- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
2-More
tag
-
blueboi69
őstag
válasz
WiZARD #152493 üzenetére
Köszi, hogy leírtad bővebben, erről panaszkodtál a kommentben is, hogy télen száraz a levegő. Szakiellenőrrel nem beszéltél erről esetleg, hogy van e erre meglátása? Csakmert ő nagyon reklámozza a szellőztetőt, de nála a 200éves házban is Nilan van. Mgenéztem, nekem a legtöbb az horror pénz, én max a hőcserélőt venném meg, mármint annak a tényleges hőcserélő részét, doboz meg minden nélkül, a többit én köréépítem. Mármint nyilván vásárolt alkatrészből, nem állok neki ventilátort tekercselni meg nyomtatni forgólapátokat
Namost próbálom a tapasztalataidat magunkra vetíteni, nálunk télen szárazabb a levegő, most 38-40% körüli, nyáron 50% körüli, viszont fent amúgyis splitklíma van. Te a felülethűtéssel nem tudod a levegőt szárítani.Amit mondasz, hogy télen párásítasz, nyáron meg párátlanítasz és mindez manuálisan tartályokat űrítgetve naponta, ez egy rémálom szerintem.
Írod a csövek szigetelését. Nálam a csövek eleve padlástérben lennének, de még ott is tartok tőle, hogy párakicsapódás lesz a csövekben, ha más nem a kivezetésnél. Nálad semmilyen kondanzvíz elvezetés nincs? A csövek tisztítását hogyan oldod meg? Vagy erről nem beszélt a gépész?
Viszont nyáron is kell szellőztetni, ha más nem úgyis kinyitod az ablakot/ajtót, tehát ha úgy vesszük, akkoris beengeded a párás levegőt, nem? Akkoris gondod lenne a párával.
-
válasz
Jahno #152491 üzenetére
waze azért ügyesen tud városban kerülgetni, ha meg nem, akkor is ritkán lesz rosszabb tőle a helyzet, azt a néhányat meg úgyis tudom fejből, hogy mikor nem kell rá hallgatni.
nulláson volt már, hogy leterelt volna, de nem megyek én sehova, majd azt tudom. hát tudtamplusz negyedórát vártam a dugóban baleset miatt.
-
WiZARD
addikt
válasz
blueboi69 #152445 üzenetére
Szívok vele folyamatosan.
Mármint a hővisszanyerős szellőztető működik "hibátlanul", de a végeredmény mégse jó.
Erről előre nekem se a gépész tervező se a gépész nem szólt, és ahogy látom most se nagyon hirdeti ezen tulajdonságokat senki. A gépészt kérdeztem, szétette a kezét, hogy hát ezt ő se látta előre, új rendszerek, kevés tapasztalat, másnál is ez van.A lényeg:
Télen a kinti levegőt felfűtve betolja a lakásba. De a kinti hideg levegő abszolút páratartalma az rohadt alacsony, ezt felfűtve befújva a házban van 30% körüli relatív páratartalom. A gyerekszobákba/hálószobába meg naponta rohangálok a párásítóhoz és cserélgetem benne a vizet, hogy legalább egy 45% körüli értéket elérjünk.Megoldásként központi párásítót kell berakni, 500k+áfa+szerelés
Nyáron a kinti levegőt lehűtve tolja be. Csak hát nyáron a meleg kinti levegő páratartalma az nagyon magas, lehűtve az abszolút páratartalom ennél se változik, de a relatív páratartalom az jó magas. A hűtés nálunk a hőszivattyúval+felület fűtéssel megy, nincs ami kivegye a párát. Így van 24-25 fok mellé 80% páratartalom.
Vettem 2 páramentesítőt, azokat tologatom. Csak 3 baj van velük: q hangos, fűt és csúnya. Jah és a vizet is öntögethetem belőle. Így le tudtam nyomni 65-70%-ra a páratartalmat, ami még mindig nem kevés.Megoldás? Hát az egy q jó kérdés. Eddig nem találtam olyat ami nekem tetszik.
Gépész szerint tegyek fel split klímát. Köszi. Hova és mennyit? A szellőztető miatt adott egy légmozgás - a szobákban befújás van, fürdőben elszívás. Tehát a száraz levegő sehova se fog magától bemenni. És különben is a kültériket se tudom/akarom sehova se rakni, a beltériket se akarom nézegetni, áramot kellene oda alkotni, vizet elvezetni, stb.
Lehetne berakni hűtőkalorifert, ami a hőszivattyúból kapná a hideget. De az is csak rakás problémát hoz (páralecsapódás ellen szigetelni kellene a hőszivattyú oldalán is, keverőt berakni, mert a felülethűtésbe nem kell ilyen hideg, romlik a COP mert sokkal hidegebbet kell csinálnia, a légtechnika csöveit, osztóit is páralecsapódás ellen szigetelni kell, mert 12-14 fokos levegő menne bennük, ezek ráadásul nekem gipszkarton mögött vannak, szóval hozzáférni se lehet)
Vagy létezik olyan szellőztető ami nem csak passzív hőcserélős, hanem aktív (pici hőszivattyú van benne), az tudja szárítani a levegőt, nem tudom mennyire fúja hideget. Csak egy ilyen Nilan 3m+fa, és akkor mit csinlájak a "régivel"? Eladni mennyiért tudom, egyszer már fizettem arra telepítést, most az újra is elkérnek még párszázat, stb. Ha előre tudom és építkezés közben szólnak hogy inkább a Nilan-t vegyem mert mással csak szopok, akkor is fájt volna a felára, de inkább kifizettem volna akkor.Entalpiás hőcserélő se oldja meg ezeket a problémákat, max hajszálnyit enyhíti.
-
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #152484 üzenetére
Most olyan 2 milla egy olyan, ami már kinéz valahogy, a Sport (fém pedálok, váltógomb, küszöbborítás, sperr) olyan 2,5től indít, km és állapot függvényében. 300as x1,5, Altezza olyan 10-egykétezer eurótól indul, ott a facelift a drágább mert rövidebb a difije (is200 manual 3,9, altezza facelift manual/is200 automata 4,1, altezza automata/facelift 4,3) és más a műszerfala, ami ritkább, kevesebbet gyártottak.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More #152483 üzenetére
Az Is200 nekem is fiatalkori vágyam volt, de akkor még nagyon drága volt és nem tudtam megfizetni. Később sem, de akkor meg már nem is akartam, mert győzött a józan ész és a bmw
Egyébként akkoriban minden autómnál úgy éreztem, hogy ejj de drága hozzá minden. Aztán a következő autónál mindig azt éreztem, hogy ehh az előzőhöz de olcsó volt minden -
2-More
tag
válasz
qnadam #152474 üzenetére
az a baj ebből a klozetből csak automata van, meg amúgy, bármegy 1UZ/3UZ motros toyota/lexus származékból. A Vitara előtt nagyon rezgett a léc hogy veszek egy IS200at, az kb a japán E46, de győzött a józan ész, nameg az, szépóttó, jóóttó, pazar futómű, van sperr ha van, de a motor, az egy pusztulat. 150 lóerős sor6 2 liter,vasblokk, két kati, okádja a meleget, zabál, de legalább nem megy. De nagyon nem, és 1450kg a verda, városban szó nélkül veri be a 9-11 litert ha ránézel a gázra, főút stabil 80al szorítható le 8ra. Motorvariáns nincs, az 1G-FE motor semmi mással nem kompatibilis, csak más 1G motorokkal, és ez a kisebbik baj. Multiplex ecu van benne, ergo, ha eldobod a motort, az ablakot nem tudod leengedni, vagy a klímát bedobni, tehát, teoretikusan hiába raknád bele mondjuk a jóóóó gyakori belpiacos MK2 supra 1G-GTE motorját, ami 2 liter twinturbó 260 lóerő, ha nem lehet, vagy másik opció, beleraksz egy Altezza RS váltót, mert természetesen a belpiacos Altezza nem 1G-FE sor6 hanem 3SGE sor4, de a harang eltér. Akkor megint ott vagy, hogy mehet bele 3SGE ami ugyanolyan gyenge, mint az 1GFE ekkora bódéhoz, vagy 3SGTE, vagy Beams, de minden esetben szopol az ECUval tovább. További opció hogy akkor veszel eleve Altezzát, amiből csak jobbos van, csak belpiac, ritka, drága, a kaszni IS, de semmilye nem stimmel, és át sem lehet balosítani. És van egy papíron 210, valójában 190 lovas, nagyon forgós sor4ed, amihez EUban semmi sincs, az megint nem nagy tűz, de legalább ANNAK a váltójára felmegy a 3SGTE 1:1, a kötegére felcsattan a gyári ECUja a Celicának, és akkor van 240-vagy amennyire felhúzod, egészséges turbólóerő. Csak itt már bőven az 5 millió felett vagy, már egy Altezza árával, és a motorhoz még nem nyúltál, és lesz egy ritka, drága, kényes, átvariált, 20 éves, jobbkormányos sedanod. Vaaagy, veszel, vennél, egy még nagyobb nagy lélegzet, és eleve nem 200ast hanem 300ast veszel, akkor meg azzal szopol, hogy a választék le1tizedelődik, mert abban nem senkit nem érdeklő 1G-FE van, hanem 2JZ-GE, igenám, de mindegyik automata, kivéve azt a 3500 darab sedant, amit viszont CSAK usa piacra gyártottak, ergo, akkor meg azzal szopsz, hogy veszel egy EU piacost, ahol a derékhad kombi, értsd, 90-10, ÉS megpróbálod manuálra átvariálni egy usa halfcuttal, de akkor kardánt egyedileg kell gyártatni, mert nincs manual kombi, vagy veszel egy ritka automata sedant, meg egy halfcut, és úgy dolgozod át manualra. Természetesen, harangot nem lehet, és hiába is cserélnél, mert pl az IS200ban J160 Aisin van, az IS300 manualban W55 Aisin, a suprákban meg R154 Aisin vagy V160 Getrag, e két utóbbi 2-3K eur, és még faraghatsz meg szophatsz heteket-hónapokat, mire összeáll, HA összeáll. És a JZ motor ugye manapság keresettebb, mint a jó karban lévő gyermektelen 30as. És akkor még mindig, van egy sárnehéz, szívó 3 liter/240 lóerőd, ami eszik szintén ha kell, ha nem 11-12 litereket, ha leheled a gázpedált. 1UZ/3UZ swapnál meg kell egyedileg átalakított váltóharang, ECU, meg minden, mert azokból meg CSAK automata létezik. Az se rossz dolog, az egy 300 lovas motor, könnyebb min az 1G/JZ, és van hozzá magyar típusigazolás átalakításhoz, csak akkor meg szopsz a váltóval, haranggal, bakokkal, minden egyedi, minden szivar.
-
blueboi69
őstag
válasz
qnadam #152479 üzenetére
De ne kelljen már állítgatni, ha van aki meg értelmesen tudja gyárilag, érted
TMC valóban előny lenne, engem a forgalom kevésbé szokott érdekelni. Ha dugó van, annyit úgysem tudok trükközni, hogy megérje azt ennyi. Errefelé meg nem szokott dugó lenni.
Autópályán megnézem indulás előtt, hogy van e baleset, aztán annyi elég szokott lenni. Mint mondtam nekem bőven elég az offline térkép, bár szerbiában itt azért inkább megfordultam
-
Sipi-
őstag
válasz
qnadam #152474 üzenetére
Egy SC430 volt az előző lakásunk mélygarázsában nagyon sok évig. A tulaj eltűnt, aki bérelte a lakást és a garázst is. A garázsban a kocsit otthagyta. Legalább 10 év eltelt mire sikerült a tulajnak valahogy eltüntetnie a kocsit.
Kicsit érthetetlen, mert amikor lerakta a kocsit, akkor még eléggé észrevehető pénzt ért volna (bár amerikai rendszámos volt). Bár nem tudni mi lett a sráccal, több hatóság is próbálta megtalálni, de nem sikerült. -
válasz
A. Crowley #152477 üzenetére
sőt lehet állítgatni a színeket is.
-
válasz
blueboi69 #152473 üzenetére
akár az offline navi is használható lenne, ha lenne itthon használható tmc... de azért az online jobb. amikben eddig próbáltam android autoval, azokkal jó volt a waze, ráadásul osztott képen csodálatosan mellé lehet tenni a spotifyt, de majd kipróbálom, hogy mit tud a corollával. főleg ha meglesz végre az átírás, amit a hét elejére ígértek.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More #152472 üzenetére
Igen, ez nekem is betette a kaput, ezért is van kupi a garázsban, mert amikor menni kell, akkor menni kell és akkor minden alkatrészt szerszámot otthagyok, aztán meg ez gyűlik gyűlik és már inkább több idő a szerszámrendezés meg rendrakás, mint a munka
Ilyen ez a családos élet. Meg akkor a létra tetejéről rohanjak hogy a ház túloldalán micsinál a gyerek. Szerencsére mostmár kezdenek kevésbé ön és közveszélyesek lenni. A kisebbik tegnap lett 5, mostmár azért van, hogy nem akar mindent is magára borítani és tudják, hogy ami éles/hegyes/veszélyes/megamitmondok ahhoz szigorúan tilos nyúlni. Dehát fiú gyerekek, főleg a kisebbik, érdeklődik, mindent is szerelne, kipróbálna, meghát múltkor sem halt bele.
Igen amúgy ez nekem is így volt, hogy na most van jó áron valami, vagy egyáltalán létezik, akkor meg kell venni. Így volt az e30hoz az amcsi motorvezérlő is, meg ráértem brit fejlesztőkkel levelezgetni a motorvezérlés átírásról meg mindenféle. Mostmár ez majd marad mesélni a gyerekeknek...
Cserébe kevésbé környezetromboló dolgok irányába mentem, mint a kertészkedés és zöldség/gyümölcs termesztés. -
válasz
2-More #152471 üzenetére
ilyenkor örülök, hogy nem igazán érdekelnek a sportos autók. vagyis néha hülyéskedni de, de az nem éri el azt a szintet, hogy ezért külön autót tartsak fenn.
mondjuk egy lexus sc valamit el tudnék viselni, mert az már annyira ízléstelen, hogy jó, de ahhoz spúr vagyok és gyáva is.
-
blueboi69
őstag
válasz
qnadam #152468 üzenetére
Nemtudom amúgy. Rosszabb, amikor mozog az autó és ezáltal a térkép is. Oké, nem várom el, hogy egy szöveg mozgás közben végig éles maradjon, de valahogy nem jó. Gmaps-en berakták a search bar-t fixen, nem lehet eltűntetni, baromi sok helyet foglal, zavaró.
Igazából nekem a sima offline navi tökjól működött a bmw-ben, az smax-ban és a mondeo-ban. Elindultam, jelezte merre vagyok, nekem ez pont elég. Navigálást nagggyon ritkán használtam. De arra, hogy lássam a sötétben, hogy hol jön egy keresztutca ismeretlen területen vagy épp zsákutca e amerre szeretnék dugót kerülni, akkor arra pont jó, jól átlátható minden.
A gmaps, waze, erre valahogy teljesen alkalmatlan. Eleve külön kell elindítani, nincs ott by default, és most kevésbé olvasható is, mint egy gyári megoldás, kitapasztalt olvasható betűtípussal, kontraszttal. Waze sötétben meg végképp fos, amikor a sötét háttéren sötétszürke betűket ír ki, hát kössz... -
2-More
tag
válasz
blueboi69 #152467 üzenetére
Ja, az nekem is a halálom, hogy félrevonulnék szerelni, és nem telik el 5 perc és már félbe kell hagyni. Gyakorlatilag egyelőre a nappalit nem lehet elhagyni, ha otthon vannak, a rekordom egy szó szerint 5 perces vidót 40 perc alatt sikerült megnéznem, volt, hogy 15 másodperc nem telt el két service request és incident közt. Ezért jó a fegyveresdi, mert azt az asztalról besöpröm a fiókba, és legalább nem látom 20 négyzetméteren. Viszont, a cuccot meg akkor kell megvenni, amikor van (meg van rá pénz), azaz, akkor kell táncolni, ha szól a zene. Hiába fogsz akarni pár év múlva egy jobb karban lévő mondjuk E39et, ha már most is többmillió a szar is, több meg már nem lesz.
-
2-More
tag
válasz
qnadam #152465 üzenetére
Ja, az egy pofáltan suttyóság, amit sok Sport modellnél csinálnak, jegyzem meg, a másik fele pl, enyémfajtánál, hogy vesz egyszeri user egy Swift Sportot, mert mégiscsak Swift, azt minden IS van hozzá óssóé'. Azt kiderül, hogy ja, más a lökös, elől, hátul, más a fék, az osztóköre a felninek, ergo a tárcsa, a fényszóró, a géptető, más a beltér, a futómű, a gátló, de még a kasznistruktúrában a küszöbök is, plusz a műanyag toldatok, csillárom. Motorból mind a nagykompressziós M16A a régiben, mind a K14C az újban csak a Sportokban van, semelyik másik swiftben (jó, K14C van Scross meg Vitarában is). Sima swiftet letöröd, van komplett hátsó tűzfal, padló, apámfasza hozzá vatta újban 50-60k forintokért, Sportot, bármelyiket összekócolod, az GTK.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More #152463 üzenetére
Igen, ismerős, az erre szánt időt vette át a család itt. Még régen volt olyan vízió, hogy majd a srácokkal együtt szerelünk autót a garázsban, pucérnős naptárak közt, enyhe olajos szag, madárcsicsergés. Na ez már szinte teljesen szertefoszlott, mert már nem jutott idő az autószerelésre egyáltalán, aztán már beláttam, hogy a családi autók is annyira fejlődtek, hogy mire a gyerekekkel oda jutunk, már vagy elektromos autó lesz vagy olyan technika, hogy úgyis szerelő kell és kevés leszek ide. Arra meg végképp nincs is pénz, hogy régi projectautó rohadjon itt még 10évig, mire elég nagyok lesznek hozzá.
Úgy,hogy legutóbb fűnyíró alatt cseréltem futóművet és ültettem le 5mm-re állítható futóművel
de amikor a motor kikönyökölt idén nyáron, akkor már vettem újat.
Szóval nincs idő rá, meg csomszór interrupt van, el kell menni gyerekért ide-oda, vagy vásárlás, főzes, takarítás akármi, aztán így is utálok munkát félbehagyni, egy autószerelés az meg nem olyan, hogy na most van fél órám, akkor nekiállok összemocskolni magam.Aztán nova meg npera megfertőzött a drónozással, abban is van építési rész, meg mindigis szerettem volna repülni, király ötvözete a dolgoknak, aztán meg munkahelyet váltottam és már napközben sem jutott rá időm, úgyhogy hosszú hónapokig szokott állni az is.
Szóóóval maradnak a házkörüli építős fával működő projectek, mint a szőlőlugas, meg a kisház, meg a meg a meg a ezermás dolog. Ez legalább hasznos és gyerekek is valamennyire részt vesznek. Más az amikor ugyanazt a vasat reszelném mindig, az attól még külső szemlélő számára ugyanolyan mindig, de valami házkörüli munka az látványosabb és könnyebb is ütemezni általában.
-
válasz
2-More #152449 üzenetére
corollanézés közben láttunk egy corolla gr sportot. megkérdeztük, hogy az miféle jószág. ember elkezdte mondani, hogy hát egy kicsit a futómű hangolása meg felni meg színes varrású kárpit... de a teljesítmény? ja, az ugyanaz. á értem, akkor ez a kétezres motor, ugye? neem, sima egynyolc hibrid
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #152454 üzenetére
Arról nem tehet a kocsi, hogy rossz telefont választottál
Apple carplay-nél jól működik a waze, olvasható, lehet címet beírni, navigál. Egyszerűen működik.
Korábban voltak olyan problémák, hogy feleségem Android-os telefonja után nem akart csatlakozni (ha állt a kocsi pár órát, akkor sem). Ekkor kellett egy reset (kocsi leállít és elindít), de mostanában már nincs ilyen probléma sem. Szerintem frissült a telefon-os a carplay. -
2-More
tag
válasz
blueboi69 #152462 üzenetére
Alapvetően számítógép előtt baszom a rezet napi 10 órát, de ebből azért aktívan nem kell ennyit dolgozni. Össze van fűzve a melóm egy gépre, így több monitoron látom, ha bármelyik cégre, melóra oda kell csapni a kalapáccsal, ÉS mellette elérem a saját vasamat remote, ahonnan privátolok, ott meg ráérek bogarászni az ilyen faszságokat, meg figyelem a marketplacet, google képkereső, ebay, kulcsszavak, zárt csopik, stb. Résen kék lenni. A sokadik felniszettet veszem fagombokért, de pl így lett dobozos saját CDjével, csavarjaival, mindennel használatlan, de lejárt homológ Scroth versenyöv negyedáron, így lett picit több mint tizedáron szintén lejárt homológ keményhéjas Recaro pályanapra. Meg benne van a kezemben/fejemben 20 év alkatrésztúrási rutin, nem félek emailezgetni, telefonálni már igen
, meg kérni is necces, de van, hogy muszáj. Pl, úgy vettem JDM ECUt, hogy japánból lenne 40-50k yen, plusz vám, plusz szálítás, plusz áfa, plusz jutalék, angoloktól lenne 200 font, plusz vám, plusz áfa, plusz szállítás, én meg addig kerestem míg találtam egyet Cseljabinszkben, ahonnan végülis csak Vlagyivosztokba kellett átpostáztatni, majd onnan haza, 3500 rubel volt maga a cucc, és kétszeri postával, csomagköltséggel, áfával volt 30ért kézbe.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #152459 üzenetére
Mármint, a beszerzésre, vagy foglalkozni vele? Sehogy. Okkal áll benn a Cappuccino a garázsban darabokban, meg áll a Swift egy másik helyen lejárt műszakival. És még mellette van más hobbim is, amit intézni kell, most szopolok pl az idei versenyengedélyemmel meg a megszerzésivel nagykaliberű puska kategóriára. Full KGST.
-
Jahno
veterán
Azért minden tiszteletem azoké akik ilyenkor reggel a rakparton futottak meg bicajoztak ebben a jóféle időben. Nem ijedős fotelrokkerek az biztos.
Én hirtelen felindulásból kocsival jöttem, leraktam a zóna határon. Meló után hátha lesz valami kevésbé havas táj a környéken amivel érdemes valamit csinálni, de amennyit variálok nekem már megint semmi nem jó
Azt nem számoltam bele, hogy 147 márvány lépcsőn jöttem le a hegyről a gyárig ezer táska cuccal, ott azért gépészkedtem rendesen, hogy ki ne szaladjon lábam alól a talaj.
Délutánra ha szabadul fel parkolóhely akkor elmegyek busszal a kocsiértés vagy lesz valami vagy nem. Optimalizálok erősen.
-
2-More
tag
válasz
-NoVa- #152453 üzenetére
Az se szar, de ha nincs rá ammo, simán jó ugyanerre a célra a Twingo GT 1.2 turbó, egy hátránya van, ami a Clioé, meg minden más francia elsőkerekes kisautóé, hogy forszírozott helyzetben rettentően elkönnyül a segge, és azonnal keresztbe vágja magát. Voltam kinn tavaly pályanapon, az Ignis Sporthoz képest a Twingesz alattomos egy geciláda, ugyanott, ugyanabban a kanyarban, közel azonos gumikon, nekem 195/50R15 medium rivi semislick volt fenn, haver twingoján 195/50R15 medium advan hátul, elől soft rivi, úgy vágta magát keresztbe mint a szar, és nemcsak nekem, neki is, pedig hozzám képest vezetni is tud, meg a verdát is ismeri. Az ignis négyzetesen sokkal jobbindulatúbb, úgy, hogy még a twingohoz képest IS primitív az első futómű, gyakorlatilag, a wagonR szintje, mégis tök korrekten lehet terelgenti a szöggyári futóművel IS, kanyarban picit belepötyögtetve a fékre teljesen szépen visszafordul az eleje az ívre mikor már sodródnál le. Idénre mindenképp felszegelünk egy szett normálisabb féket előre, tárcsa, betét, harisnyás fékcső, futómű egyelőre kap Powerflex excenteres csavarral 1-1,5 fokot, az majd jól elbassza ezt a jóindulatot, de van egy komplett szett lerevíziózott D2 coilover szettem alá, állítható toronytányérokkal, arra valoszleg számolunk egy rugószettet, valoszleg kisrugó/nagyrugó felállást, aztán megnézzük, mit fog tudni.
A legnagyobb dili viszont az lesz, Igu segítségével pukkasztottam egy japán belpiacos Ikeya-Formula szekós kulisszát, óriási sztori volt, már egy hónapja próbáltam elérni a finn kuzint, hátha hajlandó kisegíteni a csóró ugort, de mint kigoogleztem, utálják a keleteurópaiakat, mint a szar. A cucc meg a helyi vaterán volt, ami megintcsak tele állítólag csalókkal, summa summarum, Igunak van kinn régóta kinn élő jóbarát, kb 20km a céltól, ahol ez cucc volt, eltoltam neki revoluton a korpát, ő meg volt kedves megvenni a rénszarvaspásztoról, akinél mint kiderült, úgy állnak benn az Evok a garázsban, mint nálam a sound blasterek a polcon. Ez a cucc ugyan nem rendes szekváltó, mert ahhoz maga a váltónak IS memóriatengelyesnek kéne lennie és még pluszban egyenesfogazású, kapcsolókörmösnek, és még pluszban kellene rá egy gyújtásvezérlő elektronika flat/blipshifthez, hanem simán egy elég bonyolult mechanikus programtárcsás megoldás, ami magad fele huzigálva 1-1et felkapcsol, majd 5.ből lehet egy krumpli felhúzásával üresbe váltani, magadtól elfele meg 1-1 levált, és a legvégén a krumplit felhúzva van a hátramenet, mindent Hall szenzoros fokazatkijelzővel, alul meg simán rápattintom a gyári váltóbowdeneket. Kb életem legutolsó szerencsepontja ment el ezzel. -
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #152450 üzenetére
Ja, mindegy a logo, lehetne Tesla is
Amúgy igen, ez a logikus amit mondasz, mégis a mondeo gyári navija sokkal átláthatóbb volt mint a gmaps vagy a waze. Eleve a gmaps-ben nem középre helyez el, valahogy nem jól olvasható egyik sem. Elmosódottak a betűk, akármi. Azzal, hogy nem enged címet beírni, meg nem lenne baj, ha értené amit mondok... Azzal, hogy rábökök a mikrofon ikonra, mondok valamit, elolvasom, hogy mit értette, aztán visszatörlöm, megint mikrofon gomb és ezt 5x, az sokkal több figyelemelterelés, mint beírni a címet egy pirosnál állva.
-
2-More
tag
válasz
-NoVa- #152427 üzenetére
Szerintem is ízlés dolga, szerintem 100x gagyibb a Tesla Model3 2 évesen felpöndörődő szélű famaintázatú matricás betétje, na az a valódi 80as évek Saturn beltérminőség. Jegyzem meg, ott is azért nagyot lépett előre a német meg a kínai gyártás a texasi babzabálók tákolmányaihoz képest.
GR yaris meg, jópofa, jópofa, meg erős, meg raccse, meg minden, de azért az a 4wd meg az egész súly/hajtáselosztás az nagyon nem sti meg evo színvonal.
-
blueboi69
őstag
válasz
Piftuka #152437 üzenetére
"Ezek az "odabiggyesztett", a műszerfalból kiálló téglalapok nagyon rondák."
Nekem mondod??? Ilyentől kell hánynom még egy darabigOlyan szánalmas,hogy az egész amúgy tök nagynak tűnik, de a fele csak a valós kijelző
Van ahol ez jobbabban sikerül, itt minden is egy szélesvászon:
Ezt azért szerettem nézni:
-
blueboi69
őstag
-
Sipi-
őstag
Normális az, hogy a Kindle (Amazon New Kindle 2020) teljes lemerülés esetén elveszít minden könyvet? Pár hete (hónapja is talán) nem volt bekapcsolva, lemerült és most üres a Library.
-
Jahno
veterán
A névtelen hősök akik mindenhol ott vannak, fura figurák, mindenki ismeri vagy senki nem ismeri. Előző fél év azért erős volt a környékemen, múlt hetekben pár közvetlenebb haverom is eltávozott akik kb. annyi idősek voltak, mint én (link nincs, hétköznapi repülős emberek, filmet lektoráltak szakmailag, Bill Gates testőrének nézték, füredi história folyóiratot gondoztak, kanadai Saga együttes roadja volt meg nyilván kocka infósok és hasonszőrűek akik felgyűltek).
Szóval ezt most már rohadtul abba kellene hagyni megint, mert nem vicces, hogy mikor ki lesz a következő: [link]
-
zetor2000
őstag
válasz
2-More #152396 üzenetére
Van ilyesmi, csak asszem inkább bérelni lehet, az a Containex féle szarok.
Céges építkezésnél egész használható ideiglenes iroda volt benne, de szerencsére nem az lett a végleges melóhelyem, hanem amit építettek.
Belül valami olyan fal volt, ami sima, selyemfényű, szerintem nem OSB, de nem is gipszkarton. Ez alatt volt kábé minden közmű. Amit nagyjából látni lehetett, az a klíma kültéri, meg talán a klotyós részen némi vízvezeték, de az meg olyan, hogy amennyi ideig nézi az ember, az pont belefér.Ilyesmikből nagyon patent hétvégi kecó pattintható.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
WiZARD #152418 üzenetére
"Sorry az off miatt, de ez a műszerfal design azért eléggé meglepő így 2025-ben. Vagy bennem van a hiba?"
Nem az a baj vele, hogy meglepő, hanem hogy ronda.
Persze ehhez képest minden ronda:
A Toyota pedig jobban tenné, ha néhány tehetséges olasz tervezőt fogadna fel a gyárába.Azt egyébként abszolút nem értettem soha - bármelyik gyártó esetében, akit illet -, hogy a navigációs képernyőt miért nem tudják "összefűzni" a műszerfallal...!?
Ezek az "odabiggyesztett", a műszerfalból kiálló téglalapok nagyon rondák. -
npera
addikt
-
Piftuka
veterán
válasz
Jahno #152241 üzenetére
"Bár én asszonynak erdélyit mondtam, Ő mondta a törököt, de szerintem mindenhol létező. Burek.[..] Majd egyszer mi is eljutunk a gombás sonkás cuccig :-D"
Így már értem.
A sok tejföl és sajt a tetején megzavart. A látvány alapján valami magyaros, paprikás ételt képzeltem.
A burek valóban török eledel; ők terjesztették el a Balkánon, a dél-szláv országokban, Észak-Afrikában, de valószínűleg még a görögök is tőlük vették át a töltött, és megsütött rétestésztát.
Egyébként szívből javaslom tradicionális módon elkészíteni, tehát nem tejföllel, hanem viszonylag száraz töltelékkel (amiben friss sajt, túró van és/vagy zöldséges, vagy húsos keverék), a rétestészta tetejét pedig "szabadon hagyva", mert ezeknek az ételeknek szvsz éppen az egyik legfontosabb része a tészta, ami sötétbarnára, ropogósra sül.
Mégpedig attól, hogy tengernyi olvasztott vajjal kened át, mielőtt a sütőbe teszed.
A görög "spanakopita" is szenzációs tud lenni, és egyébként dél-olasz fűszerezéssel is láttam már "burek-variánst".
Amit egyszer családilag Montenegróban, egy kis családi pékségben fogyasztottunk, az nagyon finom húsos változat volt.
Mindig az ilyen hagyományos, autentikus dolgok a legjobbak.
(Sajnos én már nem ehetek rétestésztát, aminek nem örülök, mert éppen az ilyen sós változatokban kedvelem nagyon....!)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
2-More #152390 üzenetére
erre a helyre irta az egyik bicajzombi, hogy nem kell oda utat se csinalni, mert majd lesz oda villamos a Gellert ter-tol kiagazva 15-20 percenkenti kovetesi idovel, vagy lehet bicajozni is
igen, az 1-200millios keroban lako, z majd nyilvan vilin fog bezotyogni a Deak-ra
ahhhhaaaa, deeeeeeee -
-szabi-
addikt
válasz
Jahno #152322 üzenetére
Nah itt valami nem stimmel mert senki nem feltartott telefonnal ácsorog.
Tavaly már linkeltem merre jártam.
Ha itt valaki úgy érzi túl agresszíven letoltam az "útról" azonnal leszállok és bocsánatot kérek. -
Jahno
veterán
válasz
2-More #152417 üzenetére
"Lehetne pl úgy, hogy" Nem, nem lehet :-D De ezt is lefutották, megmagyarázták mélygarázsnál, hogy miért nem lehet és működésképtelen a füvesítés. Erre is hiába mutatsz példát vidékről, ne okoskodj és Neked semmi nem jó, kocsog füstös bádogdobozos pharaszt vagyol
Barcelona szokott példa lenni, azért kérdezem a Carpe Diemet, hogy miképpen jut oda a laptopDJ, de ezt nyilván nem tudjuk. Ellenben van alagút, és véletlenül megnéztem a széles utat is, ami közvetlen a tengerparton megy, mint ha csak itt a rakpart lenne kicsiben :-D
Az a baj a vállalkozó nem Neki fogja mondani, van olyan aki nem is a város környékéről tolja és és onnan hisztikézik. Mint az a Dombóvár melletti csoportosulás ugye akinek nem jutott eszembe a neve. Júzer szívja meg? Az. Mire ez kinövi magát és rendesen begyűrűzik arra sok víz lefolyik a Dunán, majd kialakul valami és lehet mutogatni a háborús szankciókra és bármire, vagy akik megfejtették azok lehet a kanyarban sem lesznek, vagy mi nem leszünk a kanyarban sem. Akad aki már megkapta, hogy mer' a kocsog vállalkozó nem akar dolgozni és ne magyarázzon már úgyis csak lehúz.
101 klubra kíváncsi leszek, mivel kicsi volt és ilyesmik miatt is nyűglődtek, most odaköltöznek a Paulay Ede elejére. Ott tán nagyobb lesz a gázsi. Nem tudom.
Végén még Csepel fog felvirágozni, de azért ide se jöjjenek már túl sokan
-
WiZARD
addikt
Sorry az off miatt, de ez a műszerfal design azért eléggé meglepő így 2025-ben. Vagy bennem van a hiba?
-
2-More
tag
válasz
Jahno #152416 üzenetére
Lehetne pl úgy, hogy van egy teteje, és azt füvesítik. Urambocsá, bickiklút rá. Teszem hozzá, ez a patkányozás, meg szigorítgatás csak addig megy, amíg a patkányozó, szigorító ember kényelmét nem veszélyezteti. Majd ha azt mondja neki a random vállalkozó, hogy az eddigi kiszállási díj 10k helyett 50k, mert behajtási engedély kell, és zsilliárd forint letáborozni és/vagy csak zéróemissziós lehet a verda és ki kell termelni, akkor meg megy majd a lepkézés. Vagy amikor nem lesz bót, meg bezár az étterem, vagy felemeli az árát x2, nem hozza ki a Temus pakkot a futár mert nem.
-
2-More
tag
válasz
Jahno #152411 üzenetére
rakpart egy olyan történet, hogy kb 20 éve szépen végig kellett volna menni mellette uszállyal, beton támfal felépít, mederből kikotort sóder betölt, lebetonoz, rakpart 2x2 sávra kiszélesít, átmenő forgalom ráterel. Ehelyett, rakpart=műemlék, amiből kb annyi igaz hogy ott van a parlament előtti cipős szekció, ami valóban műemléknek nevezhető, jóllehet édesmindegy ott vannak e vagy 8 méterrel beljebb, a többi meg beton és kősiralom, az egyetlen "látványosság" a rudas túlfolyójánál a gerillafürdő ahol csövesek kúrnak fényes nappal a közlekedő tömeg örömére.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More #152397 üzenetére
Ja amúgy pofásnak tűnő konténerházakat szoktak csinálni, de én lakni nem laknék olyanban.
Viszont már gondoltam rá, hogy ha sikerülne telket venni (sokmillió ft hiányzik már csak) akkor ott király lenne leásni a föld alá egy konténert. De már a konténerek is sztem rohadtdrágák. -
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #152351 üzenetére
"de amúgy nem tűnik fel, hogy pont egyformák vagytok? Te azt mondod, hogy autóval mész mert az az ésszerű és hülye aki bringázik,"
Én mindig mondtam, hogy felőlem tegye (azon kívül, hogy fele tényleg hülye) de nézze meg a csiganyálaimat, hogy mit miért és ne akarjon megtéríteni. Én sem akarom megtéríteni, bicajozzon, mert ha ezek minden felülnének a tömegközre, akkor még ennyire sem férnénk el. És mondja el az álláspontját. Mondjuk a patkányozásnál kicsit értelmesebben, csak azt néha nehéz.
Nem akarok én magamnak rosszat, de most ez a mozgalom másik halmaza nem csak arról szól, hogy tekereg és esetleg a bicajosnak legyen jobb, hanem lásd az idézeteket és szervezetek törekvéseit, nekem legyen rosszabb. De már direkt minél rosszabb. Nem kerékpárút épül, hanem elvesznek, ahol nem vesznek el, ott szigorítják a forgalmat, átmenő forgalmat, megszüntetik a parkolóhelyet így lettünk közutálat tárgya és aki nekem keresztbe tesz az miért ne legyen közutálat tárgya? Nem is akarják felfogni, hogy ésszerű-e és vajon miért. Lásd a patkányos idézet és társai, semmilyen fejlesztés nem is épülhet az autózás javára, csak korlátozásokat lehet bevezetni.
Ezt csípkedik ki mindenhonnan. Bécsben lezárnak 10 méternyi utcát? Már jön a hír, hogy itt is ezt kellene csinálni az egész belvárossal.
Ez meg kimarad Bécsből is, hogy (no nem mindegyik olcsó):
Csupa ferdített hír, járulékos infók nélkül, mellékesen néha kár összehasonlítani, annyira mások is vagyunk.
Pld, megfejtetted, hogy mit jelenthet a "gyerekbarát Csillaghegy"?
Hz azt 87szer leírta, hogy állítólag bicajosok csilliárdjai bicajoznak az Üllői úton, csak nem látja, cserébe elvettek egy sávot. Nem máshova építették, nem kerülő út, csak a bicajosok csilliárdjait nem látjuk, viszont a sokadik sávot veszik el a közlekedés elől, aztán kígyó farkába is harapott. Azóta más lett az indokolás, mondván igény lenne rá, de MAJD látni fogjuk bicajosok csilliárdjait, HA egyszer "rendesen" kész lesz minden. Ahogy leírtam, mert ezzel már tényleg lassul a forgalom menete, cserébe lassítást vezetnek be, majd megfejtik, hogy ha lassú akkor az biztos "sok", és hát korlátozni kellene ami túl sok. Amúgy a "sok" "kevés" "jelentős" dolgokat valamennyire sem sikerült számszerűsíteni egyik oldalról sem. Most talán a rakpartnál jött az első, hogy 1 szem halálos áldozat is pont elég a 200 millió autóra és korlátoznak a rakparton. Mondjuk kb. belefér, kaptunk egy csomó trafit, legyen. Meglátjuk 5 év múlva, hogy mi lesz. De mellé azt is megnézném, hogy az A38nál este pirosban átsunnyogó gyalogot mikor verik orrba, mondván ez felelőtlen balesetveszélyes dolog?
Persze megoldás nem egyszerű, pénz nincs, azt sem mondhatom, hogy "oldják meg", pedig azt kellene. Káosz nagy, feszkó is van, bicajsáv az autók közt sem jó, gyalogok közt sem jó, gyalogoknak sem jó, autósoknak sem jó, mittomén a megfejtést. Csak egyre erősebb a nyomás a korlátozzuk, emeljük a költséget, tiltsuk ki vonalon. Más meg röhög.
Fent mutattam a szerintem "sportoló" bicajost, alatta egy út melletti külön kerékpár utat. Akiket állítólag nem látunk közúton. Ott a dombságban pld. állandó a forgalom, mert hát edzenek és nem a bicajúton. Van egy 40-60-90-110 kilométeres kör, aztán kész is. Tök tudja már, valakinek előbb-utóbb úgyis beverik a fejét.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #152409 üzenetére
Vagy mert fogy az értelmiség és így százalékosan több. Tök tudja. Mellé még pártok és politikai vonalak is próbálják ezeket összefogni, bíztatják is, hogy érvényesüljön (mittomén, most Mi Hazánkos Zöld gerilla mozgalmas agyrémekbe futottam bele itt Dabas-mentén a mezőn). Azért 2 hét múlva a világállami állampolgár találkozóra kíváncsi lennék, hogy kettőnél többen odatalálnak-e
Tartalom meg dől, azt sem tudod merre vagy arccal előre.
-
2-More
tag
válasz
-NoVa- #152408 üzenetére
Ez sem tudom eldönteni, hogy vajon a hülye lett több, vagy csak jobban észrevenni, de én inkább az előbbit érzem, bár kétségtelen, a közésségi média is előhozta az összes pincebogarat a felszínre, a konteós, oltástagadó, chemtrailes, szentkoronatanos, kettős-hármas-akárhányas honfoglalóst, meg a többit.
-
eattila
őstag
Hetek óta küzdök azzal, hogy a gépem lagzik. texeditor, böngésző, tc, videó, játék. Már kezdtem az újratelepítésen agyalni. Csináltam memtesztet is. Gondoltam egyet, és lekaptam a wampserver nevű alkalmazáscsomagot a gépemről. És tádám, nem lagzik....
-
-NoVa-
veterán
Oh, ritka géming gyémánt kedvenc környékbeli fejlesztőmtől.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #152403 üzenetére
Dohánybolt az nekem néha közért, van opciósan olcsó víz, sör, fröccsnek való, energiaital, kávé, valamik. Néha 1-1 szivar.
Nyerőgép üzemeltetést írtam itt is, azzal le lettem oltva, hogy nagyon helyesen jól csinálták, mint minden mást.
Még akad egy törvény amibe beleszaladtam, de nem írom le, mert kocsmai infó és lehet nem hiteles. Ahogy az sem, hogy év végén az IdomSoft úgy rakott zsebre kb. 50 milliárdot a pénzünkből, hogy semmi értelme nem volt.
Maradunk átlag kocsmai dolgoknál, mert jön a moderátor és szétzavar
-
2-More
tag
válasz
Jahno #152400 üzenetére
A dohánybolt kérdése nálam a Niemüller-idézet kategóriája. Nem cigizek, de ettől még felbaszhat az, hogy valaki, aki egész életében trafikot üzemeltetett, hétfőrő szerdára bukja az engedélyét, mert csak, miközben random csicskadroid, aki életében nem állt pult mögött összefüggő negyedórát, nyer 3 koncessziót. De mondhatnám a nyerőgépezést, engem SK nem érintett, se üzemeltetési, se szórakozási szempontból, és megértem, hogy az a zombi, aki reggel 9kor megkapja a postástól a családipótlékot, és 9:15kor a kiskocsmában beleszórja a gépbe, csak ez nem úgy működik, hogy szerdán megalakul a vezér, hogy ezt nem, 2 órán belül meg van szavazva, csütörtökön törvényerőre emelkedik, pénteken megjelenik a közlönyben, és hétfőtől szórják érte a millás bírságot. Neked meg van mondjuk ex-has 20 géped 20 címen, ami után eddig befizettél per hó 10 milliót, 5.ig, de a törvény 14.én lépett életbe, van hozzá 3 alkalmazottad, akik tudván tudják, hogy jövő héttől nincs meló, meg van egy furgonod az egészre, és 2 napod megoldani. És a 20 géped, ami eddig ért cca ugyanennyi milliót, innentől nem ér egyetlen forintot se. Deeee andy bácsi, szaray-bobóviccki, habony, és a slepp azért gyorsan kap 7 koncessziós kaszinót, ahol nincs még pénztárgép sem, amiért még a nápolyiárust is felnégyelik az aluljáróban, meg nyitva lehetett a legCovidabb Covid alatt IS. Mintha neked azt mondanák holnap, hogy csak akkreditákt narancsnyelű csavarhúzóval lehet csavarozni, amit az állami csavarhúzóboltban vehetsz meg egyzsilliárd űrdollárért, vagy a fényképezőgép innentől nem lehet csak az Első Magyar Fényképezőgép Manufaktúra terméke, csak és csak céhtag fotózhat, mindenki másnak levágják a mutatóujját meg kinyomják a bal szemét, aki nem lép be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Szólánc.
- Óra topik
- LEGO klub
- Mini PC
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 1 / 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill