- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
-
50200 - 50101
85061 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Persze érdemes ilyen esetben nem filléreskedni. A normális lámpát meg is kell venni. De a tartalékról van szó! Én vinnék egy Lumintop tool AA 2.0 -át az 28 lumennel 11- 12 órát is kibír, elég apró is. Ha bedöglik a fejlámpa ezzel is el lehet közlekedni meg táborozni. Nem vagyunk egyformák, nekem ez is elég lenne.

-
jmuranyi
tag
-
FBLLMAG
senior tag
Mint írtad AA elem bárhol kapható. Fejlámpa, 14500 -as akkukkal, bla, bla, bla (leírtam már). Drágább, drágábbak, de ilyen projekthez érdemes kicsit beáldozni a biztonság oltárán.

Azok az 1AA / 14500 -as lámpák eszik az elemet / akkut, miközben 20 - 30 m -nél nagyobb távra nem valók. Igazság szerint Armytek Predator PRO -ban, Mini GT -ben, gondolkodnék inkább, vagy valami olcsóbb változatban. AA -s verzió a Nitecore EA42 -esen, EA21 -esen, Zanflare F2 -esen agyaltam. Végül is a LL MH8 10 kcd -ás, kb minden amire szüksége lehet, fejlámpára gondoltam. A LL MH5 meg még apróbb, de ez is 400 lm, 8 kcd, az Armytek Tiara A1 PRO meg már csilliószor volt említve. Ezek is AA / 14500 -as univerzális lámpák.

Ettől egyszerűbb túrán is számít minden g. Ezt is figyelembe kell venni.

-
Gargouille
őstag
Sajnos X1R-ről Zozz tesztjén kívül nem találtam semmi plusz info-t, pedig érdekelne mennyire vízálló például meg ilyesmi. Erről tud valaki valamit?
Én biztos ami biztos átkentem a meneteket alaposan szilikonzsírral, meg próbáltam bele vaskosabb tömítőgyűrűt tenni (az S2+ -ba valót), de túl vastag volt bele, így maradt a gyári vékonyabb.
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
-
törölt tag
Hát igen. De azért ezek elég sokba kerülnek. Én inkább arra gondoltam, hogy egy max 15 dolláros AA cerkaelemmel működő sima zseblámpa is megteszi tartaléknak (+ 1-2 elem). Ilyen elemet bárhol vehet ha lemerül és lakott részre téved. A topikgazda a blogjában meg írt a napelemes töltőkröl. Azon is érdemes lehet elgondolkodni.
-
-szabi-
addikt
Hi
Ezt akartam én is mondani, ilyen menetre egy lámpával semmiképp.

üdv
-
Ra3
őstag
Valakinek megjött már a BLF A6 + Nitecore MH20C csomag az amcsi banggoodos rendelésből?
Régen nem hozattam onnan semmit, de ahogy emlékszek 2 hét alatt azért ideértek a cuccok USAból. Ha ezt a csomagot elveszti a posta akkor többet nem rendelek MH20C-t... -
Gargouille
őstag
1. Nyilván átgondoltad alaposan mit miért akarsz, beleokoskodni nem akarok, de abból amit írtál a "küldetésről" lehet, hogy tényleg nem az ördögtől való gondolat még bedobnod tarcsiba a H03-adat. Az ördög nem alszik és akármilyen lámpát veszel az elromolhat.
2. Kíváncsi vagyok milyen túra lesz ez, ha nem titok elárulod?

3. Ha már megvan a nyertes lámpa, akkor megírnád végül melyikre esett a választásod?
4. Ha vége a túrának akkor leszel majd olyan jó hozzánk, hogy beszámolsz a tapasztalataidról, hogy hogyan szolgált a kiválasztott lámpa? Tudod mi itt nagyon sokat adunk az első kézből szerzett gyakorlati tapasztalatokra és szerintem mindenkit nagyon fog érdekelni, hogy egy ilyen komoly igénybevételnek kitett lámpa mennyire bizonyult jó társnak.

-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Az a TIR + aszférikus lencse egyben a legtöbb Led Lenser, Coast, modellnél és a Fenix FD 40, FD41, FD45, FD65 modelleknél mozog a ledhez képest. Az Olight termékeinél nem. A mozgó TIR + nagyító lencse egyben lencsét hogy hívjuk? Ez a zoomos fókuszálható ... .

Mondtam, hogy bezavarlak.

-
törölt tag
Azért a biztonság kedvéért ne csak 1 lámpát vigyél. Ha bedöglik és még 10 napig odakint vagy akkor bánni fogod, hogy legalább egy AA lámpát nem vittél tartalékba. És hiába a 10 év garancia az ott nem fog segíteni rajtad. Ami elromolhat az el is romolik.

-
FBLLMAG
senior tag
Csak annyit, hogy a LL túl van biztosítva beázás ellen, talán az Armytek esetében láttam ennyi tömítést. Ennek ellenére IP4 -et adnak rá. Egy éjszakára próbáltam az egyik olcsóbb LL lámpámat, vödörben mit bír. 1 csepp víz sem ment bele.
A LL MH8 10 kcd -át tud (sőt szerintem többet, mert 400 lm fényáramból hozza ki a 8000 cd -át, a 600 lm fényáramnál a 12000 cd a reális), a 600 lm BOOST fokozatot 1 percig, de a 400 lm már megy neki. Konstans és energiatakarékos üzemmódok között választhatsz. Ez azt jelenti, hogy az ECO módban, magasabb fényáramról lassan visszavesz a fényáramból, észrevétlenül, így hosszabb üzemidőt hoz ki. Energiaszint kijelzés, piros, zöld, kék fény, USB belső töltés, és ha a Power Bank is lemerült, a 14500 -as akkuk is, 2 db AA elemet bárhol kapni, és mehetsz tovább. Kivehető, kézilámpaként is használható.
(Pont a felsoroltak végett én inkább a még könnyebb, még egyszerűbb (csak ECO mód, RGB led nélkül, 2 fokozat), olcsóbb, MH5 -ösön agyalok túrára, Armytek Tiara A1 PRO -val kiegészítve. Pici 14500 -as töltő jár a MH5 -höz, de szükség esetén AA elem is mehet beléjük.)
A Nitecore HC65 nem rossz választás a CRI és piros leddel.
Nálam meg a Klarus H1A nem rúgna labdába. Az 50 lm nem látványosan több mint a 26 lm a HC65 esetében, ugyanakkor a 26 lm sem látványosan több mint a 10 lm. Van lámpám ami tud 10, 20, 50 lm fényáramot is. Nem látok hatalmas különbségeket, de az 50 lm már csökkenti az üzemidőt. De Te tudod, Te fogod használni.

-
gyapo11
őstag
Nem kevertél, így már világos.
Ha a TIR elején lencse felület van, attól még se zoom se fókuszálás nincs, mert nem mozog semmi. A mozgás nélküli fókusztáv változtatást még nem találták föl.
A Fenix kétrészes tükröt értem, ez tkp. részleges fókuszálás, mert tükör mozog, és annak a rész tükörnek is van fókuszpontja, ami a fényforráshoz képest mozog, tehát vagy fókuszpontba kerül a led vagy kimozdul onnan, pont olyan mint egy régi ndk lámpa, csak ott a teljes tükör mozgott.
Az Olight TIR+lencse ha fix és nem mozog, akkor nincs se zoom, se fókuszálás.
A TIR az csak a teljes visszaverődésre utal, nincs köze ahhoz, hogy egyúttal lencsét is kialakítanak az anyagból. Szerintem sem hibrid, de akár az is lehet még, ha tényleg más anyagból készült lencsét ragasztanak össze a TIR tükörrel.
Továbbra is azt gondolom, hogy a mozgó lencse zoom, a mozgó tükör meg fókuszálás. Akkor lesz gond, ha lesz olyan lámpa, amiben mindkettő megvan, az lesz a zoomos fókuszálható lámpa.
-
baltasar
csendes tag
Új lámpa.Akku fel lett töltve. Akkut ha berakom,felvillan zölden. Kapcsolónyomásra egyáltalán nem reagál. Egyszer sikerült bekapcsolni.Utána nem reagál,és nem lehetett kikapcsolni sem. Akku újra ki-hiába próbálom újra semmi reakció. Szerintem kapcsolóhiba. Megpróbálok reklamálni Banggood-nál.
-
beginnerguy
tag
Köszi mindenkinek!
(#50178) jmuranyi
Hm, nem is rossz. Bár érdekes, hogy nincs róla review GB-n
Viszont ebben sincs magas színhűségű flood fény, amit szeretnék 
(#50181) FBLLMAG
Led Lenser MH8 is elég messze van attól, hogy IPX8 legyen sajnos
Ehhez képest a Nitecore HC65 féláron van és többet is tud, ha jól látom.Piros fényt asztrofotózáshoz (vagy ha mellettem valaki azt csinálja, volt már rá példa párszor), illetve filmes fényképek előhívásához (sötét szoba) használnám hosszútávon. Tudom már, hogy mit szeretnék, csak nem tudom, hogy van-e pontosan ilyen fejlámpa. HA nincs, akkor majd gondolkozok a kompromisszumokon

(#50183) Gargouille
Uh, az Acebeam H30 elég jónak hangzik!
Bár kicsit nehéznek tűnik, és a vörös fénye elég erős (50 lm), közelre nem túl jó.@All
Ami kimaradt még: jó lenne, ha mind a piros fény, mind a magas színhűségű fény erőssége állítható lenne
Kíváncsi vagyok van-e ilyen fejlámpa, ami mindenben stimmel
Egyelőre a HC65 a következőket nem tudja, ha jól látom:- van nála könnyebb alternatíva
- csak kikapcsolt lámpánál elérhető a vörös és magas színhűségű fény (klarus h1a-nál két külön gomb van, iterálni kell a magas CRI és a vörös fény között)
- sem a vörös fény, sem a magas színhűségű fény erejét nem lehet változtatni, előbbinél csak azt, hogy villogjon-e vagy nem -- pl Klarus H1a-nál két fokozata van a CRI-nek -
Gargouille
őstag
A Skilhunt H03-ból már van rgb ledes kivitel, ami tölthető is. De esetleg ezt nézd meg, múltkor pont mutatta valaki:
http://www.acebeam.com/h30
-
FBLLMAG
senior tag
Az 5, 10 év gari a cégre vonatkozik, az 1 év pedig nálatok garantált, nálunk 2 év minden termékre. Nem várhatod el a gyártóktól, hogy pl. 4 - 5 évnél legyen abból a termékből raktáron amit veszel, ezért ezeket csak javítás után kaphatod vissza. A Nitecore csak Kínában javít, gyanítom, hogy az Olight, Armytek is. Az út oda - vissza legalább 2 hónap. Nem genyák, nincs még fénypost küldés.

Esetemben, pechemre, a márkából nem volt romlott lámpa abban az időszakban, 1 db -ot nem érte meg küldeni. Tőlem kérdezték, fizetek a szállításért, vagy várok. Én a várást választottam, mivel van, volt más lámpám, és így ingyen megúsztam a herce - hurcát.

-
FBLLMAG
senior tag
A Led Lenser MH10 helyett, inkább a Led Lenser MH8 -ast ajánlanám, USB töltés itt is van, RGB fénnyel is rendelkezik, magasabb az IP besorolása, univerzálisabb.

A piros fény mennyire fontos? Mire használnád? Mert ha csak nem szeretnél vakítani, az Armytek, ZL lámpái között is találnák használhatót, Neked megfelelőt.

-
Kolty
aktív tag
-
FBLLMAG
senior tag
Attól függ, hogy hol rendelted. Hazai beszállító 1 hónapon belül intézi a gondot (Magyarországon úgy tudom 1 év a gari, nálunk 2 év), ez után a gyártónak kell megküldeni a lámpát (hazai beszállítótól vásárolt lámpákat a beszállító rendezi), ez már viszont hosszadalmasabb lehet. Az oda - vissza út MIN 2 hónap + javítás, szóval a 2 hónapnak már örülni lehet. De lehet, hogy úgy jársz mint én az egyik lámpámmal, és 3 hónapig el sem indul a javító útjára, és a végén az ünnepek, miegymás tudja hosszabbítani, és lesz belőle 10 hónap. Az 5. éven, és kapsz új lámpát, megint 5 évre, ingyen.

-
beginnerguy
tag
Sziasztok!
Milyen fejlámpát ajánlanátok a következő célra? Párat kinéztem már, ami szóba jöhet, de lehet valamire nem gondoltam.
Tervezek egy kisebb túrát gyalog, hátizsákkal (~4300 km -- nem elírás, 4-6 hónap egyben), tehát a tömeg nagyon fontos, hogy minél könnyebb legyen, mert alkalmanként 6-10 napi kaját kell magammal cipelnem, nem beszélve a vízről, így tényleg minden gramm számít). Lesznek mostoha körülmények: sivatag, hó, meredek hegyek, egész napos esők, folyó és patak átkelés (néhol napi 10+ több napig), magas és alacsony páratartalom, tehát IPX8 alap (Klarus H1a kilőve, ld. lentebb), és elő fog fordulni, hogy mindez éjszaka, tehát a belerakom a fejlámpát egy "drybag"-be nem opció. Lesz olyan szakasz, ahol 6-10 napig nem lesz lehetőségem a powerbanken kívűl elektromosságot használni és tölteni akármit is, szóval USB-n való tölthetőség feltétel, mert powerbank lesz nálam. A beépített akksit nem annyira preferálom, mert ha éppen lemerül, akkor ott maradok fény nélkül (Nitecore NU széria), de elég könnyűek, még ha fényerőben kompromisszumos is -- úgysem használhatom sokáig maxon, mert akksik számát is limitálnom kell (max 2 db 18650 + power bank, ami előfordulhat, hogy TOMO M3 lesz, de nem biztos, ebbe eleve 18650 megy, van itthon, így a konverziós veszteséget is megúsznám, ha nem tölteni kell, hanem csak akksit cserélek, de ha nem ez lesz, akkor nem szeretnék magammal 1 slotos töltőt sem cipelni). Szeretnék vörös fényt asztrofotózáshoz (Skilhunt H03 kilőve, ld. lentebb) illetve egy közelre használható magas CRI-s flood fény is jó lenne (Klarus H1a-ban ezt imádom). Mindenképp fejlámpa kell, zseblámpát nem viszek (még a Nitecore TIP-et sem). Jó lenne, ha a holdfény, turbó, vörös fény illetve magas CRI módok azonnal elérhetőek lennének, nem kéne végigkattintgatni mindent. Lehessen lockolni. Ütésállóság kevésbé fontos, nem fogom leejteni és dobálni, vigyázok rá

Az igényekből azért nem szeretnék lejjebb adni és kompromisszumot kötni, mert egyrészt céleszközt szeretnék venni, másrészt egyszer akarom megvenni A fejlámpát, egy darabot szeretnék, és nem többet (tudom, ez eretnekség
), emiatt hajlandó vagyok eladni a lámpáimat (azért annyira nincs sok), hogy tudjam fedezni. Árkategóriát nem jelölnék ki, szívesen ráköltöm, amit kell -- egyszer, de reálisan ennek 50E Ft-ból megoldhatónak kellene lennie szerintem (az írt lámpák áraival tisztában vagyok, emiatt írom ezt).Amiket néztem (megfelelőségi sorrend egyelőre):
Nitecore HC65
Fenix HL60R
Led Lenser MH10 (csak IPX4?)
Nitecore NU25
Nitecore NU05 (sajnos csak IP66)Ami van, de nem tökéletes:
- Skilhunt H03 (nincs vörös fény és USB tölthetőség -- tudom, hogy az újabbakban van, de vörös fény még mindig nincs)
- Klarus H1a (nem IPX 8, 14500 vagy AA akksi, egyébként ez valami brutál minőségi cucc, és eddig a legszebb fényű lámpa, amit valaha láttam, mind a nagy fényerejű LED, mind a magas CRI-s flood)Van esetleg olyan, amit a listából mindenképpen ajánlott/semmiképpen nem ajánlott? Illetve mi az, amit esetleg kihagytam és szóba jöhet?
Előre is köszönöm, ha elolvastad. Ha valami nem tiszta, szívesen válaszolok.
-
Kolty
aktív tag
-
FBLLMAG
senior tag
Akkor kicsit bekeverlek. 😉
A Led Lenser, Coast, a Fenix FD egyes modeljeinél, a TIR lencse úgy van kialakítva, hogy nem csak a teljes visszaverődés elvét (tükör) használja, hanem középre még aszférikus lencsét (nagyító lencsét) is kialakítottak. Így tehát lencse is mozog a led előtt.Osztott tükör - Fenix FD20, FD30 használja. A parabola tükör mintha kb a fele hosszánál el lenne vágva. Szórt fényre állítva a szélesebb tükör a szűkebb tükör mögé csúszik, így szélesebbé válik a szórt fény és a fénykör is. Fókuszban a 2 tükör eggyé válik, mintha méllyebb hagyományos tükröt kapnánk. Így is működik. Jobban fókuszált fénykör, ami persze messzebb is világít, és valamivel szűkebb a szórt fénye. Természetesen a lámpák teljesen vízállóak.
TIR, nagyítólencsés, de FIX optikát használ az Olight pár Baton sorozatánál.
Tudtommal, az olcsóbb lámpák a TIR + aszférikus lencse optikát nem használják. Én régebben TIR hibrid lencsének szoktam ezeket hívni, de mondták, mivel 1 anyagból van kialakítva, ezért ez is csak TIR lencse. 😉
Akkor most, melyiket hogy nevezzük?
-
ZozzV6
senior tag
-
gyapo11
őstag
A fenix fd.ken kívül van még olyan más típusú lámpa ami zoomos?
Lehetőleg a normálisabb strapabíróbb fajtából. -
gyapo11
őstag
A TIR a reflektort helyettesíti, ha előtte mozog egy lencse, akkor az zoom.
Ha tükör mozog, akkor az fókuszálás.
A Fenix osztott tükröt nem értem.
A zoom az objektívek világából jött elnevezés, a változtatható gyújtótávolságot jelenti. A zoomos lámpákra ez nem igaz, mert ott 1 adott gyújtótávolságú lencse mozog, tehát az elnevezés átvétele hibás.
Viszont a tükrök gyújtótávolsága sehol nem változik, tehát ezekre a zoom szó abszolút hibás lenne, ezekre terjedt el a fókuszálás. Vakuknál pl. van olyan, hogy nem a tükör mozog, hanem a villanócső, a hatása pontosan olyan, mintha a tükör mozogna, ez is fókuszálás. -
M@rdel
őstag
-
tomcsi23
veterán
-
Gargouille
őstag
1B hideg fehér. Annyiból előrelépés, hogy 150-200m a hatótávja, szűk és erős hotspotja van. Kültérre messzire elvilágítani tökéletes. Ha általános célra kell (szobában keresgetni valamit, kulcslyukat megtalálni stb.) akkor arra nem ez az optimális lámpa, ha viszont kirándulni, kint sétálni keresel messzire hordó, de kicsi lámpát arra nagyon jó.
Bemutató és leírás:
https://elemlampablog.hu/convoy-c8-xm-l2-es-xpl-hi-bemutato/ -
MittuDomain_
őstag
-
M@rdel
őstag
-
tomcsi23
veterán
Minden másodperc számít.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HardSanyeee
őstag
Ezt nem tudtam, köszönöm az infot!
Bár ahogy hallottam ezek a mágnesek iszonyatosan drágák, szóval kínából rendelve ki tudja mit kap valójában az ember a pénzéért. Amiket Te linkeltél azok is elég különös árazással vannak, az elvileg erősebb mágnes harmad annyi pénzbe kerül, ami valamilyen úton módon gyanús. -
MittuDomain_
őstag
-
tomcsi23
veterán
Convoy C8 XML2 U2-1B 7135x8 960lm
$ 9.99 kupon: cS7fzKh1 -
JóGéza
aktív tag
-
FBLLMAG
senior tag
Egyébként a Nitecore NU05 bicajra is szerelhető.

Matt ruhában, út közepén, szerencsére, lassan mentem. Szóval, az a látszani dolog nagyon fontos dolog. Tessék valami visszaverő felületet, valami aktív megoldást használni. Gyerekeknek, párotoknak, szülőknek, rokonoknak erre felhívni a figyelmét. Én a Nitecore Thumb -ot használom a nadrágom hátsó zsebében pirosan villogva. Ha meg kell, siltes sapkára felpattintva, fejlámaként is használható.

-
FBLLMAG
senior tag
A Led Lenser atomjaira szedhető, modulonként lehet hozzá fejet, akkutartót kapcsolóval, stb rendelni. Garancián belüli javítás esetén nálunk (2 év), 1 hónap alatt vagy javítani, vagy cserélni kell a gyártónak. Ez után, ha nincs már a gyártónak, nincs gyártásban, ebben az esetben javítják, ami hosszabb időt is eltarthat a lámpa oda - vissza hajózásával. A Maglite -ot Németországban javítják, de 3 hónapot várt nálunk a 8 éves db, hogy pár összejöjjön, megérje kiküldeni. Eléggé elterjedt a Maglite, sok embernek van, ezek szerint nem nagyon romlik ez sem. 😉
-
FBLLMAG
senior tag
-
Smuky23
csendes tag
Sziasztok!
Létezik olyankor fejlámpa aminek hátsó részén van piros világítás?
-
tomcsi23
veterán
Convoy S2+ 365nm Nichia UV
$ 15.99 kupon: clZdfS2F -
Gargouille
őstag
Ja még egy apróság az X1R-ről, nekem kéken világít a gombja, nem zölden. Nyilván huszadrangú kérdés, csak gondoltam mondom...

-
Nahát!
tag
-
TeeJay
félisten
-
nemethbalazs
tag
Ez egész jó ajánlat lehet:
Skilhunt H03 -
jézusom
addikt
-
Kolty
aktív tag
Garancia ügyintézésben szerintetek melyik gyártó a legkorrektebb?
Olight
Nitecore
Acebeam
Fenix
Nitecore,
Led Lenser
Acebeam
-
ZozzV6
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
-
oAcido
aktív tag
Nekem is van a hűtőn pár mágnes 15x2-es N45, N48, illetve N52-ből. Hát én egyiket se tudom lepattintani. Le kell húzzam a hűtő oldalán, hogy le tudjam szedni. Alá se tudok nyúlni se körömmel (pedig gitározás miatt van körmöm), se vékony csipesszel.
Persze mellé lehet nyúlni, meg azért ezek pici mágnesek. Igénybe vételtől függ, hogy elég-e az ereje.HardSanyeee: Minél nagyobb a szám, annál nagyobb mágneses energia van a mágnesbe. Cserébe könnyebben/gyorsabban lemágneseződhet. Az N45-N48 az a tartomány, ahol sokáig/tovább tartja a mágneses tulajdonságát. Így értem, hogy megbízhatóbb.
-
jézusom
addikt
-
Gargouille
őstag
Na ez fontos, nem értek a mágnesek számozásához, ezért kérdeztem hátha valakinek van tapasztalata vele. Ugyanilyen gagyit kár rendelni ami eleve benne van.

(#50141) HardSanyeee:
Köszönöm, tudom. Mint írtam a HDD-kben is ilyen van, csak nem kerek, hanem kis "bumeráng" formájú. Törik mint a ropi. Ezért tudtam törni belőle olyan alakút ami belement az X1R talpába. A gyári mégnes nagyon zsenge. A HDD-ben lévő (nem tudom milyen számú lehet) nagyságrenddel erősebb, de abból is 2 réteg kell, hogy masszívan odarántsa a lámpát a hűtőszekrényhez. Így viszont túl vastag, nem tudom rácsavarni teljesen a zárókupakot a lámpára. Tehát olyan mágnes kell ami ebben a 2mm-es vastagságban is roppant erős.Persze lehet kéne írni az eagleeye-nak, hogy csináljanak már egy mélyebb kupakot a végére, hogy lehessen bele mágnest pakolni rendesen.

-
ZozzV6
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
-
HardSanyeee
őstag
Hogy érted, hogy az N48-as megbízhatóbb? Azt tudom, hogy az N utáni szám jelöli a mágnes erősségét, de nem értem, hogy ennek mi köze a megbízhatósághoz.
@Gargouille: Annyit hozzátennék, hogy ezek a neodímium mágnesek iszonyatosan törékenyek (főleg ezek a pénzérme vékonyságúak) abból adódóan, hogy elég nagy a mágneses terük, így nagy sebességgel tudnak egymáshoz (vagy egy fémhez) csapódni, szóval a beszerelésnél csak finoman. Persze ha már a lámpában van, akkor ott már biztonságban van.
-
Nahát!
tag
Illetve a vámkezeléssel kapcsolatban nem vagyok biztos a gyakorlatban, ugyanis a weboldalon a tájékoztatásban azt írják, hogy a csomagon feltüntetik, hogy nem fizettek utána ÁFÁ-t, másrészt viszont nem tudom, hogy EU-ból történő szállításnál a DHL egyáltalán foglalkozik-e vámkezeléssel.
"Shipments from our office in Germany
Packages can be send by DHL. The approximate shipping cost is 10-30 euro (price depends on your location).
We do not ship orders from Germany to Canada and USA.
For shipments to North America: duties and taxes will be charged upon delivery and are under the responsibility of the customer.
Your order may be subject to VAT, import duties and/or taxes, which are levied by your country when your package reaches it.
We ship your international package DDU ("Delivered Duty Unpaid") and do not collect the VAT, duties and/or taxes and cannot predict what your particular charges may be.
For more information regarding your country's custom policy, please contact your local customs office.
Our shipping fees are real-time calculated based on weight, distance and shipping method. In order to obtain your shipping cost, please add the chosen items to your shopping cart, proceed to checkout, and enter your zip code or country. You will see the available shipping methods, expected in-transit time, cost and an estimated delivery date.
Please note that in-transit time and delivery date are the best faith estimates provided by the respective carriers; we cannot be responsible for carrier or weather related delays. In-transit time is stated in business days. Product availability may postpone the shipping dates." -
ZozzV6
senior tag
Nekem N52-esként árult mágnesek jöttek ebayről. Gyengébb volt mint a gyári... némi levelezgetés után kaptam refundot. A hűtő oldaláról a puszta mágnest egy körömmel lepattintottam könnyen. Van rendes mágnesem ami 6x10x1mm téglalap és azt alig bírom leszedni.
-
ZozzV6
senior tag
-
Nahát!
tag
Az Armytek-nek kb. fél éve van egy berlini, németországi raktára is. Az armytek.com oldalról rendelve a szállítási költség kalkulációnál ki lehet választani, ha onnan szeretnénk. 100 USD felett ingyen hozza a DHL, kb. 3 nap alatt van háznál. Ha pl. összefog pár ember, akik egy városban laknak, díjmentes a szállítás. Most ott is BF akciók vannak.
Viszont elvileg ezt még vámkezelik Magyarországon.(Bizonyos termékek nincsenek az európai raktárban, pl. akku töltő, ha ilyen is van a kosárban akkor automatikusan a kínai szállítással számol. Szinte minden lámpájukhoz jár már akku is, Li-ion akku esetén viszont csak DHL szállítást ajánl fel, mely Kínából 30 USD.)
-
Kolty
aktív tag
Köszönöm a zoomos válaszokat.
A fenix fd.ken kívül van még olyan más típusú lámpa ami zoomos?
Lehetőleg a normálisabb strapabíróbb fajtából.Kb olyan 30-35.000.ft.ig
-
baltasar
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Megérkezett a Rofis MR30-as lámpám.Akku végéből a fólia ki lett véve. Töltést felvette. Led pirosról zöldre váltott. Lámpát viszont nem tudom működésre bírni. Semmilyen próbára nem reagál.
-
Gargouille
őstag
-
oAcido
aktív tag
18x2mm N48 mágnes vagy 18x2mm N50 mágnes. Én az N48-at venném, ebben a méretben ez egy nagyon erős mágnes. Az N50 elvileg erősebb, de a N48 a megbízhatóbb.
Példával élve ez a pici mágnes ha a mennyezeten lenne, akkor 3,5-4,5 kilót simán elbírna. És akkor lehet keveset is mondtam

-
FBLLMAG
senior tag
Van pár különbség, amit a gyártók használnak. Leírom, nevet adnál nekik?
Az olcsó lámpáknál a szférikus lencsét hosszabb úton mozgatjáak. Fókuszban a led képe van kivetítve, viszonylag nagy a fényáram veszteséggel.
Led Lenser, Coast - TIR optikát használ, rövid úton van mozgatva a lencse, a led lényegében mindvégig a lencse alsó peremén belül van. Minimális fényáram veszteség, a fénykör kör alakú.
Maglite ML, MINI sorozata - a tükör a led mentén mozog, a led hol a tükör alján, hol beljebb helyezkedik el. A fénykör átmérője változik, de a szórt fény átmérője nem.
Fenix FD sorozata - TIR lencsét ill. osztott tükröt használ - nagyobb átmérőjű szórt fény vagy szűkebb fénykör, szűkebb szórt fénnyel. Az osztott tükör esetében a külső tükör mozog a belső tükör / led mentén.
Lényegében mindegyik tipus fókuszál, így vagy úgy. Csak a gyártók különböző képpen közelítik meg a problémát. A drágábbak minimális fényáram veszteséggel működnek és mindíg van szórt fény, fókuszált állapotban is. 😉
-
Gargouille
őstag
-
gyapo11
őstag
A zoomos az, amikor egy lencse mozog a led előtt előre-hátra. Amikor a lencse fókuszpontjában van a led, akkor szűk a sugár, amikor közelítjük a ledhez, akkor egyre szélesebb.
A fókuszálható meg a régi izzós lámpák, ahol a parabola tükör mozgott, amikor a fókuszpontjában volt az izzó, akkor szűk a sugár, és ahogy egyre jobban előre kerül az izzó, annál szélesebb a sugár. -
ZozzV6
senior tag
Jelenleg ennyi az összes infó róla amit leírtam.
-
gyenesmartin
őstag
-
ZozzV6
senior tag
Igazából 30$ lesz az ára de az Emisar D1 1mm-el rövidebb és a fejméret is nagyon hasonló. Nekem így kilőve mivel az 18650-el 3x annyi kapacitást tud ugyanabban a méretben. Ha már a feje nagy tök mindegy milyen vékony a teste. És csak 5$-al több a D1.
Vinyómágnes meg jó dolog de ebbe 18mm átmérővel és 2mm vastagsággal kellene korong mágnes. Olyan meg nincs a vinyókban. Max beletördelni vagy köszörülni lehetne.
De lehet elfogadom az ajánlatot csak nagyon ritkán találkozok vele. Az övcsipesz is vagy fél év után jutott el hozzám. Inkább privátban megbeszélünk egy postázósdit. -
Gargouille
őstag
-
Gargouille
őstag
-
ZozzV6
senior tag

A rugót csak ki kell húzni. Kis perembe van beakasztva körbe.
Szereznem kell nekem is még bele normális mágnest. -
redfox222
csendes tag
Lumintop ODF30C Banggood APP-ban 51.99.USD.
És még tovább pontozható 15-20 %-al VIP taggágtól meg a pontjaitoktól függően.
Nekkem 44.45 USD-ig sikerült lepontozni. -
Gargouille
őstag
Ma megérkezett az Eagle eye X1R natural white. Rövid első benyomásom: hát ez kellemes csalódás. Kivitelezésre teljesen korrekt, igaz a design annyira nem kifinomult, de ennyiért egy szavam nincs. A menet hasonló színvonalú mint a Zanflare F1.
A fénye pontosan az amire vágytam, kicsit szűkebb a hotspot mint a Convoy S3-nak vagy az S2+ -nak, de annyira nem mint az M1. A színhőmérséklete nagyon kellemes, enyhén sárgás, szemre a T6-4C Convoy lámpákhoz áll legközelebb, a színvisszaadás is jó, bár nem tudom milyen cri értéke van, szemre nem torz.
A mágnes harmatgyenge a talpában, majd ha rájövök hogyan szedjem ki a rugót akkor rakok bele másikat.
Így első blikkre nagyon elégedett vagyok vele, faék egyszerű a cucc de pont azt nyújtja amire vettem, nem sajnálom majd nyüstölni.
Még egyszer köszönöm az ajánlást és a kupont hozzá srácok!

-
ZolkoW
őstag
-
ZozzV6
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
L2-höz gyárilag jár a toldócső. A gyári drivere 1 és két akkuval is tud üzemelni.
Nekem volt pár L2 a kezemben és mivel párba olyan driver ment ami két akkuval nem volt jó így maradt pár toldócső amivel eljátszottam. Egyszer lehet építek is egy 4x26650-es L2-t XHP35 HI-vel amolyan modern Maglite 4D stílusban
Aztán lesz ám üzemidő meg hatótáv is.
-
ZolkoW
őstag
p*tsába!

Ez is tetszik.
De -rám jellemző módon- annyit vacilálok már a mostanában megjelent különböző oldalkapcsolós throwerek és egyebek között, hogy az lesz a vége, hogy behúzok egy L2-est, ami szögegyszerű, de pont ez tetszik benne a kinézetén kívül.
Egyébként eddig lehet, hogy félreértettem ezt a hosszú/rövid L2 dolgot: a hosszú is egyszerűen toldócsővel van, tehát kivehetem belőle, és akkor rövid? Eddig azt hittem, a hosszúnak más a középső része. -
ZozzV6
senior tag
-
jézusom
addikt
-
lkristóf
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
Vigyázzatok a pénztárcátokra!

Jön a Lumintop GT Micro:
XP-L HI led
Narsil firmware
14500 / AA tápellátás
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy van-e különbség a
zoommos és a fókuszálható lámpa közt?Tudnátok nekem mondani lámpát, fejlámpát vagy egyéb
rúdlámpát amin állítható, hogy közelre nagy fénykörrel,
vagy távolra kisebbel világítson.25.000.ft.ig
Köszönöm. -
ZozzV6
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
És náluk is akad 15 - 20 % kedvezmény. Úgyhogy ahogy én kaptam, a szállító így is nyert rajta, ha merik a kedvezményt nyilvánosan adni. Ezért mentek bele ilyen könnyen az árengedménybe. Máson meg bevasalták a különbözetet, többszörösen (hiszen nálam is az öregebb modellel próbálkozott előtte, az itteni beszállító).

Szerintem, nálatok is lehetne alkudozni, valamit valamiért.

A Maglite esetében is sikerült, ha jól tudom.

-
WestBam
Topikgazda
-
gyapo11
őstag
csak a postaköltség megeszi
Mikor először néztem, még 32 $ volt a postaköltség, gondolom Kanadából, jót röhögtem. 60 körül lett volna a lámpa.
Később kerestem Kínában, Kaidomainen találtam ingyen postával, de drágább volt a lámpa, viszont már olcsóbb mint Kanadából. 50 $.
Most az akciós lámpa 12 $ posta Kínából. 39 $.
Szóval végülis haladnak a jó irányba, csak még kell pár év, mire elérik a normális szintet. Mondjuk egy 18650-es 1000 lumenes lámpa 30 $ alatt legyen. -
ks52
csendes tag
-
ANOka
őstag
-
ZozzV6
senior tag
-
ANOka
őstag
-
redfox222
csendes tag
-
ZozzV6
senior tag
Amúgy egy Tiarát vagy valamit vennék én is ha lenne jó áron. Honnan a legolcsóbb akik már vettek Armyteket?
-
FBLLMAG
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
50200 - 50101
85061 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mégis megkapja a HDMI 2.1-et a Steam Machine?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Robotporszívók
- AliExpress tapasztalatok
- Wuthering Waves
- VR topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- Dell Precision 7760 - i7-11800H, 64GB RAM, 1TB SSD, RTX A3000 - 27% ÁFÁS
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A57 5G - Gray - 8/256GB - BONTATLAN - TELJESEN ÚJ - Jótállás:2028.04.23-ig
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

), emiatt hajlandó vagyok eladni a lámpáimat (azért annyira nincs sok), hogy tudjam fedezni. Árkategóriát nem jelölnék ki, szívesen ráköltöm, amit kell -- egyszer, de reálisan ennek 50E Ft-ból megoldhatónak kellene lennie szerintem (az írt lámpák áraival tisztában vagyok, emiatt írom ezt).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)