- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #160596 üzenetére
Nekem nem lényeges, hogy képként kezeljem, főleg ha eleinte egy nagy .zip ment fel. De már én sem tudom tiszta gordiuszi csomó az egész, sötét középkor.
Saját vas legalább tudja folytatni ha megszakad, többi nem annyira. Ha fileonként megy akkor majdnem mindegy, akkor viszont leszedni dráma, főleg ha Google nekilát 2 gigás darabokra zip-be rakni. 3 hely mellé sem biztos, hogy szívesen vennék egy 4. megoldást, főleg ha nem ismerem és azt is tesztelni kellene. Még lehet a céges Sharepointot megpróbálom, van kb. 30 peta helyem kihasználatlanul.
Most gyorsan vettem G tárhelyet, ennyit megér de ezzel sem jó elaprózódni, hogy mindenfelé csak a pénz megy, haszna meg pont nincs
Adott LRhez jár 1 terányi hely, de az a fiókra vonatkozik, oda kell importálgatni és varázsolni a katalógust, céges gépen sem tudom megcsinálni, egy adott laptop kell hozzá mindig amin ott a környezet és akkor a túloldal szintén nem egyszerűen tölti le ha nem ez a fiókja. Mellékesen ez sem a gyorsaságáról híres. Adobe is megvariált mindent, magamnak majd lesz egy minimál LR a képkidolgozáshoz, a többi AI powered security meg innovatívan fenntartható és etikusan in frame közösségbarát one place plan meg menjen a fenébe, mert néha az is kibogozhatatlan, hogy mivel jár, nemkellnemkell.
Lehet kellene egy jó kis combos Cubby előfizetés, ha már lenyomta a Googlét :-D
-
-
Jahno
veterán
Kb. 300 file, OneDrive megint eldobja magát. Ha egy nagy .zip, akkor megszakad és letölthetetlen. Előtte héten a G drive szopatott,most az volt gyors és működött. Lehet kalapálok egy saját webes feltöltő rendszert 4. verziónak, mert ehhez elég volt a könyvtárra kattintani:
-
-NoVa-
veterán
válasz
Tim82 #160585 üzenetére
Vivobook S15. 15.6" hogy pontos legyek, 2880x1620 OLED
Meg Snapdragon, na.Egyelőre akármit eresztettem rá, gyorsabb, jobb, stabil, és nem melegszik. Azért a 16 órás akkuidőt nem Diablo IV alatt tudja, az 3 óra alatt leviszi 100%-ról 10-re, de normál melózós webezős üzemben hozza az egész napos akkut.
-
-NoVa-
veterán
válasz
qnadam #160580 üzenetére
A szemromlás + mosottság telibeszarása + 1080p monitor együttállás is működik, de nem biztos, hogy ez grafikai dolgokra is jó út. Kezd zavarni, hogy mind a Surface, MBP, meg az Exynos procis 16" Asus notebook is jóval nagyobb felbintású, jobb minőségű, mint a 24" 1080p monitor az asztalomon, azt hiszem ideje lesz lecserélni.
-
Sipi-
őstag
válasz
Sipi- #160532 üzenetére
Kimostam a láncot és a sort is, szép tiszta lett. Váltó is jôl vált, 2 kombináciôban van csak minimális oda nem illő hangja. Cserébe eltűnt a hátsô fékhatásom. A korábbinak töredéke a fékhatás, még kavicson sem tudom blokkolni a kereket. Az első fékem jobban lassít, mint a hátsó
Mentem vele 28 km-t, sokszor fékeztem, letöröltem a féktárcsát is, de nem lett sokkal jobb. Ilyenkor fékbetétet kell cserélni?szerk: Decathlonos zsírtalanító spray-el mostam a láncot, meg utána biciklis samponnal és vízzel.
-
nos. kurva anyját annak, aki kitalálta a macen a képernyő skálázását nem natív retina kijelzőn, de annak is, aki azt állítja, hogy macen sokkal jobban működik ez, mint windowson.
thank you for coming to my ted talk.
-
Jahno
veterán
Ófakk, ezek a sallangok utálatosak, hogy mennyibe kerülnek a fotózásban. Ez a kis lópikula vízzáró gumidugó majdnem 4ezer pénz még Kínából is. Menetes cucc, tegnap mégis sikeresen elhagytam:
Gépre a gumi szemkagyló rögtön 10ezer és nem tudom melyik kínai minőség az optimális vagy illeszkedik rendesen a gépre. Bezzeg Fujira 800 forintért még válogatni is lehet.
Meglepetésként még ma éjjel írtak levelet, hogy a szemkagylóm megtalálták a pályán, majd valamikor vissza is jut. Azért sok hektáron sárban egy 2x2 centis cuccnak jó arány, meg az is, hogy foglalkoztak vele.
Ez is éves amortizáció, most is 3 darabból összeragasztva és mindig az illesztéseknél roppan szét normál használat mellett is. Szóval jövő hónapban lehet keresek egyet, de legalább occsóbb, mint a Canikon prémium cuccok. Körbe kell néznem rendesen.
-
-szabi-
addikt
Eddig ugyan nem sok SharePoint kérdést oldottunk meg de megint próbálkozok.
Itt egy példa excel.
Az osztályok részlegei legördülő listából ki tudják választani, hogy állna egy feladattal.
Feltételes formázás különböző színeket ad az eltérő állapotoknak.
Ez kellene SharePoint megoldásképp excel nélkül.
Az már csak hab lenne a tortán ha az osztály állapota a részlegek állapota alapján automatikusan változna.
Van erre ötletetek? -
Grillo
őstag
válasz
eattila #160569 üzenetére
Na ja, de a keze zsibbadását lehet enyhíti. Nekem is elkezdett zsibbadni mondjuk 10 km felett, de a kesztyűben csak egyszer (sima Lidles), amikor az órám rajtam volt, és csak akkor éreztem, hogy nem érzem a bal csuklóm, mikor megálltam, és elkezdtem mozgatni. Azóta az órát leveszem tekerés előtt.
-
Jahno
veterán
Grilloval ma megjártuk a mindent is, majd egyszer talán beszámolunk
-
-szabi-
addikt
válasz
-igu- #160556 üzenetére
Tavaly augusztusban elindultam egy körre.
Láttam az előrejelzést de úgy számoltam még visszaérek.
Ez lett belőle: be kellett húzódnom egy útszéli Krisztus szobornak állított fedezékbe a jég elől.
Mindössze 3 km volt már csak hátra mikor elkezdett esni, az még nem tartott vissza de a jég az más ott fedezéket kellett keresnem.
Mikor alábbhagyott csurom vizesen indultam tovább 200 méterrel odébb egy másik bringás egy ház bejáratánál ácsorgott fedezékként. -
-
-szabi-
addikt
válasz
eattila #160550 üzenetére
Sokszor látom, hogy bringások megállnak egy söröző mellett és legurítanak egyet.
Múltkor én is megálltam de nem tudtam telóval fizetni, a krimó megy csak készpénzes módban működött.Bringás pozícióra, épp elhaladtam egy nagy tükröződő üvegfelület mellett, hmm .. az én pozícióm elég hajtott hátas. Utána figyelni kezdtem a többiek sokkal egyenesebb háttal tekernek.
-
-igu-
veterán
válasz
-szabi- #160547 üzenetére
Mi ma se mentunk bringazni.
Igy nez ki a nyaralasunk hatralevo szakasza:
[kép]
Meg akkor mondom, hogy ha Gdnask-ban akarna valamelyikotok bringazni, hat ne tegye. Mi mar probaltuk, igy akkor nektek nem kell. Ki akartunk volna gurulni Gdyna-ig meg vissza (2x27km), de mar Gdansk ovarosi reszenel feladtuk. Macskako, turistak tomege, agressziv autosok igen, kerekparos kozlekedesre alkalmas barmi semmise. Eddig az az egy nap volt eso nelkul, hat mi megprobaltuk. -
blueboi69
őstag
válasz
eattila #160551 üzenetére
A tenyerem nem az üléstől zsibbad, hanem mert lehet túl sok súly jut rá, nem tudom.
Az ülés meg szimplán kényelmetlen. Folyton úgy érzem, hogy lecsúszok benne előre, hiába van döntve, mintha a koronaékszereket is nyomná. Fenetudja. Bosszantó. A puhább ülés kicsit szélesebb is. Annak a közepe ki van könnyítve (puhább és lyukas is) de pont az orr része az megint kemény. Az meg pont ott rossz helyen van.... -
eattila
őstag
válasz
Sipi- #160546 üzenetére
1 nap az elegge odaverne nekem. Tavaly 100km vegen azert mar fajt itt-ott. Szoval 2-3 nap lenne az idealis. Kempingben szerintem altalaban van satorhely.
Satort mar rendeltem is. Majd szepen lassan a tobbit is beszerzem.
Meg innen pl Siofok ahol tudok ingyenes parkolot ami nem necces, az 3 ora auto. A Bubat en is neztem mar, de meg kell neznem vonattal hogy jutok az elejehez. Autoval az nekem megint gaz.Messze lakok nyugje…
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #160546 üzenetére
Én meg átrakom a puhább ülést mert kb 15p után már minden bajom van a mostanin. Nem értem ezt, pár éve még nem volt gondom vele. Most meg a tenyeremtől kezdve is zsibbad minden. Apámtól nem szívesen kérem el az e-bike-ot, pedig az legutóbb elég kényelmes volt minden tekintetben.
-
-szabi-
addikt
Kinéztem ma egy 20km laza kört azzal a többlettel, hogy kicsit kóválygok és jobbra balra lenézek a kisebb csapásokra hová vezetnek.
Így végül 27km lett a vége.
A jutalom a kör végén már a korsóban. -
Sipi-
őstag
válasz
eattila #160545 üzenetére
Vagy korán reggel indulsz valamelyik szállásról és este oda érsz vissza, másnap pedig hazamész. Bár így minimum 1 éjszakai szállás kell.
Cégnél felmerült a BUBA megcsinálása szeptember elején. Gondolkozok rajta, hogy előtte meg kellene csinálni, "letesztelni". Feleségemmel vagy a nagyobbik fiammal, bár Ő otthagy a francba általában.
-
-NoVa-
veterán
-
Sipi-
őstag
válasz
-igu- #160533 üzenetére
Titkon ez az én tervem is, 2 lánc, egy sor. De addigis először egy tisztítás, használni akarom is még és utána megrendelem a cuccokat és kérek a szervízben időpontot a cserére. (Balatonnál akarom menni vele, a szervíz meg Budapesten van.)
Km-re vetítve szerintem drágább egy biciklit fenntartani, mint egy kocsit. Főleg, ha a saját fogyasztásomat is hozzáveszem -
blueboi69
őstag
-
Sipi-
őstag
válasz
Bujdy81 #160518 üzenetére
Azóta előjött az, hogy nem megy szépen. Múlt héten mentem vele, zörgött. Szervzíz beállította 5 perc alatt. Mentem vele egy hete pénteken 100 km-t, jó volt. Mentem hétfőn: zörög. Tegnap is mentem, vannak fokozatok, ahol zörög és/vagy surlódik. Majd kimosom alaposan a láncot és a sort és remélem jó lesz. Ha nem, akkor cseréltetek láncot és sort is (és utána már a patentszemes láncot jobban tudom tisztítani).
-
npera
addikt
Én most leteszem a lantot, holnap irány Garda-tó környéke. Asszony nem viccelt, le van foglalva 2 hét 2 külön apartmanban. Elvileg lesz grill és mosógép mindkét helyen. Én már akkor is elégedett vagyok, ha van ágy és tus, minden más bónusz...
Ahogy nézem a kaja nem lesz szűk szektor, google maps képeket nézve az éttermek nem viccelnek és az árak sem Balatoniak.
Viszek fényképezőt és megpróbálok képezni majd. Alighanem kitobi (14-42) és 19 mm Sigma lesz fenn sokat. Ha sikerül valami szép óvárosba beszédülni, akkor a kitobi lesz nyerő, mert az ekvivalens 28 mm oda kell majd. De viszek Heliost, meg 25 mm standardot is.
-
2-More
tag
válasz
zetor2000 #160429 üzenetére
Én max dual cpu/dual sli, vagy valami tényleg agyatlanul erős, értst, xx90 vége kártyáknál láttam olyat, hogy 750 táp kellett volna. Egy i9 is jelenleg megáll 350 watt elektromos teljesítményfelvételnél, szintetikus tesztben, valós használatban ezt ember nem fogja tudni kipörgetni, max ha rendergépnek használja. VGA-ban a maximum amit láttam, az 4090nél volt 470 watt felvétel, úgyhogy ott, a kettő együtt meg a sallang megcsipogtatta a 900 wattos UPS túltehervédelmét, az tény.
-
eattila
őstag
Mai nap tanulsága, hogy a 20 fokos Balaton sokkal jobb a 19 fokosnál!
-
Jahno
veterán
Ma megint jó helyen jártam fotózni. Bár többnyire autós témában volt szó különféle gyártástechnológiáról, márkákról, jövőről, marketingről meg konkurenciákról a különböző piacokon, azért ez a cég is főleg ilyen vackokban nyomul. Nyilvános anyagból mutathatok egy fél kockát, a többi a szokásos, még az is titkos, hogy mi titkos :-D
Reméltem, hogy Will Smith valahol a sarkon túl bújkál és ha gond lenne akkor seperc rendet tesz, de nem volt semmi nyűg
Én elég hamar végeztem, most csak úgy szép csendben meghallgattam volna a teljes tárgyalást, az biztos.
Itt gyárban meg itt-ott úgysem hallok rendes angol szöveget, beszélni meg abszolút nem kell beszélnem évek óta, legalább ez is segít fenntartani, ha ilyen környezetben mozgolódom. Legfeljebb meginterjúvolom Novát is, mert egyik kedvenc vidéki városába pont keresnek embereket gombokat nyomkodni :-P
Most meg koncert lesz a főtéren, arról akármit is mondhatnék és rakhatok be képet, csak nem túlzottan érdekes.
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli #160519 üzenetére
A pár watt az pont havi 1 kWh, de még ha csak 40 forint lenne és éppen elég a havi kedvezményesen túllógni pár wattal és szophatunk. Mellékesen egy ilyen régi dögnek simán van 20 wattos tápja, pár éve elég nagy balhék mentek a készenléti stb és hasonlók miatt, ez meg ugyanaz pepitában.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Sipi- #160510 üzenetére
az par W a 230V-rol
szerinted abbol mikorra lesz csak 1 kWh(!) fogyi, ami ~40Ft?
a TV-t nem huzza ki ?
30+ eves mikro-t mar csak azert is megerne inkabb cserelni, hogy az uj a mukodes kozben nagyobb hatasfokkal mukodik
ott tobb W megy el pluszban egy kávét megmelegiteni is, mint amit az a digitalis ora fogyaszt egy nap alatt bedugva -
Bujdy81
aktív tag
válasz
Sipi- #159974 üzenetére
Ha szépen vált, akkor lehet, hogy a lánckeréksor "hozzá kopott" a lánc nyúláshoz -> ha láncot cserélsz, lehet, hogy nem fog olyan szépen menni és sort is kellene cserélni.
Mivel egy sor jó esetben három láncot is kiszolgálhat, ezért hardcore userek 500-1000 km-es szakaszokon cserélgetnek három láncot és szumma 9-15 ezer km után dobják ki mindhármat.
Szerintem Te nem vagy hardcore user, ha megy szépen, használd!
-
blueboi69
őstag
válasz
Vodike #160511 üzenetére
Én a revoluttal is vártam pár évet, mire rászántam magam és imádom első perctől kezdve. Már vagy 4éve használom kb.
De amúgy szinte tökmindegy hogy egy magyar bank mondja azt, hogy elvesztette a pénzem vagy egy külföldi, úgysem lesz belőle semmi. Bár előbbinél talán valamiféle törvény van, dehát az összes brókeres botrány sem úgy végződött, hogy mindenki megkapta a pénzét...
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
NauTiLUS_HUN #160506 üzenetére
attol azert nem kell beszarni...
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #160502 üzenetére
"Van egy Lightyear számlám (tudok meghívót küldeni és ad elvileg pénzt érte
) , ott a széf most 2,04% kamtot fizet az EUR-ra. "
Te meg tudsz bízni az ilyenben? Én is nézegettem, de túl bizalmatlan vagyok.
Erre milyen adók kerülnek levonásra ha ott lesz valami kamatod?
15% SZJA, 13% szocho-n kívül van más sarc? -
Jahno
veterán
válasz
qnadam #160500 üzenetére
Akár, de szerintem kikötök valami Patonánál idehaza.
Zöldetsárgát vettem annó, az is bírja. Sokat az árán sem emeltek és itt van sarki közértben, de még megvitatjuk. III-as vázat néztem, igaz kevés expósak de annyiért adják, mint idehaza az újat. Nézegetni lehet bármit
Tamron 35-150es is 1300 pénz. Kerek 1 éve volt nálam egy, azt occsón adták volna de ha valaki akkor azt mondja, hogy belezuhanok a fotós melókba és pénzt is kapok érte, arra elég hülyén néztem volna és erre tessék, itt tartunk. Akkor az a Tamron értelmes beruházás lett volna, de majd legközelebb is utólag leszek okos ha az a volna ott nem van volna
Ezek a Patonák most 4 évesek, kaptak is a szájukra, aztán mindig szívom a fogam ha aprólékért kiadom a sok pénzt de még ez a marok is olcsóbb volt, mint egy darab gyári és végül egyik legjobb beruházás volt:
Ezért lenne jó APSCből is olyan, amibe 100as akku megy, mert minek vegyek még azt is, ha amúgy a 2-3 gépbe az 5 darab akku pont elég és ugyanaz a töltő is.
-
Sipi-
őstag
válasz
-NoVa- #160458 üzenetére
Köszi.
Magyar bankokkal nem vagyok megelégedve az ügyintézés minőségét és sebességét illetően (egy értékpapírszámla nyitás a CIB-nél harmadik látogatásra és másfél órába került, és kaptunk egy fél erdőnyi nyomtatott papírt).
Van egy Lightyear számlám (tudok meghívót küldeni és ad elvileg pénzt érte) , ott a széf most 2,04% kamtot fizet az EUR-ra. Meg nyitottam ma egy bunq számlát is, az éppen 2,01%-ot ad (de kriptózni ebben sem lehet magyar címmel).
-
Sipi-
őstag
válasz
A. Crowley #160469 üzenetére
Nem sok, de függ a ház méretétől (fogyasztóktól) és azok korától. Nekünk konstans 400 kWh körül van a havi fogyasztás, de pl. szüleim beleférnek (a nyári klímás hónapok kivételével) a havi 270 kWh-ba. Korábban nekik is 400 körül volt a fogyasztás, de azóta odafigyelnek. Pl. nem megy egész nap a PC, azért mert reggel megnézték az email rajta, hűtőt cseréltek, lekapcsolják a konyhai fogyasztókat, amikor nem kell (kb. 30-35 éves mikró üresjáratban nagyon sokat fogyaszt, ezért áramtalanítva van, amikor nincs használva), stb.
Nálunk sok a gép, sok a fogyasztó, nem tudom lentebb vinni a 400-as átlagot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia