- Fórumok
- TV & Audió
- HTPC (házimozi PC) topik
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2019-07-08 10:28 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
-
viperabácsi
addikt
-
viperabácsi
addikt
-
SunMount3r
nagyúr
-
Balerik
aktív tag
-
lbandi770924
csendes tag
-
balage25
senior tag
-
Balerik
aktív tag
-
balage25
senior tag
-
SunMount3r
nagyúr
Ez az alapvető AMD vs NVidia táborosodás megint más tészta. A fanboy placebo effektust meg direkt kihagytam a gondolatmenetből, mert nem feltételezném, hogy az eddig olvasott vélemények írói ennyire elvakultak lennének (de kis se lehet zárni). A konkrét érvekre, tapasztalatokra és technikai részletekre próbálok koncentrálni. És abból indulok ki (magamból), amit írtam is, hogy egyszerűen csak a legjobb, legkompromisszummentesebb, leghatékonyabb HTPC-t akarom majd összerakni, amit a rászánt összegből csak lehet és ezt feltételezem mások kapcsán is, akik valamelyest hozzáértőbb válaszokra is hajlandóak. De ha van is az eltérő véleményekben fanboy-os eltúlzás vagy elhallgatás, azt elég nehéz kiszűrni, főleg mikor kevés konkrétumot írnak és csak egy újabb kérdőjel az eredmény.
(Nem megyek bele túlságosan, csak eszembe jut erről fanboy effektről, amit pl. az Amlogic-os Topic-ban olvasok néha. Na ott tényleg szűrni kell, néha félmondatos töredékekből kihámozni valami érthetőt, meg legalább 5 különböző véleményt elolvasni egy kérdés kapcsán, mert lehet, hogy csak a végén nyögi be valaki, hogy hopp az mégsem egészen úgy van.)
-
SunMount3r
nagyúr
-
Jimmy8
senior tag
-
Gombinyó
őstag
-
Ribi
nagyúr
-
PuMbA
titán
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem meg a távirányító feeling jön be jobban (filmezéshez). Minél kisebb, könnyebb, kézreállóbb, annál kényelmesebb. Átlagos TV-s online médiázgatásra meg elég jó a mini billentyűzet is. IR tanítható a légegerem és így a TV-t is ezzel vezérlem, egy távval indul így a bekapcsolás is egyből. Sőt még mikrofon is van rajta, de nem sorolom tovább...

-
canniball
nagyúr
A felirat és hangsáv váltását rá lehet programozni gombra, nálam is így van beállítva. A felirat igazítására ugyan nem vennék mérget mert nem használtam még soha, de szerintem ez is benne van a menüben ami nálam gombnyomásra előugrik, majd a fel-le-jobb-bal-ok-vissza gombokkal hót egyszerűen kezelhető távirányítóról. Szóval ezek miatt felesleges volt törölni a Kodit, csupán kicsit "dolgozni" kellett volna vele.

-
SunMount3r
nagyúr
Használhatsz légegeret is, azzal az MPCHC beállításait is mókolhatod. (Bár nem annyira precíz így, mint sima egérrel, de meg lehet szokni). A KODI lejátszó menüje meg direkt távkapcsokra van optimalizálva, de ott is lehet a légegérrel mahinálni.
A KODI-ban meg van File nézet is, ahol kiterjesztéssel együtt írja ki a file nevek is. A gyűjtő és almappákat meg külön-külön forrásként is meg lehet adni neki, így látod, hogy épp hol vannak a file-ok.
Én pl. azt tartanám kényelmetlennek, ha a TV elől folyton ugrálnom kellene az asztali géphez, ha állítani akarok valamit. De magát a lejátszás elindítani is már a fotelben, távkapcsal a kezemben szeretem.
-
Alien!
senior tag
köszi! Sajnos ennél én kényelmesebb vagyok, se egérrel machinálás, se mountolás nem játszik házimozizás közben.
A line alternative amúgy azért nem teljesen jó megoldás, mert a tv képjavító effektjei nem alkalmazkodnak a 3D-hez, ezért egy sima élesség állítás is szétvágja a képet (az interpolálásról nem is beszélve). -
Baliga Tamás
senior tag
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Rakd 4:2:2-re vagy 4:2:0-ra filmnézés esetén és akkor megvan a nagyon fontos 10bit, mert a TV-k csak 60Hz-en tudnak 4:4:4-et fogadni és mutatni, akkor is csak PC módban
Ahogy átváltasz 23Hz-re vége a 4:4:4-nek, akármi is van beállítva. Ezt kevesen tudják és ezért nem lesz a madVR 4:4:4-ben kiszámolt képe teljes egészében megjelenítve TV-n, mert igazából elég lenne 4:2:0-ba számolnia, kivétel ha 60Hz-en nézel minden videót a TV-n. -
kalimist
aktív tag
Nálam sok-sok próba után gtx 1080ti+samsung ks7000 (plusz pioneer hdcp 2.2 erősítő) kombóval a következőképp megy a HDR lejátszás mpchc+madvr vagy kodi dsplayer+madvr-rel. Nvidia control panel-ben a felbontást 4k / RGB / 12bit / 23hz-re állítom és a tv HDR módba vált. Madvr-ben a TV-nél a properties-nél 10 bit display, display modes-nél lent a display modes mezőbe beírom: 2160p23, hdr-nél pedig passthrough HDR content to the display pipálva. A rendering-nél a general settings-ben nincs kipipálva az enable automatic fullscreen exclusive (FSE) mode. Így tökéletesen megy a HDR lejátszás, a kép ugyanaz, amit a tv lejátszója is produkál az erősítő pedig 4k/RGB/36bit jelet mutat. Az FSE mód nálam sajnos fakó képet eredményezett. Mindez a Fall Creators Update-tel és előtte is megy/ment. Tény, hogy egyszerűbb a tv playerrel nézni de akkor nincs hd audio meg Kodi sem.

-
devil-k
nagyúr
-
Hohocali
aktív tag
No srácok van eredmény!
Találtam a neten ezt, beállítottam a madvr-ben azokat. Alien első részével kísérleteztem. Azok a beállítások lassúak voltak, ezért elkezdtem visszavenni őket. Majd mikor végeztem, gondoltam megnézem a HDR-es videót, látok-e változást. És a TV HDR-be váltott, amikor full screen-be kapcsoltam.
Ne kérdezzétek melyik paraméter tehet róla, mert nem tudom. -
PuMbA
titán
-
SunMount3r
nagyúr
-
PuMbA
titán
-
hm15
senior tag
MadVR Decide szerintem SDR-t csinal belőle HDR-t nem tudó készülékhez, ezért ez neked nem az igazi. Passthrough kellene valós HDR-hez. Próbáltad Windowsban ki és bekapcsolt HDR módot egyaránt? És még MadVR-n belül van teljes képernyő és exclusive is, ezeket is próbálni kéne külön-külön.
-
hm15
senior tag
-
PuMbA
titán
És ha Windowsban kikapcsolod a HDR-t? A Windows felülete nem képes HDR-re, így nem hiszem, hogy neki kell
A PowerDVD-nek kell kapcsolnia, ha teljes képernyőre teszed. Ja és ne legyen több megjelenítőd, csak a TV-re menő HDMI kimenet. Abban sem vagyok biztos, hogy amit videót nézel egyáltalán helyesen van HDR-re kódolva, mert ezt csak névtelen emberek csinálták, privátban küldök normális HDR videót. -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- HTPC (házimozi PC) topik
- (kiemelt téma)
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mini-ITX
- Mesterséges intelligencia topik
- Napelem
- Jövedelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Analóg fényképezés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- Fibocom L850-GL WWAN 4G LTE mobilnet kártya
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, na meg 50W (a GT1030 csak 30w).

Találtam a neten