Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
én is vettem egyet akciós nap reggelén, írtam róla az asztalos topikban ide is beírom:
röviden pár tapasztalat:
8:30 kor vezetett az utam egy aldi mellett gondoltam be is ugrom megnézem ezt a fúrót
persze le volt zárva és nem volt kibontva egy sem, hogy kézbe lehessen venni
kb. 10 db volt még belőle és látszott a rakáson, hogy valakik már vittek el belőle párat
(egyébként a napokban láttam, hogy árulja valaki a jófogáson 13 ezerért, no comment )
én is vettem egyet aztán úgy alakult, hogy visszafele jövet 11:30 -kor megint be kellett ugranom az aldiba (nők... )
már csak kb. 5 db volt, szóval fogy-könnyűnek érzem és ezt sehol sem írják de lemértem 1020 gramm
-1500 mah -ás akksija van (nem semmi egy ilyen "gagyi" kategóriás géptől)
-összeszerelési minősége jó, nincsenek hézagok nem recseg ropog és nem kotyog a tokmány/tengely oldalirányba
-adnak hozzá 8 db bitet meg bitadaptert és 8 db fúrószárat HSS (szintén szokatlan)
-a töltő puritán belerakjuk az akksit és zöld ha feltöltött és piros ha tölt
-a gépen van töltöttség jelző ami bal oldalt van elhelyezve és ha indítjuk a készüléket mindig bekapcsol az is
tehát folyamatosan láthatjuk mekkora a töltés, zöld sárga piros ég folyamatosan, ha merül közepes a töltés akkor a zöld kialszik ha már teljesen merült és tölteni kell akkor meg már csak a piros villágit
-még egy jó dolog amit nem írnak sehol, a tengely reteszel ha leállítjuk a gépet ez azért jó mert meg lehet rendesen húzni a belerakott fúrószárat pl.
-fúrtam vele 8 -as fafúróval bükkfába, nyárfába, akácfába (ezek voltak kéznél) kb. 30 lyukat, aztán nyárfába 16 os fafúróval megint vagy 10 lyukat és nagy facsavart csavargattam vele ki be ezekbe a fákba
mikor meguntam a töltés kb. a felén volt de erő volt még benne rendesen mint mikor tele volt az akksi
töltőre rakva 10 perc alatt érezhetően és a töltésmérő szerint is több lett a hátralévő üzemidő
-2 sebességes a gyorsabb fokozaton gyengébb is érezhetően
-a tokmány azonnal megáll ha elengedjük a gombot (a gomb gumírozott, szerintem feleslegesen)
-mikor először kipróbáltam még nem csinált olyat, hogy gyors fokozaton elengedve a gombot a tokmány megállásakor csattanó hangot adjon de mikor elkezdetem valós körülmények között próbálgatni fúrni, csavarozni kezdtem vele akkor utána már előjött
tehát ha megáll a forgómozgás reteszel a tengely de kb. 5mm -et még a tokmányt lehet mozgatni körben, ez adja a csattanó hangotszerintem megérte azt a pénzt sokkal jobb mint a hasonló árakon kapható b&d, skill, stb. többet tud
b&d -nél maradva ahogy nézegettem egy ilyen tudású fúró/csavarozó kb. 30 ezernél kezdődikkicsit hosszú lett bocs
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz xxxjjjkkk #2109 üzenetére
az asztalos topikban írták makita akkus fúró/csavarozó: [link]
persze minden gyártónak lehetnek jól és kevésbé jól sikerült gépei
nem lehet egyértelműen leírni, hogy pl. az összes festool gép jó hiába az egyik legdrágább ott is vannak problémák[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
jó kis leárazások vannak egyes termékekre az edigital -nál
pl.: dremmel multigep [link] féláron
-
Findzs
addikt
megmérné valaki, hogy egy dremel 200 as (vagy más dremel gép is jó) gépnek mekkora a tartozék rögzítő csavarátmérője?
(tehát nem a szerszám patron befogója)egy ilyen tartozékot szeretnék venni egy ismerősömnek de nem dremel gépe van
[link]köszi
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz Blabcsi #2150 üzenetére
köszi szépen, olyan vékony lenne?
pont ilyenje van csak extool -ba és piros színű [link]
tehát az a rész amire rácsavarjuk a flexibilis toldót is
az a fekete műanyag kézvédő szerűség ami a befogó patron után jön az lecsavarható, neki 18mmnem találtam képet róla
van itt egy videó, érdekes de ez is ugyanolyan mint az az extol pedig ez skil
1:42 -nél csavarja le a szóban forgó csavart [link][ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz Blabcsi #2154 üzenetére
ki lesz próbálva köszi még egyszer
más:
az aldiban lesz holnaptól 20v li-ion fúró/csavarozó 16990.-
125 -ös 1200w -os sarokcsiszoló 7990.-meg még pár finomság
de érdekes módon az oldalukon nincsen még fent az online szórólap"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
31. -étől lesz ha jól látom a szórólapon
azzal már fúrhatsz nyugodtan 2 sebességesLi-ion akkus csavarozó, 20 V*
• lítium-ion technológia
• 1 500 mAh Samsung akkumulátor
• 1 óra gyorstöltő
• 21-fokozatú forgatónyomaték előválasztás
• jobbra - balra menet 0-400/0-1500 perc
• 2 sebességfokozat
• gyors stop
• ergonómikus, puha markolatha nem vettem volna meg a 12v -osat most én is ezt venném
1 dolgot nem latok rajta és nem írják a töltés jelzőt, lehet a tetején van[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
rákerestem már, hogy pontosan mi is volt leírva a 12v -os li-ion -os workzone aldis fúró/csavarozóról
és ezt találtam: [link]
valaki bevásárolt belőle és 4 ezerrel többért adja, és az a dúrva hogy lesz aki megveszi
bár arra kíváncsi lennék hogy a 3 év gart., hogy adja tovább ahhoz kell a blokk is amin meg rajta lesz az ára"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
ezt nem tudtam
(#2169) batonyo
és ahogy látom a videón tengelyrögzítés is van, teljesen jó kis gép ez
egyébként azt nem értem, hogy a többi gyártó nem látja ezt hogy a parkside meg a workzone lepipálja őket árban?
egy 20v -os b&d vagy zöld bosch vagy skil stb. ilyen tudással (most nem nézek utána) tuti 35-40 ezer lenne[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
voltam tegnap a egyik nagyvárosi aldiban
volt még bőven a 20v -os fúróból és a sarokcsiszolóból is"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
jó ez a videó ahol egy dewalt akkus fúrót mutatnak be mintha átlátszó lenne a burkolat:
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz xxxjjjkkk #2221 üzenetére
jó árban van
én is sokat gondolkodtam egy ilyen multigépen
de az az igazság, hogy nemigazán használnám ki, évente max 2-3 x venném elő
rezgőcsiszolóm van azt se nagyon használom, de mikor kell nagy ritkán jól jönde ennek ellenére elég nagy birtoklási vágyat érzek magamban amit el kell nyomnom
mindenesetre ha veszel egyet szívesen olvasnék róla véleményt egy videó is jó lenne mert a neten egyet sem találtam
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz xxxjjjkkk #2230 üzenetére
voltam az egyik aldiban kaját venni, megnéztem és még volt belőle vagy 15 db
nem nagyon használnak ilyen gépet az emberek szerintembár a 20v -os fúróból is volt még 1 hete pedig az egy régebbi akció volt
"Nagyon rapszodikus, hogy mi marad meg, meg mi nem."
egyetértek"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz Sterilzona #2238 üzenetére
nem erre a gravírozóra gondolsz? 28. oldal
ez 6500 mást nem találtam a lidl oldalánakit érdekel:
lesz dekopír fűrész is a lidl -ben 8500 -ért [link][ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
sajnos nem tudom, nekem b&d van 2db meg egy einhell
tekintve, hogy a workzone és a parkside is einhell olyan rossz nem lehet
erre hasonlít leginkább és ez a típus tesztekben is jól szerepelt a maga kategóriájában"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
nem ismerem ezt az erba -t, de olyan rossz nem lehet hiszen hss és tapasztalatom szerint pl. a fúrószárakból vett hss szárak nagyon jól bírják a strapát
elég sok mindent gyárt ez az erba cég régóta piacon vannak
van pl ilyen multis gépük is: [link]
szerintem ezek a tartozékok vannak olyan minőségüek mint a bosch és biztos hogy kompatibilis az aldis géppel
én simán megkockáztatnám ha vennem kellene ilyen tartozékokatén is vettem egy ilyen aldis gépet
eddig jó, nagyon szépen és gyorsan csiszol
én is főleg a csiszolás miatt vettem meg de már csak tavasszal lesz igazán kihasználva mert beállt ez a rossz idő
nagy pozítívum a felrakható markolat elég azért tartani nagyobb munka közben
furcsa, hogy nem minden ilyen gépen van plusz markolat[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
persze ezzel tisztában vagyok
de most a sima fúrószárhoz viszonyítottam
pl. van egy bosch mezei készletem fúrnom kellett kb. 30 lyukat kis kerítéslécek felrakásához de már a 5-6 lyuknál éreztem, hogy ne harap a szár úgy mint az elsőnél
elmentem egy helyi kisboltba vettem fúrószárat hss -t és láss csodát még az utolsó lyuk is olyan könnyen ment mint az elsőa szomorú az, hogy még ezek a "nevesebb" gyártók is ilyen vackokat adnak készletbe
az aldis mf géphez visszatérve ahhoz is vacak minőségű kiegészítők vannak
és sajnos nem adtak hozzá fémvágót vagy egy fugaeltávolítót se
ez a videó segít választani a bosch pengék közül [link]
egy ilyen extol vajon jó lehet rá? jónak néz ki és lényegesen olcsóbb mint a bosch
de még ez a gyémántos se drága ingyenes szállítással: [link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
erre gondolsz? [link]
a rögzítés nem hiszem hogy probléma lenne, igazából 2 fog is elég lenne ahhoz, hogy megtartsa ne forduljon el
persze, szerintem simán jó fához és fémhez is rá is van írva, de nyilván puha fához jobb a nagyobb fogú
de még ki kell tapasztalni ezt a gépetmost lesz munkám gipszkartonnal ahhoz is ezt az aldis multis gépet fogom majd használni
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
azt hiszem kb. ilyen fejet vágtam volna ha mégis azt írod, hogy üvegszálas:
kíváncsi leszek a tesztre mert én is tervezem, hogy veszek ilyen extolos tárcsákat pár félét majd
jó ár-érték arányúnak mutatkoznak
a fa munkákat a hozzá kapott tárcsával végzed majd?"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
jónak néz ki
nekem valamiért szimpatikusak a makiták
de sosem volt 43586 ft az ára
[link]nekem egy b&d van 2008 -as gyártású, gyorstokmányos ütvefúró az is de semmi gond nincs vele
pedig volt használva rendesen tömör betonba is irwin szárralhogy szuperált a wz multigép?
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz Blabcsi #2291 üzenetére
inkább az asztalos topikban kérdezd meg: [link]
(#2289) veze:
nekem is egyre inkább "rááll" a kezem
kellett egy kis darab (15cm) háromszög alakú fa és mondom nem vesződöm a dekopír talpának az állítgatásával
fogtam a multigépet és pikk-pakk vágtam vele egy olyan fát
nem beszélve a csiszolásról, kis méretű fát is könnyen lehet vele csiszolni és kis helyekre befér a talp hegye[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz sanzi89 #2296 üzenetére
nem meglepő:
"Workzone is the registered trade mark of Aldi GmbH & Co. KG. The list below details ALL Workzone machines made
under licence by Einhell UK.""Parkside is the registered trade mark of Lidl Stiftung & Co KG. The list below details ALL Parkside machines made under licence by Einhell UK."
-
Findzs
addikt
válasz ThorsHUN #2350 üzenetére
nem igazán arra lettek kitalálva ezek az olcsóbb akksis fúrók, hogy téglába használjuk
de ha van egy megfelelő minőségű fúrószárad mondjuk irwin és tényleg "csak" tégla meg pár lyuk akkor meg lehet oldani veleegyébként hosszú távon inkább vezetékes fúró, + valamilyen olcsóbb 12v -os akksis
pl: [link] [link]
akksis fúró
vagy szokott lenni akcióban lidl vagy adis 12v -os 10 körül[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
teljesen egyetértek
pár éve csempézni kellett a fürdőszobát és a munka miatt nem értem rá szakikat hívtam
más is ajánlotta őket, hogy szépen dolgoznak
azóta csempéztem a konyhában és meg kell mondjam én szebben precízebben megcsináltam
de ahogy mondtad is nekem több idő kellett hozzá mint egy mesternek de magamnak szerintem jobban megcsináltam
ezzel nem a szakikat akarom leírni csak egyszerűen arról van szó, hogy mindig kapkodnak nincs idejük rendesen elvégezni a munkát
akik nekem csempéztek azok is másnap indultak vissza németországba"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Asszociációs játék. :)
- Mikrotik routerek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Hiányzik a gamer érzés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux Mint
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik