Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberde
tag
-
Samott
addikt
Akadozik az üzemanyagellátás, a hosszú hétvégén is gond lehet
Mindig tudjak fokozni a balf.aszsagot.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-NoVa-
addikt
válasz hobizoli #112595 üzenetére
Csak oda öntenek támogatást, helyreállítási pénzt, mögötte áll a fél világ, mögülünk meg finoman kihátráltak, és tudják, hogy az Orosz energiafüggőségek miatt meg az EU teljes elzárkózás esélyessége miatt nagyon nagy gondok lesznek errefelé a villannyal, gázzal, mindenfélével, ami nem épp előnyös a befektetéseknek.
-
eattila
őstag
válasz cyberde #112592 üzenetére
Igen, mert vallhoz lehet tenni. Stabilabb, stb. Lehet ra tenni optikai cuccokat is. De attol meg stukker marad
Amugy tenyleg szuper cucc. Ronibol is van tobb fele. De akkor mar egy sbr lehet jobb valasztas. Azonos lotavon. Mondjuk egy cmmg banshee.
[ Szerkesztve ]
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
npera
addikt
-
Samott
addikt
válasz Bujdy81 #112571 üzenetére
A napokban ket ilyen bekapcsolta jeladojat, de altalaban ezek nem jelennek meg az fr24-en. Csak a tankerek, meg a kisegito gepek latszanak. Neha latszik egy-ket F16 vagy eurofighter.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-igu-
addikt
válasz Sipi- #112576 üzenetére
Én holnapra terveztem megindítani a szezont, elég jól leszáradtak a főbb utak. Erre ma hóesésre keltem, és napközben folyamatosan mínuszon állt a hőmérő...
A hideg nem zavar különösebben, de a jég igen.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
eattila
őstag
válasz zetor2000 #112579 üzenetére
Attol az meg egy rovid csobol kilott 9mm-es lovedek. A tuzero nem csak a tarkapacitast jeloli.
nameg a dobtar az nem kicsi. En is pacifista vagyok. De valamiert imadom a fegyvereket. Naponta 2-3 ilyen temaju vidit elmorzsolok.
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #112559 üzenetére
Én alapvetően pacifista vagyok, de YTn néha szembejön, hogy Glock és 100 lőszeres tár... az, hogy rendszeresítve lenne, nem tudom, de azért az tűzerő, szerintem. Pláne, hogy az bírja.
Vagy, hogy 200at lőnek ki belőle 90mp alatt.Itt azt mondják, hogy nem tudsz elég lőszert magaddal vinni, hogy normál körülmények közt tönkremenjen. ~40 tár (1200 lőszer) körül kezdett igazán megdögleni, de aztán egy kis szétszed összerak után megint működik...
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Sipi-
őstag
válasz blueboi69 #112551 üzenetére
Sipiékhez hasonlóan mi is szoktunk sokat kirándulni.
Juteszembe, hétvégén elkezdtük a szezont (végre senki sem volt beteg és elfoglaltság sem volt). Annyira jól sikerült, hogy mentünk szombaton és vasárnap is. Szombaton egy rövidebb, 5,6 km-es sétára. Itt voltunk már tavaly egy vasárnap délután, bemelegítésnek jó volt.
Vasárnap délután megnéztük, hogy Bujdy-ék mellett megvannak-e még a kövek. Megvannak Persze megint sötéttel értünk vissza a kocsihoz, tavaly is így sikerült
Meleg nem volt, ellenben hideg igen (5-8 fok körül). Iquana, igen, itt ez már hideg.Egyébként mi Decathlonos túracipőket használunk. Asszonyé kicsit magasabb szárú. Meg vagyunk velük elégedve eléggé, elázást is bírják (nem ázik át azonnal).
[ Szerkesztve ]
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
-
Bujdy81
aktív tag
Flightradar előfizetéses fórumtársakat kérdeznék, hogy mióta járőröznek fölöttünk a B-52-esek?
-
Jahno
veterán
válasz eattila #112565 üzenetére
Fentebb írtam is, hogy merev és nagy, ezért szerettem a D-t, de ha kell vagy az van, akkor ennyire ne sírjunk már rá, hogy jajj meg nem jó szobába. Főleg mert ha sírtam hamar befogta a pofám olyan, aki meg is tudta mutatni és géppuskával rohanta le az akadálypályát és akkor lehet kussolni, ha Neki megy akkor bárki meg tudja csinálni
Pedig ez rúg is, tartani is szar, aztán 2-3 percközt milyen jól elmakettkednek: [link]
-
eattila
őstag
válasz Jahno #112561 üzenetére
Nem annyira egyszerű ez. Amerikai pilóták is kaptak annó rövidebb csövű M4-et. Mikor úgy gondolták, hogy nem elég a .45ACP (vagy 9*19luger). És az .223/.556. Az is tud áthatolni, mert gyors, meg könnyű (Ezért lett .545 az ak is. ). Ehhez képest a 7.62*39 az kicsit nehezebb és lassabb cucc. De nyilván az is meg tud ölni
-
Jahno
veterán
válasz cyberde #112563 üzenetére
Pont ezért lesz jó, mert a másikaknak szakértő kiképzésük van, mikor milyen ugye. Kiskölkök meg egyszerűen tudnak és képesek ezt fejben összelegózni mindenféle tábornokok meg lövészetvezetők nélkül is. Szituációs gyakorlatnak meg valahol a C&Cnél kezdődtek és jött a CSgo meg a többi. Pont jó.
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #112545 üzenetére
Azért a nem tudtak mozogni erős túlzás, lenne a másik meg már filmbe való történés. Az a jó, mikor betartja fegyvert (mint a filmekben) oszt gyorsan ki is fogy a tár (filmekben ilyen nincs ) és leshet.
A többit asszem tudom Wikipédiáról, hogy közelharc fegyvere, kicsi, könnyű, tűzgyorsaság, csiribiri, lőszere is kisebb (mondjuk a fenti AKnál nekem az olyan hibrid állatság, mert akkor már legyen a klasszikus pisztolyos Makarov és haccójjon). Ezt csak elveszik az embertől és ha sokat hadonászunk akkor is csak a baj lesz belőle. 200+ méterről szerintem sokkal jobb minden, de legjobb a futás meg a hasznos
AKval lőttem már úgy, mondjuk emberre csak vakkal és elvileg azt sem nagyon szabadott volna és erről nem beszélünk. Vagy tudja fene mi volt, mert a 7.62es átmegy a falon is és nem kell szórakozni, hogy ki kivel van... A többit gyakorlatban ki lehetett próbálni akár a legutolsó HWSW paintball kupán, azok szintúgy nem kicsi fegyverek, airsoftból meg aztán végképp van egy csomó teljesen élethű. Nézhetek én mellé bármennyi Rambós filmet, egy átlag mai tizenévesekből összerakott klán kilóra megváltaná a világot, olyan taktikájuk van.
-
Jahno
veterán
válasz blueboi69 #112551 üzenetére
Túrabakancs nekem egyszer nem jött be, azóta a túra/irodai és mindenféle bakancsom ugyanaz. Asszony pár hete mondta is, hogy vehetnék akár egy ugyanilyet ünnepnapokra és akkor nem molesztál, hogy le kellene takarítanom. Lehet szót fogadok. Igaz ez is kezd szétmenni, de van még 1-2 normálisabb cipőm is, ami elvileg üthető.
Éjszakai fotózáshoz elő akartam szedni a hálózsákom, erre kiderült, hogy ismerősi körben mindenki 10-20 darabbal dobálózik igény szerint és évi 1-2 alkalommal ha úgy adja, akkor jut nekem is. Ennyire nem érzem szükségességét.
-
-
blueboi69
senior tag
válasz eattila #112548 üzenetére
Nálunk asszony már pár napja fullra összepakolt mindent, hálószobában be van készítve. Vett hálózsákot is, van egy nagy sátrunk is. Ezzel mondjuk már meg is telt a fiesta
Múlthéten vettünk túrabakancsot, ha sokat kell sétálni... Ez persze egyébként is hasznos, mert Sipiékhez hasonlóan mi is szoktunk sokat kirándulni. -
blueboi69
senior tag
#smax EOS
Eladtam az autót, a kereskedő srác még ment vele egy próbakört, aszonta teljesen rendben van, jó lesz. Tegnap kettőt is vittek el tőle, azt mondja mindenkinek menekőlüautó, mert befér a család és ha menni kell, akkor GO. Mondom ja, meg tudom érteni.
Magyarázta, hogy már kezd kiűrűlni a telep, alig jönnek be autók, külföldről is alig tudnak behozni, ráadásul most az ráfolyam miatt is totál bukó minden.
Már majdnem megsajnáltam
Állt egy utolsó generációs prius, eskü tetszett, jól kilátni a szélvédőn,de a csomagtartó az nagyon kicsi. Mondjuk lehet vennénk rá egy tetőboxot, hogy adjunk egy kicsit a légellenállásnak.
Szóval EndOfStory, legközelebb az eszemre hallgatok, szerencsére minimálisan buktam csak.Azon még agyalok, hogy az eladóról írjak-e pár sort az smax csoportban, csakhogy érezze a törődést, mindenféle beszólás nélkül, objektíven.
-
hobizoli
nagyúr
válasz Jahno #112542 üzenetére
3-400m-rol messzebbrol ugysem lovik egymast
a sziraiak is ezt szoptak be a 1967-ben
a batar nagy, fatusas AK-ikkal nem tudtak az epuletben mozogni, az izraeliek meg az UZI-kkal csuklobol tudtak loni ugyis, ha csak betartottak a folyoso sarkan lepcsoforduloban
AK-val lojjel mar ugy...több drón kell ;P
-
-NoVa-
addikt
válasz blueboi69 #112539 üzenetére
Ezt csinálom mióta autózok. A napból jövő energiát a növények átalakítják állatok számára hasznos táplálékká is, aztán a dinók szépen elterjedtek, kihaltak, a növényekkel együtt komposztálódtak kőolajjá, és végül a finomított napenergiát szépen betankolom a Volvoba, szuperzöld!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz -NoVa- #112534 üzenetére
Fehérváron a Teleki eleinte leány gimi volt (eredeti nevén Árpádházi Boldog Margit Leánygimnázium, mert még Margit szentté avatása előtt alapították), ezért minden szinten csak egyféle wc volt. Az alagsorban, az első emeleten és a másodikon női, a földszinten fiú. Szóval ha brunyálni kellett, és éppen úgy jött ki, hogy a szünet előtt és után is a másodikon volt óránk, akkor lehetett trappolni.
-
-NoVa-
addikt
válasz cyberde #112533 üzenetére
Én már akkor amikor a cég költözésnél első iterációban úgy tervezték a mellékhelyiség leosztást, hogy aránytalanul sok a nő a részlegünkön, így az épületnek azon a felén csak női WC lesz, kijelentettem, hogy egyébként egy férfitestben élő lezbikus nő vagyok, ha a szükség épp úgy hozza, de szerintem nem hitték el, és inkább terveztek férfiWC-t is elkerülve a hirtelen elszaporodó genderfluid mozgalmat.
-
-NoVa-
addikt
válasz -igu- #112519 üzenetére
Folyik, UN szinten kivizsgálják az Oroszok panaszait is, az Ukránokét is, aztán azon még évekig elrágódnak a háttérben simán, most kaptak elég munkát.
A tegnapi történésekből nekem az jött le, hogy Putyin visszavett a kezdeti "Svájc-Szovjet" határvonalból (97-es NATO határ követelés) óriásit, majdhogynem reális célokkal, de a NATO ezt még egy kört legalább elhúzza ami jópár emberélet beáldozását jelenti. Aztán öntik a pénzt kicsit Ukrajnába, hogy ne omoljon össze teljesen, arra is kiváncsi leszek. Ugye ott megvolt a 70%-os MKKP győzelem, azaz az összes oldalt behálózó oligarchabábok helyett a nép inkább a helyi viccpártból csinált kormányt, ez megkavarta a dolgokat. Lehet, hogy valamivel nagyobb arányban megy az újraépítésbe a pénz, mint eddig. Minden médiafigyelem rajtuk, nemzetközi hátszél, lehet felvirágozni, és újraépülni a romokból (nem, nem irigylem a helyzetüket). A civileknek fegyverosztás miatt a klasszikus Ukrán maffia most egy ideig szintén fel van tápolva eszközparkkal, ezek sem múltak el teljesen, csak mivel nálunk már nem robbantgatnak a belvárosban, így volt időnk itt elfelejteni a létezésüket.
Mindeközben mindenki leszarja Lengyelországot és Magyarországot, ahol finoman összeomlik az utóbbi évtized keletre támaszkodó infrastruktúrája, és visszajön a 90-es évek életszínvonala. Nincs bajom a gopnikkal, kellemes színfolt a Youtubeon, és a gyerekkori faluszéli szeméttelepen csapatban kószálások, meg az Eureka 2 bringát szájtátva megbámulás és a melegítőben feszítő helyi menő felnőtt melós fiatalok teljesen hozták a karikatúrának szánt Bochka, Bass, Kolbaser élményét, csak nem gondoltam volna, hogy 30 évvel később is itt tart majd az ország.
Szóval van és lesz is ott még káosz, Európa jó része támogatná, hogy vágjuk el a tektonikus lemezt és toljuk arrébb az egészet, csak attól tartok a többség valahol Bécs és Tata között húzná meg a vonalat.
-
eattila
őstag
válasz A. Crowley #112528 üzenetére
Én ilyen esetre családot kis faluba költöztetem. Engem meg úgyis visznek katonának. Téged is....
-
A. Crowley
tag
válasz blueboi69 #112485 üzenetére
"Ha menekülni kell, mert jönnek az oroszok, akkor gyorsan veszek vmi "olcsó" kisbuszt, amibe beférünk cuccokkal és első ránézésre nem lóg ki a bele."
Nem akarlak elkeseríteni, de ha ide jut a dolog, azonnal határzár, 18-60 között senki nem megy ki. Szóval én inkább azon gondolkozom, hogyan lehet hadászatilag védhetővé átalakítani a pincét.
-
eattila
őstag
-
eattila
őstag
válasz NauTiLUS_HUN #112517 üzenetére
Csak itt a kommandósok Bren2 -jében tár sincs
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #112518 üzenetére
Én is pont jókor fejtem meg a világot, de lehet a végén még G7 vagy GX8 lesz a varázslat. Akkuk és töltők jók hozzá, két váz annyiért elmegy, amennyiért egy kicsit újabb lesz helyette.
12-60ast kicsit sajnálom, de most győznek az észérvek. Átfogásban idővel lenne helyette 12-40pro, csak azt napi szintű cipeléshez drága és felesleges, ellenben ha kell, akkor ott van és atom jó. Az élet kemény, ez meg azért lenne, hogy használjam és ne a polcon nézegessem.
-
Jahno
veterán
válasz eattila #112509 üzenetére
AK-74M-nél kisebb. 47es tán csak azért nem, mert túl jó az állapota. Közte meg bármi lehet, mondanám, hogy nincs baj egyikkel sem, műszakilag jól van ez, elé nem mernék állni semmi esetben sem az biztos, de ha üres a tár akkor még ütni is elég hatékonyan lehet vele és az nem fegyverhasználat
Nekem max. a nagy/merev méretével volt bajom és áldom a nevét annak, hogy hajtogatós 63D-n volt. Világ legjobb cucca. Is. És elfogult vagyok
-
-
Jahno
veterán
válasz blueboi69 #112504 üzenetére
Én akármerről nézem, nem látom azt, hogy elektronyos autóval annyit spórolsz, mint amivel többe is kerül. Tudom, tudom, a benya árak majd az egekben lesznek meg attól függ milyen és jó lenne jósnak lenni. Enperával már értekeztünk itt a homályzónás szervízköltségeken és szopószorzón, meg amekkora szopóágon bírok lenni, megint nekem jön egy motoros és cserélhetném az akupakkot sok millióért, akkor sem lennék ilyen boldog.
Ami nálam Seatban kopófogyó, az kb. a kipufogórendszer kivételében elektromosnál is baj lesz, csak sokkal drágábban.
-
blueboi69
senior tag
én kérek elnézést
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #112508 üzenetére
Az irónia fele egyértelmű, a kormány Oroszpropagandája is sajnos egyértelmű, aztán az Ukrán nacionalisták által üzemeltetett katonai témájú nyáritáborok tizenéve meg már rég kiverte a biztosítékot, azt is hamar elő fogják ásni megpróbálva a jelenkorba tematizálni az egészet. Van elég nyűg az Ukránokkal is, foglalják le szépen a lakosság újabb és drágább autóit "katonai" célokra, meg előszeretettel parkolnak harckocsikkal civil épületek tövébe, aztán jól mutat majd a médiában hogy lövik az ártatlanokat, PR és ferdítések náluk is mennek. Egy hirtelen Francia, Német vagy Angol gyarmatosítással csak jól járna az egész régió, mindenhol van épp elég helyi gond.
-
blueboi69
senior tag
válasz -igu- #112511 üzenetére
Nem mondtam, hogy most rohanok autót venni. Lehet kivárjuk, amikor leesnek az árak
Meg ezek csak mind lehetőségek, leírtam miképp gondolkodom, hátha tudtok hozzátenni okosat. ÉS egyébként neked sikerült is, mert tökre igazad van abban, hogy a telek az értékálló. De nem biztos, hogy most a jó megvenni, mert ezeket a ármozgásokat nem biztos, hogy olyan mintavétellel nézed, mint én. -
Bujdy81
aktív tag
válasz eattila #112509 üzenetére
Az a lényeg, hogy a Pesti Srácok alatt a Corvin közt és a többit 56'-ban védő civileket, kölyköket értjük.
Namost ez a Fideszbérenc propagandista ezeknek a nevét nyúlta le és fikázza a 2022-es Pesti Srácokat.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz Bujdy81 #112498 üzenetére
De ha most vesz qrva drágán használt autót, akkor pont az van, amit mondok. Nem arról van szó, hogy egy régebben vett autót akar eladni, hanem hogy a meglevő vagyonkájának egy részét autóra vagy telekre költi (a mostani autóeladás fölötti részről beszélek, amit a telek árából tudna lecsípni).
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
eattila
őstag
-
blueboi69
senior tag
Zoltánoknak és egyebeknek boldog nőnanpot!
-
blueboi69
senior tag
válasz Jahno #112491 üzenetére
Hoszzútávon igazad van és egyet is értek!
Viszont szerintem ha itt a gazdaság bedől és drágul minden IS, akkor csökkenni fognak a telekárak, mert kisebb lesz az építési kedv, csok ide vagy oda.
Most ez a telek elég drága, azért vettünk volna belőle részt, mert ha valaki megveszi, akkor már soha nem lesz rá lehetőségünk, hogy bővítsük a kertünket.Namost meglátjuk miképp mozognak az árak, de sztem 1-2évre ez most fog leesni, utána ha magához tér mindenki, megint emelkedni fog.
Nem építkezek ugyan, de folyamatosan képben vagyok a történésekkel, ez már most elérte az ingerküszöböt sokaknál és fél éven belül a zöldhitel is el fog fogyni. Azon kívül már most elég magas kamatok vannak és nem fognak tudni belevágni sokan.
Nem egy embert ismerek, aki 1-2éve próbálkozik, hogy nekivágjon építkezésbe, de egyre reménytelenebb.Ez csak spekuláció részemről, nem azt mondom, hogy ez a tuti De egy elektronyos autóval az üzemanyagon sokat fogunk tudni spórolni, egy telek meg nem létfontosságú.
Meg vehetünk másfelé olcsóbb telket is, ez annyiból lett volna jó, hogy gyakorlatilag a kertünk kiterjesztése. -
Jahno
veterán
válasz Vodike #112501 üzenetére
Össze sem merem adni. Két fotómasina + 4 objektív beszerzési ára 380ezer pénz. Ebből az idősebb cuccok már 7 évesek. Többi évek alatt felgyűlt, így vagy úgy. Most egyik 100ezres motyóra ráment egy 38ezres szervízköltség, így 110-ért eladható. Összesen alku nélkül most 315ezresre jött ki a pakk, amitől szabadulnék, aztán meglátom mire jutok. Szerintem ez sem túl rossz.
-
Samott
addikt
Erted: "pesti sracok"...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest