- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_lupin_
csendes tag
Szerintem egy programozónak ezt már nem kell tudnia. Szerintem ha egy cég új processzort tervez, akkor alkalmaz egy csomó matematikust, programozót akik megtervezik, hogy az új procinak mit is kell tudnia (pl. utasításkészlet), és alkalmaz egy csomó mérnököt akik megtervezik magát a processzort. Na nekik tudniuk kell, hogyan műköndek pl. a tranzisztorok. Nyílván a matematikusoknak / programozóknak együtt kell, hogy működjönek a mérnökökkel, hogy jó legyen az új proci. (Ne találjanak ki olyan utasításokat, amiket nem lehet hatékonyan megvalósítani fizikai szinten).
Tehát szerintem egy procigyártó cég vezetői nem a programozókkal fogja megterveztetni az új proci áramköret.
Persze a programozónak is tudnia kell az adott hardvert alacsony szinten programozni.
Másik dolog: Lehet azt mondani, hogy minek foglalkozzak azzal, hogy hogyan működik a tcp/ip protokoll, úgyis minden ma használatos nyelvhez van libray ami ezeket magas szinten kezeli. Vagy minek megtanulni a linalgotmeg a numerikus analízist, úgyis van már egy csomó 3d engin majd használom azokat. (tudnék még jónéhány ilyen példát mondani)De ha valaki ezeket nem akarja tudni, akkor annak elég ha elmegy egy programozói tanfolyamra aztán meg használja a már megírt libaryket és programozik. Gond csak akkor van, ha kapna egy jólfizető állást mondjuk 3d engine fejlesztésre....
Szóval szerintem egy egyetemen főiskolán van jogosultsága az ilyen tárgyaknak. Ha mindent nem is tanítanak itt meg, de legalább el lehet vele indulni az adott témakörben.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest