- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz Gravity1234 #41963 üzenetére
Szia,
A leírásod alapján inkább ez lenne a képlet az 5-ös sorban:
=(Q5+I5+J5+K5+L5+M5+P5)-((C5-D5)+(E5-F5)+(G5-H5)+N5)
Ahogy nézem a D-F-H oszlopban lévő értékeket hozzá is adod, majd le is vonod, szóval nullázod az ott lévő értékeket.
Csinálhatod azt is hogy elnevezed az oszlopokat és akkor a képletben az elnevezéséket használhatod:
pl. A fault adatokat tartalmazó oszlopot kijelölöd és bal oldalt nevet adsz neki.
Ezek után már tudsz a képletben hivatkozni rá így: =Pont
üdv
A tanácsaimat ingyen adom. Ha nem tetszik, akkor kérlek ne kritizáld! / https://github.com/viszi/codes/tree/master/Excel
-
sztanozs
veterán
válasz Gravity1234 #34740 üzenetére
Itt a helyes függvény:
=SUM(COUNTIFS(Table2[PPM ID],[@[PPM ID]],Table2[Status],{"Not Started","Behind","Work in progress"}))
Vagy a tiéddel:
=SUM(COUNTIFS('Issue tracker'!$B$4:$B$18,[@[PPM ID ]],'Issue tracker'!$F$4:$F$18,{"Not Started","Behind","Work in progress"}))
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
A countifs úgy működik, hogy mint az összes feltételnek meg kell felelnie... úgy kell megírni, hogy az összes feltétel teljesüljön...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Gravity1234
tag
Mi lenne a megoldas?....mara kene...
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
sztanozs
veterán
válasz Gravity1234 #34733 üzenetére
Nem gond, pofonegyszerű:
=COUNTIFS(Table2[PPM ID],[@[PPM ID ]],Table2[Status],"Open")
Table2-be raktam a Sheet2-n levő táblázatot:
Sheet1 - Table1 Sheet2 - Table2
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz Gravity1234 #34728 üzenetére
Cool
-
sztanozs
veterán
válasz Gravity1234 #34726 üzenetére
Baszki, fordítva adtad meg a paramétereket (előre kell amiben, utána amit)
Így a jó - persze nekem sem tűnt fel elsőre...=COUNTIF('Issue tracker'!$B$4:$B$18,[@[PPM ID ]])
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz Gravity1234 #34721 üzenetére
Ez kell helyette:
=COUNTIF([[PPM ID ]],'Issue tracker'!$B$4:$B$18)
-
sztanozs
veterán
válasz Gravity1234 #34717 üzenetére
Milyen azonosítód van? Szám vagy szöveg, vagy kevert?
- Lehet, hogy nem adtad meg az egész range-edt amiben keresel
- Lehet az is, hogy nem fixáltad a range-et, ezért ahogy "megy lefelé" a függvény, úgy mászik el a keresett tartomány is:CountIf(Sheet2!A1:A9, A2)
- ezt csinálja, ha lehúzod:C3 =COUNTIF(Sheet2!A2:A10,Sheet1!A3)
C4 =COUNTIF(Sheet2!A3:A11,Sheet1!A4)
C5 =COUNTIF(Sheet2!A4:A12,Sheet1!A5)
...
C100 =COUNTIF(Sheet2!A99:A107,Sheet1!A100)ehelyett ez kell:
COUNTIF(Sheet2!$A$2:$A$9,Sheet1!A3)
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz Gravity1234 #34715 üzenetére
-
sztanozs
veterán
válasz Gravity1234 #34711 üzenetére
A célcella lehet, hogy fixen TEXT-re (szöveg?) van állítva, lehet, hogy át kell tenni GENERAL-ra (általános?)
-
Delila_1
veterán
válasz Gravity1234 #34711 üzenetére
Ha If-fel összehoztad, az 1 vagy 0 érték helyett 079-es kódú karaktert írj (bal Alt, + a számbillentyűzeten 079, az idézőjelen belül), és a betűtip. legyen Wingdings. Ez egy zászlócska.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
sztanozs
veterán
válasz Gravity1234 #34709 üzenetére
Amit nem talál meg, ott elütés, formázási probléma (szám vs szöveg), vagy leading-ending space gond lesz.
Pipával:
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz Gravity1234 #34707 üzenetére
Tudsz, ott van pl a vlookup is:
=NOT(ISERROR(VLOOKUP($A2,Sheet2!$A:$A,1,0)))
- Az $A2 az a cella az adott sorban - ahol a kijelölt (formázott) terület kezdődik - amelyiket ellenőrzöl.
- A Sheet2!$A:$A az az oszlop amiben a másik sheeten vannak az ellenőrzött azonosítók.[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz Gravity1234 #27572 üzenetére
Megvan, még régen én is szenvedtem vele, makrós korszakom előtt: [link]
Megoldás lehet:
=TEXT(WEEKDAY(DATE(CalendarYear;7;1);1);"[$-409]aaa")Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
Esetleg csinálnék rá tömböt, hogy ha Sze, akkor Wed, ha Csü, akkor Thu és így tovább....Csak 7 esetet kell lekezelni, szóval nem vészes számítási igény.
Mess with the best / Die like the rest
-
Louro
őstag
Szerintem ez lokális "probléma". Be lehet állítani a Fájl/Beállítások alatt, hogy milyen nyelven válaszoljon, értsen az Excel. De, ha makrózod, akkor az nem lehet gond. Ott úgy szoktam, hogy Range("A1").Formula = "Day(Today())" és akkor angolul ért csak. Ha Range("A1").FormulaLocal = "Nap(MA())", akkor pedig a gép beállításaitól függ.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Gravity1234 #27121 üzenetére
Szia!
Ha egy cellába szeretnéd, akkor a countif függvényeket egymás mellé kell tenned:
="A=" & countif(A:A;"a") & " B=" & countif(A:A;"B") & " C=" & countif(A:A;"C") & " D=" & countif(A:A;"D")
Ha az értékek az A oszlopban vannak.Üdv.
-
Louro
őstag
válasz Gravity1234 #27010 üzenetére
Szia,
erre az if függvényt használnám. Igaz sok beágyazással, de nem vészes.
Az eleje változatlan. Az egyenlőség utáni részt frissíteném.
.... = "=IFERROR(IF(A1/25<25/2,""0%"",IF(A1/50<25,""25%"",IF(A1/75<75/2,""75%"",""100%""))),""Kérlek számot írj a vizsgálandó mezőbe."")
Amit csinál: Ha A1-et elosztva 25-tel kisebb, mint 12,5, akkor 0%. Ha nem teljesül, akkor A1/50 kisebb, mint 25, akkor 25% és így tovább.
Természetesen, ha nem A1-ből indul, akkor a megfelelő első cellára kell írni. A makró okosan átírja a majd a hivatkozásokat, ha nem teszel bele dollárjeleket.
-
Louro
őstag
válasz Gravity1234 #27004 üzenetére
Range(Cells(kezdősorszám,kezdőoszlopszám),Cells(végsősorszám,végsőoszlopszám)) = "=KEREK.FEL(Ide pedig az első cella kell dollárjelek nélkül, mennyi tizedest szeretnél)"
Pl: Range(Cells(1,1),CElls(2,10) = "=KEREK.FEL(A1,2)"
vagy
Range("A166") = "=KEREK.FEL(A1,2)"[ Szerkesztve ]
-
azopi74
addikt
válasz Gravity1234 #26812 üzenetére
Szia
A havi rendben.
A hetiben sem látok problémát, bár nem értem, miért alakítod a végén szöveg formátummá.
A negyedéveshez tudni kéne, mi van a Q1Start-ban, és a Months-ban, de a képlet egyébként kicsit túlbonyolítottnak tűnik, összefoglalnád tömören, hogy mit szeretnél pontosan ebben az esetben, és hogy mi volt az gondolatmenetes/algoritmusod?
Egyébként a legjobb az lenne, ha ilyen kérdéseknél fellőnéd valahova a filet, így megkönnyítenéd a "debuggolásban" a dolgát annak, aki esetleg segíteni szeretne, te pedig valszleg hamarabb választ kapnál a problémádra
Ha üzletileg kritikus info-t tartalmaz, akkor írd felül az értékeket.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Gravity1234 #26476 üzenetére
Szia!
" A11,A3 részt emeli ki"
A képletekben mivel vannak elválasztva a különböző paraméterek? Próbáld a vessző helyett a pontosvesszőt, illetve azt, ami nálad az elválasztó.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Gravity1234 #26473 üzenetére
Szia!
Ezt biztosan nem nekem szántad.
De: A kapcsos zárójeleket nem kell beütnöd, azt az excel maga teszi bele a shift+control+enter hatására.Üdv.
-
azopi74
addikt
válasz Gravity1234 #26466 üzenetére
Aha, tehát az egyedi előfordulásokat akarod összeszámolni..
Akkor, ha pl A3-tól A11-ig vannak a feladatok:
{=SUM(1/COUNTIF(A3:A11,A3:A11))}
(Ctrl-Shift-Enter-t üss, tömbfüggvény )
Persze sok más megoldás van rá, de nekem ez tetszik legjobban
[ Szerkesztve ]
-
azopi74
addikt
válasz Gravity1234 #26457 üzenetére
"szal maradjunk az angolnal."
Hát ezzel maximálisan egyetértek (amúgy szerintem általánosan a topicban ésszerűbb lenne amúgy is áttérnünk annak a használatára - legalább a függvényeknél) Aztán aki akarja, lefordítja translator-rel. Szerintem a valós életben (munkában) úgyis az emberek 80%-a angol excelt használ, esetleg költségvetésben, meg néhány kisvállalatnál használnak magyart. - De ezt Delilával kéne leizmozni
Summa minek? CSak darabszámot akarsz, nem? Én legalábbis így értem. Tehát, ha az összeset akarod, feltétel nélkül, akkor sima COUNTA(). Ha csak az A feladatokat akarod látni, akkor COUNTIF(A:A,"A")
Persze azt is, csinálhatod, hogy össze adod SUM-mal a sok COUNTIF-et, csak én ennek nem sok értelmét látom.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Gravity1234 #26457 üzenetére
COUNTA
Megszámolja, hány cellában van valamilyen adat.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
azopi74
addikt
válasz Gravity1234 #26452 üzenetére
Dehát az A összes, B összes stb... szummája az összes darabszám, vagyis DARAB(A:A)
Vagy én értek valamit félra?
-
azopi74
addikt
válasz Gravity1234 #26449 üzenetére
például az A feladatra:
=COUNTIF(A:A,"A")
magyarra fordítva: http://hu.excel-translator.de/translator/
=DARABTELI(A:A;"A")
(lassan itt a topicban megtanulom ezeket az ütődött magyar függvényeket)
-
azopi74
addikt
válasz Gravity1234 #25854 üzenetére
SUMIF függvény. Magyarul SZUMHA.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest