- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Új hozzászólás Aktív témák
-
volandy
senior tag
Lehet hogy nem pont kéziszerszám.
Melyik betonkeverőt érdemes megvenni? Otthoni használatra! Kölcsönkérni nem szeretnék, talicskában, földön sincs kedvem keverni és egyedűl nem is nagyon lehet (gyerekkoromban így csináltuk a teraszt és a ház hátsó részét, anyám gereblyézet, apám lapátolt és én voltam a ne önts annyi vizet mert kimossa cementet)! Egyenlőre garázst szeretném lebetonozni, majd később néhány oszlopot. -
jeni
félisten
válasz
Peter.70 #10493 üzenetére
itt található pár cucc
ehhez az ütvefúrós verzióshoz adnak még fogantyút és erősebb is.
egyre ritkább már.
ennyiért baromi jó ár. -
válasz
Peter.70 #10495 üzenetére
többeknél előfordult, hogy ütött a tokmány (nekem nem) illetve az A1 verzió ugyan 20v de nem kompatibilis az X20Team akkukkal, a B2 verzió meg 4 fok alatt nem működik (hővédelem) szóval csak a C3 verzió az igazi (bár azoknál a fék tokmányra már nincs ráírva, hogy Röhm)
egyébként jó gép, amennyibe a Lidl-nél szokott kerülni akcióban, annyit bőven megér
hasonló tudás Makita / Millwaukee / kék Bosch vonalon dupla ennyibe kerül, de még Metabo / Hikoki is másfeles szorzó
mivel nagy és nehéz, nem árt egy 10,8/12v gép mellé bútor összeszerelésre, stb
és mivel nagy és nehéz, meg 60Nm jó lenne egy oldalsó fogó hozzá, de sajnos nem kapni (kénytelen leszek egyet gyártatni) -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
parkside performance akkus fúró csavarozó van itt Valakinek? -
a bestmarkt-nál is van itthon, meg bizonyos termékeket az iPon is hoz
elég lenne egyébként csak a 3/8-os hajtószárat megvenni, (a hajtogatósat, az a lényeg)
illetve ami szerintem szinte bármikor jól jöhet, egy 180-as Knipex fogó
elnyalt csavarokra, amiről a villáskulcs lefordul, meg sok minden másra, remek dolog a párhuzam fogó -
st6969
őstag
"...simán lehet, hogy a Lidl-s gépek ugyanazok mint mondjuk a makita..."
Személyes véleményem: Sajnos nem, nagyon nem. Mára inkább, mint egy kommersz márka (Hyundai, Güde, Extol, Einhell...). Nagy Parkside rajongó voltam, rengeteg gépüket megvettem. Mára max. 2-t használok szívesen. Ebből az egyik a fúró-csavarozó, de nem a 20V-s, hanem a 16-os. Performance-om is van, kicsit üt a tokmánya sajnos, amúgy minőségi.
Sok gépük az ipari hulladék kategóriát súrolja. -
stratova
veterán
Ez egyébként egy érdekes dolog, mert valóban készítenek néha a egyes főleg kínai gyártók OEM temékeket. Pl a Lidl-ös Parkside elvileg német tervezés kínai gyártás, abból ha a zöldet nem is feltétlenül venném (ott azért generációnként és példányonként is volt szórás a minőségben) a Performance szériát kipróbálnám, mert simán vállalják rá az 5 év garanciát (ahogyan az Aldi a Workzone Titaniun+ra vállalt ennyit régebben).
De ebből ugye vezetékes gépük még nincs.
Én úgy vagyok vele, hogy a kimondottan alsó szériás márkásat nem venném az azonos árú de jobb paraméterűvel szemben, ha arra is van annyi garancia és van hová visszavinni, amit nyilván egy Lidl-ös márka nem fog tudni az a szervizelhetőség ők 1-1-ben cserélnek, de ebben szerintem az Lidl és Aldi korrekt. -
kr:sz
tag
válasz
stratova #10488 üzenetére
Nem azt mondom, hogy sokallottam volna az árát, inkább nem voltam abban olyan biztos, hogy megéri ezért az árért. Szívesen kiadok egy minőségi gépért többet, ha tényleg annyival többet add és kiszolgál hosszú éveken át. Inkább kérdezek itt, mert simán lehet, hogy a Lidl-s gépek ugyanazok mint mondjuk a makita (csak a példa kedvéért írtam ezt a márkát), de bérgyártásban lenyomják egy ilyen nagy cégnél, saját márkás márkás köntösben. Amennyiben, ebből az okból fakadóan ár-érték arányban verhetetlen akkor szívesen megveszem akár a Lidl-s márkát is, amennyiben jók a tapasztalatok vele. Amennyiben érdemes ezen a téren a nagy márkákba fektetni én megtenném szívesen.
Ezért is köszönöm a tapasztalatot, vagy véleményeket.
-
stratova
veterán
Ha jó állapotú szerintem a használtként likelt Makita sem lehet rossz.
A Hyundait (1, 2) úgy linkeltem, hogy mint új abszolút alapgépet (low budget alapon, mert sokallottad a 10e akkus gép+akku árát) olyat, amelyet a visszajelzések alapján már szabad venni. Egy év rá a garancia, bár van aki 2 lakásfelújítást letudott egy géppel.
A(z új) Makitára és Boschra 3.
A használt Makitához rögtön van pár szár (nyilván használt, de nem kell külön beszerezned). A Hyundaihoz és a Boschhoz jár egy plusz kulcsos tokmány (azzal is lehet élni, nyilván nem olyan kényelmes mint a gyorstokmány (aminek szép ára van), ha többféle furat kell akkor macerás) ez utóbbi elsősorban fához, fémhez jó. -
tag
válasz
stratova #10473 üzenetére
Köszi! Igazad van, valószínűleg jobban járok egy ilyen felújításnál hálózati fúróval, pláne ezzel a fúrókalapáccsal amit linkeltél, ehhez lehet gondolom venni csempét és vakolatot leverő véget is. Amúgy az egész lakás 30 nm2 alapterületű. Itt milyen márka az ami megbízható? Az általad linkelt Bosh? Esetleg a hyundai? Makita? Mondjuk sokat számítana a súly is ha egész nap az ember veri a vakolatot és a csempét.
-
stratova
veterán
Igen néha szétkaphatnának egy-két ilyen barkács gépet is, mit rejt a belbecs, mert van pár ilyen párhuzam, noha itt a paraméterek érdemben is eltérnek.
BOSCH GBH 2-28
Hyundai HYD-3205A
BOSCH GBH 2-26 DRE
Hyundai HYD-3204A
Makute HD001
Hyundai HYD-3207-21VLi
Makute CHD001 -
stratova
veterán
Ez érdekes:
Makita HR2470
Hyundai HYD-3206 -
Viktoár
addikt
Sejtettem hogy valami nem kerek, de köszi a megerősítést.
Ezt így hogy lehetséges árulni? Nem minősül a vevő megtévesztésének?
-
Viktoár
addikt
Ez valós adat hogy 1550 Wattos? Többhelyen is ezt írják.
-
hajtószárból szerintem csak olyat, ami szervizelhető (nem elég, hogy szétszedhető, a lényeg az, hogy alkatrész is legyen hozzá)
szerintem kell egy fél collos szett meg egy 3/8-os
fél collosból Stanley vagy King Tony (a King Tony élettartam garanciás, és mindene van utólag is) 3/8-adosból meg a Wera Zyklopha alacsonyabb a költségvetés, akkor Metro-ban szokott lenni Mannesmann készlet vállalható áron
-
stratova
veterán
Üdv!
Dugókulcskészletből nem rég volt a nagyobbik 216 db-os kiszerelésük 30-ért, amiben volt csillag-villáskulcsszett is (nekem még a régi 94 db-os van 10-12-körül, de ahova nekem kellett teljesen jó volt).
Kérdés, mindenképpen akkus eszközök kellenek-e neked. Nem biztos, hogy nekimennék egy 40 Nm (2?) szénkefés fúróval, egy lakásfelújításnak.
Lehet, hogy egy hálózati áramos nagyobb teljesítményű fúrókalapácsot és egy 20-30 m hosszabbítót vennék, ha messzebbre kell (de még nem kell elmenni vele az utcáig).
Mondom ezt úgy hogy nem teljes felújításhoz, hanem kisebb dolgokra (függünykarnis, törölköző tartó, fürdőszaboaszekrény) felfúráshoz én is egy Einhell-klón WZT+ (60 Nm) szénkefementes ütvefúró-csavarozót használtam (volt ahol ez is éppencsak elfért) és azzal eddig nem is volt baj, de évekkel ezelőtt a kölcsön tesco gazdaságos akkus fúrócsavarozó, az a nap végére szikrát hányt, amikor 32 12 vagy 14-es furat kellett a téglafalba a polcrendszer konzoljainak (és azt addigra fél kézzzel, feltöltött akkuval állóra lehetett lefogni). -
Viktoár
addikt
Értem, akkor az ilyen 10k alattiakat el kell felejteni. Köszi a tippeket.
-
tag
Sziasztok!
Hamarosan lakásfelújításba kezdünk és jó lenne beszereznem az első szerszámaimat. (későn jutottam el ide, de a szakik olyan drágán dolgoznak, hogy belevágnánk magunk amibe csak tudunk egy kőműves rokon segítségével.) így jutottam el oda, hogy belefutottam a Lidl-ben a Parkside akkus fúró-csavarozó termékhez. Megéri 10e Ft-ért? Kell még hozzá venni akkumulátort is, illetve töltőt is. Azoknak darabja is 10e, így az egész móka 30e. Meghallgatok szívesen más márkákat is, ami hosszútávú befektetésként jól jöhet. Illetve egy jó dúgókulcskészlet ajánlásra is vevő lennék.
Üdv,
Krisztián -
jeni
félisten
válasz
Viktoár #10468 üzenetére
kettő közé téve talán ezt venném mint márkát figyelve.
utána ezt vennémkérdés a köszörűgépnél mik a kötelező érvek?
öntött ház?teljesítmény?a korongok típusa,a mérete? -
Viktoár
addikt
Köszörűgépet szeretnék venni otthoni/barkács használtara. Csavarhúzók, fúrók, vésők élezéséhez, stb...
Van tapasztalat hogy mit nem szabad megvenni illetve hogy vásárláskor mire kell figyelni? Például egy ilyennel csak szopás lenne vagy elmegy kategória? Én kicsit gyengének érzem a 120W-ot motort.
-
Morris
veterán
válasz
kicsi kecske #10465 üzenetére
Arra azért készülj fel, hogy az a gép nagyobb és nehezebb mint egy normál ütvecsavarozó.
Egyébként én háztáji használatra parkside gépeket vennék. Azok is bírják és olcsóbbak is mint a makita.
-
zoli03
őstag
válasz
kicsi kecske #10465 üzenetére
Rosszul gondolod, mindenre van adapter: [link] .
-
YAS-dude
őstag
válasz
kicsi kecske #10463 üzenetére
Ahhoz meg főleg valami félcollos gépet javaslok, dtw181 például.
-
YAS-dude
őstag
válasz
kicsi kecske #10459 üzenetére
Ez már nagyjából valllási kérdés, egyik választással sem jársz rosszul, jó gépek. Makitának jobb a szervízháttere, a milwaukee gépek ugyanabban a kategóriában általában erősebbek. Kérdés, hogy ez számít-e.
Ütvecsavarozóból pl a fid2 amit kinéztél kb. túl erős, folyamatosan hallom, hogy töri a biteket. Lehet, hogy abból inkább a félcollos "tokmányút" venném. -
Findzs
addikt
válasz
volandy #10460 üzenetére
Nekem zöld parkside akkus fúróból csak a kicsi 12v -os van arról tudok véleményt mondani.
Fentebb írták a srácok, hogy ez a zöld parkside ami volt/van most akcióban nem igazán ajánlott vétel. Én nem mondanék ismeretlenül véleményt róla még nem volt ilyen a kezemben.
Azt is lehet, hogy megveszed hazaviszed megnézegeted, óvatosan kipróbálgatod és ha nem tetszik visszaviszed.
Performance év végén/elején szokott lenni black friday illetve karácsony előtt. -
volandy
senior tag
válasz
Findzs #10449 üzenetére
Lesz akcióba 08.05-től gondolom nem az amit te ajánlottál mert ennek mások a paraméterei. Ez csak 40 Nm, De adnak hozzá két 20V/2Ah aksit és valamilyen tartalékkészletet, de töltőt nem. Ha jól láttam ez volt már márciusban akcióban, tehát van esély arra, hogy az általad javasolt gép (Performance) ismét lesz. Érdemes várni mert az sokkal jobb(nekem nem sürgős). Vagy ez is jó?
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Segítsetek pls, akkus gép vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni. Akkus ütvecsavarozó és akkus ütve fúró csavarozót szeretnék venni. Ár érték arányban Makita és Milwaukee termékek maradtak fent a rostán. Mivel nincs még semmilyen 18Vos akkus termékem ezért próbálok majd 1 brandből bevásárolgatni, hogy kompatibilis legyen az akku pakk a többi termékkel.
Makitából ezt a 2 terméket néztem:
https://csavarbehajto.arukereso.hu/makita/dtd155z-p383737589/
https://utvecsavarozo.arukereso.hu/makita/dhp481z-p279059781/
Ehhez tudnék venni 2 slotos akku gyorstöltőt és 2db 5AH-s akkut kb 75ér. Összesen nagyjából 175e lenne a szett. Pro oldal a Makitánál, hogy pl akkus körfűrész már kapható ilyen 50ezer körül. (kérdés az mennyire jó választás)
Milwaukeeből most szerszamdobozban akcióban 175eér van hasonló szett 2db 5Ah akkuval + töltő + 2 szerszám.
https://szerszamdoboz.hu/milwaukee-m18-fpp2a2-502x-erocsomag-m18-fpd2-m18-fueltm-utvefuro-csavarozo-m18-fid2-m18-fueltm-1-4-hex-utvecsavarozo-4933464268.html
Ház körüli barkácsra kéne hosszútávra.. valamit most csinálunk egy könnyűszerkezetes garázst annál is jól fog jönni az extra szerszám.
Amit láttam hogy a milwaukee eszközök talán kicsivel jobbak mint a Makita és erősebbek is. Ellenben minden más eszköz kb 10-15%al drágább mint a Makita. PL kézi akkus körfűrész 90eft kb.
Van esetleg tapasztalatotok ezekkel a termékekkel kapcsolatban ami segíthet a választásban? -
pilu85
őstag
Én ilyet vettem: https://permetezo.arukereso.hu/riwall/ras-1220-ad41f2101007b-p630362343/?gclid=CjwKCAjwgISIBhBfEiwALE19SRmqyumYmb8Yv2dWYErSB1HkbzDakex6kA2khs9kdz7c-uyyEAGzsRoCUzsQAvD_BwE
2 év gari. Cserélhető lítiumos akksi. Királyság.
-
csudri
őstag
Van valakinek tapasztalata Daewoo DABSP16L akkumulátoros permetezővel? (vagy bármelyik Strauss, Flinke, stb. klónnal)
[link]
Tök jó értékelések vannak róla, tegnap vettem is egyet, ma akartam használni, de nem szívja vizet. Biztos én vagyok béna, hogy azt hittem csak összerakom, feltöltöm az akkut, vizet töltök a tartályba és teszt, de sajnos nem ilyen egyszerű. Csak berreg, de nem történik semmi. Hiába nyomogatom a "ravaszt", semmi. Levettem a csövet, ha befogom a végét, akkor érezni, hogy valami levegőt kiprésel magából, de hol a lé?
Eddig csak kézi pumpás hátit használtam, nem gondoltam, hogy ennek van valami trükkje. Segítsetek, köszi! -
válasz
Findzs #10451 üzenetére
nekem eltört az a kör alakú "tányér" vagy "tárcsa" ami a műanyag késeket tartja, pontosabban kiszakadt az egyik fém pöcök, de sajnos a Lidl azt mondta nem rendeltetés szerű használat...
most egy oda csavarozott alu lapka tartja a második kést, de mivel az egész így nincs balanszban, eléggé rázza a kezemet. nem a legjobb konstrukció ezek után szerintem, csak akkor, ha az az egész késtartó tárcsa egy darab acél (vagy legalább alu) lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest