Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dagobah

csendes tag

válasz btomi9 #37721 üzenetére

Sziasztok!

Újabb +1 az audiofilek táborához. :)

Erre is válaszolnék: "Ok, de engem az érdekelne, hogy valaki vakteszten különbséget tud a rendszer digitális tartományában történt változtatásai között. Olyanokra gondolok, mint pl. HDMI kábel, PC tápegység, operációs rendszer stb. hatása a hang, illetve képminőségre, ha azok egyébként magát a digitális információt nem befolyásolják. "

Nekem sztereo rendszerem van amiben az egyik műsorforrás a HTPC, tehát e tekintetben (mármint HIFI / sztereo) rendelkezem tapasztalattal. A minőségi kábelek igenis fontosak, majdnem annyira mint a készülékek minősége. Mennyire vannak hatással a digitális átvitelre, nagyon is jól hallhatóan / láthatóan. Én nemrég cseréltem ki a szokványos usb kábelt a HTPC és a DAC között egy minőségi darabra és azonnal hallható javulást hozott ami nem csak olyan "mintha hallanék valami különbséget" mértékű volt hanem szinte szárnyakat kapott a rendszer, szélesebb lett a tér, több részlet lett hallható amit addig észre sem lehetett venni, nőtt a dinamika, minden "tisztábban" szólt. A múlt héten kicseréltem a tápkábeleket is minőségi darabokra ennek a hatására csak azt tudom mondani, hogy melbevágó volt. A dinamika még tovább nött, előkerültek olyan mély hangok is amiket eddig nem lehetett hallani miközben a tistaságuk is sokat javult (nem csak a mélyeké az egész hangképé). Összekötő kábelekből már régen minőségi darabokat használok. Mindenkinek merem ajánlani, hogy ne a bárhol kapható tucat kábeleket használja mert azokkal egy rendszer sem tudja "kifutni" magát akár házimozi akár hifi rendszerről van szó, de ide vehetjük a tévéket, projektorokat is. Tapasztalatom szerint egy (vagy több) táp szürő/kondicionáló használata is igen csak hasznos és ajánlott. El hihetitek, sok múlik azon, min keresztűl "etetitek" a készülékeiteket.

Új hozzászólás Aktív témák