Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueboi69
senior tag
válasz A. Crowley #103545 üzenetére
Jahogy költözős cég, úgy lehet
Nem ismerem a helyet, streetview-en tekertem random pár utcasarkot, jópofa környéknek tűnik, szóval remélem valóban jó lesz ott nektek Nemtudom ilyenkormit szoktak kívánni, de valami ilyesmi az talán megfelelő.
-
-NoVa-
addikt
Szerintem az új kapcsolat kb beszippantotta jó időre, aztán majd visszatalál. Flickr-re sem pakolt jó ideje semmit, remélem legalábbis, hogy nem valami motoros félresikerült kanyar van mögötte.
-
A. Crowley
tag
Kösz mindenkinek. Ugye azért most még belefutunk olyanokba, amiket nem tudtunk megnézni, mikor még csak néztük a házat. Pl. a redőnyök fele nem működik.
Az egyik szobába valószínű nem tudjuk átvinni a tévét, akkora lesz a jelveszteség. Szerencsére oda nem terveztünk egyhamar, mert vendégszoba.
Régen ez volt a 'gazdagnegyed', amíg nem mérték ki Vízivárost.
Borkai itt lakik 5 utcára. Vagy 6. Ennek köszönhetően nem 150 Mbit/sec, hanem 500 Mbit/sec a maximum speed, kialakíttatott errefelé, amit lehetett. Bár egy Lidl vagy Aldi elférne a közelben.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz A. Crowley #103557 üzenetére
Az egyik szobába valószínű nem tudjuk átvinni a tévét, akkora lesz a jelveszteség.
mekkora az a ház?
Ennek köszönhetően nem 150 Mbit/sec, hanem 500 Mbit/sec a maximum speed, kialakíttatott errefelé, amit lehetett.
gondolom valami kábeltévés cucc, az a legtöbb helyen már 500, ha nem ezer
hanyas vagy, te disznó?
-
A. Crowley
tag
válasz qnadam #103558 üzenetére
Ja, koaxon jön, már mondtam a telekomnak, hogy nem hiszem el, hogy megyeszékhely és 500 a maximum... Azt mondták, ez van. Kell vagy nem?
Nem annyira nagy, csak szarul van bekábelezve, és ráadásul nem csőben, hanem vakolatban meg falban, és nem szeretnék egyelőre bontani.
Bejön a padláson a kábel, ott le van osztva a földszintre, de útközben tuti van egy csatlakozás, mert fekete kábel indul el, de fehér jön ki a falból a nappaliban. És innen megy át a vendégszobába egy másik kábel, tehát a nappaliban is osztani kell kétfelé. Mire a nappaliba ér, 59 dB marad, és az osztás 4 dB-t vesz le, az meg már kevés.
Így nem lesz a vendégszobában adás. Meg tévé sem. -
-NoVa-
addikt
válasz A. Crowley #103559 üzenetére
Csaxólok, főváros, és 25 a maximum. Ott falun csak ne hisztizz az 500-ra :)
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #103560 üzenetére
Utolsó utáni kőkorszaki ismerősnél is már optika van. Kemény menet volt, kijöttek párszor megnézni, párszor bekötni, egyszer eljutottak az alagsorig, aztán onnan kétszer futottak el. Második T-s srcnak egy érpárkeresője sem volt, semmihez nem akart nyúlni, ott állt egyik lábáról a másikra, hogy ehhez komolyabb felvonulás kell és legalább 3 emberes. Következő ember szintúgy kijött egyedül és nem akart mit tenni, így inkább kértem 40 méter kábelt és fél óra alatt elintéztük.
Végén még bemondta az irodának, hogy akkor ami számon az ADSL volt az meg is fog szűnni és nem lehet vele mit csinálni, így most ezért indult el a pánik.
-
veterán
válasz A. Crowley #103559 üzenetére
a legtöbb helyen telekom 500-at ad, szóval ez nem borkai szpesöl
telekomnál szerintem már csak iptv-t kapsz, így a koax hossza, osztói stb tök irrelevánsak.
hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #103562 üzenetére
Az elvileg fél éves hosszabbításokat jelent. Ha utcában van, akkor 2 év alatt el bírnak jutni a házba is, szóval kitartás. Egyenes cső itt is volt, csak túl sok és akadtak ott mindenféle más kéábelek. Ezt momndtam a gyagya T-snek, hogy ott egy csomó réz, egyik végén semmi, csapjuk már rá a csipogót és még a kábellel is visszahúzom az utolsó 3 métert. Denem... Egy emelettel fentebb becsövezett helyen ott nézegettük a T-s optikai kötődobozt, hogy nahát akkor most mi lesz. Ajajj, jajj, hujujj.
-
-igu-
addikt
válasz -NoVa- #103562 üzenetére
Mi két hete szerződtünk, elvileg novemberben már fiber zsinór lesz.
Légkábel nincs, föld alatt jön a zsinór. Felmérős ember vakarta is a fejét a térkő miatt, aztán találtunk olyan megoldást, ami nem a bejárati ajtót támadja, hanem a dolgozószoba falát. Így akkor a legfontosabb helyre nem kell kábelezni, csak onnan elfelé.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #103564 üzenetére
Nincs az utcában, csak mindenhol az utca körül, de az már 10 éve is úgy volt. Már kezd a szolgáltatónak fájni az adsl üzemeltetése, kényes macerás izé. Pont múlt héten javítottak ki valami közeli villámvédő bigyót a bejelentésemre, mert percenként leszakadt a modem, aztán panaszkodott a szaki.
-
Jahno
veterán
válasz eattila #103569 üzenetére
Na, mindig ezek a hülyeségek. Most a kutyás szervezésnél nem is értik, hogy nincs instám, de azért egy gagyi logót még holnapig összerakok. Azért a többi fotós galériája csöppet jobb lett, többnyire azért, mert közel is mentek a témához. Én megszoktam, hogy mindig mindenhol csak szabályok vannak, elzavarnak, akadék vagyok a pályán és fene sem gondolta volna, hogy lehet ilyet. Másnál meg nem is láttuk miképpen csinálja, mert annyira szétszóródtunk és nyilván a megbízott fotósoknak elsőbbsége volt. Ez miatt jó sok képet buktam is, hogy belelógott a képbe, utána meg akkora sárfoltokat kaptam, amit LR már nem szed ki olyan szépen. Még babrálom, hétvégére kell leadni.
-
-NoVa-
addikt
Ó de szeretem a DHL-t. 0 ft vám és 0 ft áfa befizetése 10000 ft-ba kerül.
-
npera
őstag
Készül az első skicc egy robosztusabb (nagyobb lencséjű kamerát is fogadó) kanopihoz. Ma este fürdetés és meseolvasás után volt kábé 20 perc flow....
-
veterán
vadászok egy ojjektívet (sony 70-200 f4), ebayen olyan 7-800 ojró környékén szokták lecsapni, ebay kleinenzeigent (kb mint a jófogás itthon) megnézve viszont van egy 600-ért is. ismerős berlinben be tudná gyűjteni, ez persze onnan 500 km... persze a jófogásjelleg miatt az onnan postázás kipróbálás nélkül fel se merül. és van a másik vadászott obiból is másik irányba 500 km-re hasonló áron. mindjárt kiderül, hogy még úgy is megérné megvenni, ha beülök az autóba és végigveretek fél németországon
hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz ezittketto #103590 üzenetére
Most emeltek ott is ügyintézési díjat.
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #103588 üzenetére
Nekem csak Vácig kellene eljutnom egy cuccért, de szerintem az is megvár
Tegnap visszaadtam havernak a 12-40est, akkor mondta Ő is, hogy a 7-14et nem sokat használja, kb. csak azért tartja meg, hogy a kreténségemhez lízingelje, ha kérem. Teljesen jó. Most nagyjából közel is lakik, még egy évre hosszabbított albérletet. 12-40 most pár hetet szervízben lesz aztán megint eltarhálom
Sok pénzből azért bármit lehetne, főleg ha mennék madarászni, csillagászni mindenhova is és szomszéd csaj kézimeccsére is, ahova kapu előtti dolgokhoz 15-30mm kell, pálya felétől meg 100+ és nulla fényben gépészkedjük ki. Elég hamar tele lehet verni a kártyát...
-
A. Crowley
tag
Porthibás volt a modem, emiatt maximum 100mBittel jött az adat.
Kicserélte az emberünk, most már 522 Mbit/sec. -
npera
őstag
A Gepárd mellett ez is egy álomcucc
Anzio 20 mm, a Vulcan lőszerével "működik". Szerintem ezzel a fél falut fel lehet ébreszteni, ha hajnalban kimegyek vele a garázs mögé lábujjhegyen lőni...
-
-igu-
addikt
#mithallgatszmost
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
npera
őstag
-
npera
őstag
válasz -igu- #103597 üzenetére
Japp, hajnalban felrobbantottak egy lépcsőházat, de több lakás kigyulladt, valamint több lépcsőházban is benyomta a légnyomás az ajtókat. Sokan megsérültek "könnyebben", de van pár súlyos sérült is. A sok füst miatt pánik alakult ki, voltak akik a 4. emeletről másztak le az erkélyeken át például.
Még nem tudni pontosan mi okozta, de már pedzegetik, hogy pokolgép és egy ott lakó vélhetően agysebész figyelmeztetésére szolgált a robbantás.
Itt nem hallottam a zajt, de lezárták a fél várost és nagyon komoly hirib van a különféle szolgálatoknál.
-
-igu-
addikt
válasz npera #103598 üzenetére
Vagy 3 hete nálunk is állt a bál - a jégcsarnok mellett volt némi szóváltás pár robogós tini meg egy egy csávó közt, aminek az lett a vége, hogy emberünknek eljárt a keze, az egyik srác kapott egy csicskalángost. Anyuka a Facebook-on keresett szemtanúkat, meg a csávót, mert akarta volna tudni az ő álláspontját. A felhívás elő is hozott pár embert, akik ott voltak, és az elkövető is jelentkezett. Tisztázták, hogy mi történt, anyuka megtudta az igazságnak azt az oldalát is, amit a gyereke inkább nem osztott meg vele.
Nem egy balhés környék, és ez így jó.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest