Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gravity1234
tag
Koszi.
Szerintem ez sem jo meg. Valoszinu az elnevezeseim nem egyertelmuek, mert most ahogy nezem te a kiserletbol kivontad a bedobottat, viszont a kiserlet az igazabol a "kihagyott" dobas, a bedobott ertelemszeruen a bedobott, tehat a ketto osszege az osszes radobas, azert adtam ossze eredetileg.
(mezonydobas kiserlet. - bedobott mezonydobas), de itt a mezonydobas kiserlet az C+d meg E+F. -
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Kernek egy kis segitsget, mert elkavartam valamit.
Kosarlabda hatekonysagi mutatot szeretnek szamolni az alabbiak szerint:[ Pontok + lepattanok + Assist + Labdaszerzes + Blokk+kiharcolt fault ] - [ (mezonydobas kiserlet. - bedobott mezonydobas) + (bunteto kiserlet. - bedobott bunteto) +( eladott labda) ].
Hogyan kene ezt megfeleloen, helyesen formulaba tenni?
A jelenlegi szerintem nem szamol korrekt eredmenyt.Pl: =(Q5+I5+J5+K5+L5+M5+P5)-(((C5+D5+E5+F5)-(D5+F5)+(G5+H5)-H5)+N5)

-
Gravity1234
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Mi lenne a megoldas?....mara kene...
-
Gravity1234
tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Ez alapjan megprobaltam, de egyetlen zaszlot se hoz fel.
=COUNTIFS('Issue tracker'!B4
18,[@[PPM ID ]],'Issue tracker'!F4
18,"Not started",'Issue tracker'!F4
18,"Work in progress",'Issue tracker'!F4
18,"Behind")A satus 4 fele lehet, ebbol cask azt ne flagelje be ami closed, mind a harom masik esetben igen. Fenti alapjan probaltam, de ugyan hibauzenetet nem kapok de flagelni se fgalel.
-
Gravity1234
tag
válasz
sztanozs
üzenetére
No had bonyolitsam tovabb, mert tegnap ahogy meglettem vele, mar eszre is vettem hogy meg kene pluszban valami.
Ugye most megtalalja az overview es issue tracker kozott az azonos ID ket es azt be is flageli. Viszont az a bajom, hogy nyilvan egy issue lehet nyitva, folyamatban vagy mar lezarva. Per pillanat ugye ezt nem veszi figyelembe igy felrevezeto ha beflagelek olyan itemet ahol mar closed az a problema.
Tehat azt hogyan tudom megcsinalni hogy az issue trackerben ha van kozos talalat ID-re, cask azokat flagelje be amiknel a status closed?
Koszi -
Gravity1234
tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Hmmm most felfedeztem valami furcsat, mert hogy igy se mukodik.
Gondoltam proba kedveert elkezdek az issue tracker reszben nevinni ID-ket, hogy azokat latja e. Erre nem az tortent hogy az adott ID-et flageli be, hanem mintha updatelne egyet az overview reszen es megjelenik ami eddig hianyzott. Ha bevittem egy ujat akkor megjelent az egyel elotte levo....
Per pillanat 10 darab tevekenysegem van 10 ID-val. Ezeket az ID-kat betetem data validation alatt listaval az issue trackerbe hoyg ott legordulobol valaszhato legyen.
Az elso 3-nal hoz talalatot az overview resznel, utana pedig cask ha az issue trackerben frissitgetek, de mindig egyel kesik kb. Nem tudom ez ertheto e igy.Tehat az overview sheeten a 10 kozott nem ugy flageli be ahol valoban ID egyezes van (ahogy en szeretnem). that ha az 5. sorban levo ID nel van az issue trackerben ID talalt akkor ertelemszeruen az 5. sorban flageljen. Hanem fentrol lefele elkezd flageket tenni, de nem ID vel azonosan, cask mintha talalna talalatot a ket table kozott es a sorrendben kovetkezo sorba tesz egy flaget...
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Az alabbira kernek megoldast:
Adott ket kulon worksheet.
Az egyiken vezetek feladatokat es mindegyiknek van egy azonosito szama. sorszama.
A masikon vezetem az ezekhez tartozo issuekat.Szeretnem ha az elson egy kulon oszlopban tudnam jelezni mondjuk egy pipaval, vagy kis zaszloval ha az adott feladathoz van a masik worksheeten rogzitve issue.
Conditional formattingot neztem, de nem talaltam olyan megoldast amivel tudnek hivatkozni a masik worksheet adott oszlopara.
Koszonom. -
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Holiday tracker fajlban ez szerepel:
=TEXT(WEEKDAY(DATE(CalendarYear;7;1);1);"aaa")
A het napjai magyarul jelennek meg.
Mit kell valtoztatnom, hogy angol napok legyen mindenkinek aki megnyitja?
Koszi,
G. -
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Az alabbiban kene segitseg!
Elvileg ide feltettem a fajlt:
http://1drv.ms/1IhbiIhVan egy project trackerem ahol az alabbi keplet szerepel:
IF(F1="Week";
TEXT(DATE(YEAR(MIN(Actions[Start]));1;1)+(8-WEEKDAY(DATE(YEAR(MIN(Actions[Start]));1;1);2))+(7*VALUE(H2)-14);Settings!C8);A "settings" worksheeten a C8-ban datum formatumot tudok megadni.
Nem tudom eldonteni hogy most ez jol mukodik vagy sem.
Mit kellene latnom a cellaban?IF($F$1="Week";TEXT(VALUE(I3+7);Settings!$C$8);
Osszesegeben azt nem ertem, hogy az en gondolatmenetem szerint a 3. sorban a timeline resznel anank fugvenyeben hogy az F1 cellaban milyen bontasban akarom latni az idosavot kellene a datumokat kiirnia, de ez csak honapnal latszodik.
koszonom.
G. -
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Megoldast keresek az alabbira:
Ugyanazon oszlopban levo kulonbozo ertekeket szeretnek osszesiteni.
Pl:
A
A
B
C
C
A
DOsszeszamolni es kiiratni osszesen mibol mennyi van.
Countif csak egyet szamol, nekem mind kene.
Koszonom,
G. -
Gravity1234
tag
Bocsanat, rossz infokat adtam meg....
Arra lenne szukseg, hogy:
- Adottak viszonyitasi pontok %-ban (0,25,50,75,100)
- Vannak szamaim, random jelleggel (amik egyebkent meg lehetnek nem egesz szamok is)Azt szeretnem ha a random szamok melle (amiket onmagaban is mar kerekitek) rendelne egy a fenti viszonyitasi pontokban meghatarozott %-ot, azaz hova esik az adott szam es ily modon kerekites ez is.
Pl:
5 (0 es 25% kozott a feletol lefele esik tehat akkor 0%-ba tartozik)
12,5 (0 es 25% kozott pont a fele legyen akkor felkerekitve 25%)
37,6 ( legyen maga a random szam is felkerekitve mar 38-ra, es akkor a 38 a 25 es 50 koze esve 25%-ot kapjon)Es angol fuggvenyekkel, magyart nem hasznalok...
-
Gravity1234
tag
Hello!
Mi lehet jo es egyszeru megoldas arra, ha nem egy adott cellaban hanem range-ben levo szamokra akarok kerekitest?
Koszi -
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Segitseget kernek.
Adott egy Gantt chartom, ahol egy cellaban kivalaszthatom hogy milyen nezetben szeretnem latni a feladatokat.
Napi, heti, havi, vagy negyedeves.
Ennek megfeleloen a az idoskalanak valtoznia kellene, napot, hetet, honapot vagy negyedevet mutatva.
A havi rendben van, de se a napi, se a heti, se a negyedevesnel nem latom a datumokat az idoskalan.Itt a keplet ami benne van, ranezne valaki, hogy mi lehet a gond?
Koszonom=IFERROR(
IF(F1="Week";
TEXT(DATE(YEAR(MIN(Actions[Start]));1;1)+(8-WEEKDAY(DATE(YEAR(MIN(Actions[Start]));1;1);2))+(7*VALUE(H2)-14);Settings!C8);IF($F$1="Month";CHOOSE(MOD(H2;12)+1;"Dec";"Jan";"Feb";"Mar";"Apr";"May";"Jun";"Jul";"Aug";"Sep";"Oct";"Nov")&"-"&RIGHT(YEAR(MIN(Actions[Start]));2);
IF($F$1="Quarter";"Q"&CHOOSE(MOD(H2;4)+1;4;1;2;3)&"-"&
IF(MATCH(Q1Start;Months;0)=1;
YEAR(EDATE(MIN(Actions[Start]);$H$1*3));
RIGHT(YEAR(EDATE(MIN(Actions[Start]);$H$1*3));2)&"/"&RIGHT(YEAR(EDATE(MIN(Actions[Start]);$H$1*3));2)+1);
H2)));
"")
-
Gravity1234
tag
válasz
azopi74
üzenetére
Hmm hmm hogy tudnam jobban elmagyarazni mit szeretnek.
Kell a summa, pont az a lenyege....Plusz info hatha igy erthetobb:
Van 5 kollega.
Van X fele kulonbozo feladat.A oszlopban vannak felsorolva a feladatok, ahol ertelemszeruen ugyanaz a feladat tobbszor is elofordulhat mas kollega nevevel.
Igy ugye lehet hogy van olyan feladat ami csak egyszer szerepel az A oszlopban (hisz csak 1 kollega van mellette), de lehet hogy van olyan feladat ami 5x szerepel (hisz mind az 5 kollega van mellette).Szeretnek egy olyan osszesitest latni egy cellaban (summa) ahol latom hogy osszesen hany "kulonbozo" feladat van.
-
Gravity1234
tag
válasz
azopi74
üzenetére
Nem tudom....raadasul magyarul sosem hasznaltam meg a fuggvenyeket, szal maradjunk az angolnal.
Tovabbra sem ertem (nem vagyok excel magus)...- A oszlopom tele van feladat megnevezesekkel (ugyanaz szerepelhet akar tobbszor is, tehat lehet szerepel A 12 szer, B 5szor, C csak egyszer, stb.)
- Egy tetszoleges cellaban szeretnem osszesitve latni az A oszlopban elofordulo feladatokat.Nem tudom ez meg mindig az az egyetlen Countif lenne? Szerintem az nem eleg, hol a summa belole?
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Kovetkezoben kernek segitseget!
Szeretnek egy cellaban osszesiteni (egy totalt latni) az egy oszlopban levo, de kulonbozo nevu feladatokbol.
Tehat A oszlopban vannak a feladatok felsorolva (A,B,C,D......X) szeretnem totalban latni hany A, hany B, hany C.....stb van es ezeket osszeadni igy kapva egy Aosszes+Bosszes+Cosszes.....Xosszes totalt.Koszonom elore is a segitseget!
G. -
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Hogyan tudom a legegyszerubben fuggvennyel a kovetkezot megoldani?
A oszlopban szovegeim vannak, mondjuk legyenek termek nevek (a,b es c)
B oszlopban pedig az A oszlopban kivalasztott (a,b es c) termekek ertekei, de ezek lehetnek mind kulonbozoek.Szeretnem egy kulonallo cellaban osszeszamoltatnim hogy mennyi az a summa osszege, mennyi a b summa osszege es mennyi a c summa osszege.
Koszonom,
G.
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

18,[@[PPM ID ]],'Issue tracker'!F4
18,"Not started",'Issue tracker'!F4
Nagyon koszonom.