Hirdetés
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Amazon Kindle JailBreak
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kenwood: Kedvenc elektromos zeneim
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dagobah
csendes tag
válasz
btomi9 #37721 üzenetére
Sziasztok!
Újabb +1 az audiofilek táborához.
Erre is válaszolnék: "Ok, de engem az érdekelne, hogy valaki vakteszten különbséget tud a rendszer digitális tartományában történt változtatásai között. Olyanokra gondolok, mint pl. HDMI kábel, PC tápegység, operációs rendszer stb. hatása a hang, illetve képminőségre, ha azok egyébként magát a digitális információt nem befolyásolják. "
Nekem sztereo rendszerem van amiben az egyik műsorforrás a HTPC, tehát e tekintetben (mármint HIFI / sztereo) rendelkezem tapasztalattal. A minőségi kábelek igenis fontosak, majdnem annyira mint a készülékek minősége. Mennyire vannak hatással a digitális átvitelre, nagyon is jól hallhatóan / láthatóan. Én nemrég cseréltem ki a szokványos usb kábelt a HTPC és a DAC között egy minőségi darabra és azonnal hallható javulást hozott ami nem csak olyan "mintha hallanék valami különbséget" mértékű volt hanem szinte szárnyakat kapott a rendszer, szélesebb lett a tér, több részlet lett hallható amit addig észre sem lehetett venni, nőtt a dinamika, minden "tisztábban" szólt. A múlt héten kicseréltem a tápkábeleket is minőségi darabokra ennek a hatására csak azt tudom mondani, hogy melbevágó volt. A dinamika még tovább nött, előkerültek olyan mély hangok is amiket eddig nem lehetett hallani miközben a tistaságuk is sokat javult (nem csak a mélyeké az egész hangképé). Összekötő kábelekből már régen minőségi darabokat használok. Mindenkinek merem ajánlani, hogy ne a bárhol kapható tucat kábeleket használja mert azokkal egy rendszer sem tudja "kifutni" magát akár házimozi akár hifi rendszerről van szó, de ide vehetjük a tévéket, projektorokat is. Tapasztalatom szerint egy (vagy több) táp szürő/kondicionáló használata is igen csak hasznos és ajánlott. El hihetitek, sok múlik azon, min keresztűl "etetitek" a készülékeiteket.
-
Skillet
addikt
válasz
btomi9 #37721 üzenetére
a Q1900DC lapom zöld jack hang kimenete szerintem valami zajt küld a monitorra (közvetlenül vannak összekötve, vagyis jack-jack).
zúg a hangszóró. hiába halkítom, némítom le a számítógépet, akkor is jelen van. ha más jack csatlakozós cumót kötök a monitorra, azzal nem csinálja. pl telefonok.
jó lenne pár ötlet. hdmi teljesen rendben van.
vaaaagy, várjak addig, amíg teljesen ki nem fut ez a lap és akkor hátha kapok helyette egy újabb dc-s lapot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Battlefield 6
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VGA kibeszélő offtopik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Subaru topik
- OpenMediaVault
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3426, 95% Akkumulátor
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3552,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest