel varázsolós megoldásba nekifutásból ugrottam volna bele fejjel, most már erősen lenyugodtam a régi énemhez képest, persze még mindig képes vagyok meglepően agilisen megszopatni magam bármivel
Mostanra eljutottam odáig, hogy egyszerűen csak működjön és mindezt halkan tegye.
2017-ben ennek fényében raktam össze azt a desktop gépet, amin most is gépelek. Lehetőleg kiforrott cuccokból, alsó-közép polcról válogtva teljesítményben, kivéve a hűtést és a házat. Így lett az alábbi masina. Azóta is röccenés nélkül megy, néha kiporszívózom a filtereket persze.
Valami ilyesmi filozófia mentén vágnék bele a DIY NAS-ba is, ha eljön az ideje. Lehetőleg használható feature és teljesítmény, csendesen és stabilan.
Még pár rémtörténet a valóságból és simán lehet, hogy csak 2 vinyó megy a QNAP-ba, aztán kész is
-
npera
addikt
válasz
hokuszpk #119768 üzenetére
Ah, most picit Csodabogár vs Moriarty érzésem támadt, negatív hullámokat érzékelek
Egyébként érteni vélem az érvelésed és erős a sejtésem, hogy te is tényekre alapozol, mint Jahno, ami veszélyes az én "lajongásomra" alapozott érveimmel szemben
Arra emlékszem, hogy a dedup jó dolog, ha az ember hajlamos sokszor ugyanazt felrakni. Nálam ez nem igazán játszik vagy csak minimális mértékben, tehát nem ez az az USP, amin áll vagy bukik a business case. Ha extrém mennyiségű erőforrás kell hozzá és még úgy sem stabil, akkor eleve hagyom az egészet.
A snapshot is érdekes elméleti lehetőség, de mivel nem production környezetben gondolkodom, ezért a sima storage nekem elég. Tehát snapshot kábé kilőve.
A legkisebb komplikációt jelentő RAID-Z1 nekem elég, akkor egy flexibilisebb RAID5-öt kapok, ami varázsol nettó 12 terát a bruttó 16-ból. Az pont 4x annyi, mint a mostani 3 tera. Cserébe impozánsabb hangja van, amikor bootol a rendszer, ami fontos lehet.
A remote backupon én is gondolkodom már egy ideje. Akár felhőbe is lehet valami bérelt lokációra (mondjuk Google). Ha a tényleg fontos adatokra koncentrálok (nem Top Gear), tehát doksik, akkor nem is gargantuális mennyiségű adatról van szó.
-
Jahno
veterán
válasz
hokuszpk #119768 üzenetére
Múltkor dicsekedtem, hogy milyen jó a dupe, most meg keresztbe szopom magam, mert nem volt annyi memóriám, oszt megszaladt a helyfoglalás és.... És nem tudom. Nem akarok róla hallani. Odahaza mondjuk lehetett volna olyat, hogy lemez dupe és mentése egy sokkal nagyobbra kirakva, vagy fordítva, de bizonytalan is bír lenni, némi memória is kellene a szervebe, újabb OS, így inkább maradtam a hagyományosabb megoldásoknál.
Azért kíváncsi lennék, hogy mennyi helyet spórolnék. Egyszer gyárban berakom valami vasba és gondolkozhat vele pár napot.
-
npera
addikt
válasz
hokuszpk #119762 üzenetére
Én alapvetően nagyon elégedett vagyok a QNAP cuccal, de ehhez hozzátartozik egy hosszabb magyarázat is.
Gyakorlatilag semmit nem csinálok vele abból, amit elvileg tud. Ezeket használom:
- Mirror tömb 2 db 3-terás Hita diszkkel
- nulla bling-bling a szoftveres oldalról
- my documents, fényképek és szkenner output mappáját szombat délelőtt felmásolja
- semmiféle photo station, multimédia wizárd és hasonló nincs használatban
- amíg asszonynak volt MacBookja (iszonyatos volt), addig ment rajta a Time Machine vagy Time Capsule backup, de már az sem kell
- semmi webes elérés vagy FTP vagy honlap cucc nincs rajta belőve
- gyakorlatilag egy storage az egész pár share-re leosztva (asszonynak külön, van egy autós ami főleg Top Gear, pár koncert videó akár jutúbról lementve (!) és hasonló okosságok).2011 novembere óta fut, azóta asszem 3x kiporszívóztam. Diszkek tipikusan 36-fokosak. Hangja nincs sok. Frissítések még azóta is jönnek rá, pár napja jött új FW bele.
A ZFS-téma azért érdekel, mert azzal elviekben lehetne minimális rizikóval RAID5 vagy hasonló tömböt építeni. És tetszenek a fícsörök. Kábé ahogy egy időben tetszett a Linux is (próbálgattam), meg a BeOS4 meg az Amiga (azt csak néztem távolról, de a logikája tetszett).
Komolyabb érvem nincs az épített NAS és a ZFS mellett, mint hogy a logikája tetszik, bejön a SW-RAID robosztussága és egy fizikailag 6-diszkes doboz és alaplap induláskor 4-diszkesre építve még ad kis jövőbeni bővítési lehetőséget.
Az egész FőDudu "hibája", mert elképesztően régen berakott valami talán még Sun Microsystems doksit a ZFS-ről, amit akkor végigolvastam és beleszerettem (mármint a ZFS-be, Dudu már elkelt a halpiacon és van felesége. Még nekem is van feleségem, szóval Dudu ebből a tekintetből nincsen veszélyben)...
-
zetor2000
őstag
válasz
hokuszpk #118889 üzenetére
De azok annyira hülyék, hogy magánvállalatok, relatíve kevés állami pénzből heggesztenek új stadiont...
Pár (jópár) éve voltam kinn a görögöknél, ahol vettem pár viszkis poharat, és a csomagolóanyag valami angol magazin volt, ilyen napilap féle. Kíváncsiságból elkezdtem olvasni, és az Allianz Arena volt benne megemlítve, hogy a Bayern valami megállapodást kötött a biztosítóval, az cserébe rettenetes pénzt öntött a stadionba, amit aztán a bajorok pár (16... cöcöcö) évvel a határidő előtt visszafizettek. Gondolom, ment a merch rendesen, de lett pénz lóvéra. Igaz, ezek német(h)ek.
De az angolok is vannak ilyen hülyék. -
Jahno
veterán
válasz
hokuszpk #118888 üzenetére
Lehet, kb, egykutya az egész, jöttek a lehetetlen posztok, körömcipőben kirándul az erdőben, ide megy látogatni, azt nézi meg, itt jófejkedik, ott jófejkedik, mond valami nagy igazságot közben tökre életszerűtlen megcsinált vacak az egész még ha kicsit családi vagy kicsit PRos is az egész. Kisminkelve "szemetet szed", műmosoly, sehol egy porszem a ruháján, de azért gumikesztyűben feszít a zsákkal.
Legalább annyira kilóg a lóláb és kirakat az egész, mint a hangzatos megvédjük a családokat ésatöbbi. Üres szavak.
-
eattila
őstag
válasz
hokuszpk #118412 üzenetére
Egy Spar parkoloban nyavogo kb 4 hetes, egyik szemén full csipás cica, a farkából is hiányzott. Reggel találtuk, ott volt még délben és 5-kor is. Szerintem menteni kellett. Mert az anyja nme vittel el. És éhes volt, mint állat. Befalt egy csomó párizsit. Éjjel tuti elvitték volna a baglyok.
2-3 héttel idősebb már megoldja. Én is sajnáltam. Meg ha ma nem jöttek volna érte, akkor elhozom. De láttam a feleségemen, hogy ezt a macskát ha menti nem meg senki, ő fogja. ha tetszik, ha nem
De amúgyis gizscidztzaaaaa.
-
-
-
-
Jahno
veterán
válasz
hokuszpk #116241 üzenetére
Jelszóváltoztatás egy példa volt, offline is kérheti. Erre mondjuk, hogy ki tudja? Helyi júzer lehet, de vannak gépre vonatkozó szabályok, meg júzerekre, meg mindenre. Sokan szívnak ilyesmikkel, ott sok mindent nem szoktam érteni, főleg azt, hogy kerül ki akár nagyobb cégtől is így egyben gép idegen kézbe kiléptetés és törlés nélkül... Azok szoktak Wines csoportokban érdeklődni.
-
-
Sipi-
őstag
válasz
hokuszpk #116199 üzenetére
Nem iszok pálinkát
Sem.
Egészségügyről a véleményem továbbra sem javult. Tegnap éjjel már a maximum 5 méterre lévő WC-re is csak megállással tudtam kimenni. Felhívta feleségem a 112-t fél 12-kor, hogy egyre rosszabbul vagyok, kéne valami megoldás. Mondták, hogy menjünk be a sürgősségire. Mondtuk, hogy inkább vigyenek be, mert nem tudok járni. Okés, a "látja, kollégák már úton vannak", de orvos nincs velük, csak bevinni tudnak. Okés, legyen. De biztos eltévedtek, mert 2-kor inkább bementünk kocsival (112: sok az eset, kevés a kocsi, priorizálnak, stb.). Ott azt mondták, hogy nem ide tartozunk (112 szerint igen), menjek át a Bajcsyba (miközben ott fetrengek a várótermi padon és próbálok olyan szöget találni, amikor csak nagyon fáj).
Végül kijött egy fiatal doki, röntgenszemével megállapította, hogy gerincsérvem van, de hiába megyek át a másik sürgősségire, ott sem lesz jobb. Adnak majd valamit, ami úgysem használ. Pihenjek, ne mozogjak és menjek ortopédiára jövő héten, ott majd csinálnak RTG-t (sürgősségin nem fognak, mert drága).
Szóval most ágyban fetrengek. Reggelre jobb lett, mint éjjel volt. -
Sipi-
őstag
válasz
hokuszpk #116187 üzenetére
Nincs. De elgondolkozok majd rajta.
Ami "kissé" zavar, hogy reggel 9kor megkaptam az injekciót, 10kor bevettem a fájdalomcsillapítót (3 db, napi adagot egyben, azt mondta a doki), 3-kor utánaküldtem még egyet és gyakorlatilag rosszabb, mint reggel volt. Ülve kicsit fáj csak, fekve rosszabb, 5 méter séta után viszont már látom a csillagképeket és kapaszkodok valamiben. -
-
zetor2000
őstag
válasz
hokuszpk #115448 üzenetére
Végülis még moratórium van... elvben a lejárt szigekre is vonatkozik
Bár, az talán a mostanában lejárókra érvényes... TAJ kártyát elvben valami OEPnél lehet igényelni, asszem, személyit meg okmányirodában. Bár, lehet TAJ kártyát is lehet okmányirodában, sose hagytam el. Van vagy 3...
-
Jahno
veterán
válasz
hokuszpk #114758 üzenetére
Fickó érezte a felelősséget, sorbaálltunk, kiülhettünk a szélére és szépen szimmetrikusan terhelte a gépet. Belső ülések meg üresen, mert ott nem poén ülni, túl kicsi az ív, semmi poén nincs benne. De lehet ezért ült egy plexiablakos bódéban :-D Ültem én pár vackon, de ez egyszerűen olyan jó cucc volt, hogy hát na. Igényelte a szervezetem, mint az Irsai fröccsöt :-D
Így alakult ki az extra menet is, mert voltunk rögtön ott 8an, akik leszálltak és már szálltak is vissza, ha nem volt sor.
Ezért írtam fentebb a vidámparkokról, hogy akárki nem is üzemeltethet ilyet, gyártónál kell vizsgát szerezni ami az adott gépre szól. Ez azzal jár, hogy kimész szépen minimum Hollandiáig és úgy kell ismerni a gépet, hogy fel is ültetnek erre, meg ha már ott vagy, akkor a gyártó összes cuccára is (:- Nem 80as évek bucsus körhintás minőségbiztosítása az sem. Legtöbb gép ráadásul lízingelt, ezért nem csak az adott ország műszaki ellenőrei felelősek érte, hanem a gyártó emberei is ragaszkodnak az ellenőrzésekhez, időszakos karbantartásokhoz. Némelyik nem is túl drága, ha véletlenül befigyelne egy lottó 5ös, akkor előbb vennék egy ilyet a szomszéd telekre, mint horgászfelszerelést
-
zetor2000
őstag
válasz
hokuszpk #114588 üzenetére
Ez szerintem nettó fszság, mert az XP, a 7 / 8.1 / 10 is tudta... és lekezelte, hogy a tálca felül van. 10nél olyan is lehet, hogy tálca csak 1 képernyőn legyen. Azaz, ha kéne, megoldható lenne...
Ami újdonság igazán lett a 11ben, az az, hogy a 12.gen intel CPUkra megírták az ütemezőt, hogy a kis- és a nagyteljesítményű magok kábé jól legyenek leterhelve. Ezt olvastam, nem értek a sw fejlesztéshez, csak bele tudok pofázni, hogy ne kék legyen, hanem zöld... cca ennyi lenne a nagy újdonság, meg a TPMhez kötődő cuccok, de ez akár 10 alá is kijöhetett volna. A színes mappákról inkább nem beszélek, mert az roppant hasznos újdonság, ami miatt "nyilván" főverziót kell ugrani. -
-NoVa-
veterán
válasz
hokuszpk #114544 üzenetére
Nagyon nem kell túlgondolkozni. Fél évszázados alapokon billeg kurrens számítási kapacitással, így tudnak gyakorlatban nagy adathalmazon sok visszacsatolással és rekurzióval látványosabb eredményeket elérni. Az egyetlen komoly fejlődést abban értük el, hogy jobban tudjuk a mikor, hová, és hogyan használjuk kérdésekre a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest