Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myers
senior tag
Sziasztok!
Felújítást tervezünk, feljött csempéket akarunk majd visszarakni. Némelyik szépen feljött (ragasztó nélkül), de valamelyik ragasztóstul jött fel. Sajnos nincs tartalék csempénk, ezért az egyben feljött csempékről kellene majd leszedni a csemperagasztót.
Azt a tanácsot kaptuk, hogy gyémánt betoncsiszoló koronggal kellene leszedni a csemperagasztót. Ezeket találtam: duplasoros, turbós. Van-e lényegi különbség köztük?
Esetleg egyéb ötlet?
-
stratova
veterán
válasz
Viktoár #10547 üzenetére
Bár nem az állandó kínalat része, szerintem kb negyedévente azért kapható. Tavaly utoljára decenberben szerepelt, idén januári, márciusi, majusi újságban biztosan láttam (nem ott vigyorog mellette a refi?), júliusban vettem (mert elvittük az autósnak is használt porszívót kivételesen töltő nélkül és 2Ah+töltő szett volt tán 9e).
Most augusztus végén megint lesz és meg lennék lepve, ha decemberig még nem szerepelne legalább egy alkalommal, valamilyen akkus termék okán.
De gyakran akciótól függetlenül is akad készleten (ahogyan a konkurenciánál a BL ütvefúró csavarozó).
Ha olyan jól működik a telefonos+online nyivlantartásuk mint a konkurens Aldinak akkor azt is meg tudják mondani telefonon, mi hol van éppen készleten.
Utóbbinál nem rég autós invertert kerestem és még át is kérte volna a boltos vagy üzletvezető? ha úgy gondolom (bár végül másik valódi szinuszos eszközt vettem, lehet ezért feleslegesen sokat fizetve), le a kalappal az Savoya parki üzlet ügyfélközpontúsága előtt. -
Viktoár
addikt
Ezeket az X20V Team tipusú akkukat egész évben folyamatosan lehet kapni a lidl-ben vagy szezonális termék?
-
csmat
senior tag
Sziasztok! Mennyiért szokták adni az akkus parkside orrfűrészt? Simát és a perfomance-t?
-
-
sanzi89
addikt
válasz
stratova #10542 üzenetére
Ez a típusú fúrószárélező sajnos egy kalap... Eladtam, vettem egy ilyet: Güde Fúróélező GBS 80, de igazából ez se jó sajna. Ez már használható, de csak kompromisszummal.
-
stratova
veterán
válasz
Findzs #10541 üzenetére
Igen valóban. Az ilyen 4 in1 cuccokat nem egészen értem, mindenre jó egy kicsit de igazán mégsem? Ilyen pl performance sorozatból sosem volt. Nevesebb gyártók között is csak az MWK 12V-os szériájában látok hasonlót, Boschoz is csak különböző fúró/csavarozó tokmányokat. Igaz PP vonalon a 12V sorozat is viszonylag friss dolog.
erhas01 lesz fúrószár élező, nem tudom jó-e arra amire neked kell, csak a leejtett szárakról jutott eszembe. -
stratova
veterán
válasz
stratova #10539 üzenetére
Utóbbit azért is linkeltem, mert rámutat az X20V akku egyik gyenge pontjára, kérdés ezt az újabb cell balancing akkujában javították-e.
Nálam amúgy a porszívó akkui még köszönik jól vannak, igaz nem gyorstöltővel töltöm őket és azért kb. fele annyiba kerülnek, mint a márkás akku igaz nem kaphatók akármikor, de bőven gyakrabban elérhetők annál, minthogy egy-egy kimúlna. -
stratova
veterán
válasz
Viktoár #10538 üzenetére
PP PABSP C2 vs MWK M18 CBLDD
PP PABSP 20 li B2 vs Dewalt DCD 790D de itt kicsi akkuval ment a Dewalt
PP PABSP 20 li A1 vs Bosch GSR 18V-60C
PP PSBSAP 20 li A1 vs Metabo SB 18 LXT Quick utobbi még 4 polisú DC -
Viktoár
addikt
Jah hát nem konkrétan a Millwaukee-re gondoltam, az egy egészen más kategória.
Bár a videót elnézve nem szégyenkezhet a Parkside. Az árkülönbséget is figyelembe véve mindenképpen ajánlható ez a performance széria, otthoni munkákhoz bőven elég lehet.
Nem a csúcs, de népszerű brand-hez gondoltam a hasonlítást. (PL: Bosch zöld/kék, B&D, Stanley, Einhell, stb...)A videó után már nem kérdés a kiváló ár/érték arány.
-
emre
veterán
válasz
Viktoár #10536 üzenetére
Egy Parkside akkus gépnek nem a Hilti vagy Millwaukee ellen kell bizonyítania.
A többi átlagos behajtókkal szemben a 3 év garancia az előnye. Meg ár / érték arányban rendben van és olcsón elérhető hozzá akku. -
stratova
veterán
válasz
Viktoár #10534 üzenetére
Nyerészkedés és ár/teljesítmény alapú beárazás.
Passz én PP/WZT+ alá nem mennék. De volt róla összehasonlító teszt. -
Viktoár
addikt
A jófogáson miért árulják több ezerrel drágábban mint a lidl?
Amúgy ami most mellette van az újságban, ütvefúró csavarozó, megéri a 10k-t?
-
stratova
veterán
válasz
pilu85 #10526 üzenetére
Csak emlegetni kellett a Parkside Performance akkus fúró csavarozó-t.
erhas01
Értem és megértem, számomra a nagyobb teljesítményű eszközök-höz való tápok elég nagynak tűntek. Már akartam kérdezni, miért nem eleve vezetékes ütvecsavarozót veszel, de ahogy látom sokkal nagyobb mára az akkus kínálat. Majd érdekel, hogyan sikerült az átlalakítás. -
erhas01
tag
válasz
stratova #10527 üzenetére
1
Az einhell klón műanyag doboz lásd zoli03 válasza, nekem még ez is felesleges helyfoglaló. A műanyag törik öregszik, kerülöm, plusz pénz.
2
A fém koffer, - erre nehezebb válaszolnom -.
Inkább láda, mint koffer. A hordozható súlytól, zártó, zsanértól, fültől függ. Ezek a gyenge pontok. Belefér vagy 20 kg vas.
Konkrét eset:
Leszakadt, széttört, mert nehéz volt, pl.: a 40cm es csigafúrók is a betonra hullottak, az élező nem tudja megélezni, nincs ilyen gépe. ...
Mivel nem hordozom a gépeim, vezetékes áramot használok szerintem nekem ez is felesleges.
3
Akkumulátoros gépek általában.
Jelen pillanatban - ha lesz - az ütve csavarozó közül a 18 V - os ami szimpatikus, de vezetékesre szeretném átalakítani. Paneltápot építtetek bele. -
zoli03
őstag
válasz
Az a LED reflektor már nálunk is volt egyszer, vettem is belőle, nagyon jó cucc.
A koffernek akkor lenne értelme, ha nem úgy kéne belegyömöszölni a cuccokat, hanem kényelmesen lenne hely benne és ugyanakkorák lennének, ezáltal rakásolhatóak lennének, de a Parksidenál sajnos még egyik sem igaz.
-
sanzi89
addikt
válasz
Ízlések és pofonok. Én pont azt szeretem, ha minden kofferben, dobozban, szekrényben, zárt helyen van. Nem porolódnak feleslegesen, könnyebb rendet tartani, és még a helykihasználás is jobb lehet.
A méretét nem tudom ennek a koffernek, de kialakításában sok hasonlóság van a Makita Makpac rendszerével.
-
stratova
veterán
válasz
erhas01 #10522 üzenetére
Érdekes egy ilyen koffer is szemét? A WZT+ EInhell klón-t ebben lehetett venni, ami azért mókás, mert sem ilyen akkut, sem ilyen koffert nem láttam az Einhellnél, sem mostani sem régebbi készülékeknél.
A psbsap-20-li-a1-hez meg abszolút korrekt fémkoffer járt.No, A PP ütvefúró csavarozó után ez a második olyan termék, amely a "de jó lett volna ha már 1-2 éve nálunk is kapni lehetne" kategóriába esik. Ha ilyen volna én sem 10 W COB LED-es beépített akkus refit veszek az udvarra téli esti gyerekfárasztáshoz.
-
pilu85
őstag
Köszönöm Uraim!
-
stratova
veterán
válasz
pilu85 #10518 üzenetére
Ez még éppen az a szint amit ex-has 5 kínai gyártású márka megugrik BL motorral úgy, hogy ~25e (Ferrex 18 ahogy ma láttam) az alapgép, ha pedig brand gép kell BL motorral 35-45e a solo ár. Ez kb. az a határ, ahol az ismertebb márkacsoportok olcsóbb részlegének a teteje és a drágább alja mozog (pl Stanley Fatmax vs Devalt).
Parkside Performance PABSP 20 Li C2 (fúró csavarozó múlt télen volt 20e 5 év garival)
Extol 8791800 (ütvefúró csavarozó)
Scheppach BID60-20li (ütvefúró csavarozó, e kettő akkuja kompatibilis a WZT+ Einhell klónnal)
Einhell TE-CD 18 Li BL (ütvefúró csavarozó)
Graphite 58G020 (ütvefúró csavarozó)
Graphite 58G019 (fúró csavarozó)
Ferrex FBT-CCD003 (ütvefúró csavarozó)
*SKIL RED DD1E3060CA
Írhatnám még a Powerplus POWDP15220-at, de kb annyit kérnek az alapgépért, ahol a márkás eszközök indulnak, úgy meg rossz vicc.A fentiekből én simán rápróbálnék a Parkside Performance-ra ha kapható lesz, mert már akkus gépből is van nekik feljebb (80 Nm ütvefúró, 3J fúró és vésőkalapács).
Talán annyi, hogy a Graphite tud még 3 év garit és 6 Ah akkut felmutatni. A Ferrexhez használható 20/40V akku (de ott ez az akkus gép a plafon egyelőre és a legutóbbi 2020-as akkus BL sarokcsiszolójukhoz még nem active energy akku passzolt, bár a géptest kísértetiesen hasonlít a Graphite 58G026-ra vagy AWS-20-ra). -
Findzs
addikt
válasz
jeriko2 #10512 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem jó az ütve csavarozó csak, hogy én nem használnám ki.
Gergő170
20 centit nem tud a kisebbik csak ha megfordítod az anyagot.
Akkor neked jobb a nagyobbik kihúzható.
Ajánlom ezt a videót sok okosság van benne:
[link]erhas01
"Ahol tudtam változtattam a környezetvédelmi szemléletemen."
Becsülendő dolog
Én is igyekszem minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyni. -
erhas01
tag
válasz
st6969 #10519 üzenetére
Műhelybe használom; koffer, doboz, zsugorfólia, csomagolás nekem mind szemét.
Ahol tudtam változtattam a környezetvédelmi szemléletemen.Településünkön a hulladék mennyisége az első 40-45 év alatt
=
az utolsó 10-15 évivel. => 60-70 m magas domb 1 négyzetkilóméteren...
Körülbelül 15 éve jártam ott és idén.
Brutális
Térfogata közel feleakkora, mint Badacsony hegye.
A szelektív válogatóba láttam 50 m3 esztétikai hibás dekopírfűrész burkolatot. Ez csak egy típus. -
csmat
senior tag
-
pilu85
őstag
https://platinaszerszam.hu/termek-reszletek/metabo-sb-18-lt-akkus-utvefuro-csavarbehajto-2-x-52ah-24679
Hello, erről szerernék véleményt. Megér ennyit?
Köszönöm. -
erhas01
tag
Parkside sarokköszörű PWS115 A1 750W 115mm:
Olcsó, hangos, büdös műanyag, nagyon rossz a bekapcsológomb, papírdobozos +1 pont. 3 hónap visszavétel, 3 év garancia, a blokkot el kell tenni.
Megvettem. -
sanzi89
addikt
válasz
Gergő170 #10514 üzenetére
Erre tökéletes a Lidl-is gérvágó. Nekem is van egy régebbi 210-es lappal szerelt, több éve teszi a dolgát, egy műanyag gyorszorító kar tört el egyedül, de szerencsére egy szabvány hatlap van a műanyag kar alatt.
Az enyémnek lehet állítani a derékszögén, de gyárilag jó volt, így nem nyúlltam hozzá. A lézere pontatlan egyedül, a forgács elszívás kb. dísznek van, de ebben az árkategóriában ezek nem problémák. Nagyon sok mindenre használtam már, egy jobb fűrésztárcsát ajánlott venni a gyárinál, nekem Bosch és Makita lap is volt már a gépben, szebb a vágási kép, könnyebb a motornak.
Vedd meg nyugodtan, próbáld ki, vágj egy párat, mérj derékszöget, stb. szerintem elégedett leszel vele. Ha nem, visszaviszed miután lefújtad kompresszorral és kérdés nélkül visszaadják az árát.
Ha hosszú anyagokkal dolgozol és belefér a keretbe, akkor nézd meg a most árult állványt is, nem tökéletes, de használható darab. -
Gergő170
aktív tag
válasz
jeriko2 #10511 üzenetére
Bútorasztalos pontosságról itt szó sincs, fontosak a méretek, de nem 1mm-en fog elmenni egy kaptárnak a mérete, nekem a szapora munka lenne a lényeg, illetve nem kellene a körfűrészre folyamatosan a hosztolót felrakni és leszedni. Méheknek kereteket is csinálnék, ott is csak levágnám méretre majd vezető mellet eltologatnám a keretnek valót, úgy gondolom egyszerűbb dolgom lenne. Gyakorlatilag arra lettem volna kíváncsi, hogy akinek van, 35 ezret adna-e érte így utólag?
-
Gergő170
aktív tag
válasz
Findzs #10510 üzenetére
Kaptárak nálunk úgy néznek ki, hogy 20centi széles anyagból vannak, nem tudom az előbb említett "kisebb" mennyit tud átvágni, igaz van mellé egy régi"orosz" gyári körfűrész, aztán még fateromnak szerkesztett hozzá falaki egy hosztolót, azzal is megtudnám oldani az összes munkát, de ott is nyeklik kicsit a hosztoló, elmegy nem lesz pontos, aztán, ha elmennek a méretek adodhatnak gondok. Ezért gondolnám egyszerűbbnek egy gérvágó használatát, mellesleg 2,5 méteres anyagot egy 40centix60centis munkalapon egyedül elég nehéz kezelni.
-
jeriko2
tag
válasz
Findzs #10510 üzenetére
"Nekem felesleges az ütve csavarozó. Évekig elvoltam a kis 12v os workzoneossal is. Ahoz képest ez a performance is túlzás"
Amikor már kitépi magát a kezedből a gép, azért nem mindegy. Én is szoktam nézni, mikor írogatják, hogy inkább azt veszi meg, mert az X Nm - csak arra nem gondol, hogy fogja megtartani.
Engem kétszer húzott ki a bajból az ütvecsavarozó, mindkétszer hasonló szituációban: egy villanymotor tengelyéről kellett leszednem az anyát úgy, hogy nem tudtam rögzíteni a forgórészt, csak kézzel lefogni a rajta levő tárcsát. Ezt kulccsal, sima csavarozóval nem tudtam leszedni, előbb ment volna tönkre a forgórész, vagy a rajta lévő tárcsa (porszívó motor illetve szivattyú) a nagy erőkifejtéstől. Na az ütvecsavarozó 2 másodperc alatt lekapta az anyát úgy, hogy csak finoman fogtam. -
jeriko2
tag
válasz
Gergő170 #10509 üzenetére
Nekem van egy régebbi verzió, használtam már sokszor, most májusban például csináltam fa kereteket, a sarkoknál gérbe vágva, és jó lett mindegyik. Elvileg talán állítani is lehet rajta, azt mér nem próbáltam. Azért ha bútorsztalos lennék, biztos kimérném a 90 fokot (meg komolyab gépet néznék), mert a lidl-s gépeknél benne van a pakliban, hogy csak 89,5 az a 90 fok - de ez otthoni barkácsolásnál szerintem nem nagyon jön elő.
-
Findzs
addikt
válasz
Gergő170 #10507 üzenetére
Kaptárhoz nem elég a kisebbik?
Az 20 ezer környékén szokott lenni.
Itt van a 2 egymás mellet:
[link]
Az árakat ne nézd az valami egyedi nyitási ár volt valahol valamikor.ecaddsell
Csak ház körül használom időnként sokat időnként alig
Ahogy a meló hozza.
Nekem felesleges az ütve csavarozó. Évekig elvoltam a kis 12v os workzoneossal is. Ahoz képest ez a performance is túlzás -
Gergő170
aktív tag
Sziasztok, jelenleg a LIDL újságba reklámozott gérvágó megéri az árát? Tapasztalatok vele? Nekem gyakorlatilag, méhészetbe kellene, illetve kisebb házkörüli munkákhoz.
-
-
Findzs
addikt
válasz
f4lcon #10496 üzenetére
Nekem C2 verzió van. Nem is tudok C3 -ról
A tokmányra rá van írva, hogy Röhm.Én a fogantyút így oldottam meg:
Fa reszelőnyél belehajtottam egy 4 es csavart levágtam a fejét és így a öv kampó helyére felrakható mindkét oldalra.Annyira jó, hogy segít pontosabban tartani a gépet meg nem csavarodik ki azért olyan könnyen a kezemből. Persze "belekapaszkodni" nem lehet mint általában ezekbe a segédfogantyúkba szokás
-
csikos_zsolt
újonc
válasz
volandy #10501 üzenetére
Szia!
Hasonló okokból mint Neked+nincs útban és 1-2 évente úgyis kell valamit betonozni, én a Agrimotor B1510FK vettem tavaly tavasszal. Magyar forgalmazó+minden alkatrésze beszerezhető.
Mondjuk most látom, hogy a tavaly márciusi 64eFt-ról mostanra 86eFt lett az áraHa viszont csak most az egyszer akarod használni, akkor egyértelműen marketplace.
Üdv.
-
volandy
senior tag
válasz
jookomak #10500 üzenetére
De már agyaltam rajta!
Száraz beton: ahhoz is kell keverő és azt is el is kell használni, amikor hozzák!
Kész beton: Nem tud rendesen odaállni, ha leönti nekem az udvar elejébe, akkor onnan még be is kell talicskázni kb 30méter. Arról nem is beszélve, hogy nem tudok időpontot adni, mert csak szombat, vasárnap vagyok otthon!
Ezért gondoltam veszek egy betonkeverőt, sódert, cementet. Amikor van időm és kedvem nekiállok! Olvastam a hozzászólásokat az árúkeresőn és alumínium csapágyházról, vékony, gyenge fogaskoszorúról írnak stb.
f4lcon. Igen már nézelődök egy ideje, de még nem találtam olyat amit el is tudok hozni és nincs is messze!
Új hozzászólás Aktív témák
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest