Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
swoody
senior tag
-
swoody
senior tag
-
lazlogogola
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene:
Hogyan lehet azt megoldani,hogy mondjuk az A1 cella szine változzon a B1 cella legördülő választék listájában szereplő adatok szerint?
pl.:
A1 piros, ha a B1-ben "alma" -t választom
A1 zöld,ha a B1-ben "uborkát választomKöszönöm a segítséget előre is!!!!
-
Delila_1
veterán
válasz lazlogogola #26503 üzenetére
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Louro
őstag
válasz lazlogogola #26503 üzenetére
Szia,
(visszatértem)
A válasz: Magyar Excel esetén Feltételes formázás, angol esetén Conditional formatting. A menüsoron találod meg a gombot. Arra kattintva ott lesz rengeteg opció. Legelső opció alatt található a "tartalmazza" rész. Oda beírod, hogy alma. Választasz színt és kész. Majd ugyanarra a cellára megcsinálod körtével is. A cellát másolva a formázás is másolódik.
(Szerk: PEdig egyből megírtam, csak a Chrome nem engedte elküldeni )
[ Szerkesztve ]
Mess with the best / Die like the rest
-
menledge
senior tag
Rájöttem amire kérdeztem, törölhető elnézést!
[ Szerkesztve ]
-
Törpella
csendes tag
Sziasztok!
Igen rég jártam erre, és nagy segítséget kaptam :-) ebben reménykedve kérném a segítségeteket most is.Az elképzelés, hogy szinte egyetlen gombnyomással lekérdezhető legyen egy-egy megadott adathoz tartozó halmaz. Formon és azon belül multipage, combo box, sima text beviteli mező, ilyesmikkel lenne lekérdezhető az adat. Elképzelésem szerint egy pivot a megoldás excelben, és abból lehetne kinyerni a szűrt adatokat.
addig eljutottam, hogy pivotot létre tudok hozni, de konkrétan erre a megoldásra nem találtam semmit.Amit szeretnék: meglévő pivotból vba-val form beviteli mezőn megadott értéket keresni a fix helyen levő pivot (row labels - search mezőjébe....)
Azt hiszem annyi mindennel próbálkoztam már, hogy teljesen belezavarodtam.A következő terv az az lett volna, hogy ha ez megvan, akkor a leszűrt pivotot másolja valahova....
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim wt As Worksheet
Dim wp As Worksheet
Set wp = Worksheets("Sheet1")
Set wt = Worksheets("data2")
lastrow = wt.UsedRange.Rows.Count + 1Dim pi As PivotItem
pi = Me.Product_CodeQ.Value'vagy pi= sheet1-en az A2 cella'
'data2 C2'
wt.Cells(lastrow, 3).Value = Me.Product_CodeQ.Value'Pivot_Product_Code Macro
'
Sheets("data2").Select
Cells(lastrow, 3).Select
Selection.Copy
Sheets("Sheet1").Select
Range("A2").Select
ActiveSheet.PasteActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("Product Code"). _
ClearAllFilters
ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("Product Code").CurrentPage _
= piApplication.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Sheets("dashboard").Select
Range("F5").Select
ActiveSheet.Paste
Columns("F").EntireColumn.AutoFitEnd Sub
_______________________________________itt: ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("Product Code").CurrentPage _
= pi megbukik a dolog. persze ez már csak az a része, ahol próbálgattam, hogy egyáltalán mi csúszik át vélhetően helyes megoldásként, tehát sok értelmet ne keressen senki benne... :-/'data2 C2'
wt.Cells(lastrow, 3).Value = Me.Product_CodeQ.Value ------ez meg csak odamásolja az adatot, először onnan akartam kiszedni a pivothoz.Nagyon hálás lennék, ha valaki segítene.
Ha egy picit is megoldhatónak látszik, akkor szívesen feltöltöm akár az összes részletét a feladatnak (nem titkos) :-) -
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Küldtek egy excel fájlt de ezt a hibaüzenetet kapom megnyitáskor laptopon. Ugyanakkor ha a barátom nem füllentett és ugyanazt az excel file-et küldte át magának akkor iphone 4-en meg tudja nyitni. Én laptopon, asztali gépen, androidos mobilon quickofficd pron nem tudom.
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Des1gnR
őstag
válasz anonymus89 #26510 üzenetére
Nem szokott győzködni, hogy vegyél egy ájfont?
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Törpella
csendes tag
Excel 2010-et használok (többnyire).
Képfeltöltéssel próbálkozom, sajnos a box-ból nem megy :-/
[ Szerkesztve ]
-
Törpella
csendes tag
válasz Fferi50 #26509 üzenetére
Szia, Excel 2010-et használok.
Próbáltam megfelelő képfeltöltő megoldást találni, remélem sikeres...
[link]http://kepfeltoltes.hu/view/150413/9494202901_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez a beviteli form, amit sikerült megcsinálni rendesen, és a data1 sheetre másolja az adatokat.
[ Szerkesztve ]
-
Törpella
csendes tag
válasz Fferi50 #26509 üzenetére
Nekifutok mégegyszer:
1. Beviteli form, ami a data1 sheetre másolja az adatokat:
[link]
A data1 sheet:
[link]
2. A lekérdezés űrlapja.....:
[link]
.....ami a sheet1-en levő pivot(ok)ból nyeri az adatokat (minden lekérdezéshez külön pivot tartozik és minden lekérdezésnél azok frissülni fognak):
[link]
3. Elképzelésem szerint a lekérdezés űrlapján megadott adat (product code) alapján kellene szűrni a kész és fix helyen levő pivotot, azt annak a keresőmezőjébe bemásolva:
[link]
A lekérdező űrlapon megadott adat elvileg a sheet1 A2-es fix cellájába másolódik, eddig jutottam el.
Innen szeretném a row labels search mezőjébe bemásolni (makrón belül), aminek az eredménye
[link]
lenne tovább másolva, ami majd egy gyönyörű feladat lenne ismét, csakhogy félúton megbuktam az egyszerűbbeknél :-/
Röviden ennyi....
Minden segítségnek vagy javaslatnak örülnék... :-) -
bara17
tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdésem lenne és nem tudom hogyan oldjam meg.
Van egy .csv fájlom ahol az egyes számok tizedesvesszői ponttal vannak elválasztva (pl. 5.500 vagy 6.250).
Ezt akarom kicserélni az összes munkalapon makróval vesszőre, azonban pont helyett a makró szőközt cserél. (Gondolom valahol az excel és a vba nyelvi beállításai közt lesz a hiba.)
A futtatott makró:
Sub pontvesszőcsere()
Z = Sheets.Count
For i = 1 To Z
Sheets(i).SelectCells.Replace What:=".", Replacement:=",", LookAt:=xlPart, SearchOrder _
:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False
Next
End SubKöszönöm a segítséget!
-
n42
tag
sziasztok, egy kis excel segítséget szeretnék kérni:
egy rövid kóddal szeretném helyettesíteni egy hosszabb megnevezést, azt szeretném, ha beírok A1-es mezőbe a kódot, az excel A2-es mezőbe írja ki a hozzá tartozó megnevezést.
tehát ha azt írom, hogy 1, a mellette lévő mezőbe jelenjen meg az, hogy "blablabla"...
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Törpella #26515 üzenetére
Szia!
Elnézést, amiért csak most válaszolok, de vannak különböző "tavaszi" elfoglaltságaim is.
Ahogy én elnézem, itt nem szűrőről van szó, hanem a megfelelő rowlabel (sorcimke9 kiválasztásáról.
Ezt a következőképpen oldhatod meg (a kód általános, aktualizálhatod magadra, a számok helyére a mező nevét is írhatod természetesen):Sheets(2).Pivottables(1).Pivotfields(1).Pivotitems(kiválaszott).visible=true
For each pi in Sheets(2).Pivottables(1).Pivotfields(1).Pivotitems:pi.visible=pi.caption=kiválasztott: NextEzután az adott pivottáblában már csak a kiválasztott tételed fog látszani.
Az egész táblát (már az eredményt) átmásolhatod egy másik helyre a következő kóddal:
Sheets(2).Pivottables(1).Tablerange1.Copy Destination:=Sheets(3).Range("A1")Ha tudod, hogy hány soros a kiválasztott tételed, akkor
Sheets(2).Pivottables(1).Tablerange1.Rows("3:5").Copy Destination:=Sheets(3).Range("A1")Viszont, ha csak az utóbbi eredmény szükséges, akkor nem kell "szűrni" a pivottáblát. Legyen minden sorcimkéje látható.
A kiválasztottat megtalálod a következőképpen:
set kiv=Sheets(2).Pivottables(1).Tablerange1.Find(what:=kiválasztott,lookin:=xlvalues,lookat:=xlwhole)
másolása:
sheets(2).Pivottables(1).Tablerange1.Rows(kiv.row-sheets(2).Pivottable(1).Tablerange1.Cells(0,1).Row).Copy Destination:=Sheets(3).Range("A1")Még egy megjegyzés: Úgy gondolom, szerencsésebb lenne, ha a lekérdező formon mutatnád a listát, hogy miből lehet választani, mert akkor biztosan nem lesz hibás találat. Ehhez egy dropdown vagy listbox control kell, amit a pivotokból tudsz feltölteni a kiválasztható értékekkel.
Mivel úgy látom elég sok rowlabel van és azok mind "alá vannak rendelve" a fő labelnek, természetesen a másoladó sorok száma is aszerint alakul, ahány label van.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz bara17 #26516 üzenetére
Szia!
Mit látsz az adott cellában a munkalapon? 5.500 vagy valami mást? Mert az egy dolog, hogy a csv fájlban pontok vannak. Szám megjelenítésnél - ha a cella számformátumú, akkor nem tudsz így cserélni.
A cella számformátumától függ, hogy egy szám milyen módon jelenik meg. Először azt kellene megnézni, gyanítom, hogy elég lenne a cellaformátumot megváltoztatni.Üdv.
-
_GT_
csendes tag
válasz anonymus89 #26510 üzenetére
Az xlsx valójában egy zip file. Ha átnevezed zip-re, és ez valóban egy xlsx ahogyan a kiterjesztése mutatja, akkor bele kell tudnod menni mondjuk Total Commanderben, vagy valami csomagoló programmal, mondjuk winrar. Illetve ha Total commanderben F3-al belenézel, akkor PK-val kezdődik. Nem is az a lényeg mit látsz benne ha sikerül megnyitni, lesz néhány könyvtár meg file. Ha kiderül, hogy ez tényleg xlsx és így sem tudod megnyitni, akkor passz.
Arra tippelek zipként nem fog megnyílni, mivel csak a kiterjesztése xlsx, de valójában nem az. Én első körben xls-re nevezném át, és ha szerencséd van akkor meg tudod nyitni.
Ha nem nyílik meg xls-ként, akkor azt kellene megtudni, hogy aki küldte az miben csinálta a filet, miben tudja megnyitni. Microsoft office vagy valami más (Openoffice, stb).
-
anonymus89
addikt
Köszi a választ, megnéztem átneveztem de krix-krax lett az egész. Szerintem a gmail.hu-val lesz gond mert nem igazán engedi letölteni ergo mobilon minden oké letölti szépen és megnyithatom szerkesztésre.
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A problémámat próbálom leírni
Minden nap kapok a beszállítómtól egy készlet listát. Ebben a listában csak azok a termékek vannak amik nekik készleten vannak.
Nekem van egy listám az összes termékről egyedi azonosítóval. A két listát szeretném össze hasonlítani, ahol van egyezés oda írjon mondjuk 1-t ahol pedig nincs oda 0.
Vagy is az én listám kódjait kellene keresni a másik listában, ha talál akkor 1 ha nincs akkor 0.
Ez megoldható excelben? -
Imy
veterán
Lenne egy olyan kérdésem, hogy
van két oszlop, például:
Első oszlop:
alma
szilva
körte
barack
cseresznye
Második oszlop:
barack
szőlő
egres
almaSzóval szeretném ezeket egymás mellé rendezni, azaz ami megegyezik, ami nem azokat pedig nem egymás mellé. Azaz lássam a különbségeket is, és az egyezőségeket.
Ezt hogyan lehetne? Persze több ezer soros oszlopok esetére kellene.
-
Törpella
csendes tag
-
Törpella
csendes tag
Szia,
Szerintem ha a te listád mondjuk az "A" lista és amit a beszállítótól kapsz az a "B" lista és csak Excelt akarsz minden extra nélkül akkor pl "A" lista a sheet1-en, "B" lista a sheet2-re, sheet1-en (vagy egy harmadikon) a VLOOKUP és az IF remekül működik :-)
Pl ha a te azonosítódat az A oszlop tartalmazza, akkor
IF(VLOOKUP(sheet!A1;sheet2!tartomány;sheet2!azonosító_oszlopa;0);"1";"0"))
vagy
IFERROR(IF(VLOOKUP(sheet!A1;sheet2!tartomány;sheet2!azonosító_oszlopa;0);"1";"0"));"")...vagy nem....????
[ Szerkesztve ]
-
Törpella
csendes tag
Megpróbálom....
A oszlopban van:
alma, szilva, körte, barack, cseresznye
B oszlop:
barack, szőlő, egres, almacsináltam egy másolatot az A oszlopról a D-be
tehát D oszlop:
E oszlop képlet:
=IFERROR(VLOOKUP(D2;$B$2:$B$6;1;0);"")
F oszlop képlet:
=IF(D2=E2;"";D2)tehát E-ben megjelenik minden olyan az A-ból, aminek van párja a B-ben és
F-ben megjelenik minden olyan az A-ból, aminek nincs párja a B-ben....???
nemtom mennyire használható.... -
Törpella
csendes tag
Szóval újra, az eleje ismétléssel: :-)
A oszlopban van:
B oszlop:
barack, szőlő, egres, alma
csináltam egy másolatot az A oszlopról a D-be
tehát D oszlop:
E oszlop képlet:
=IFERROR(VLOOKUP(D2;$B$2:$B$6;1;0);"")
F oszlop képlet:
=IF(D2=E2;"";D2)tehát E-ben megjelenik minden olyan az A-ból, aminek van párja a B-ben és
F-ben megjelenik minden olyan az A-ból, aminek nincs párja a B-ben.G oszlopba másolat a B-ről:
barack, szőlő, egres, alma
H oszlop képlet:
=IFERROR(VLOOKUP(G2;$A$2:$A$6;1;0);"")
I oszlop képlet:
=IF(G2=H2;"";G2)tehát H-ban lesz csak az a B-ből aminek van párja az A-ban, és
I-ben lesz minden olyan a B-ből, ami csak a B-ben szerepel.Lényegében az E,F és az I oszlopok adják az eredményt, amit aztán le tudsz szűrni és látod az egyedi gyümölcseidet :-)
Sajnálom, egyszerűbben most nem ment :-)[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Kellene hozzá egy segédoszlop, ahova a "sorszámokat" kigyűjtöd ismétlés nélkül.
A két számokat tartalmazó oszlopot egymás alá másolod,kijelölöd, majd adatok - ismétlődések eltávolítása.
Ezt én az O oszlopba tettem be.
Ezek után a képletek:
F1 cella: =HAHIBA(FKERES(KICSI($O:$O;SOR());A:A;1;0);"")
G1 cella:=HA(ÜRES(F1);"";HAHIBA(FKERES(F1;A:B;2;0);""))Ezt a két képletet átmásolhatod a H és I oszlop első celláiba, majd a 4 képletet lehúzod, ameddig adatod van.
Üdv.
Ha angol exceled van, akkor HAHIBA -> IFERROR, FKERES ->VLOOKUP, HA ->IF, ÜRES -> ISBLANK -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudom úgy használni az excelt, hogy egyik táblát a képernyő egyik oldalára rakom a másikat a másik felére.
Az a baj, hogy egyben kezeli az összeset megnyitottat, és nem tudom így használni. Mitől van ez? -
Törpella
csendes tag
Szia,
Excel 2010-ben a Wiev -> Arrange all -> Tile vagy Vertical (magyar excelben asszem a Nézet -> Mozaik ) beállítás csinál hasonlót, ekkor ha két aktív excel ablakod van, egymás mellett látod az egészet. Volt más megoldás is, amikor külön ablakként lehetett kezelni, de elfelejtettem és arra én is kíváncsi vagyok!!!
-
MPM
tag
Elég amatőr kérdésem van: van egy oszlopom 100 sornyi adattal, azt kellene megoldanom, hogy feltöltök egy másik oszlopot egy függvény szerint, úgy hogy az első oszlop adatai a változó értékek, amiket behelyettesítek, tud valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
sK0t
tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni!
Van egy táblázatom amiben van 3 oszlop és nagyon sok sor, mint például ez:
s d t
1 2 3
2 4 4
4 5 5Van egy képletem, amivel ki lehet ezekből az adatokból számolni egy negyedik adatot. De úgy szeretném megoldani, hogy betáplálok egy alapképletet és minden sorra kiírja az alapképletet behelyettesítve a cellában szereplő értékkel. Pl.: L(i)=s(i)*d(i)/t(i)=ide kiírja az eredményt ugye.
Végeredményem amit szeretnék:
s d t
1 2 3 L1=1*2/3=0,66
2 4 4 L2=2*4/4=2
4 5 5 L3=4*5/5=4Pár sornál nem probléma beírogatni, de sok sor van, és szeretném ezt automatizálni. Illetve egy megváltozott bemenő adatnál újra kell írni az egész sor, és ezt szeretném elkerülni.
Remélem érthető volt, ha valaki tud erre valami jó ötletet, kérem ossza meg velem!
Köszönöm előre is!
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.
-
hhheni
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest