Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz #03969024 #15808 üzenetére

Nem is az Ion-t ajánlottam, már csak azért sem mert alig kapni. Az csak példa volt, hogy még az is mindent elvisz.
    Brazos viszont van és erősebb is az Ionnál.

Egyébként ahogy írtam, nekem Ion-om van csak mert a Brazos megjelenése előtt raktam még össze a HTPC-t, nem találkoztam eddig semmivel, amit ne vitt volna lazán. Egyetlen olyan akadt, ami szarul volt tömörítve, de azt később kipróbálva az asztali gépen is akadt, akár DVXA-val, akár cpu-val lejátszva: i5+GTX460. Azt hiszem ezt nem kell tovább ragozni. A többi anyagot szedem és lejátszom. Nem válogatok, soha nem kellett. És természetesen 1080p-ről van szó, nem 720-ról.

Teljesítményben jó a Llano/Trinity, ha lenne kocka házra helyem a nappaliban vagy méginkább valahova elrejtve akkor elképzelhető, hogy azt választanám, de ahogy írtam, a fogyasztással meg kell küzdeni és így már nem olyan vonzó a plussz teljesítményük amire alig van szükség.

Egy Ion-Brazos 20-30W paneltáppal. Llano-Trinity minimum 65W TDP procik, vagyis a koplett rendszer inkább a 90-100W kategória. Ez paneltáppal is nehéz eset, hűteni is, ha nem paneltáp akkor a normál táp is plussz hő, hely, hang, stb...
    Nem tudom, nekem ezekből kiindulva korántsem optimális választás.

szerk: Egyébként épp a múlt héten próbáltam ki a killa sample-t madrv+lav filterrel és meglepő módon nem akadt. És nem is a lightosabb madvr beállításokkal. De csak gyorsteszt volt, majd finomítom még...
    Egyébként nálam is terv egy gyorsabb HTPC, de csakis úgy, hogy árban és fogyasztásban/hűtésben sem kell kompromisszumot kötnöm (+20-30k a max, fogyasztásban load 30W helyett max 50-60 körüli, idle és lejátszásra 20-30W ugyanúgy ahogy Ion/Brazoson). Épp azért, mert a mostani mindent visz, nem lenne többre szükség csak más célokra a filmeken/HTPC funkciókon kívül. De az meg másodlagos.

szerk2: Persze ez a gyorsítás ugyanúgy magával vonja nálam is a költözést is: A kis Modecom 202 házban 50-60W már nem férne el: kis kocka ház kellene, az erősebb paneltáp már megvan. Plussz ehhez jön az elrejtés/beépítés, ha sikerül úgy átalakítani a szobát is. Ez már nem a polcra berakós STB méretű kategória.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés