Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• seniorvs

újonc

Sziasztok!

Csak érdekesség képen (vagy tanulságként? :) )

Nemrég vásároltam használtan egy Imalent DT35-öt, és azt vettem észre, hogy ha a beépített töltőjével töltöm fel az akkukat, akkor multiméterrel rámérve, minden akku 4,30V-on van.

Ezt kérdésként itt a fórumon fel is dobtam, hogy normális-e, amire írtátok, hogy természetesen nem.

Mivel külső töltővel szerettem volna tölteni az akkukat, így nem érdekelt különösebben a dolog.

A lámpát azóta sem használtam, majd kölcsön adtam a sógoromnak, aki lemerítette az akkukat, majd feltöltötte egy LiitoKala Lii-402-es töltővel és így adta vissza.

Amikor megkaptam, kíváncsiságból rámértem az akkukra, és legnagyobb meglepetésemre megint 4,30V-on volt az összes.

Ekkor kezdett gyanús lenni a dolog. Használtam egy kicsit a lámpát, majd a saját töltőjével feltöltöttem, és most egy másik multiméterrel mértem meg akksikat.

Láss csodát, egyenletesen 4,13V-on van az összes :C

Most örülök, mert kiderült, hogy a lámpa jó, viszont vehetek egy normális multimétert, bár ez nem gond, mert igazság szerint a régi az kb 30 éves, és már akkor sem képviselte a csúcskategóriát.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés