- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jabby
őstag
Egy tipp:
Extreme Digitalnál most van akciós motoros permetező 37 ezerért.
1,2 kW-os, 8-10 méter vízszintes szórótávolság.
Egy értékelés szerint 6 méter magasságig még használható.Ha egy fabatkát sem ér ez a permetező, ne engem fikázzatok, laikus vagyok a témában.
-
Findzs
addikt
Elvileg holnap jön meg a boltba a Hecht 745 és hétvégén tervezem élesben kipróbálni.
Mindenképpen beszámolok róla -
inf3rno
nagyúr
válasz
Zolabol #10095 üzenetére
Mindkettő jó lehet valamilyen szempontból. Kaszánál nekem csak évi 25 órát kell vágnom az egyik telken, oda vettem 30-ért egy MTD-t, gagyi, kb. szétesik a kezemben, de mégsem került 150-be, és nem akkora szenvedés dolgozni vele, mert erős a motorja és a megfelelő damillal viszi ez is. Ezeket szerintem 2 évre tervezik, hogyha lejár a garancia, akkor tönkre is menjenek, legalábbis a garancia végével nekem le is darálta a nyélben a fogaskereket. 15 volt a javítás, nem igazán éri meg javíttatni, egyszerűbb újat venni, ez meg kuka vagy szét lehet bontani alkatrésznek. Szóval az olcsót úgy veszed, hogy benne van, hogy néhány évente cserélni kell. A drágánál nagyobb egyszeri kiadás van, de évekre lebontva nagyjából hasonló lehet, mint az olcsónál. Viszont annál nem vagy végig lefedve garanciával, és azok is meg tudnak hibásodni, ha kifutnak a garancia időből. Eldobni nem akarod őket, mert túl drága volt, az új alkatrészek és a javítás meg szintén sokba fog fájni. Szóval nehéz megmondani, hogy mi a jó anyagi szempontból. Én inkább az olcsóra megyek rá, aztán lesz ami lesz, mert 150k-ból már sok gyümölcsöt lehet venni. Tartósságra és kényelem szempontjából persze, hogy sokkal jobb a drága, általában azon spórolnak az olcsónál. Sokszor a motorjuk még elfogadható, de minden más totál gagyi, és szétesik a gép a kezedben kb. Nekem kaszánál szó szerint volt ilyen, hogy utána kellett húznom egy csomó csavarnak, mert már hullott szét a rázkódástól.
Ez így nagyjából szerintem ráhúzható az összes mezőgazdasági kisgépre. Nálad a 100-120 fa egyébként indokolja, hogy drágát vegyél. Nálam csak néhány tucat van, oda még elmegy az olcsó szerintem. Viszont egy kicsit áttoltam offba a topikot, mert elektromos kéziszerszám és nem benzines kisgép a címe. Bocsi!
-
st6969
őstag
válasz
Zolabol #10095 üzenetére
Szia,
saját véleményem: én fele ennyi fánál is ipari gépben gondolkodnék. Nem azért, mert az szebben, jobban permetez (pedig valószínűleg de), hanem a gép várható megbízhatósága miatt. Ennyi fánál szerintem ez a felár megéri. Ha van lehetőséged, beszélj kertészekkel, kérd ki a véleményüket. -
csudri
őstag
válasz
f4lcon #10093 üzenetére
A vezetékkel nincs semmi gond, ha előtte megtervezed az útvonalat. Nálam annyi van, hogy távolodok konnektortól, így nem kell szarakodni, hogy sok a felesleges kábel és átgázolok rajta. Ennyi kis bajlódást nekem megért, hogy nem büdös, nem kell karbantartani, csak előkapom, megkapja a delejt és végzi a dolgát. Mondjuk ha egy fél szőlőhegyet kellene megkapálnom akkor nyilván ilyen sziriszari 50-100nm-re elég ez a kis kávédaráló.
-
Zolabol
tag
Sziasztok.
Én is motoros permetezőt szeretnék vásárolni, kb 100-120 gyümölcsfához, átlag 3-4 méter magasak.
Dilemma, jó lesz egy olcsó kínai motoros segédszivattyúval, vagy egy ipari megoldásban gondolkozzak, mondjuk egy Oleo mac-ben?
Szerintem évi 5-6 permetezés lenne.Tehát tartósabb e annyival egy 140e ft-os mint egy 50-60e ft-os? Illetve van e olyan a munka minősége, kényelme egy olcsóbbal?
köszi
-
st6969
őstag
válasz
cannibal #10090 üzenetére
Én a videókban azt láttam (most nem tudom linkelni, de ha rákeresel Youtube-on, egy ~9:40 hosszú videóban a srác 200m2-t rotált fel vele), hogy többször vissza húzza, és így súly nélkül is leássa magát még keményebb talajon is. Szóval nem kell kézzel belenyomni a földbe. Nyilván így azért hosszabb idő (neki a 200m2 1,5 óra volt). A robbanómotorosat csak leteszed, az megy előre és visz mindent egy menetben.
-
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Napsütésben szerettem volna méricskélni Lidlis lézeres távmérővel, folyamatosan errort dobált. A napsütés térdeltette le, vagy a hideg? Este otthon semmi baja nem volt, hűtőben volt vagy 1 órát, rögtön pontosan mért..
-
cannibal
senior tag
válasz
st6969 #10089 üzenetére
Tökéletesen egytértek. Én is hasonlóan gondolkodtam, csak nem mertem belevágni az elektromosba. A youtube videók nem győztek meg egyáltalán. Biztos van azok között is jó. Nekem az nem állt össze, hogy, ha nincs súlya, akkor nekem kell kézzel belenyomni a földbe? Biztos ki van ez is találva, de függ a talajtól is gondolom, meg egyéb tényezőktől is.
Kíváncsian várom a kolléga tapasztalatait. Remélem beválik neki. -
st6969
őstag
válasz
cannibal #10088 üzenetére
Többször megfordult az én fejemben is az elektromos, de nagyon kevés videó volt elérhető róluk, így féltem belevágni (gyenge, csak a tetejét kapirgálja, stb...). Mindig kölcsönkértem egy benzinest. Venni nem akartam, mert a benzines azért elég foglalkozós (is lehet), én meg nem értek hozzá. Az elektromosban pont az vonzott, hogy csak leteszem a sarokba, tavasszal újra előveszem, és az megy. Erről a Hecht 745-ről van már fent több videó is, az alapján vállalhatónak tűnik kisebb területre.
-
cannibal
senior tag
válasz
Findzs #10086 üzenetére
Én is kíváncsi leszek a tapasztalatokra. Én is dilemmáztam anno a rotakapán, aztán végül öcsémmel felesbe vettünk egy benzinest (Riwall RPT 8556 R). NIncs összehasonlítási alapom, de teszi a dolgát becsülettel. Tényleg birkózós, de ez szerintem a munka természetéből normális.
-
Findzs
addikt
válasz
nemcso #10060 üzenetére
Igaz, de ez az egyik elönye is a benzinesekhez képest.
Ha nem elég nehéz azt meg lehet oldani. De ha tul nehéz azt neccesebb.
Meg van ezeknek olyan trükjük, hogy visszafelé kell huzni ugy saját magát elássa meg mozgatni kell jobbra-balra.
Megrendeltem egy hecht 745 öt és majd meglátom, hogy válik be. -
inf3rno
nagyúr
Van ismerősöm, aki ért kisgépekhez és fel tudja tenni. Ezek szerint típusonként meg van adva, hogy mihez való segédszivattyúk, szóval abból tudni is lehet, hogy melyik típusra lehet feltenni ilyesmit, nem is kell érteni hozzá. Jó tudni. Körülnézek majd használtak között is. Köszi!
-
emre
veterán
megint lemaradt valami
Noname gépekhez 10k körül van segédszivattyú, meg itt is.
Az hogy fel lehet-e rá tenni függ a ház, a ventilátor és a ventilátor rögzítésének a kialakításától.
Ránézésre csak annyit lehet tudni, hogy ha nem átmenő tengelyen levő csavaros a ventilátor rögzítés akkor biztos nem lehet feltenni, mert nincs hajtás. A venti rögzítő anyáját le kell venni, a helyére megy egy hosszabb, ami kilóg a házból, erre megy egy spec hüvely ami tengelykapcsolóként szolgál amibe lehet dugnia szivattyút, majd a védőrács rögzítésére szolgáló furatokba rögzíteni az egészet. Nálam ide még kellet 3db 6mm-es távtartó is hogy kijjebb kerüljön az egész. -
emre
veterán
válasz
inf3rno #10080 üzenetére
Ha újat nem találsz ami tetszene érdemes nézni a használtat is. A sajátomat 20k-ért vettem, és gyakorlatilag csak eltömíteni kellett a ventilátorházat, meg kitisztítani a karbit.
A motor majdnem tök egyforma mindegyiken, minimális eltérések vannak a típusok között. Mondjuk az újabbakon nagy előny hogy a gázkar előre van hozva a permetező csőre, így nem a derekadnál kell matatni, és a permetlé csapját is könnyebb kezelni.Itt is azért adják el az új gépet mert nincs segédszivattyú
Nekem hasonló szerkezet van, ha erre lehet tenni szivattyút jó vétel lehet. De itt is a gázkar a derekadnál van, és a vegyszer csap sem túl ergonomikus.
-
inf3rno
nagyúr
Megnéztem közben az aksis permetezőket, a legtöbbje csak 4 bart (3 méter) tud. Összehasonlítva a régi karos permetező 6 bart, a kézi pumpálósak 3 bart (1.5 méter), a motorosak akár 25 bart (9-12 méter) is tudnak. Benéztem, mert egyszer bart írnak, máskor meg MPat és ugye a 2.5 bar és a 2.5 MPa között van egy 10-es szorzó. A legjobb aksis a Milwaukee M18, az 8 bart tud papíron, de a videok alapján, amiket láttam, efelől is kétségeim vannak. A leggyengébb motoros is szerintem tudhat 10 bart, árban viszont hatalmas a különbség a kettő között. Az akkumulátorosok szerintem remekül működnek, ha krumplit kell permetezni vagy gyomot irtani, de magas fákra ugyanúgy kevesek, mint a kézi permetezők. Talán majd 10 év múlva jók lesznek már ezek is, ha fejlődik a technológia. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
inf3rno
nagyúr
Akkor ilyen szivattyús lesz. Valamelyik aksisnál írtak 2.5 bar nyomást, ami egy gyengébb benzinesnek felel meg, de amit videon láttam, azzal csak gyomirtóztak a talajon, és harmat gyengének tűnt. Nem tudom egyelőre, hogy ezek tényleg csak ennyit tudnak, vagy van köztük jó is. A lítium aksi viszont már meggyőzött más szerszámoknál, úgyhogy ha elég erősen fújja az is, akkor az lesz inkább, mint egy benzines.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
herdsman12 #10074 üzenetére
Nem személyes, egyszerűen meguntam, hogy felteszek egy kérdést, aztán úgy indítanak, hogy győzzem meg őket, hogy jogos az érdeklődésem, meg nekem ez biztosan kell, ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnának. Valamiért az utóbbi néhány hónapban többször találkoztam ezzel, mint az előtte lévő 10 évben összesen, aztán elfogyott a türelmem.
-
emre
veterán
válasz
inf3rno #10072 üzenetére
Nagyjából ennyi. Igazából csak annyit fúj amennyi ráesik, illetve a ventilátor valamennyi túlnyomást csinál a tartályban ez és az oszlopnyomás küldi előre a levet.
Sík területen nincs is gond vele, de amikor felfelé fordítod a csövet a levegő egy szinten túl nem szállít elég vizet ahhoz hogy magasabbra tudjunk permetezni.
A segédszivattyút a motor főtengelye hajtja, erre folyik rá a permetlé, majd ez tolja tovább a csőbe.
Nem egy komoly szerkezet, de sokat számít ha nem elég a 2-3 méteres magasság. -
herdsman12
őstag
válasz
inf3rno #10065 üzenetére
Nem ismerjük egymást, a kérdésedből se derült ki, hogy mekkora földműves/kertész vagy. Arra gondoltam, hogy rádszakadt 2-3 fa gondozása, ezért csupán tájékoztatásul közöltem, hogy én mennyivel küzdök.
Az meg, hogy nem érted, félreérted vagy mi a gáz a válaszommal, nem az én problémám, ilyen ez a fórumozás. -
inf3rno
nagyúr
válasz
nemcso #10068 üzenetére
Csak robbanómotorosak jöhetnek szóba szerinted, vagy a villanyosok is működhetnek? Láttam néhányat aksival, ilyen 12 óra üzemidőt írnak neki, ami teljesen jó lenne. Egy nap alatt úgysem járatnám 5 óránál többet. Csak hát a magasság azoknál is kérdéses. Az 50 nagyjából a keret, úgyhogy amit írtál pont beleférne.
-
-
emre
veterán
válasz
inf3rno #10061 üzenetére
Vagy a toldószáras verzió vagy robbanómotoros kisegítő szivattyúval.
Mi egy darabig karos háti permetezővel szerencsétlenkedtünk, aztán vettem egy robbanómotorost. Ami eléggé megkímélt volt, nem is volt vele semmi gond, de a fák lombjába már nem fújt. Aztán hozzájutottam egy másik robbanómotoroshoz amire lehetett segéd szivattyút felrakni, és ezzel már nincs gond. Nagyon frankón működik.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
herdsman12 #10064 üzenetére
30 körül összesen, de vegyesek méretre, ezek a legnagyobbak a képen. Hát ez valami sztahanovista hőstett lehetett, vagy nagyon szeretsz szenvedni. Én mindenesetre inkább a motorosat választom, azért tettem fel a kérdést. Persze folytathatjátok ezt a szálat, hogy miért nincs értelme a motorosnak, de ha lehet nélkülem.
-
inf3rno
nagyúr
Permetezőből van valami ajánlott vagy akció mostanában? Nem feltétlen csak akkus érdekel, bár gondolom az is jó lehet. Nehéz eldönteni, hogy az olcsók közül van e értelme megvenni bármelyiket.
-
Findzs
addikt
válasz
Findzs #10057 üzenetére
Azért kérdeztem mert a PGK1400 nem elég meggyőző ami a földel kapcsolatos munkát illeti.
Túl gyors a fordulata és a kapatagok sincsenek a helyzet magaslatán. Nem jó szögben állnak vagy a kialakításuk nem megfelelő.
[link] [link]A hecht 745 sokkal jobbnak tűnik.
[link] [link]
Csak több mint 10 ezerrel drágább és a garancia is csak 2 év és ki tudja milyen.
120 véleménnyel nem is értem miért nem ez van az árukereső top1 ben? [link]
Furcsán rangsorol az árukereső [link] -
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Fúrógép tokmányába fogható flexibilis csiszoló/turbómarószerűséget hol és milyet érdemes venni?
-
válasz
BrandonXXV #10053 üzenetére
kerítés lécet én excenteres csiszolóval toltam le, 16 ezer volt a Metabo, soha jobbat
(kicsit hangos, de határértéken belül van szerintem) -
csapee
őstag
válasz
BrandonXXV #10053 üzenetére
Kézi szalagcsiszoló inkább
-
BrandonXXV
aktív tag
Sziasztok!
Közeleg a tavasz, lassan szükségem lesz egy talán excenter csiszolóra. 2 fából készült épület deszka burkolását kellene körben megcsiszolnom, majd átfestenem. Aránylag nagy felületekről van szó, amit persze nem egyszerre szeretnék megoldani, hanem ahogy időm engedi.
Ki, mit ajánl?! Helyi szerszámos üzletben Maktek-et (kb. 20e Ft) és Hikokit ajánlottak (kb. 24e Ft).
Strapabírónak kéne lennie és hosszú távra kellene. Árban mondjuk 30e-ig bármi márka szóba jöhet.
Vagy más típusú csiszoló kellene erre a munkára?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Ülőgarnitúra 3-2
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest