Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Rodzser Mór #6097 üzenetére
Ki lehet, de nem fogja szeretni + rohadt sok idő.
Igazából, ha figyeled, hogy ne melegedjen túl, és pihenteted, akkor nagy baja nem kéne, hogy legyen.[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
ahenobarbus
tag
válasz Rodzser Mór #6097 üzenetére
üdv,
Nekem pár éve van egy hasonló parkside fúrókalapácsom. Főleg betonfúrásra használtam, de tavaly levéstem vele egy fürdőszobányi csempét és lebontottam pár négyzetméter téglafalat amit nem malterrel hanem cementel falaztak fel, ezekre bevált.
Szerintem megbirkózik majd a feladattal amire szánod.uff, ocs.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Rodzser Mór #6105 üzenetére
Nekem valamelyik elődje van, úgyhogy ismerem a gépet, azért írtam, hogy rohadt sok idő, de meg lehet csinálni.
De pl dolgozni is beviszem néha (mert ugye ketten dolgozunk egy gépszettel, na mindegy). Mi hilti gépekkel dolgozunk, hogy mennyire előnyös ez, azt nem tudom, a kék boschhammereket jobban megkedveltem.
Erőben ugyan ott van, mint a te-7c(2.7J). Más kérdés, hogy minőségben nyilvân nem, de a 12 es lyukat is simán kifúrja betonba. Arra teljesen ok, hogy havonta 2-3 napot használjam pár lyukra."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Rodzser Mór #7333 üzenetére
Megvettem a linkelt masinát. Jól szuperált, kb. 4-5 órát ment majdnem egyhuzamban, kisebb szünetekkel.
Tetszik, hogy csak akkor kapcsol be a szivattyú, amikor nyomom (húzom) a pisztolyon a kart.
Szerintem erre többre nincs szükség ház körüli munkáknál. Így most azt mondom, fölösleges erősebbet, drágábbat venni. A tartósságáról még persze nem tudok nyilatkozni. Remélem, nem lesz gondom vele.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Rodzser Mór #7335 üzenetére
A tartósságáról még persze nem tudok nyilatkozni.
Pont ezzel szokott gond lenni. Nyilván, ami olcsó, az gyengébb anyagokból készül, hamarabb adja meg magát, persze ez attól is függ, mire és milyen intenzitással használja valaki. MIndenesetre, a Parkside gépek esetén a 3év gari biztonságot ad egy jó időre.
A tudomány a valóság költészete!
-
zoli03
őstag
válasz Rodzser Mór #7727 üzenetére
Elég hangos, de engem szobában sem zavar. Porzsákot sosem használtam hozzá, ott van rajta a papírszűrő. Szívási teljesítménye elég nagy, de nincs rajta teljesítményszabályozó. Én nagyon szeretem, szinte bármit bátran fel lehet vele porszívózni, nem kell sajnálni.
-
inf3rno
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz Rodzser Mór #7730 üzenetére
Így van, a motor védve és a tartályban gyűlik a kosz. Viszont a papír szűrő koszolódik és szívás kitakarítani, úgyhogy én javaslom a porzsákot.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
zoli03
őstag
válasz Rodzser Mór #7730 üzenetére
Ott van a redős papírszűrő, nem tömődik el olyan hamar (nem kötelező porzsákkal használni). Tisztítani is egyszerű. Amúgy elvileg univerzális porzsák is jó hozzá, de most is van 5 db 3e Ft-ért, ha jól emlékszem.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz Rodzser Mór #7837 üzenetére
3mm az nagyjából semmi, de ha gyakran kell ilyesmit csinálni akkor érdemes kobaltos fúrószárat venni (gyakran cobalt, vagy HSS-Co). A (sima) HSS, pláne ha fűszerboltos, csak a saját magad meg a géped gyötrésére jó.
Ha meg lassan kell akkor a lassabb (csavarozó) állást kell használni.
Egyszer próbáltam csövet fúrni ilyen fűszerboltos fúrószárral, rögtön láttam azt nem erre találták ki, hogy mire azt nem tudom, talán kutyát hajigálni.
De komolyan, normális fúrószár nem annyira megfizethetetlen és nem gyötröd a gépet se. -
jeni
félisten
válasz Rodzser Mór #8168 üzenetére
Hello!
Lehetséges vele mind. A lényeg legyen hozzá megfelelő betétszerszám.
Annyi lehet még,hogy picit súlyosabb a cucc,talán hangosabb és jobban rezeg mint egy 40000Ft feletti Makita,Bosch,Metabo,Milwaukee, vagy a Fein. Ellenben kapsz 3 év garit 9000Ft áron olcsón meg van neked.Sokoldalúan alkalmazható oszcillációs technika: fűrészel, vág, hántol és csiszol.
Fémre nem tudom van-e csiszoló papír?Fokozatmentesen állítható löketszám
Univerzális tokmány, szerszám nélküli tartozékcsere
Üresjárati fordulatszám: 15000-21000 ford./perc
Tartozékok: 2 db merülő fűrészlap, 1 db szegmens fűrészlap, 1 db kaparókés, 1 db deltacsiszoló, 18 db csiszolólap, 1 db porelszívó adapter, 1 db tárolókoffer
Teljesítmény: 310 W[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz Rodzser Mór #8168 üzenetére
Fát próbáltam csiszolni vele. Maradjunk annyiban, hogy nem túl haladós. Megtartottam mert a fűrészelés vele viszont ígéretes.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
zoli03
őstag
válasz Rodzser Mór #8445 üzenetére
Szerintem nagyon jól használható az excenter. Durva lappal visz rendesen, de finom lappal szép felületet lehet vele csiszolni. Ha csak egy csiszológépet veszel, akkor excenter legyen. De ha olyat akarsz, ami visz rendesen, akkor szalagcsiszoló kell neked.
-
addikt
válasz Rodzser Mór #8445 üzenetére
most vettem egy Metabo-t kb kétszer ennyiért
nagyon jól lehet vele dolgozni - egyrészt tényleg egykezes, másrészt ha akarom halad (körkörös csíkok azért megjelennek) ha nem, akkor viszont szépen is lehet vele dolgozni.
van egy Skil rezgőcsiszolóm, bár ne vettem volna meg.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Rodzser Mór #8449 üzenetére
azt szerintem egyszerűbb flexre vagy akkus fúró-csavarozóra tenni (állítható fordulatszámú)
még nem próbáltam, de elméletben menne, hiszen tépőzáras és csak 125mm átmérőjű (vagy kb akkora) korongot kellene venni hozzá“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
válasz Rodzser Mór #8449 üzenetére
Elsőre érdemes valami kevésbé látható felületen kipróbálni. Szomszéd kocsija pölö....
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz Rodzser Mór #8478 üzenetére
Szerintem ma, vegyél elő egy darab deszkát és jól járasd meg, hogy rendben van-e vele minden. Ha nem jó ki tudod még cseréltetni, ha jó akkor nopara. Ne akkor haljon le amikor kellene!
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
inf3rno
nagyúr
válasz Rodzser Mór #8478 üzenetére
És az jó? Nem hiszem, hogy még van a helyi aldiban, ha annyira megéri.
Buliban hasznos! =]
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz Rodzser Mór #8489 üzenetére
A Lidl/Aldi cuccai is barkács kategóriásak, nem a megbízhatóságukért(amúgy vannak jól sikerült gépeik) szoktuk ajánlani hanem a garancia ügyintézés miatt. Előfordulnak hibás darabok, és ha kicsúszol az időből akkor szervíz visszaküldés után javítás/csere. Most meg csak simán visszaviszed a boltba és kicserélik neked raktárkészletről ha van, vagy visszakapod az árát. Mindenképp kipróbálnám.
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
st6969
őstag
válasz Rodzser Mór #8489 üzenetére
Nekem "csak" annyi gondom volt az itt (ill. a versenytársnál) vásárolt gépekkel, hogy ütött a tokmány, lötyögött az akksi, sorjás volt az alja, a flexnek meg nem volt a dobozában a tárcsát rögzítő anya...
Én is azt javaslom, hogy próbáld ki, minél előbb. Oké, hogy olcsó, de a minőség sajnos sokak tapasztalata szerint zuhanórepülésben van. -
zoli03
őstag
válasz Rodzser Mór #9263 üzenetére
Ezeknek tudtommal hasonló befogása van, mint a felsőmaróknak. Egy patront szorítasz össze az elején levő anyával, 6 mm-es szárral rendelkező szerszámok valók bele. Fúrásra szerintem nem nagyon alkalmas, sem a kialakítása, sem a fordulatszáma miatt.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz Rodzser Mór #9266 üzenetére
Passz. Van rá 3 év garancia, veszteni nem nagyon lehet vele. Bár én értelmét nem nagyon látom egy ilyen szerszámgépnek, hacsak valakinek nem munkára kell.
-
stratova
veterán
Szvsz ez olyan finom megmunkálásra jó mint a kis dremelek (makett, barkács, PC modding). Furni talán kis átmérővel lágy fémet, műanyagot, fát lehetne vele.
Az én abszolút alap dremelemhez egy lux basic 140-es szett van, de nagyon ritkán használom. Állvány nélkül merőlegesen fúrni szerintem ezzel macerásabb mint egy fúróval.[ Szerkesztve ]
-
YAS-dude
őstag
Legalább annyira való ez fúrásra, mint egy flex.
-
hzsolee
őstag
válasz Rodzser Mór #9291 üzenetére
Ilyen szintezőt korábban vettem. Összehasonlítási alapom nincsen, de korábban vízmértékkel belőtt dolgokhoz viszonyítva jó. Ezért a mostani konyha felújítás során bátorkodtam bevetni... Itt talán kivehető, hogy a régi csempéhez viszonyítva jó. Az akkor vízmértékkel lett rakva.
-
Jabby
őstag
válasz Rodzser Mór #9291 üzenetére
"Viszont a Parkside lézeres szintező piszkálja a csőröm."
A FB Parkside gépek csoportjában pontossága miatt nincsenek róla jó vélemények, burkolásra nem ajánlják a vásárlók.
-
hzsolee
őstag
válasz Rodzser Mór #9307 üzenetére
Kb jól saccolsz. A konyhapult 3m 5 centi, ez pont az ajtóig ér. Az ajtó 60-as. Ha elég távol teszed akkor lefedi a 10 métert, de a lézer ilyenkor már nem eléggé fókuszált. Mármint, hogy a piros csík életlen/széles lesz. Ennyi pénzért ez van... Kültéren is használtam, de szigorúan estefelé, mert kb semmi nem látszik belőle napfényben. Szerintem gyorsan teszteld le, ha nem tetszik vidd vissza, kérd vissza az árát.
-
hzsolee
őstag
válasz Rodzser Mór #9325 üzenetére
Ha hétvégén lesz időm letesztelem. Van egy vízes szintezőcsövem, ahhoz tuti lehet menni. Torricelli nem vót hülye...
-
hzsolee
őstag
válasz Rodzser Mór #9329 üzenetére
Nálam benne van a tízparancsolatban, hogy emagon nem vásárolok...
-
hzsolee
őstag
válasz Rodzser Mór #9328 üzenetére
Hát nem vacakoltam vele, de ma kipróbáltuk egy hitelesített hilti forgólézerhez. Kb 7 méteren 1 mm az eltérés a hilti vízszinteséhez... gut
-
(ex)Cat
senior tag
válasz Rodzser Mór #9565 üzenetére
15e Ft-nál persze nem kérdés, de itt ugye 30 a gép, meg még a töltő, aksi... szóval így már azért nem feltétlenül éri meg. Bár tény, hogy van amikor sokkal kényelmesebb lenne egy akkumulátoros gép.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz Rodzser Mór #9569 üzenetére
ja bocsi, akkor valóban féleértettem!
-
st6969
őstag
válasz Rodzser Mór #9569 üzenetére
Ja, hogy az a Parkside 230V-os...na olyan volt nekem is, borzalmasan utáltam. Állandóan felragadt a dugattyú, nem ütött, csak fúrt. Nagy ritkán, ha úgy gondolta, ütött egy kicsit, olyankor lehetett vele betont fúrni. Lehet, hogy csak kifogtam.
(ex)Cat
A tartósságát illetően nem tudok nyilatkozni, Performance gépem most van először, de az 5 év bizalomgerjesztő. A Makita ipari célra van fejlesztve (szoktam hallani, hogy ott is csökken a minőség azért...a Makita sem az már, mint rég). -
varsam
őstag
válasz Rodzser Mór #10021 üzenetére
Én vettem most egyet, mert körbe kellett vágni a vinylt a falnál, kevés volt a dilatációs hézag. Erre tökéletesen megfelelt, kb 15 métert vágtam vele, vitte szépen, nem volt gond.
-
hzsolee
őstag
válasz Rodzser Mór #10028 üzenetére
4 ezerért ez van... De látod van pozitív tapasztalat is. Én nem vennék, de ez szubjektív. Számomra ahogy megfogtam egyértelműen nem jött be. Bár ki mit rak bele... Villáskulcsokkal nem raknám tele
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz Rodzser Mór #10105 üzenetére
Szia!
Nekem hasonló van, pár éves fehér a burkolata, de a kijelző tök ugyan ez. A külső nem mutat r.páratartalmat, csak légnyomást és hőmérsékletet. Legalábbis az enyém. -
csudri
őstag
válasz Rodzser Mór #10179 üzenetére
Zsákos betont meg lehet egy ilyennel kavarni vagy továbbra is maradjak a lapátnál?
-
motrola
aktív tag
válasz Rodzser Mór #10184 üzenetére
Összecsukva kis helyet foglal. Kisebb faipari munkákhoz bevált.
Főzni is szoktam rajta.Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
csudri
őstag
válasz Rodzser Mór #10257 üzenetére
Azzal csináltam eddig vagy flex-szel.
-
csudri
őstag
válasz Rodzser Mór #10259 üzenetére
Megoldom vele, de azért úgy érzem jobb lenne egy célhardver.
-
Viktoár
addikt
válasz Rodzser Mór #10423 üzenetére
Nem írtál típust de általában egy védőgumival végződik a tokmány. Azt a gumit leszedve, lefeszegetve alatta szokott lenni egy zégergyűrű. Azt "kinyitod" és meg is vagy. Vigyázz nehogy elszálljon a rugó alóla vagy a golyó kiessen és elvesszen. Ha a gumit leszedted lehet hogy lejön a tokmány külső burkolata is.
Üdv:Viktor
-
válasz Rodzser Mór #10434 üzenetére
Kölcsönzésre is gondoltam, de felejtős, mert nem fogok tudni 1-2 nap alatt végezni. Csak hétvégén tudok neki állni, így több héten keresztül lesz a meló.
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
st6969
őstag
válasz Rodzser Mór #10894 üzenetére
Hello,
milyen tárcsa ez? Mit lehet vele csiszolni? -
csapee
őstag
-
Myers
senior tag
válasz Rodzser Mór #10896 üzenetére
Még nem volt ilyenem, de nem is értem, hogy felfogatótányér nélkül hogyan lehetne használni. Gondolom ez egy hajlékony valami.
Ezek egyébként miben különböznek a teli verzióktól, amiknek tépőzáras a hátulja?http://www.muszaj.hu/
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Rodzser Mór #10900 üzenetére
Kipróbáltam ezt a tárcsát. Bizony támasztótányérral nem lehet befogatni. Vagy valami más méretű, kialakítású tányér kell hozzá. Ellenben tányér nélkül befogatva lehet vele dolgozni. Nem nyomtam erősen, csak enyhén nyomtam, mert nem akartam sokat lecsiszolni. Egyébként sem a sok anyageltávolításra van szerintem.
Szóval arra jutottam, hogy elírás az a weboldalon, hogy támasztótányér kell hozzá. Magán a csiszolókorongon sincs ilyen piktogram és más weboldalon sem láttam ilyen írást ilyen korongnál.
Egy fém anyagú vékony vágókorongot mögé rakva szerintem fel lehet fogatni ezt a csiszolókorongot, az ad neki támasztást. -
csucsotke
aktív tag
válasz Rodzser Mór #10900 üzenetére
Miért nem lehet befogni? Nem hajlik bele a tányérba? A közepén azoknak a háromszögeknek bele kéne.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
válasz Rodzser Mór #10906 üzenetére
Ez hihetetlen, azt hittem csak én szívtam ezzel. 10 év különbséggel kettőt vettem és mindkettővel ugyanez volt. Az elsőnek kiköszörültem nagy nehezen a belső peremét és a külsőbe meg már belement a flexnek a nagyobb átmérőjű része a másodikon már nem érdekelt, ráerőszakolom a csiszolópapíros tárcsát, azok vékonyak épphogy elkapja a menet ha nyomom, de hát ilyet. Ezek szerint úgy gyártják már évszázadok óta hogy aki tervezte , egyetlenegy alkalommal se próbálta ki.
-
csapee
őstag
-
Golota
aktív tag
válasz Rodzser Mór #11241 üzenetére
Nekem ugyanez van, de az Aldi változat. Keményfához is nyugodtan használhatod, de nem elsősorban a gép, inkébb a marófejek számítanak. Arra kell vigyázni, hogy ne akarj azonnal nagyon sok anyagot eltávolítani, inkább szépen fokozatosan haladj (ez minden maróra igaz, nem csak erre). Ha nincs benne tapasztalatod, sok jó oktató video van a Youtuben. Nem egy nagyon 'ijesztő" gép, de azért ésszel kell használni. Hangos gép, hallásvédelem alap, különben hamarosan visszakérdezel majd a beszélgetésekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest