- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freebush
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Hybridboxról? Trinity processzorban gondolkodtam eddig, hogy processzor- és grafikus erőben ne legyen hiány, de most akciós áron kapható a cucc, ezért kezdtem el ezen gondolkodni. Nálam a MindigTv-s rész fontos, ezért a jövőben építendő HTPC is a eköré épülne. Az ár mellett előny a kis méret és a szoftver és a hardver - remélhetőleg - alapos egymáshoz csiszolása.
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Egy CM Elite 120-as házban egy Scythe Big Shuriken Rev. B hűtővel egy alulfeszelt 3820-as APU-val természetes az, hogy gyakran felugrik a proci hőmérséklet 52-53 fokra is?
Gyanúm, hogy ennek a Gigia A75-ITX-es lapnak sz.r a ventilátor kezelése, mert minimum 1600-as fordulaton járatja a ventit a procihűtőn, gyakran feltekeri a max 2400-ra. Pasztázás megfelelő, se nem sok, se nem kevés.
Idle 37-38 fokos proci( 21-23 fokos maghőmérséklet), terhelve +12-13 fok mindkét értékre. Még a gyári hűtővel is jobb hőmérsékleteket értem el, igaz tágasabb házban, bár itt is oldalról kapja egy 8cm-es venti által a friss levegőt.
Valami ötlet esetleg?
Köszönöm előre is!
-
sb
veterán
válasz
Enszuke #14395 üzenetére
Akkor korlátolt vagy, már bocsánat.
Nincs.
Egyéb helyiség sincs.
Olyan hely sincs, ahová polcot tennél fel és nem mutatna szarul.
A WC-be elférne, de az is hogy nézne ki és amúgy is milyen már?
Nem beszélve arról, hogy onnan meg a kábelezés lenne megoldhatatlan.Egyébként is albérlet, de ha szétfúrhatnám az egészet akkor sem tudnám átkábelezni értelmesen onnan.
NINCS.Szívesen küldenék képeket, de hidd el, hogy csak kókány, a mostani TV alá rejtésnél szarabb megoldásokat tudnál prezentálni verítékes munka után is.
Fogadd már el!
azt láttam kinek ajánlottad, oda lehet, hogy jó. vagy jobb és félig meg is van oldva. De nem érdekes, mert én általánosságban írtam, hogy ne gondold: mindenhol meg lehet oldani a kihelyezést. Nem, általánosan nem lehet. vagy rohadt bonyolult.
-
sb
veterán
De azért droppol, mert azt írtam, ne forgasd ki a szavaim.
A teszt amit láttam MadVR-el DXVA nélkül is droppolt, épp azt mérték, hogy mennyire terheli a gpu-t és alacsony terhelésen nem volt drop, magas, 80-90%-os terhelésen jöttek elő.
Szóval a MadVR terhelésről beszélek még mindig.A Trinitys gondolattal egyetértek. Azt kihagytam a listából mert még épp nem tudtunk róla konkrétumot, de nyilván ha olcsó és szarabb nem lesz a Llanonál (miért lenne
) akkor Llano helyett az az alternatíva.
A kérdés ott inkább az FM2 lap lesz, annak ára és az ITX felhozatal, mert tapasztalatom alapján AMD fronton ITX-et mindig nehéz beszerezni, míg Intelnél relatíve olcsón lehet válogatni köztük.lancerboy:
Windows 7, XBMC 11 DXVA-val.
Nekem ha nincs drop akkor nem vettem észre, hogy akadna. Pedig viszonylag érzékeny vagyok rá, mert az 1 frame-es drop-okat viszont mind észreveszem.Amúgy nv-n elk*rták a pontos 24p támogatást (a pontos 23.976Hz-es frissítést) az utóbbi 2 év drivereiben. Régebbi driverrel nem volt drop, az újakkal igen.
De az advancedsettings.xml-be beírt pár sor megoldotta ezt is. Egyszer beírtam a fórumba is, ha rákeresel. Bár ez mondom, a drop-ot oldja meg. Egyéb mikro akadással nekem nem volt bajom.
Enszuke.
Hidd el, hogy van ilyen lakás, méghozzá sok. Most nem dobnék fel alaprajzot, de szerintem elég annyi, hogy a porszívó is egy szekrénybe van elrejtve, annyira nincs hely/tároló helyiség/folyosó akármi pl. nálunk.Egyébként mitől mástól függne, mint a lakástól? Ha van hova tenni vagy hova rejteni akkor van. Ha nincs, nincs. Ennyire egyszerű!
Ne légy szemellenzős ennyire! Nem mindenki hülye aki más megoldást választ. Vannak más lehetőségek és igények is a világon. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo #14392 üzenetére
-
szabi__memo
nagyúr
-
Totheground
addikt
Ahogy átfutottam a topicot, ha most akarnék egy nagyobb teljesítményű htpct összerakni (igen, elcsúsztam
), megéri várni egy kicsit. Jól értem? (Nagyobb teljesítmény: hi10p 1080p + flac audio + torrent + wow (ez a legkevsebb))
-
törölt tag
"4.1. DXVA és "tökéletes" 24p elvárt. Tökéletesen azt értem, hogy ne legyen 1db drop sem egy normál, 2 órás filmben. Ezt a mostani Ion vagy a 880G-ben lévő HD4250 hozza."
Milyen lejátszószoftvert használsz? Nekem is Atom-ION van, de FullHD-t nem úszom meg némi akadás nélkül... Bár nem dobja el a képkockát, csak egyszer-kétszer megakad...
-
tigipuf
senior tag
"A Trinity árait elnézve szerintem a Llano semmiképp sem jó. Ezeket az árakat még nem látod, de a Trinity rohadt olcsó lesz, szóval a megjelenés tudatában én a Llano APU-ról már lebeszélnélek."
Úgy légyen, -
Abu85
HÁZIGAZDA
Értem, csak a HD Graphics 4000 nem azért droppol mert fos a hardver, hanem azért, mert rossz hozzá a támogatás. Az Intel a DXVA-ra nem figyel annyira, mert mindig is különcködni akartak, és ami nyílt az a szemükben valahol rossz. Tehát az olyan spéci dolgokra mint a MadVR nem figyelnek, pedig a hardver jó lenne hozzá, csak a figyelem hiányában nincs támogatás.
A Trinity árait elnézve szerintem a Llano semmiképp sem jó. Ezeket az árakat még nem látod, de a Trinity rohadt olcsó lesz, szóval a megjelenés tudatában én a Llano APU-ról már lebeszélnélek.
-
sb
veterán
Keresgéltem teszteket, MadVR HD4000-en droppolt bizonyos esetekben, 80-90%-os terhelés felett járt.
HD2500 sztem esélytelen.Másik tesztben az említett GT430-520 páros volt, azok bírták, de ha jól tudom azok már nem a 10-15W-os vga-k táborába tartoznak, ilyen erőgépet, hűtéssel, fogyasztással már nem szívesen használnék. Egy HD5450-6450 nem tudom elbírná-e. Bár utóbbi is asszem 25W körül van már.
Llano 6550D-nél is asszem 80-90%-os terhelést láttam valahol.
A többit már beszéltük korábban is: SB DXVA. IB-n talán nincs probléma. Quicksync kiesik valószínűleg, ill. a fentieket is belevéve csak i3-3225 jöhet szóba, de 36k-t már nem ér meg a dolog, ha olcsóbban is kijön és ugyanúgy tudna mindent + gyorsabb lenne az Atomnál fényévekkel.
Majd megnézem az i3-2100 hogy bírja az alulfeszelést és paneltáppal mit tud plussz a diszkrét vga kérdéskört kell körbejárni, mert egy 5W idle, 10-15W load 10k alatti kártyánál egy alulfeszelt, szintén 10k körüli G540-620 lesz a nyerő.
Minden egyéb esetben lehet, hogy a Llano lenne jobb, kezdem azt hinni. Nem szimpi a fogyasztása még mindig, de ha le tudom fesszel szorítani megfelelő szintre akkor amennyit pörgetve lenne ahhoz képest beleférne a nagyobb fogyasztás is a jó idle/playback mellett. -
sb
veterán
válasz
Enszuke #14377 üzenetére
Ez lakás- és igényfüggő teljesen.
Nekem egyben van a htpc+nas.
Nagyon kicsi gép egy 3.5-ös hdd-vel + egy külső esata 3.5 hdd az archivált adatoknak, néha bekapcsolva külön. 2+2TB.Igazából nas célokra nem is nagyon használom, csak a htpc megy róla, emiatt nem lett volna értelme külön tenni.
Ha lenne hely kitenni akkor nekem is a kábeles megoldás lenne szimpatikusabb, de azért mégsem annyira egyszerű az. Etherneten kívül usb sem árt pl. egy távirányítónak. Meg ha nincs ott a gép akkor nehézkes kezelni, pl. egy DVD lejátszásnál.
Én mondjuk nem használok DVD-t sem, de másik szobám sincs, ahova el tudnám tenni. Ezek eléggé meghatározzák kinek mi az igénye. Ha pl. nincs hova tenni akkor azzal nincs mit tenni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A MadVR-hez és a LAV filterhez jól megírt DXVA2 (esetleg CUVID) driver kell. A GPU ereje nem annyira mérvadó egy bizonyos szint után, mert a szoftveres támogatás fontosabb. Az NV-vel és az AMD-vel nem szokott ebből a szempontból gond lenni. Az AMD-nél a DXVA2 támogatás tökéletes, így mehet amit szeretnél. Az NV-nél inkább a LAV CUVID-ot érdemes használni, ez is elég jó.
Intelnél a Clarkdale és a Sandy Bridge hibás a DXVA támogatásban, így ott semmiképp sem ajánlom ezeket. A QS Decoder viszont használható a Sandy Bridge esetén. Az Ivy Bridge mellett érdemes a DXVA2-vel próbát tenni, de garancia nincs rá, hogy működik.Az IGP-k teljesítménye jellemzően az elég szokott lenni a madVR-hez. Ennek a sebessége inkább a szoftverben bukik el. Egészen pontosan a bufferek másolása gázos.
Természetesen, ha használni akarod, a Clear Video HD szolgáltatásait, akkor nem is gondolkozz Core alatt. Nyilván a képminőséget visszaveti.
A Win 8 amúgy eléggé leegyszerűsíti amúgy a kérdést. A DXVA-t leváltó UV API a DX11-be van beágyazva, vagyis eléri a compute shadert. Ezzel a képminőség elég nagy ugrást tehet a DX11-es GPU-kon. Ma folyamatosan az a legnagyobb probléma, hogy a DXVA bufferek megosztása nehézkes. Erre eddig az AMD-nek az OVD API-ja adott egyedül értékelhető megoldást, de az nem szabványos, ám ez már nem is kell, mert az UV API helyből megoldja a problémát. Ezután a program fejlesztőjének a szabadsága kitolódik. A compute shaderekkel sokkal hatékonyabban meg lehet csinálni azt, amit most eléggé nehézkes.
-
-
slashing
senior tag
válasz
Enszuke #14375 üzenetére
Ezen sokat dillemmáztam én is. Mármint hogy minek NAS plusz áram kiadás stb...
Aztán végül úgy döntöttem hogy kell. Mert ha azt veszem hogy van asztali gép van htpc, van laptop, van mondjuk okos tv, van mondjuk a gyereknek gépe stb... akkor ez a legolcsóbb legkíméletesebb megoldás hogy mindenki mindenhol mindent elérjen. Az nem opció hogy minden gépet bővítgetni vinyókkal hogy minden felhasználónak meglegyen ugyan az. Akkor már inkább egy központi gép. Nálam ez egy HP microszerver lett kb. 15W fogyasztása van és egyáltalán nem drága a többi NAS megoldáshoz képest. Akár éjjel nappal is mehetne de nem megy. WakeONlan-al bárki bekapcsolhatja.
+1 opció amiért érdemes lehet. Kevesebb hely kell a HTPC-nek a tv alatt/ mellett/ mögött stb...
-
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #14375 üzenetére
Mondjuk azért mert abbe szépen bele tudom rakni a vinyókat raidben, (win 7 tudja kezelni a raid5öt? ), a másik meg most jelenleg egy 1 nagy szobásban lakunk barátnőmmel ami háló is és nappali is, és nekem itt éjszaka ne menjen semmi gép.
Jah igen és tudod mindenkinek más tetszik igényel stb. A htpc panel tápos lesz nekem egy ssd-vel, igaz nekem egy faja tápom lesz m4-atx, de általában ilyen 60-120 wattos tápok vannak panelba, vagy picoba, és azért ha maxon megy valami miatt a proci, és a vinyók is írnak, akkor oda nem lenne elég. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #14372 üzenetére
Az Ivy Bridge i3 tudja. A Sandy nem.
Ott felette egy regényben fejtegettem, hogy melyiknek mi lehet az előnye-hátránya. (SB, IB, Llano)Én egy nem általános célú, de a mostani HTPC-mnél gyorsabb procis (és talán gpu-s), alacsony fogyasztású, paneltáppal üzemelő konfigt szeretnék.
Olcsón. -
törölt tag
Köszi srácok, olvasgatok teszteket, fasza a MicroServer, tetszik a 3870 is. Azért ha valaki tudja a tutit corei3 ügyben, beírhatja a topikba.
-
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #14369 üzenetére
NASnak én nem kínlódnék ilyennekkel, meg oda minek az erős gép?
Feleslegesen fogyasztana, oda ilyen kell, ez van nekem is, erre felmegy egy kis oprendszer és a legjobb.
Nekem már elment a dune, de egyre jobban nem bánom, jobb lesz az a htpc, de a lejátszós topikba nem írnám be
-
törölt tag
Utánaolvasok ennek a Trinitynek is, ráérek, nem kapkodom el. Úgy döntöttem elpasszolom az asztali m lejátszóim. Jönnek az új Dune és Popi termékek, ezekből veszek 1-et, (megpróbálom betartani
, esetleg kettőt) és mellé szeretnék egy PC+NAS+HTPC egybe megoldást, valami igényes apróbb házban. Egy SSD lenne benne, a HDD-k USB-n csatlakoztatva.
-
törölt tag
Jött számomra 2 érdekes Intel CPU:
i3-3225 3,3GHz (HD 4000)
i3-3240 3,4GHz (HD 2500)Lehet tudni miképp állnak a 23,976Hz-es lejátszással?
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #14304 üzenetére
Látom jó nagy vita kerekedett a kérdésemből.
Írnék egy összefoglalót, hogy mi alapján és mire keresek rendszert, hátha átfogóbb képpel jobban le lehet tisztázni a helyzetet. Talán másoknak is segíthet.
Az ITX topicban és pm-ben is volt 1-2 részlet, ami innen kimaradhatott.Szóval:
Jelenlegi konfig:
Atom 330 + Ion. HTPC célokra tökéletesen megfelel, torrent fut még rajta, másra nem is használom igazán.Ami miatt felmerült a csere:
1. Az általános teljesítménye mégsicsak gyenge, torrent mellett, egyéb nas funkciókat ellátva, néha RDP-vel konnektálva vagy pl. tömörítésben igencsak lassú. Elkelne egy gyorsabb proci (és gpu). Nem muszáj, hisz a fentiek alapján elégséges most is a gép, ezt fontos látni. De az adott, következőkben leírt feltételek mellett LEHETNE egy ennél jobb konfig is.
Tehát a következők vannak fókuszban CPU teljesítménynél:
1.1. Általános sebesség. (Nem a kifejezetten jól párhuzamosítható feladatok, nem render vagy egyéb számítások fognak futni egy HTPC-NAS- kombón).
1.2. Tömörítés.2. Fontos a fogyasztás, de a jelenlegi procik fogyasztás és enegriamenedzsmet szintjén elértek arra a szintre, hogy nem kell Atommal és egyebekkel vacakolni, hanem már "normális" procikban is lehet gondolkodni.
2.1. Idle/torrent/lejátszás alatti fogyasztás. Ez a legfontosabb, mivel ahogy írtátok, a gép működése nagy részét ezzel fogja tölteni.
2.2. Full load fogyasztás: mivel bizonyos esetekben kapna terhelést is ez is fontos, hogy épeszű keretek között maradjon.
- HTPC a fő cél, HTPC házban, valószínűleg kevésbé szellőző helyen lenne elhelyezve, nem ehet 100W körül/felett.
- Paneltáppal menne, 120W a limit, de a mostani külső tápom miatt jobb lenne inkább 60-80W körül tartani.
- Egyébként is az a szint ez a 60-80W, amiből az Atomnál lényegesen gyorsabb proci kijön, így felesleges fölé menni. Ha csak 3-4x gyorsabb és nem 5x az irreleváns a fogyasztási előnnyel szemben.3. Mivel nem erőmű a cél és nem kötelező a váltás, fontos tényező a költségkeret is. Tehát a felsorolt alternatíváknál ezt is mérlegelni kell. Szintén nem kérdés, hogy +10-15k-t megér-e a minimum 3-4x gyorsulás feletti plussz.
4. GPU
4.1. DXVA és "tökéletes" 24p elvárt. Tökéletesen azt értem, hogy ne legyen 1db drop sem egy normál, 2 órás filmben. Ezt a mostani Ion vagy a 880G-ben lévő HD4250 hozza.
4.2. Erősebb GPU-val MadVR+LAV Filterekre váltanék. Ha már fejlesztés akkor jó lenne, ha ezt elbírná.Na eddig a bevezetés. Most az eddig összeszedett infók és válaszok a hsz-ekre:
@Abu:
Két kérdés:
- A MadVR támogatást hogy értetted? Kell rajta valamit támogatni? Nem csak a gpu sebességen múlik a dolog? Én úgy láttam fut mindenen, csak a kraft kérdéses.
- LAV filternél gondolom még ez sem kérdés, mert a dekódolás az alatt is DXVA (vagy cuvid, ami gondolom hasonlóan hatékony).@Pista0001:
Láttam én is a tesztet de más tesztekből nem azt látom, hogy a Llano jobban fogyasztana. Van ahol egálban vannak az Intelekkel, van ahol a Llano eszik többet. Ennek nem tudom mi lehet az oka. Abu driver módosításról írt, ami alátámasztaná azt, hogy esetleg régebbi tesztekben még gyengébbek voltak és menet közben javultak fel DVXA alatt, de a régi ph tesztekben is ugyanez az arány, tehát inkább a teszt forrásától függ a dolog. Nem tudom mi lehet az igazság.És most visszatérve a feltételeknek megfelelő opciókra:
1. Llano 2-3 maggal.
A 2-3 magosak gyengébbek sokkal mint egy SB-IB proci, az 1. pontban elvéreznek hozzájuk képest, ez már kevés lenne szvsz, ill. hasonló áron van sokkal jobb. G540-G620.2. Llano 4 maggal.
A 4 magosak már hozzák a megfelelő szintet, ha még mindig gyengébbek is kicsit. Viszont kérdéses a fogyasztás. Full load a 100W-ot nyaldossák, a HeavyToys-tól kapott infó alapján az alulfeszelt A8-3820 80W körül áll meg és még van benne tartalék. Árban viszont 20k felett van, egy G540-G620 teljesítményben (mindig átlagost nézve!) hasonló és 10k körül megkapható itt. I3-2100 jobb, ugyanilyen árban. Fogyasztásban 60-70W körül vannak, és erre jöhet rá olyan -15-20W körüli az alulfeszelésből.
Az 1. ponton jobb az Intel, de megfelelő.
A 2. pontot szintén jobb, de alulfeszelve ezt is hozzák.
A 3-4. pont megvan, ill. a MadVR kérdéses mennyire elég hozzá a GPU. Azt hiszem határeset.3. IB proci
Pentium vagy Core i3?
Igazából ragozni nem kell, mindent hoz. Kérdés az ára és a 4. pontban a MadVR. Egy tesztben láttam, hogy a HD4000 épphogy elbírja talán, bár nem volt teljeskörűen kitesztelve. Itt ez a legnagyobb kérdés. Plussz árban még tovább nő, mivel csak az i3-3225-ben van HD4000.
Ill. még egy: a képminőség. Abu, a Clear Video HD, amit a Pentiumokból kiiktatnak visszaveti a quality tesztekben?4. SB proci.
Pentium vagy Core i3.
Mindent hoz szintén, kivéve a 4. pontot. Diszkrét vga kell, ami árban beleférhet egy olcsó Gxx mellé, biztosabban elbírja majd a MadVR-t is, a fogyasztáson ugyan dobni fog, de alulfeszelve még így is a Llano alatt maradhat full load. Kérdés a lejátszás és az idle, amit azért legalább 5-10W-tal megdob a vga.A leguniverzálisabb/olcsóbb/gyorsabb megoldás talán az Gxx+vga. A fogyasztása kérdéses.
A legegyszerűbb egy Llano, mert mindent tud. Kicsit gyengébb mindenben, MadVR-re sem biztos, hogy elég teljesen.
IB fogyasztásra a legjobb, MadVR kb. a Llano szintjén kérdéses. Drága.Várom a tippeket.
Llano fogyasztási adatokat.
Diszkrét vga tippeket. (ránézésre egy GT430-520 lehet jó hozzá, AMD oldalról?)
MadVR tapasztalatokat. -
need
addikt
Sziasztok...
láttam [itt] pár érdekes dolgot..
Mivel hogy nem nagyon ismerem ezeket a kütyüket.. szerintetek melyik lenne alkalmas arra hogy Nasrol hálózaton lejátszón Full HD-s tartalmakat?
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #14351 üzenetére
Viszont most felraktam két fajta python, akkor nem ment, újra raktam az xbmc-t a 11.0 semmi béta , csak a stabil, és most meg megy.
Azért értetlenkedem én, mert nem nagyon hallottam még, hogy winhez bármilyen python kiegészítő is kellene, legalább is eddig
De mindjárt letörlöm őket, és megnézem, hogy megy-e úgy a rádió -
válasz
Enszuke #14346 üzenetére
Az én méréseim is Téged igazolnak, illetve azt, hogy alaplaponként is nagyon eltérő lehet a fogyasztás.
Nekem három asztali konfigom volt, az egyiket tegnap adtam el.
Realan LR1106-250W12VDCX2 paneltáp és egy AC adapter ACDC12090 12V/90W-ra volt kötve, mindegyik konfig a mérés alatt.
1:
Win 7
- i3 2120
- 64GB SSD
- 1TB HDD
- Asock z68 extreme3 gen3 Alaplap
- DVD író
- 8GB RAM
29W idle
2:
Win 7
-A8-3850
-1TB HDD
-ASUS F1A75-MPRO Alaplap
-4GB RAM
-Blu ray író
34W idle
3:
Minimal Ubuntu+ XBMC
-A6-3620
-4GB SSD
-duál DVB-S2 vevő
-Asock A75M-ITX Alaplap
-4GB RAM
-USB-s DVD író
46W idle
Ez nem mérvadó, mert itt benne van egy dvb-s2-es kártya, amit csak nehezen tudnék kivenni, mert úgy van befaragva egy Lian Li pc-q09-es házba, és az Ubuntu sem használja ki teljesen az apu energiagazdálkodását.
Ha valakit nagyon érdekel, akkor esetleg kiveszem a plusz kártyát. -
cekkk
veterán
válasz
Totheground #14342 üzenetére
Mondjuk hozzáteszem, hogy nem linux oprendszerem van, ide nem kell python ezért értetlenkedek [link]
Ezért nem értettem mire gondol a kolléga
-
cekkk
veterán
válasz
elmouse #14340 üzenetére
Én még nem is próbálkoztam, de gondolkozom egy sztereó erősítőm majd (ugye valjuk be jobban szól zenén, mint a házimozi), és érdeklődés szintjén megy, hogy majd miként is tudom megoldani ezt
Szerintem python kell neki
Ezt most nem értem, mint a programozási nyelv, vagy valami kiegészítő lenne? -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Vajon xbmcnél meglehet oldani, hogy usb-n menjen ki a hang zene lejátszáskor, ha pedig filmezek akkor hdmi-n?
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Enszuke #14337 üzenetére
A torony ház elfektetés az esztétikum miatt nem jöhet szóba.
Egész biztosan nem adom el a HDD-ket, mennek azok szépen be külső tárolókba, ugyanis néha jól jön ha valahova magammal tudom vinni. Ráadásul nagyon felmentek a HDD árak, van egy 400 és egy 500 gigás vinyóm, bukóval eladnám, vennék egy drága 1 terás merevlemezt, amit szintén külső házba akarnék tenni, vagy már eleve külső merevlemezt vennék, mert kell a hordozhatóság is. És így a fogyasztás is meg van oldva, mert csak akkor fogyaszt ha be van dugva.
Továbbá biztonsági mentésként van mindkét lemezen azonos tartalom. Könnyen belátható, ha egy nagy lemezen lenne minden, és az tönkre menne akkor bukok mindent, így viszont ha valamelyik elhalálozik, a másikon meglesz mindenem.
Képszerkesztés vegyed úgy, hogy le van tudva akkor, ha már az új alaplap., vga, memória és proci picit erősebb már a jelenlegi öreg hardvernél.
Szóval a nagy kérdés még mindig adott. -
Frigetrus
aktív tag
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Enszuke #14333 üzenetére
Nos ODD-re nyilván a mai világban már kevesebb szükség van, de van sok filmem DVD-n amiket szeretném nézni továbbra is. Továbbá ha már van ODD-m akkor miért ne tenném bele.
Képszerkesztéshez eddig a 3 giga ramot használtam, nyilván nem a leggyorsabb, de azokra a feladatokra amik nekem voltak megfelelt eddig is. Persze semmi nem zárja ki, hogy később ne vehetnék bele többet. Pl 2x 4 gigát,
Alaplap és proci a legnagyobb kérdés. Ja, és lehet az a ház nagy, csak fekvő legyen. A mostani házam is fekvő, és a tv állványon van, és ott is akarom hagyni. Csak szeretnék egy új házikót. -
Frigetrus
aktív tag
Üdv!
Hosszú problémafejtegetés következik, de megköszönöm annak, aki végig olvassa.
Szeretnék összerakni egy pc-t, aminek egyik feladata lenne betölteni HTPC szerepet, másik feladata lenne internetezés és képszerkesztés. Cél, hogy halk legyen, aránylag olcsó mondjuk az egész fejlesztést megoldhassam 80-90 ezer Ft-ból, fekvő házba kerüljön, és a teljesítménye elegendő legyen mondjuk full HD videó-k nézéséhez, és azért a Photoshop is menjen rajta. (Játék nem fontos, nem ez a cél, de néha előfordul hogy futtatok valami régebbi játékot, mint pl.: Forma 1 2007)
Másik lényeges dolog, hogy erősebb legyen a jelenlegi gépemnél, ami már igen koros, de remélhetőleg már nem nehéz túlszárnyalni egy alsó kategóriás új géppel. A mostani konfigom: Abit AB9 alaplap, Intel Pentium D915 2.8 Ghz, 3 gigányi 800 mhz DDR2 ram, GeForce 7600 GT 256 mb.Ami már biztos, hogy valamilyen SSD-n lenne a rendszer, 60-120 giga körül, továbbá a jelenlegi HDD-im külső házba kerülnének. Memóriából kb. 2x2 GB kellene, DDR3, órajelet még nem tudok. Ház legyen fekvő fogadjon teljes méretű ODD-t mert az átkerülne a régi gépből, max 15 ezret szánnék rá. Tápegységem van, Chieftec GPS-450AA-101 A, 450 watt, kérdés jók-e a csatlakozói a jelenlegi alaplapokhoz.
Szóval a nagy kérdés inkább az alaplap+processzor+videokártya hármas:
Márkák terén nyitott vagyok, tehát AMD vagy Intel teljesen mindegy, nem vagyok márka-fanatikus. Az sem dőlt még el, hogy m-ATX vagy m-ITX legyen, továbbá, hogy processzor beépített legyen az alaplapba vagy sem. Jó lenne a minél halkabb hűtés is. Videokártya pedig azért lenne kérdéses, mert nem tudom, mennyire elegendő a processzorba épített grafikus mag, de az olcsóbb 10-15 ezer Ft-os kártyákról meg nem sok jót hallottam.Összegezve:
Milyen alaplap+processzor+(videokártya) legyen?
Milyen memória legyen, milyen órajellel?
SSD?
Ház?Az alábbi összeget szánnám rájuk:
Ház: 15000 Ft
SSD: 15-20000 Ft
Memória: 2x 3-3 500 Ft = max 7000 Ft
Külső merevlemez ház: 2x 4-4500 Ft= max 9000 FtEz így összesen: kb. 51000 Ft
A maradék 30-40000 Ft-ból kellene kihozni az alaplap+processzor+(videokártya) hármast.Mit tudtok ajánlani? Vagy melyik topicban érdemes érdeklődnöm még? Egyáltalán megvalósítható az elképzelésem?
-
canniball
nagyúr
válasz
gordonfreemN #14324 üzenetére
Nincs, Brazos=integrált CPU.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pista0001 #14314 üzenetére
Az nem olyan egyszerű, mert azt az fogyasztást, amit a processzorfoglalatból vesz fel a termék, azt nem tudjuk mérni. A teljes rendszert kell mérni a lehető legtöbb azonos komponenssel.
(#14315) Enszuke: A Deluxe az az ára miatt volt kritizálva, mert a legdrágább Brazos alaplap. A fogyasztásával nincs komoly gond. A méréseid rosszak nem maga a termék, de ezt mások is megmondták neked, csak ők rád hagyták. Egy ideje én is ezt teszem.
(#14317) HeavyToys: 5-7 wattal magasabb lesz az idle fogyasztás Dual Graphics mellett, mert az extra VGA az hibernálás mellett is fogyaszt.
-
Eladó egy E350IA-E45 Brazos alaplap.
Gondoltam előbb ide berakom hátha valaki éppen kis fogyasztású htpc-t épít, mielőtt felteszem a piactérre.
Nem garis. Másolt driver lemez. Hátlap, 1db SATA kábel.
Az ára: 23 000 Ft.
2012.08.08-án vettem, és azóta megy otthoni szerverként, hiba nélkül. Azért cseréltem le egy ASUS C60M1-I-ra, mert még kisebb fogyasztást akarok, meg ez passzív.
-
Pista0001
addikt
Esetleg a 12 V-os betápot lehetne mérni, onnan elvileg csak a proci táplálkozik, nem?
Enszuke: Vicces hogy elfogultsággal vádolsz másokat, miközben kijelented valamiről hogy jobb valamiben, de a másik féllel nem végezték el ugyanazokat a kísérleteket. Egy brutálisan átépített és optimalizált rendszert ne állíts szembe egy gyárival. A felhasználók 99%-a csak összerakja az alkatrészeket és bekapcsolja a gépet, minden gyári alapbeállításon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Enszuke #14312 üzenetére
Csak te nem akarod látni az eredményeket. Már százszor elmondtam neked, hogy mennyi hibás következtetést vonsz le, de ha te továbbra is égetni akarod magad a saját méréseiddel, akkor hajrá.
Nem az alaplapon múlik, hanem a grafikus driveren. Az változott meg és ott nyert sokat az AMD. A Llano a processzor oldaláról mindig is kevesebbet kajált a Sandy-nél és az Ivy-nél. Az IGP PowerPlay-én pedig változtattak, így nyertek 10 wattot idle és DXVA2 mellett.
Szándékosan ezért csináltunk két fogyasztási tesztet. Egyet lekapcsolt IGP-vel ugyanazzal a VGA-val, és egyet aktív IGP-vel.
Nagyon látszik, hogy a processzor oldaláról a fogyasztás közel azonos, míg aktív IGP mellett az AMD szoftveren sokat hozott.
Az Intel alaplap ugyanazokat az energiagazdálkodási funkciókat támogatja. Ez a legalacsonyabb fogyasztású Z77-es lapunk.Nem fogunk forrasztgatni, ahogy a linken, mert ezt a felhasználó úgy sem teszi meg, de ha akarod, akkor csináld meg otthon, és írd le a tapasztalatod, hogy mennyit nyertél.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A MadVR+LAV filter megy az AMD APU-kon, konkrétumokat nem mondhatok, de a Trinity-n is. Az AMD elég sokat erőforrást fektet a DXVA2 driverbe, így ezekkel nem szokott gond lenni.
Az Ivy-ről nincs tapasztalat, de annál is elég sokat változott a támogatás, így nem hiszem, hogy problémába ütközne. A Sandy Bridge az bevallottan problémás ezeken a területeken, de az HTPC-be úgy sem való. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Pista0001 #14309 üzenetére
Itt inkább a driver az ami javult. A proci az baromira jó volt eddig is energiagazdálkodásban, de az IGP, az sokat evett. A 12-es driversorozat agresszívabb PowerPlay funkciókat kapott, amiből a Llano és a Brazos is sokat profitált. Arányaiban kb. ugyanannyit, de a Llano eleve többet fogyaszt, így ott az arányok nagyobb számszerűsített csökkentést hoznak.
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #14307 üzenetére
Ahogy Abu85 is írja, ott vannak a mért értékek a táblázatban. A matematika jelen állása szerint 33<45 és 40/42<51/52. Itt az jött ki hogy a Llano HD film lejátszás közben kevesebbet fogyaszt mint az Ivy alapjáraton semmittéve.
Biztos vagyok benne hogy alapos finomhangolással és megfelelően kiválasztott hardverekkel alacsonyabb értékeket is össze lehet hozni, de ez szerintem mindkét platformra igaz.
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #14305 üzenetére
Tudom hogy rosszabb, azt mondtam hogy nincs jelentősége mert a gépidő java részét nem ilyen állapotban tölti a gép, hanem alapjáratban, energiagazdálkodva, vagy éppen filmet lejátszva. Egy (több) böngésző futtatása, szöveg vagy fénykép szerkesztés nem jelent olyan terhelést mintha órákon keresztül renderelnél (amiben pont nincs annyira elmaradva az AMD) vagy hasonló nagy terhelésű feladatot végeznél. Az általad linkelt grafikon azoknak fontos akiknél szinte állandóan 100% közelében van terhelve a proci.
Közben azt is észrevettem hogy a HTPC topikban vagyunk, tehát itt az AMD a nyerő
-
Pista0001
addikt
Fogyasztásban már a Llano is jobb mint az új Intel, állítólag a Trinity energiagazdálkodása még fejlettebb lesz.
A prociteljesítmény nem minden, sőt egyre kevésbé számít. Egy Llano (vagy Trinity, nem kell már sokat aludni) bőven elég átlagos felhasználásra, illetve kis mértékben kellő türelemmel nagyobb terhelésre is.
Szerk.: A teljesítmény/fogyasztás sem nagyon számít, hiszen a legtöbb időt csökkentett teljesítménnyel vagy éppen filmlejátszással tengeti a masina, ezeken a területeken az AMD jelenleg jobb. Hogy kicsit lassabban és több árammal csinálja meg a CPU igényes feladatokat szerintem nem olyan fontos, hiszen kevés időt tölt ilyesmivel az APU.
-
canniball
nagyúr
Basszus tényleg, rosszul vettem a lapot: nem fix hanem max. felbontást lehet neki megadni.
Olyat lehet-e esetleg beállítani hogy a bélyegképeknél jelezze valahogy a felbontást?
Meg az sem lenne rossz ha ki lehetne szűrni a live anyagok közül a nyomorult mobilos felvételeket, sikítófrászt kapok tőlük!cekkk!
Hol lehet ilyenek között válogatni?gordonfreemN!
Kicsi, olcsó, ne fogyasszon sokat - vannak ám igények!
A laptop töltőd az nem paneltáp, az csak a paneltáp külső adaptere lehet; feltéve ugye hogy megfelelő a csatlakozója és a teljesítménye.
A Brazoson mit nem értettél pontosan?
Egy ilyen nem lenne jó neked is? -
Vladi
nagyúr
válasz
AndrásÚrfi #14297 üzenetére
Én tudok ilyen gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy S20+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest