- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph_5.5
aktív tag
Lehet hogy hosszú lesz, de talán van benne használható gondolat... és nem hittérítésról van szó, csupán pár technikai adatról.
Kerestem pár db 8X260-as gerendacsavart, ha már ez volt a felvetés mint maximális méret.
Nos ez szerintem nem egy kicsi csavarÍgy néz ki a három tesztelt gépen
És így egy fenyőoszlophoz viszonyítva.
Hosszában hajtottam be a csavarokat, mert ahogy a fotón látszik az ilyen csavaron csak a kezdő kb 1/3 részen van menet... szóval így volt kényelmesebb a gyors "teszt".
Parkside akkus ütvefúró - csavarozó 40 Nm-t tud. (azt hiszem 1600 rpm a max, de azt 2-es fokozatban)
Parkside akkus ütvecsavarzó 180 Nm. Fordulatszám ha jól rémlik (most nem néztem meg a használatit sem az adattáblát) 2800 rpm
DeWalt. 70 Nm és 550 rpm vagy 2-es fokozatban 27 Nm és 2000 rpm.Először a 40 Nm-es nyomatékkal próbáltam a Parkside fúróval. Lazán, kényelmesen becsavarta. Telefon stopperét használtam, nagyságrendileg 12 sec alatt betekerte.
Ütvecsavarozó. Ezzel volt a legkényelmesebb, hiszen nem tekeri a csuklót. Az ütvecsavarozós mód (ami x terhelést érezve automatikusan indul) gyakorlatilag pár mm becsavarás után aktiválódik, és 6 sec környékén be is tekerte.
DeWalt 70 Nm-es állásban szintén ezt a sebességet hozta. Ha lett volna segítségem akkor tudnék győztest hirdetni.. de mondjuk hogy holtverseny. Ami viszont biztos, ha elérjük a végállást és a csavar feje eléri a fát, az a 70 Nm olyat teker a kézen hogy érdemes figyelni.
És tettem ég egy kisérletet. Válottam 2-es fokozatra. Ami csak 27 Nm... de gondoltam talán. Olyan 2.5 sec alatt úgy betekerte a csavart hogy öröm volt nézni. Szóval készítettem róla bal kézben a telefon jobban a fúró egy videot. Minőség pocsék... Csak azért mutatom hogy hihetőbb
<iframe src="https://www.4shared.com/web/embed/file/GMh2sPWUiq" frameborder="0" scrolling="no" width="470" height="320" allowfullscreen="true"></iframe>
A másik teszt a betonfúrás volt.
SIma tipli mélységig fúrtam egy új Bosch 8-as szárral.
A DeWalt itt nagyon megveri a Parksideot.. de végső esetben azzal is lehet betont fúrni. A DeWalt egy tipli mélységet kb 5 másodperc alatt old meg. A Parkside kb 20 alatt.
Ez a beton egy kültéri szabvány járólap.Kérdésedre a válasz. Igen, két akkus fúró és a ütvecsavarozó páros a legideálisabb.
Párban 100-ból a Performance bármikor kijön. Milwaukee-ból amit linkeltem a múltkor, 66 körül kapsz akkus fúrót két akkuval, és akku nélkül szólóban pedig 40 magasságában egy ütvecsavarozót. -
lali81
tag
sziasztok, autó kerékcsavarozáshoz keresek akkus ütvecsavarozót. LIDL -ben Parkside szokott lenni, de nem találtam. Nem tudjátok mikor lesz elérhető a LIDL-ben? Illetve van -e még budget kategória ami megvehető? Pl Ediginél van ez a Hyundai HYD-200 18VA, ez mennyire gázos?
-20 %-os akciója van most..
-
hzsolee
őstag
Szerintem a Hertáról a Dárdai többet tudna mesélni.
Te valszeg a Hetrára gondolsz...
A "pajzs" nagyon gagyi amit adtak hozzá, a kábelek sem túl vastagok, de kb fél órát nyúztuk folyamatosan, az alatt nem füstölt el semmi. Pedig lett neki tolva. Nem ismerem az árakat, csak meglepő volt számomra, de akkor biztosan van jobb vétel is. Sorry... -
jeni
félisten
válasz
hzsolee #10038 üzenetére
Mennyire szabad ilyet venni?
Anno még tanuló koromban a műhelyben Herta gépet használtunk.
Sapkát is adtak hozzá?
Azt gondolom 50000Ft alatt nem érdemes ilyen Inverteres gépet venni tartozékok nélkül.
Herta - t ( ami ennek a boltja a VII. Kér nagyon közel van hozzánk) vagy a "majomszabásut néztem ki magamnak" -
ph_5.5
aktív tag
válasz
zoli03 #10036 üzenetére
A video és a saját tapasztalatom alapján is, egy normális akkus fúró-csavarozó ha épp szükséges megoldja az ekkora csavarok behajtását is. A videoban talán 6X200-as csavarral dolgozik, holnap ha lesz időm megnézem mennyi idő alatt hajtja be az ütvecsavarozó a gerendába a 8X260-t és mennyi idő alatt küzdi le a sima akkus csavarozó.
Én spec vettem csigafúrót (6-os és 8-as 300mm-es méretet) és azzal ha kell előfúrom a gerendát. Az én preferenciám alapján ha csak egyetlen akkus cuccot vehetek akkor ütvefúró-csavarozóra szavazok. Sokoldalúbb az én felhasználási dolgaimhoz, mint az akkus ütvecsavarozó. A fúró rendelkezik egy kényelmes nyomatékelosztással. A 3X25mm-es csavarral is jól elvan, de a 8X260-t is behajtja. Plusz tud falazatba fúrni, ami nekem az ütvecsavarozóval csak korlátozottan megy.
Abban igaza volt a többieknek, hogy Parkside-ból kijön a páros. És az ütvecsavarozó nem töri el a csuklót ekkora csavaroknál sem.
Tegnap ytongba kellett 100-as lukat fúrni pár db-t. A dobozfúró kb 8cm-t tud egyben, amikor elérte a legnagyobb mélységet és megállt, majd ismét el akartam indítani, bele kellett kapaszkodni különben tekerte a csuklót rendesen. Ütvecsavarozónál nincs ilyen gond. Csak kell olyan szár ami kibírja azt a 150-200 vagy még nagyobb Nm-t amivel képes ütögetni a szárat. -
-
-
ph_5.5
aktív tag
Pár éve szó nélkül azt írtam volna hogy Makitával sem ipari sem hobby szinten nem lehet mellényúlni- azóta kiderült hogy már akkr nagyot tévedtem volna egy ilyen kijelentéssel
Pár napja az egyik ismert és pár évtizede üvegesként/keretezőként dologzó ismerős mondta hogy többé nem vesz Makitát (ha ilyenek mint amit pár éve vásároltak). A legnagyobb gondja az ergonómia volt. Ha jól rémlik 48* sorozatú, és rossz helyre esik a súlypont. A tokmányával is volt gondjuk. Mivel az általad kérdezett példány sem szénkefementes, a 3Ah-s akku pár többet ad mint 2 db 2Ah-s más típusoknál, de ha ennyi pénzt kiad valaki, szvsz már csak brushless motorosat érdemes nézni. A Milwaukee-nak van 60Nm-es, 1 db 2Ah + 1 db 4Ah-s pakkja, ebben az ársávban. (ez 66ezer volt év végén, lehet hogy máshol olcsóbb mint amit linkeltem) (DeWalt párti vagyok ilyen árban, de ott enniért csak 2X2Ah-t adnak). -
Edorn
senior tag
Itthoni barkácsolgatásokra keresek fúrót/csavarbehajtót.
Általános házfelújítás, max 12-15-ös gerendák (pl.: 8*260-as szerkezetépítő csavarok), meg minden egyéb, ami csak jöhet a házkörül... :-) .
Ezt ajánlották, jó lehet?
Makita DDF482RFEB akkus fúró-csavarbehajtó
Azt mondják kicsit kotyogós a fej(tokmány?), de nem profi, házkörüli munkákra teljesen jó.
Van ennél jobb választás, esetleg ennek új verziója, ahol már a fej is okés?
Szerk: Eddig max csak kölcsönbe voltak fúróim, azok is hálózatosak. Így mindig igazodtam az adott géphez, amit kaptam és azzal összehozni a célt.
-
hzsolee
őstag
válasz
Rodzser Mór #10028 üzenetére
4 ezerért ez van... De látod van pozitív tapasztalat is. Én nem vennék, de ez szubjektív. Számomra ahogy megfogtam egyértelműen nem jött be. Bár ki mit rak bele... Villáskulcsokkal nem raknám tele
-
varsam
őstag
válasz
Rodzser Mór #10021 üzenetére
Én vettem most egyet, mert körbe kellett vágni a vinylt a falnál, kevés volt a dilatációs hézag. Erre tökéletesen megfelelt, kb 15 métert vágtam vele, vitte szépen, nem volt gond.
-
zoli03
őstag
válasz
herdsman12 #10022 üzenetére
A kérdés az, hogy mennyit szánsz rá. Ha otthonra veszed, és számít az ár, akkor jó vétel (elég nagy és minőségre nem a gagyi kategória, hanem a már használható). Ha munkára veszed, vagy van pénzed, akkor vegyél Ketert (igaz kb 3x annyiba kerül, de arra rá is állhatsz akár és a mindennapos használatot is évekig bírni fogja).
-
hzsolee
őstag
válasz
-
kokokka
addikt
válasz
Nekem van, még az első eresztésből vettem vagy egy éve. Teljesen jó, csak ne pakolás tele, mert leszakad a kezed :) Rohadt nagy.
-
herdsman12
őstag
Lidl, Parkside szerszámosláda (58x28x28) 3999 Ft.
Ipari hulladék kategória vagy érdemes megvenni?
[link] -
Rodzser Mór
senior tag
A lidlis Parkside 230V-os (mert van akkus verzió is) multifunkciós csiszolóval (vagy mi) van tapasztalatotok? 9-10ezer az ára, ha jól emlékszem. Csiszolásra nem igazán használnám szerintem. Inkább vágásra, fűrészelésre. Csak még nem tudom, hogy mire jó igazából, hogy mire tudnám használni
Csempefugát kivágni vele a falról, meg laminált padlót nem fogok vágni vele nagy valószaínűség szerint - valami ilyesmikkel szokták bemutatni a funkcióit. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
sanzi89 #10014 üzenetére
Ez nem pont az a termék mint amit az Aldi is árul csütörtök óta 50-ért?DP60 néven fut a katalógusban...Bocs, a Lidl is épp árul oszlopos fúrót és kevertem a dolgokat. Ők 60e-ért ... a katalógusban típus megnevezés nélkül.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
cannibal #10013 üzenetére
Köszönöm
Első nap azonnal éles bevetéssel kezdett... mert tényleg azért vettem hogy használjam.
A párom kitalálta pár hete hogy a kertben lévő orgonabokrot ritkítani kellene. A legrégebbi szárak 5cm feletti átmérővel rendelkeznek. És olyan sűrűn indulnak a talajtól hogy pl egy illesztőfűrésszel, vagy bármi finomabb dologgal nem igazán fértem hozzájuk.
Oké, tudom ott a fejsze... de azzal simán a szomszédos szárakat is megsértem. Van multiszerszámom, ami oszcillál, de az kevés ide... és ami igazán a vásárlás mellett szólt az nem más mint pl a barkácsáruházas beszerzések faanyagok terén. Tényleg gyakran veszek pár szál lécet, deszkát... bármit. Az autónk Golf osztályos, amibe a hátsó ülés ledöntése után 160cm hosszú tárgyak férnek el kényelmesen... két ülés közötti részt kihasználva mondjuk 2m szállítható. És van hogy 3m -es vagy 4m-es szálban találok olyat ami kell. Vagy ott vannak a táblás anyagok. Amikor osb lap kell, de nem fér be az autóba egyben akkor ez a kézifűrész tényleg ideális. A parkolóban ahogy kihozom az áruházból, az autó méreteire vághatom. Gyakorlatilag mindent. Még a zártszelvényt is.
Szóval a vásárlás napi éles teszt az orgonabokor volt. Az akkus fűrész tényleg egykezes. Könnyű, mindehova befér, és nagyon erős. Nem lassul a penge, finoman adagolható a sebesség. És nem hangos. Majd mérek egy zajszintet (nem hiteles eszközzel... csak kiváncsiságból) de sem fülvédőt sem hasonló eszközt nem igényel.
Három féle fűrészlappal rendeltem. 2 db 150mm körülivel, amiből az egyik fém/fa vágására alkalmas, a másik egy finom fafűrész a harmadik egy 240mm körüli nagyobb fogazatú nyers fa lap. A bimetallal dolgoztam ami fémet is képes szerintük vágni.
Nos, a fogak élesek, és az 5-7 cm átmérőjű orgona törzseket pillanatok alatt átvitte.
A 2Ah-s akku kisebb munkákhoz elegendő. A másik 2Ah-s akkuval felváltva az első hamarabb feltöltődik mint ahogy elfogyna a másikból a szufla... de komolyabb munkákhoz jól jönne majd egy 5Ah-s aksi (23.900 Ft magassága)
A bokor kivágása, feldarabolása (kb 80 cm-es darabokra) után megnéztem a nyers fára kitalált 240 mm-es pengét. A satuba befogtam egy 11cm-es átmérőjű porszáraz keményfát. (talán cseresznye lehetett lánykorában) . Lassulás és a motor melegedése nélkül egész jó tempóban átvágta. Majd kicseréltem a sűrűbb fogazású bimetál lapra... ami a kisebb fogak ellenére gyorsabban áthaladt a fán. Mindkét lap vágásképe teljesen jó, a kisebb fogú természetesen simább felületet ad.
Puha fenyűgerendán is teszteltem, de az annyira nem kihívás hogy pillanatok alatt átvág bármilyen értelmes vastagságú lévet, pallót, gerendát.
A teszt részt a bimetál lap fémre gyakorolt hatásával zártam. Fogtam egy 1"-os 3mm falvastagságú vascsövet ami az elmúlt pár évben erőkarként működött valami kerékkulcs meghosszabbításaként. A led fényében a satu befogva láttam (ja igen, van beépített világítása hogy lássa a júzer hogy mit is vág épp) hogy a vagy a lap halad nagyon gyorsan a csőbe ... vagy a fogak radírozódnak le és a cső vidáman mosolyog a lap láttánAz első verzió lett a helyes megfejtés... ugyanis ez a csodás lap (amit arra fejlesztettek hogy szöges deszkákat is át tudjuk vágni) a colos csövet nagyon kellemes ütemben felszeletelte.
AZt kell mondanom hogy a kicsi és könnyű orrfűrész parádésan teljesített ezekkel a Makita lapokkal. A kezet nem rázza, a tartása nem fárasztó. Kis helyen elfér. Sajnos ebben a kivitelben nem járt hozzá koffer. De majd legközelebb
A netes teszteket elnézve azt kell mondanom hogy az ilyen fűrészeknél az nyer akit épp győztesnek akarnak kihozni a vágási sebesség tesztekben. Az egykezes megoldásnál pl hiába akasztanak súlyt egy madzagon a szárra (mert hogy így egyenletes az erő ami lefelé húzza minden terméknél...) simán lehet csalni. Pl nem teljes fordulaton dolgozom vele. Vagy simán húzom vissza a súly ellenére a gépet csuklóból...
Ami biztos, van pár praktikus megoldása a DeWaltnak. A távtartó az elején pl kampóként működhet. Mármint fel lehet rá akasztani a gépet pihentetésként akár egy fán ücsörögve ha pl csörög a telefon. (igen, agyon életszerűamúgy most láttam hogy csomó munkásnadrágon van pl telefonzseb
)
A másik a led világítás. Az akkus ütvefúrómnál tapasztaltam azt, hogy a normális világítás kincset ér. Itt is jó hasznát veszi az ember ha fényszegény helyen.. pl egy mosogató alatt kell dolgozni. A retesz ami olyan mint pisztolyoknál a biztosító pöcök, itt is jól funkcionál, meggátolja hogy véletlenül elinduljon a vágás- nem lehet benyomi a kapcsolót ilyenkor.
Az övakasztó DeWalt szabványméret, egy sima nadrágszíjra is akasztható vele a cucc... de a szerszámtartó öveket is kedveli. Még az alu létra fémlemezén is meg tud kapszkodni
Negatívum? Talán az ára... Vehettem volna 15e-ért nem szénkefementes Parkside cuccot. De az nem volt szimpatikus. Ez pedig első blikkre bejött. Így a különbözetet majd máshol megspórolom. -
zoli03
őstag
válasz
sanzi89 #10014 üzenetére
Nekem Einhell TE-BD 750 E van Workzone Titanium kiadásban, ahogy nézegettem, ennél olcsóbban nincs elektronikus fordulatszám szabályozású oszlopos fúró, ami jól használható.
-
sanzi89
addikt
Nos, nem tolongtak reggel az Aldi-ban az 50k Scheppach DP60 állványos fúróért, de én azért vettem egyet.
Első benyomás, hogy igazából ez is egy gagyi, hobbista eszköz, ami ezer meg egy sebből vérzik. Miliméterre ugyanazt - az egyébként szar - mechanikát kapta, mint a Parkside PTBMOD 710 A1, azzal a különbséggel, hogy az Blackfriday-ben 18k volt... Mindkettő használható, új korában nem kotyog, de cserébe szorul, mint az állat, szinte bírkózni kell vele. Youtube-on van fent egy videó, hogy hogyan lehet ezen javítani, szét kell szedni az egészet és két csavarral játszani, a Parkside-ot annó aránylag használhatóvá sikerült varázsolni, de ezt a Scheppach-ot nem. Koncepcionálisan szar ahogy kitalálták.
A másik, hogy szó szerint 1/8-ot kottyan a fogója. Két helyen is toldva van, pontatlan az illesztés, über gagyi. Itt a videóban próbálja emberünk mutogatni a problémát. És nem, nem javul meg attól, hogy az ember jobban megtépi a csavart. Ebben a Parkside jobb, töredékáron. Ezen házilagosan javítok majd.
Pozitívumok a Parkside-hoz képest. Ezen gyárilag pontos volt a lézer, de ezt mikor szétborítottam a Parkside-ot, ott is be tudtam állítani. A talpa nagyobb, ez kétség kívül jobb. A tokmányról még nincs kialakult véleményem, én inkább választanám sima kulcsos tokmánnyal, de a pár próba fúrásnál ezzel a csilli-villi gyorstokmánnyal se volt gond.Na, de az igazi lényeg, hogy a Parkside fúrásra alkalmatlan, ezzel meg lehet fúrni. Az egy gyenge szar, ami megáll, nyekereg, variálja a fordulatszámot össze-vissza, mindent lehet vele csinálni, csak fúrni nem. A Scheppach-on beállítod a fordulatszámot és csinálja a dolgát. Ezt se lehet nyomni, mint süket a csengőt, de már lehet vele fúrni. Elvileg amúgy a szintén most kapható Parkside PTBM 710 A1 tudja azt, amit a Scheppach DP60, az most 60k-ba kerül. A kis Parkside csak dísznek jó.
85k-t biztos nem ér, amennyiért normál esetben árulják, 50k-t még talán. Ez szerintem már maradni fog, mert valószínűleg sokkal drágábban tudnék lényegesen jobbat venni, annyira meg nem lesz agyonhasználva, az biztos.
-
ph_5.5
aktív tag
Ma, több mint 2 hetes várakozást követően végre megérkezett az akkus kardfűrészem.
Első blikkre azt mondom nagyon megérte várakozni... ráadásul a nap is süt és 16 fok van itt felénk
Félelmetesen kicsi. 1.4 kg és 31 cm akku nélkül. Van övakasztója... és mivel olyan tömegű mint egy akkus csavarozó, így tényleg simán lehet hordani övön. Egykezes (is) és a próbaképp 10X15-ös fenyő gerendát simán átvágta kb 10 sec alatt.
-
JóGéza
aktív tag
válasz
herdsman12 #10010 üzenetére
United Office UAV 250 A2.
-
JóGéza
aktív tag
válasz
herdsman12 #10008 üzenetére
A kosár nélküli csak csíkokra vág. Egyszerre csak egy vagy két lapot rakjál bele, mert ha többet raksz, akkor eltömődik. Nem bírtam kitakarítani, végül inkább vettem egy kosarasat (ugyanúgy Lidl). Az keresztben is vág, CD-t is lehet vele aprítani. Annál sem raknék bele annyit egyszerre, ahányat ír maximális mennyiségnek, de így is haladósabb.
-
herdsman12
őstag
Lidl (talán United Office) vagy másfajta iratmegsemmisítővel van valakinek tapasztalata?
Bőven jó lenne házi használatra ilyen kosár nélküli megoldás. -
emre
veterán
válasz
sanzi89 #10006 üzenetére
Nem tudom, nem merem megvenni, pedig jól jönne egy oszlopos fúró. Asszem fúróból inkább gyűjtök egy kombinált fúró-maró szerkezetre.
Lehet inkább a plazmavágót hozom haza.Ja, a videónál van magyar felirat
-
sanzi89
addikt
Most csütörtöktől lesz az Aldi-ban akciós Scheppach DP60-as asztali fúrógép 49.999Ft-ért. A normál, bolti ára kb. 85.000 Ft jelenleg, de régen se nagyon volt olcsóbb 77.000 Ft-nál. A Scheppach márkáról olvasni hideget-meleget, az alacsonyabb kategóriás asztali fúróját kifejezetten szidják: DP 40.
Otthonra meg merjem azért venni? A 100.000 Ft-os gépekről is olvasok negatív véleményt, többet pedig biztos nem költenék el rá, szóval azt még elviselném, ha nem tökéletes, de használható.Most van egy csak kipróbát Parkside PTBMOD 710 A1 fúróm, ami annó 25k volt. Egy hajszálon múlott, hogy nem vittem vissza, mondván jó lesz ez arra a pár használatra, nem lötyög, a lézerét be tudtam állítani, de valami olyan elcseszett motor vezérlése van, hogy örület használni, ez menne apróra, már bánom, hogy nem vittem vissza.
Vélemények?
-
csudri
őstag
Lidlben 13 ropiért adnak 20 lityós száraz-nedves porszívót, asszem PWD 20 A1. Megvehető? A mostani porszívóm elég fos már a műhelyben, megvehető a Parkside? Szerszámgépet már nem nagyon veszek tőlük mostanában, de a porszívó okés?
Új hozzászólás Aktív témák
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Ülőgarnitúra 3-2
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest