- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
Új hozzászólás Aktív témák
-
7om
tag
válasz
GeronimoTama #5039 üzenetére
Melyik tipus lehet ez a 2,5 ah- s verzió, mert nem találom sehol vagy csak nem jól értelmezem a képen a 16 V melletti számot ami 1,5 ah.Tehát eddig találtam J0Z SP37 meg J0Z SP38 1016 -ot ezek akkor ugyanazok a tipusok csak csak az akksit cserélgetik benne erőssebbre gyengébbre vagy ennyire nem merüljek bele?
mennyivel jobb egy 2,5 ah akksi egy normáltól?
-
xxxjjjkkk
senior tag
passz, én előítéletes vagyok, neken kifejezetten gagyi hatást kelt a színe meg az anyagok is(hozzáteszem a parkside is, a régi sima fekete zöld, egyszerű designal jobban tetszett)
7om : egy érv van a nagyobb parkside mellett, hogy könnyebb akkut szerezni hozzá, meg az x20akku az csereszabatos a többi géppel, ha több gépet akarsz, akkor érdemes lehet mérlegelni
-
válasz
fú, te jó ég, ez még a múltkori 10e ft-os, 12 voltos workzone-t is verő ajánlat!
-
7om
tag
válasz
Még holnap reggelig kivárok hátha rá tudnak beszélni.
-
7om
tag
válasz
csemberlen #5038 üzenetére
viszont az einhell-nek nagyobb a forgatónyomatéka, bár ez lehet nem jelent semmit az einhell javára.
az workzone-t láttam én is az újságban de nekem ez gyanúsan olcsónak tűnik ráadásként még adnak hozzá fúrószár(bit)készletet is.
-
7om
tag
sziasztok, szerintetek e két csavarbehajtó közül melyik érné meg jobban, egy árban vannak kb.Esetleg hátha van itt olyan szaki aki mindkettő tipussal melózott már vagy van neki.
árban egyeznek de melyik érné meg jobban??
-
Nudlee
aktív tag
-
szaszyka
senior tag
-
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
SeatZola #5025 üzenetére
Nekem ennél kisebb Neo tools van, az jó (egyébként a tipikus méret a 160/180, ennél nagyobbra már inkább mást használ az ember)..
philoxenia
Betonba fúrókalapács. Számtalanszor ki volt tárgyalva itt.Ütvefúró betonba még akkor sem való, ha Hilti, kék Bosch, Makita, DeWalt, Milwaukee stb (szabadon választható).
Kisebb lyukakat persze ki lehet velük szenvedni, de nem oda való. -
Nudlee
aktív tag
válasz
philoxenia #5021 üzenetére
Ez a Reikel elsőre nem tűnik rossznak a 950W teljesítményével és a fém hajtóműházzal..
kár, hogy nem tudni róla többet.
Lehet átsétálok és megnézem élőbe. -
Nudlee
aktív tag
válasz
xxxjjjkkk #5012 üzenetére
Gondolkodtam rajta, de szerintem nem bántom.
teszt video -
SeatZola
őstag
Bocs, ha kicsit OFF, mert nem elektromos: milyen kombinált/csípő/harapó fogót érdemes megvenni szerintetek? Fortum, Yato, Neo Tools? Csak otthoni hobby használatra lenne.
Egy példa: 200mm-es kombinált fogóra: Fortum 2530Ft, Yato 2850Ft, Neo Tools 5210Ft Stanlay Fatmax 4760Ft
-
zoli03
őstag
Ennek a Parkside ütvefúrónak ugye a ravasszal is lehet szabályozni a fordulatszámát?
-
DoItYourself
addikt
válasz
philoxenia #5021 üzenetére
Ennek legalább rendes tokmánya van. A lidis gép gyorstokmánya nem valami bizalomgerjesztő.
#5022: +1
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
philoxenia #5019 üzenetére
Az egész példának nem ez volt a lényege, betonba nem fúrunk ütvefúróval.
És szerintem itt mindenki a parksideot választaná a kraftmatel szemben. -
sanzi89
addikt
válasz
philoxenia #5019 üzenetére
Szerintem nem erre gondolt, utalt a kommentjével...
-
veze
őstag
válasz
xxxjjjkkk #5017 üzenetére
egyszer még régen, vettem egy teszkós furogépet, 500wattos volt majdhogynem kézzel le lehetett fogni alig volt ereje és kb 2 hét alatt 4. vagy 5. használat után kuka lett.(leégett)
nem baj, a bizalom a fontos a márka iránt
vettem gyalut kb fél szál pallót gyalultam meg vele és elfüstölt.. néztem is hogy akkor tul nagy fogást adtam neki vagy mi van? de nem.. csak ugy elhalálozott.
mind a kettöt visszafizették de akkor is...elment a kedvem tőlük
Azóta kerülöm a teszkós szerszámokat -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
philoxenia #5016 üzenetére
Őszintén szólva nehezen hiszem el, hogy gyilkolva volt. Valószínűleg ez elég szubjektív. Elég sok vállalkozóval beszélgettem már, hogy melyik milyen. Általánosságban elmondható, hogy mindegyiknek van valami kedvenc márkája, makita metabo dewalt bosch stb, és szinte csak azt veszi, és szerinte az a legjobb, de a másikban csalódott. De ez nem is lényeges.
A lidlis szerszámokról sem mondanak rosszat. Van aki mondjuk a pbh 1500at 3 évig használta napi szinten, sőt ritkán használt szerszámok szoktak is lidlisek lenni.
Ellenben a teszkósról mind azt mondták, hogy egy-két munka aztán kuka.
Persze nem erre való, de ezt lehet gyilkolásnak nevezni. A minőségi szinteket azért megmutatja.Valóban ez a parkside(ahogy amit te linkeltél az sem) nem való betonba, arra a pbh sorozat való. Jogosan mondanád, hogy otthonra minek. De a lidlis és a teszkós közt jelen esetben +3 ezer forint +2 év garancia, és +250W van.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
philoxenia #5013 üzenetére
És szerinted melyik a jobb ár érték arányú?
Nincs túl nagy tapasztalatom a tescos szerszámokkal, mivel nem szeretem fölöslegesen szivatni magam. Ellenben a parkside az esetek 70-80% ban otthonra a legjobb vétel. -
xxxjjjkkk
senior tag
11.04 lidl ütvefúró 7 ezer 750w
-
Findzs
addikt
Tegnap megjött ki is próbálgattam:
Műanyag kofferben érkezett. 1 flexibilis szárral, 2 egy forma, 3 különböző befegó patronnal.
Más nem is volt a kofferben. Ennyi pénzért ez is korrekt. A flexibilis szárat úgyis lehet használni hogy a gépet lerakjuk nem kell feltétlen gép akasztó hozzá.
Egy extol géppel tudtam összehasonlítani nekem olyan van.
Illetve a melóhelyen dremel 3000 -esek és az akkus változatok vannak. (bár én nem használtam a dremeleket más részlegen voltam de 1-2x volt már a kezembe)Nagyon kulturált a hangja és a tengely forgása. Nem érezni rázkódást csak maximum fordulaton de akkor se vészes. Ellenben az extollal amibe bármilyen szerszámot berakva közepes fordulaton már rázkódott. Ugyanazzal a szerszámmal a handy teljesen nyugodtan jár.
Ezt amúgy nem is értem mert az extol tengelye sem ütött.
A reteszelő gomb is korrekt és mivel a tengelyen 2 bemarás van igy pici mozdulat után már reteszel is. Az extolban 1 bemarás volt a tengelyen kicsit kényelmetlenebb volt a gomb használata emiatt.
A flexibilis szárba fogott tartozék sem üt, szépen egyenletesen forog. A felxibilis szárban található tengelyt nem árt műszerolajjal megolajozni mert gyárilag nem sok van rajta.
Erő van benne. Egy dremel 6,4 mm es egyenes maróval 4-5 ös fordulatszámon (6 os a max) fenyődeszkába gond nélkül bele lehet tolni 3-4 mm mélyen. Az extol max 2-2,5 mm nél már kínlódott max fordulaton.
Vaskosabb mint az extol férfikézbe való.
Azt ki merem jelenteni, hogy egy dremel 200 astol jobb. A 3000 es szintjén van simán.
A cégnél vékony alut sorjáznak a dremelekkel fél évenként 1-2 meg szokott halódni. Nem tudom, hogy olyan körülmények között ez meddig bírná.Természetesen szétszedtem:
Semmi extra. Számomra ismeretlen por védett 2 csapágy, vaskos álló és forgórész ( az extolhoz mérten).
Semmi nem lötyög, kotyog, minden korrekten illeszkedik.Az utolsó képen látszik, hogy a gép címkéjén elírtak egy 0 át 3500 as fordulat
Ennyi pénzért szerintem jelenleg nincs jobb ilyen gép a piacon. Jó vétel volt.
-
SeatZola
őstag
Még egy kérdés: asztali körfűrészén mit érdemes venni?
Eddig a Scheppach HS100S-t nézegetem. 4 év garral 41eFt. 2 kW-os motorral
-
jeriko2
tag
-
csmat
senior tag
válasz
philoxenia #5002 üzenetére
Sajnos nem ez lehet a gond, mert egy éjszaka után újra rátettem a töltőre ,de semmi. De én is arra gyanakszom, hogy az akksi elektronikája tilt le. Úgy lehet intézni, hogy ne az egész gépet adjam be garina csak az akkut és a töltőt?
-
Findzs
addikt
válasz
SeatZola #5005 üzenetére
Szerintem jól választottál.
Remélem nem az árukereső leírása alapján, mert totál marhaságot írnak róla.
[link]
Ez a jó leírás: [link]Még ezt a makitát is megfontolnám: [link]
Bár a metabo nekem szimpatikusabb a beállítható fordulatszám miatt.
Így alacsonyabb fordulaton is rögzíteni lehet a gombot. Jól jön ha pl.valami ilyet tervezel: [link]Ha sokat fúrsz betonba akkor meg fúrókalapácsot érdemes venni.
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Szeretnek venni egy vezetékes ütvefúrót. Eddig kb. 15 éve egy zöld Bosch- t használtam, ami 650w-os. Ezt egyszer kellett javíttatni kapcsoló hibával. A tokmánya gyorstokmany és már nagyon szar.
Mit ajánlanátok otthoni használatra? Évi max. 50-100 lyuk kapacitásra kellene, de ennek ellenére megbízható jó lenne.
Most egy Metabo SBE 650-et néztem normál tokmánnyal 3 év garral 16.379Ft.
Van esetleg jobb ötletetek, ajánlatotok?
-
Findzs
addikt
Végül megrendeltem ezt a handy 10363 -at.
Jókat írnak róla. Találtam infót olyantól aki több mint 1 éve használja gond nélkül.
És erősebb mint egy dremel 3000. 130w vs 170w.
Na meg árban fele. Kompatibilis a dremel cuccokkal pl. a felső maró tartozékkal ahogy a teszt videóból is kiderül.
Itt egy magyar teszt videó: [link]Írok majd egy pár sort ha megjön és kipróbáltam.
-
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Egy kis értékelést, vagy észrevételt írnék le a frissen beszerzett Parkside gépekről. Házfelújításban vagyok, így szűkségem volt egy ütvefúróra, és több drága jól csengő márka mellett, ezt a márkát is ajánlották. Na ezért ezt választottam. PBH 1500 C3. Nem volt nagyon kemény munkája eddig, de azért kb 60nm járólapot pattintottam fel vele az alatta lévő 3-6 cm-es kiegyenlítővel együtt. Nagyon szépen muzsikált, bár ütvefúrni vettem, de megbirkózott a feladattal. Kezdésnek azért kapott egy 30g-os Makita bontókalapácszsírt, mert elég szegényesen volt gyárilag zsírozva. Nagyon jó a rezgésszám a bontáshoz, szépen vitte. Nagyon nem melegedett, bár mindig csak pár nm-t bontottam, aztán kihordtam. Volt ideje hűlni.
Vettem még egy 2 sebességes akksis csavarbehajtót és egy akksis ütvefúrót is. Az ütvefúrót még csak egy próbafúrásra használtam, 6-os lyukat betonba nem vitte rosszabbul, sőt, mint a Bosch Gsb 13 RE. A 2 sebességes akksissal kb egy órát dolgoztam eddig. Akáclépcsőből kellett kivarázsolni csavarokat. A kereszthornyosokkal nem volt nagy gáz, szépen kihozta belőle, de a sima laposfejű csavaroknál voltam bajban. Azok sem a gép hibája miatt nem jöttek, hanem régi jó szokás szerint ami nem megy be csavarásra, az bemegy majd a kalapáccsal. Az elvert fejekkel copás volt dolgozni. Összességében azt tudom mondani, hogy nem volt rossz vétel, mivel 4 napot bontottam, a négy napi bontókalapács bérlése 35 darab ezresbe fájt volna, ezzel szemben a bontókalapácsot és a csavarbehajtót 50+50 eurós árban vettem 3 év garival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest