Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Én is beléptem a HTPC-t használók körébe.
A konfigom: Asus tusl2-c, P3 1,4 GHz proci, 512 MB/133-as SDRAM meg egy gf mx440/64MB . Sikerült ebben a kategóriában a legizmosabb konfigot összehozni (az mx440-et leszámítva)! Mivel a TV belső hálózaton keresztül streameli a gép vinyójáról az adatot, és a TV dekódol, ezért ennél erősebb nem is kell. Sőt még ez is sok. Azért lett ez, mert ez volt itthon.Kettő kérdésem/kérésem lenne.
1. Most néztem a neten az AIW ATI videókártyákat. Azon gondolkoztam, hogy az mx440-et lecserélem egy ilyenre, így felvenni/digitalizálni is tudok a kártyával, illetve az azon található tunerrel.
A kérdés az az, hogy valakinek volt-e/van-e már ilyen kártyája, és hogy milyen pozitív/negatív tapasztalatokkal gazdagodott ezzel kapcsolatban? Megosztaná velem/velünk?A másik kérdésem kissé komplikáltabb. Úgy néz ki a dolog, hogy az alaplap, az egy a PC-ből kibuherált 400 Wattos táp, és a vinyó egy fa lapra van felrögzítve, ami a Samsung LCD TV-t tartó állvány hátára van felrögzítve. A TV-t szintén egy fa lap tartja. Ha oldalról szemléled ezt az egészet, akkor úgy néz ki a dolog, mint egy szendvics. A két fa lap a zsömle két fele, és a hús meg az uborka a két falap közti kb 20 centi levegővel kitöltött távolság.
Namost nyilván mivel nincs a HTPC egy házban, ezért nincs is árnyékolva. Zavarja is a TV-t rendesen. A digitális adás blokkosodik és/vagy nincs hang. Az analóg kép csak kicsit csíkozódik, de az nem vészes. Ez csak akkor van, amikor a gép is be van kapcsolva. Nem földhurok, mielőtt valaki arra gondolna. A TV és a HTPC egy konnektorba van bedugva. Eddig nagyon minimális ráfordítással sikerült ezt a rendszert összehozni, ezért itthoni körülmények közt, illetve itthoni alkatrészekkel szeretném megoldani a dolgot. Nem szeretnék túl sok pénzt rááldozni, főleg nem venni egy házat jó sok pénzért, ami mellesleg el sem férne a TV mögött szerintem.
A kérdés, hogy mi okozhatja a zavarást, és hogy hogyan lehetne elhárítani.A segítséget előre is köszi!
fraba
Ui: Feltöltöttem egy Móricka rajzot a dologról, csak hogy mindenkinek tiszta legyen minden. A kép egy oldalnézetet (keresztmetszetet) ábrázol. A kép nem méretarányos, csupán szemléltetés céljából készült!!! ITT A KÉP: [link]!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3262, 100% Akkumulátor
- Eladó szép állapotban levő Asus VivoBook 17 S712F / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest