Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gycs02

aktív tag

Sziasztok!

Jó régen jártam erre. Búék mindenkinek!
    Valamikor régen kérdeztem ezt:

Próbáltam megoldani, hogy ne dobja fel a vírus veszély üzenetet, ha makróval indítok excelből egy fájlt, s azóta megnyitáskor nem adja fel a frissítés ablakot a csatolásokhoz., csak akkor frissül, ha elindítok benne egy makrót (vagy végigmásolom újra a képletet). Valahol mintha beírtam volna, hogy az ebben a mappában lévő fájlok biztonságosak, de az üzenet még így is jön. Érdekesség, hogy az ugyanitt található régebbi biztonsági másolatom meg feldobja, hogy frissítsen-e.

Nem nagyon volt rá ötletetek, most úgy gondolom rájöttem mi okozza a gondot, s így hátha tudjátok a megoldást. A frissítésre rákérdezés és a frissítés akkor szűnik meg, amikor egy szintén itt ajánlott segítség alapján kicserélem a fájlban a hivatkozásokat (Adatok-hivatkozások menü). Az volt az eredeti gondom, hogy van egy összesítő táblázatom, ami minden évben a rendre évhó.xlsx fájlokból gyűjti az adatokat. Azért kértem a segítséget, hogy ne az legyen, hogy a hivatkozásokban manuálisan javítom a évszámot. Az ajánlás tökéletesen működik, de viszont ha ezt használom jön elő a fenti probléma. A számolási beállítások automatán vannak, a hivatkozások fül pedig így néz ki:

Hátha így van valami ötletetek.
    Mit állítsak be, hogy automatikusan frissítsen, vagy dobja, fel, hogy a fájl csatolásokat tartalmaz.....

Köszi gycs

Új hozzászólás Aktív témák