- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cekkk
veterán
Érdekes kis házikó, és itt még választék is van
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Trinity IGP és az Ivy Bridge IGP vitában fontos pár dolgot figyelembe venni. Egyrészt ne hasonlítsunk mobil procit asztalihoz. Ez alapvető szempont, mert az asztaliaknak nagyobb a TDP keretük, így természetes, hogy sokkal gyorsabbak tudnak lenni. Másrészt a teljesítményt nem állandósítsuk. Van egy átlag, de nincs olyan, hogy mindenhol fixen x-szer gyorsabb a Trinity IGP-je. Jellemzően 2-3x közötti különbségek vannak a játékokban, de vannak olyan példák, is ahol 4-5x-ös előny is van a Trinity javára. Ez jellemzően nem a hardver miatt van, hanem amiatt, hogy az Intel szoftveres támogatása időben és minőségben le van maradva. Az Intel nemrég kezdte el profilozni az alkalmazásokat. A legújabb HD Graphics driverben pár alapvető rutin és ~200 profil van. A legújabb Catalyst az alapvető rutinok mellett 50-nél is több specifikus rutint használ és több mint 14000 profilt tartalmaz az eddig megjelent alkalmazásokhoz. Összehasonlíthatatlan a kettő. Ez tisztán időbeli különbség. Az AMD az ATI megvásárlásával 5 éve fejlesztett adatbázisra tett szert, amit 6 éve ők fejlesztenek. Ezt az Intelnek ki kell dolgozni, itt 11 év munka áll szemben egy 3 éves környezettel. Amíg az AMD minden alkalmazásban a végletekig hajtja a rendszer hatékonyságát, addig az Intel csak egy-két programra készített specifikus profilozást. Ezért ennyire ingadozó a Trinity és az Ivy Bridge IGP-je közötti teljesítménykülönbség. Valamikor 2x-es, de lehet olyan alkalmazást találni, ahol 5x-ös a különbség. Harmadrészt a benchmark az félrevezető. Szintetikus környezetben nem úgy működnek a rendszerek, mint játék alatt. Ez főleg az Intelre igaz. A 3DMarkban a HD Graphics szinte állandóan turbó órajelen megy, mert a processzor szinte nincs is terhelve. Ezért közelít 3DMarkban a Trinity IGP-jére az Ivy Bridge IGP-je. Játékokban a processzor is terhelve lesz, így onnantól kezdve az állandó tudbó jelentősen megritkul.
-
cekkk
veterán
válasz
Ed Parker #15494 üzenetére
Kettő is
De az előbb nem te írtad, hogy jobb a AMD mint a i7?
Egyébként meg ez milyen test?
CPU Value (CPU Mark / $Price ) He mi van?
Ez nem teszt, ahol számoltatnak stb csinálnak vele az teszt ez így gugli első találata volt?
Egyébként meg tök mindegy tudnak olyan tetszet csinálni ahol az amd lesz a jobb a másiknál az intel, mert olyan dolgokat csináltatnak amiben az egyik jobb a másiknál és akkor meg is van a győztes az adott prociban
lipido
Egy szóval nem mondtam, csak a TMt5el én nem boldogultam AMD alatt, de lehet egy újra telepítés után menne
-
Ed Parker
nagyúr
Akkor ezt sasold, nemigen látok AMD-t körülötte
Illetve egyet, de ez csak véletlen
-
Neovenator
senior tag
-
Neovenator
senior tag
válasz
canniball #15469 üzenetére
LOL
Hát, Kirgisztánban bizonyára jobban forognak a köztudatban a Kalasnyikov különböző márkavariánsai, mint a SilverStone...Amúgy sajnos csak a legdrágábbakat tudom már nézni, mert az SG05 és SG06 a képeken szereplő CM Elite 120 Advanced által is meg van haladva mind tudásban, mind árban...jócskán. Sőt, az az igazság, hogy ha nem lenne az a fránya 18 centis Air Penetrator a SG07/SG08 tetején, akkor azok is, mert 1db 3.5" és 2db 2.5" elhelyezése manapság elég gyengus teljesítmény, ráadásul szellőztetve sincsenek. A CM Elite-be 2db 3.5" és 2db 2.5" vagy 1 db 3.5" és 4db 2.5" fér el egyszerre, szellőzéssel!
-
tendetiti
tag
Ha megfordulna a fejemben, hogy lecserélem a jelenlegi őskövület konfigomat, ami nem is igazi HTPC, csak annak van használva, ti mit ajánlanátok?
Ami marad: Silverstone ATX-es fekvő ház, SATA-s vinyók, Win7 + XBMC
Lehet gyárilag integrált procis alaplap is.
Szempont, az 1080p BD ISO-k zökkenőmentes, kandenciahelyes lejátszása, 3D nem kell, ill. fontos a coax digit kimenet, ne csak optikai legyen.
Az mindegy, hogy AMD, Intel, Nvidia vagy ATI.
Nyilván mindezt a lehető legolcsóbban. -
dabadab
titán
válasz
liszi70 #15488 üzenetére
Ez nem gondolas kerdese, a digitalis atvitel vagy jo, vagy nem jo, az egyes vagy egyes, vagy nem az, a nulla vagy nulla, vagy nem nulla, mas lehetoseg nincs. Ha az egyes egyes, a nulla meg nulla, akkor jo, ha nem, akkor nem jo. Ez nem olyan, mint az analog atvitel, ahol az egyes az a tulvegen soha nem lesz egyes, de ha 0,9999999 akkor jo, ha 0,9 akkor nem olyan jo, ha meg 0,6, akkor meg meg kevesbe jo, itt ilyen nincs, alapelvaras a tokeletes atvitel.
-
dabadab
titán
válasz
hdcsaba87 #15410 üzenetére
"Másik kérdés, hogy márkás HDMI kábel vásárlása után látott-e már valaki közületek valamiféle pozitív változást?"
Hacsak nem hibas a kabel, akkor nem tud a kabel abszolut semmifele kulonbseget okozni. A hibas kabel meg egyertelmuen hibas, ott nem kicsit rosszabb minosegu kepet fogsz kapni, hanem vagy semmilyet, vagy tele lesz vizszintes kis vonalkakkal az egesz kep.
-
cekkk
veterán
Akkor tökéletes a Trnity nem mintha gyenge lenne hozzá, csak xbmc nem tudja a 3D-t eddig még a TMT5öt meg nekem értelmesen nem sikerült bekonfigurálnom
Ha nem játszól és nem kell a 3d akkor a legkisebb bőven elég 5-7% proci terhelés van nálam BD 50 hálózati lejátszásnál, A4-es procival
ED
Általában a mobil procik gyengébbek mint az asztaliak, amikor vettem ezt a gépet i5 proci van benne haverom meg valami 10 ezres amd két magos vackot vett és szinte mindenbe alázta az enyémet, holott nem kellett volna
-
Sziasztok!
Médialejátszó-fiaskó után szeretnék visszatérni a "HTPC"-hez, de fejlesztenem kell, mert gondok voltak lejátszásnál a frekvenciaváltással. Szerintetek ebbe a konfigba:
Gigabyte GA-MA 78LMT-US2H
Kingston 4 GB DDR3 1333MHz
AMD AM3 X3 445Ez megfelelő videókártya lenne a helyes frekvenciaváltás és zökkenőmentes 1080p lejátszás szempontjából?:
És ennek 1.4-es a HDMI portja?
Köszönöm!
-
canniball
nagyúr
válasz
Neovenator #15465 üzenetére
"A Sugo 7..."
Nem a legdrágábbakat kell nézni; az SG05 és SG06 ~35k, illetve ha már HTPC a GD04 ~30k.A képek így már jók.
------------
Egy gyöngyszem az árgépről: noname HÁZ SILVERSTONE SST-GD07B USB3.0 Grandia Fekete
-
jeni
félisten
Üdv
Ez a AMD A10 X4 5800K -s proci mennyit nyomna egy HTPC gépen multimédia esetén,Full HD filmeknél-3D-s?Bőven elegendő lenne ahhoz,hogy ne kelljen egy direkt VGA kártyát venni a gépbe?
Esetleg alkalmanként lenne egy kis játék is rajta.
Asrock lapot néznék hozzá esetleg mit javasoltok hozzá?Levásárlás lenne,mert az SSD-.t nem vakarózzák időben megjavítgatni,cseréltetni.
-
cekkk
veterán
válasz
Ed Parker #15460 üzenetére
Mert azon keresztül elindítani nem fogsz tudni semmit. Keresni megint semmit, kb arra jó, hogy mutatja a idő a filmnél.
Ez mind xbmc alatt. Szóval én feleslegesnek érzem, ráadásul hiába küzdök beállításokkal és írogatok a fejlesztőknek külső lejátszó használatakor valamiért mindig az xbmc marad aktív és nem vált át a külsőre. De értelmeset kint sem tudnak rá mondani
-
gorbep
senior tag
válasz
Ed Parker #15457 üzenetére
nekem is, de a frame interpoláció 60 fps-re leterheli az egész gépet......sajnos a szemem sokkal jobb mint a fülem, a 23.97 fps-el a világból ki lehetne kergetni, mint BBéci-t az MP3-mal.......
A táp tippet köszi, utánanézek...
Azért a 24dB zajszint nem olyan kevés..... de a 10e-s ár szimpatikus
-
gorbep
senior tag
válasz
Ed Parker #15454 üzenetére
Tápot mit tettél bele, mert a gyári táp elég f@s, ha a Q6600 100%-on megy meg a GT520 is le van terhelve, akkor sivítani kezd....
ezért már kiszereltem a házból.... A passzívak sajna 35-40e körül járnak, annyit sajnálnék rá....
Az SFX-ről már letettem, jó lesz a táp mögötte is a földön, szerencsére nem látszik, bár egy időben olvastam hogy a Xilence-nek lesz SFX-es tápja, de sehonnan sem tudtam szerezni.......
Ha valakinek van egy olcsó eladó ne titkolja!!!
(vagy bármi más igen csendes)
-
gorbep
senior tag
válasz
Peetry #15445 üzenetére
pl: [link]
Én az enyémet a Ramiris-nél vettem: [link]
Most ezt találtam hasonlót ott: [link] 42 830 JMF
Ed Parker: Soundgrap-ost! De látom Cekk gyorsabb volt!
Ja és az enyémben 24e-ért a VFD+Táv+Táp is benne volt.....100-at kellett volna vennem, most eladni. és akkor építhetnék 5.1-et Focal Utopia-kból
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Probléma
Az lenne, hogy ha a TMT5-t használom külső lejátszóként akkor amikor elindul a film legalább kétszeres sebességgel kezdi el lejátszani hang nélkül, ha hangot váltok akkor utána normális lesz a lejátszás. Ötlet mit kéne beállítani hozzá?
-
canniball
nagyúr
válasz
Neovenator #15437 üzenetére
"...egyik se a SilverStone féle 50-60.000 Ft-os árkategória..."
Akarod mondani 30-35k Ft-os kategória...A képek nálam sem jönnek be, 404.
-
cekkk
veterán
válasz
Neovenator #15437 üzenetére
Egyik kép sem jelenik meg nálam.
-
Neovenator
senior tag
Viszonylag régóta túrtam a neten összehasonlító képek után az olcsó kategóriás házakról, de nem igazán sikerült találnom konkrét méretösszehasonlításokat. Linkelnék pár képet afféle hiánypótlás gyanánt napjaink két keresett háztípusáról, a Codegen MX-31 táppal együtt sincs 10.000 Forint, a Cooler Master Elite 120 Advanced pedig táp nélkül 15.000 Forint körül kapható...egyik se a SilverStone féle 50-60.000 Ft-os árkategória, amit én túlzásnak is tartok függetlenül attól, hogy szeretem a házaikat (kivéve ezt a legújabb szörnyűséget SG09 néven
), de a maguk nemében remek kis házak mindketten.
-
Ed Parker
nagyúr
Még nem vettem kijelzőt, csak tervezem.
Van hozzá távirányító is.Igazából az a kérdés, hogy a win alapból tud információt kiírni rá, pl szám címek, előadó vagy kell egy program külön?
-
Ed Parker
nagyúr
Van valakinek tapasztalata vfd kijelzővel?
Milyen programokkal működik eggyütt?
Xbmc-hez használnám. -
dni
őstag
válasz
canniball #15426 üzenetére
Köszi.
Még egy kérdésem volna hol lehetne olyan kütyüt, vagy rövid kábelt kapi (vagy hogyan keressek rá), aminek a segítségével az alaplapon lévő usb header-re tudnék dugni egy pendrive-ot.
Talátam olyan kiegészítőt amit a ház bővítő foglalatába lehet tenni, viszont kicsi m-itx ház lévén erre nincs lehetőségem. -
canniball
nagyúr
Amiről tapasztalat alapján be tudok számolni:
- Openelec alatt működött a saját távjával.
- Win7+XBMC alatt működik Harmony 600-zal.
Kombinálva a kettőt nem próbáltam, de nyilván úgy is működnie kell.
Viszont itt a HA-n is lehet ilyet venni és akkor (talán) nem kell heteket várni rá, nézz utána! -
dni
őstag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy van e valakinek tapasztalata az alábbi infrás távirányítóval, vevővel?
Openeleccel és egy Harmony távval használnám, mce profillal.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
slashing
senior tag
ennyire nem mélyedtem bele, egyszer csináltam tmt5 hogy lejátszon egy blu-ray filmet de hogy az iso volt vagy csak úgy ömlesztve a fájlok azt nem tudom és a frekiváltás sem játszott szerepet nálam...
nálam félig sincs kész a rendszer, talán jövő tavasszal felújítás alkalmával lesz minden kész addig meg próbálom csiszolni/tesztelni gépen a dolgokat hogy akkor már csak összedug és kész legyen minden... -
hdcsaba87
aktív tag
Először is köszönöm mindenkinek a segítséget (Ipad remote témában).
Olvastam az előző hozzászólásokat, a htpc vs dune témában.
Van egy Dune-m, meg vagyok elégedve vele, de szerintem lehetnének szebbek ezek a filmet... Tehát valaki tudna-e adni egy olyan leírást, ami segítene a legtöbbet kihozni a HTPC-ből? Jelenleg egy régi Ati 3xxx vga kártya van benne, nem tudom mennyire befolyásolja ez a képminőséget.A jelenlegi Pc beállításokkal (alap), a Dune magasan nyer!
Másik kérdés, hogy márkás HDMI kábel vásárlása után látott-e már valaki közületek valamiféle pozitív változást? Hangfalkábeleknél van különbség, azt már sikerült saját fülemmel hallani.
-
slashing
senior tag
ezt sem nagy ördöngősség kijátszani, hogy a front end xbmc maradjon:
playercorefactory.xml a userdata könyvtárbaminta kód
<playercorefactory>
<players>
<player name="Potplayer" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>c:\Program Files (x86)\Daum\PotPlayer\PotPlayerMini.exe </filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="wmv" filename="*.*" player="Potplayer"/>
</rules>
</playercorefactory>itt a wmv fájlokat egy külső lejátszóval nyitja meg mivel kritikán alluli a wmv fájlok pörgetése az xbmcben így én ezt alakalmazom....
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #15388 üzenetére
Én is beállok a gratulálók sorába! Ha leszámítod a HDD-k árát, kicsit olcsóbb ház, meg kevesebb memória, akkor kb. a Popi ára. (Ez most nem kifejezetten neked szólt, inkább a kétkedőknek.) Remélem, nagyon sok örömöt fog szerezni!
Csakhogy gonoszkodjak egy kicsit: Emlékszel, írtam olyat is, hogy csöves erősítővel iszonyat jó hangot lehet csinálni... -
NTX
tag
Nekem A6 van, de ez nem nagy különbség. A projektor edid információi gyárilag nem megfelelőek, tudja a 24pt, de edid szerint nem, ezért trükközni kell vele, cccben hozzáadni a HD felbontást, ezt az intelnél nem lehet ráerőszakolni, ezért is maradtam az Amdnél. A médialejátszó persze ond nélkül kezelni, mert az nem foglalkozik az edid adatokkal. Ha a tvn ki tudod választani a 23hz-et akkor azzal nem lehet gond. Xbmc vagy wmc alatt használod? Wmc mymovies alatt nekem jó, xbmcvel próbáltam, de nem volt teljesen tökéletes, ezért maradtam a wmc front endnél.
-
-
slashing
senior tag
válasz
muzsikpeti #15402 üzenetére
a platform az mindegy: settings -> appearance -> International -> Language
(#15403) python1
Amivel sose végez az ember
lassan nincs olyan pontja az xbmc-nek amit nem buheráltam így úgy amúgy. Egy dolgot nem tudok megcsinálni és az az hogy hogyan a bűbánatban kell egy általam készített nézettípúst az aeon nox 3.6-ba belerakni, a sima confluance skinbe simán bele tudtam rakni de azt meg nem használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest