Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jlaudio
tag
Meglazul a szoritása a rezgéstől ami az ütvefúrás közben keletkezik.
-
jeriko2
tag
válasz scott_free #10591 üzenetére
"a lidlis ágaprító az mennyire ajánlott 49-ért?"
Nekem hasonló van, de Einhell, használtan vettem és már 8 éve nyüstölöm, 2 hatalmas fát aprítottam fel vele, meg rengeteg egyéb ágat, de még élezni sem kellett. Viszont nem túl gyors. A lágy zöld részeket nem szereti annyira (hajlamos eltömődni). Egyébként rengeteg gyártónak van szinte tök ugyanolyan gépe ebből a lidl-ös a legolcsóbb és 3 év gari se rossz.
Itt rendesen megkínozzák, és a beállításáról is mutat hasznosat: https://www.youtube.com/watch?v=Ed0Mdvv9b1M -
addikt
köszörű korongot ki mit vett? van egy Einhell gépem, de olyan szinten üt rajta a korong, hogy rendesen félek használni
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Findzs
addikt
-
vizimento
senior tag
Szénkefés és kefe nélküli fúrógépek között hangerőben van különbség? Vagy az kb azonos?
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
stratova
veterán
Mivel még nem aktuális csak elmélkedtem kicsit álmatlan óráimban ezeken a ránézésre Bosch és Makitához hasonló pisztoly testű fúrókalapácsokon egy sort.
Ugye felmerül gyakran, hogy biztosan nem tudja azt a teljesítményt amit az eredeti.
Hát amit a YATO YT-82122 itt kapott az azért engem erősen meglepett. Lehet nem köszönte meg. Csak lestem mint nyuszi a fűben, amikor nekiállt a betonnak 28-as fúrószárral.
A poén kedvéért ezek a gépek, szintén ezt a géptestet kapták részben eltérő paraméterekkel, nevekkel és persze garanciával, viszont csak a Yato esetében készült fémből a hajtóműház. -
sanzi89
addikt
válasz stratova #10612 üzenetére
A Yato-val nekem az a bajom egyébként, hogy kiszámíthatatlan a minőségük. Ugyan semmilyen elektromos gépem nincs ebből a márkából, de kézi szerszám elég sok.
Rozsdamentes glettvas, spatula, fa vésőkészlet, blankoló fogó teljesen jó. Imbusz kulcs készlet, fa ráspoly már csak elmegy, fém reszelő készlet pedig egy kalap szar, első használat után lenyalta a recéket a kutya közönséges laposvas.
Ezek után nekem pl. nincs bizodalmam a márkához, mert sokszor nincs időm, energiám, pénzem kísérletezni, és inkább megveszem - jelen példánál maradva - 10k-val drágábban a Makita fúró/vésőgépet.@Jeni
Szerintem csak a videó kedvéért van így felrakva a setup, olyan, mintha az állványos fúrógép asztalának a szélére lennének csak odafogatva. Aztán ki tudja.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
stratova
veterán
válasz sanzi89 #10613 üzenetére
Látod nekem sincs, csak nem kicsit lepett meg az, amit a videóban láttam. Pedig ezen a csatornán/oldalon nem csak másodvonalbeli márkákat néznek meg.
A linkeltek elvileg 3-3+ J ütőerejű gépek. A linkelt Makitára - amelyikkel nekem a világon semmi bajom nincs - én akkor csodalkoztam rá, amikor kiköpött mását láttam Hyundaiként igaz csak 1 év garanciával.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz stratova #10616 üzenetére
"...kiköpött mását láttam Hyundaiként..."
Többször láttam már itt ezt a megjegyzést, és bevallom sokadjára sem nagyon értem, hogy miért olyan érdekes az, hogy egy alsó kategóriás márka gépe kívülről nagyon hasonlóan néz ki, mint egy ipari gép?
Mi a helyzet a belső alkatrészek kidolgozásával, tűrésével, tartósságával, és az összeszerelés minőségével, illetve a vezérlőpanellal? Az árkülönbségből kiindulva, meglepő lenne, ha az is egy az egyben Makita lenne. Innentől kezdve viszont szerintem mindegy is, hiszen nem tud az alternatívája lenni csak azért, mert a külső műanyag borítás nagyon hasonlít (a kínaiak ugye fekete övesek ebben).@stratova: nem neked szól, csak általánosságban...
-
stratova
veterán
válasz st6969 #10617 üzenetére
Semmi gond. Egy-egy teardown videó érdekelne engem is ilyenkor, de azt vagy eleve kínai ebay-es/alis vs márkás vagy szupermarketes viszonylatban láttam eddig.
A Hyundairól (nem a legilcsóbbakról) amúgy voltak meglepően jó vélemények is.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz f4lcon #10619 üzenetére
ja, azt elfelejtettem mondani, hogy nem fel-le üt, hanem oldalra, mintha meghajlott volna a korong, és emiatt rázkódik is a gép rendesen
se másik korongom, se szabályzó késem, se semmim nincs ehhez, és nem is akarok ilyesmibe beruházni, inkább vennék egy rendes korongot, ami nem üt“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
volandy
senior tag
Sziasztok!
Oké, hogy nem kéziszerszám, de nem találtam neki fórumot! Hecht GG3300, Expert, Keltin, Strauss, Cross Tools CPG3000. Ezek mennyire üzembiztos áramfejlesztők? Tud valaki ebben segíteni, hogy melyiket érdemes venni? -
volandy
senior tag
válasz csapee #10627 üzenetére
Okké! Keresgéltem én is különböző oldalakon, de amikor olvastam, hogy ezek a Keltin, Strauss aggregátorok kínai vackok akkor megálltam a keresgélésbe.
Először a Hecht GG3300 jött képbe, mert az német és az Expert mert abban az áruházban 5 év a garancia, ajánlották a Keltin nevűt, ami talán szlovák vagy cseh, aki ajánlotta az jókat mondott a gépről. Ajánlották a Cross Tools CPG 3000-t.
Családi kertes házban lenne használva!
Nekem négy hűtő a fontos hogy menjen, igaz az egyik kétajtós kólás hűtő azt hiszem az 350W-s, van egy Lehel fagyasztó és két sima normál hűtő.
Keringető szivattyú, ha megy a vegyes tüzelésű kazán télen és néhány lámpa.
Azt az infót kaptam, hogy mivel van mindegyikben AVR így mehet a laptop is és a tv, de azért ha nincs áram, akkor a fagyasztó, hűtő, keringető szivattyú a fontos. Laptopot lehet tölteni, amikor ki van, kapcsolva utána mehet a saját aksijáról.
Ennyi kb. (esetleg a szomszéd bekavarhat a képbe, hogy csak egy hűtőt dugjon bele, de azt hagyjuk).
Ezek a 2500-3500W áramfejlesztők ennyi fogyasztót, ahogy olvastam róluk bőven elbírnak, inkább azt jó lenne tudni, hogy melyik az üzembiztosabb? Gondolom a diesel jobb, de az őrült drága. Én olyan 100-150ezer körülire gondoltam. Itt említették a Honda áramfejlesztőt, nem vagyok ellene a drágábbnak, ha az annyival jobb is. Egyébként most gondolkodom, hogy ha ennyi fogyasztót fogok s.o.s.ben használni, akkor lehet, hogy elég lenne egy kisebb, de jobb, mint pl. a Honda. Azt olvastam, hogy hárommal kell megszorozni annak a fogyasztását, amit használni fogok és olyat kell venni, amikor bekapcsol, egy hűtő akkor terheli meg nagyon az aggregátort.
Háát kb ennyi! -
-
pilu85
őstag
Hello. Olyat szeretnék kérdezni, hogy van e valami megoldás array hogy 2-2,5 cm vastag dolgokat is be tudjak fogni tokmányba.
Köszi előre is."A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
Bocsánat, fúrógépbe szeretném. És nem szeretném lesztergálni. Egyébként földfúró lesz majd s szeretném nem elvékonyítaninaz anyagot a befogásnál.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
jlaudio
tag
Makita BO 5041 csiszológépről mi a véleményetek? Valami 125 extender csiszológépet kell vásároljak de nemigen van tapasztalatom ezekkel a gépekkel, mire kellene odafigyeljek a választás során?
-
mzso
veterán
válasz stratova #10525 üzenetére
Helló!
Ha valaki olcsó fúró kalapácsot keresnék merre érdemes nézelődni?
Fúró csavarozókhoz korábban ajánlották az Aldit, Lidlt. Fúrókalapácsnak is jók ezek?
Egy ilyen felületes keresés 1000 meg 1500W-os gépeket dobott fel.Amúgy a Workzone és Ferrex között van különbség meg melyik cég ezeknek meg a Parkside-nak a gyártója?
Lehet hülye kérdés:
Ezzel kapcsolatban írtak ilyet: "Viszont amire mindenképp figyelned kell hogyha az ütvefúrás funkciót szeretnéd használni akkor a gyorsbefogó tokmány nem alkalmas rá, mindenképp SDS Plus szárakat kell venned. A gyorsbefogó tokmány ami jár hozzá csak sima fúráshoz jó!"
Ez hogy működik? Le kell szedni a gyors-tokmányt és venni egy másikat? -
Findzs
addikt
Lett nekem is egy Parkside PLHLA 20-LI lámpám Viktoár fórumtársunk segítségével.
Ezúton is köszi nekiJó kis lámpa. Kényelmes a fogása, könnyű szinte csak az akku súlyát érezni. Jó a fénye erős, egyenletes. A fej pozicionálása megfelelő és elég stabilnak igérkezik.
Elég jól belőtték a fény vetítési képét nem is túl nagy nem is túl kicsi. Bár ha zoomolható lenne az lenne az igazi[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
stratova
veterán
Itt egy összehasonlítás Parkside vs. Makita vonalon. Nyilván nem lehet elmenni, amellett hogy az egyiknek a 3 év garanciája kb. cseréről vagy egyes helyeken állítólag levásárlásról szól, addig a másiknak tényleges szervizháttere van.
Egy év garanciával nem feltétlenül profi használatra talán a Hyundai sem rossz (van belőle ilyen makita klón is, ahol érdekes módon megadják a felhaszálóra ható vibrációt is azaz lehet lemásolták a Makita AVT-t is a 3206 esetében, de tesztet konkrétan erről nem találtam).
Engem megdöbbentett ahogy a Yato 82122 1-2 tesztben átverekedte magát a betonon 28-as fúrószárral is, ahhoz is jár 2 tokmány, de csak 2 év gari s nem tudom mennyire nyírja huzamosabb használat mellett az ember kezét.
Ez még persze a kisebbik ~3 kg-os géposztály és a Hyundai, Yato annyira koreai, japán mint én (utóbbi máshol Womax néven is fut) de nem biztos, hogy idény jellegű használatra annyival rosszabb amennyivel olcsóbb.Nekem (még?) egyik sincs, mert amihez eddig gép kellett elég volt az akkus ütvefúróm.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz stratova #10649 üzenetére
A Hecht, Scheppach, Extol és Parkside márkák egyik beszállítója a gtl tools.
Hecht 1036 - HD059 GTL
Scheppach DH 1400 max - HD039 GTL
Scheppach DH 1300 Plus - ?
Scheppach DH 1000 Plus - ?
Extol 8890207 - HD058 GTL
Parkside PBH 1500 F6? - HD072-32 GTL professionalFerrex - F.R.X FPB 1500
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- PlayStation 5 Pro teszt
- Microsoft Excel topic
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest