Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mjani1172
addikt
Van egy Lux Tools csavarozóm, talán 9 éves. Nincs vele gond de akkut nem találtam hozzá, naná.
Ránéztem az olcsóbb gépekre és meglepődve vettem észre, hogy az aldis-lidlis gépek nincsenek jó ár érték arányban, szerintem az obis lux tools gépek (bár feltünően hasonlítanak a lidl és einhell vonalra) szerintem jobb ár érték arányt képviselnek. -
válasz
gyenesmartin #11348 üzenetére
Ennyit ki tudok fizetni, és nem akarok meglepetést, legyen kicsit jobb, mint elméletileg kellene. Szóval inkább az a kérdés, hogy ehhez kapható akkus csavarbehajtó, és kényelmes-e/kézreálló-e a hozzá adott csavarhúzó, közepes méretű kézbe. MOST szeretném megvenni.
-
szilchi
őstag
válasz
mastodon #11345 üzenetére
Ha csak otthonra akkor oda nagyon jó az Aldi-ban néha kapható 105 db-os bitkészlet.Bár sajnos nem mindig kapható.De ha van,akkor 3-4 ezer forint.
Nekem is ez van,mindenre is jó.Kis bútor szerelés/összerakás,kis autó/motor szerelés,kis villany szerelés vagy akár csak egy csavart a falba hajtani csavarbehajtóval.Teljesen jó.Aztán az Aldinak van akkus csavarbehajtó,fúró is.Passzolni fog hozzá.
-
Otthoni amatőr javításokhoz, szerelésekhez (bútorok, elektronikus eszközök) keresek csavarhúzó készletet (min: normál, csillag, torx). Betonhoz nem kell nyúlni, fúrás nem kell. A legjobb lenne, amihez akkus gépet lehetne később venni, ha létezik ilyen megoldás. Olyan 15 ezerig. Pl ez? Ehhez lehetne majd venni akkus gépet? Miket ajánlotok?
-
kopepe
aktív tag
válasz
gyenesmartin #11343 üzenetére
95%-ban AEG 18V-os akkus gépeim vannak,de az akkus ütvefúró/vésőgépért nem voltam hajlandó tavaly kiadni (csak alapgép) közel 100ooo,- forintot!És idén csak drágább....
Az oké,hogy aksik ugye vannak,de akkor sem...Ez is tudja a dolgát
Ezekhez az Einhell aksikhoz van rádióm,és "lombfúvóm".AEG akkus rádió 65ooo-ft....
Einhell akkus rádió 16ooo-. Szóval nem mindegy az ár !!!
Voltak Dewaltjaim,egyébként jó gépek,megbízható,nem olcsó kategória az sem! -
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #11341 üzenetére
Na, hát 6-os, 8-as furatot tégla falba nagyon viszi.
Épphogy csak hozzá kell érnem a ravaszhoz.
kopepe:
109 volt nekem kofferrel, töltővel, 1 akksival. Nem olcsó darab az biztos. -
kopepe
aktív tag
válasz
gyenesmartin #11341 üzenetére
Ennyi pénzért nagyon jó a 3J ütőerő ! Főleg az 5Ah aksival.
Én ilyent vettem bár ez "csak" 2,2J ,de nagyon jó kis gép,bevált!
Az alapgép volt kofferral 50 rongy. 3 év garival.
(ez nem a gyári koffer) -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Végre megjött nekem is a kis dewalt 😇
Első teszt 16-os furat régi nagyon kemény betonba. Hát mint forró kés a vajba
Nyomatéka is van neki bőven. 8x200-as facsavart kemény tölgybe simán becsavarta, de úgy hogyha nyomtam neki tovább, akkor erőlködés nélkül el is forgatta a csavart a fában 😅.
Jó kis gép, nekem tetszik. -
Findzs
addikt
Van egy kicsi bosch x-line készletem meg egy ahhoz hasonló b&d amit linkeltél.
Szerintem sajnos gagyi mind a kettő.
A boschba is van vidiás fúrószár de pár perc használat után benne maradt a falba valahol a lapka
Pedig nem tömör beton fal volt hanem ilyen falusi vegyes. Ami volt otthon abból építettek mellékhelyiséget.
A b&d -be van több olyan szár is ami görbe. A bitek nagyon gyengék. Ha egy facsavarba megugrik akkor már nyalja is lefelé.Mind a 2 nagyon alap hobbi szint.
Én jót eddig csak az irwin meg a bosch drágább fajtáiból tudok mondani.
Makita olcsóhoz még nem volt szerencsém csak a gold impact van itthon ez jó.
Egy ilyen készlet nem tudom mit mutatna gyanítom ennyi pénzért ez sem sokat -
6030D
addikt
Sziasztok! Remélem nem off. Ezzel a készlettel van valakinek tapasztalata? Ha a Bosch x-line szintet megüti, akkor tökéletes.
[link] -
Kiscsőke
aktív tag
válasz
Viktoár #11336 üzenetére
Szia! A Bosch GSB 13RE-t felejtsd el. Nekem volt/van, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Metabo régen egybe öntötte a gépházzal a csapágyokat, nem lehetett cserélni. Én maradnék a Hikoki-nál, vagy a linkben van egy Makita is linkelve az se annyira rossz szerintem. A kulcsos tokmány jobban bírja az ütvefúrást mint a gyorstokmány(ebben az árkategóriában)
-
st6969
őstag
válasz
Viktoár #11336 üzenetére
Ismerős... Ha valamit nem szeretek, akkor az a szerszámot kölcsön adni. Én sem azért, mert irigy vagyok, hanem azért, mert azzal valami lesz, az tuti. Pont egy fúrókalapács sztori: sok évvel ezelőtt frissen vettem Lidlben, haver kölcsönkérte, mert épp panelt újít fel. Húztam a szám, de asszonynak nagyon jó barátai, ha nem adom oda, akkor nem csak a barátok szemében leszek irigy g*ci, dupla szívás. Nem volt más lehetőségem, odaadtam. Vissza úgy kaptam, hogy vajsima gömbölyű volt a fúrószárak hegye (gondolom, nyomta, mint az atom a vasbetonba). Becsületére váljon, hogy vatta új fúrószárakat kaptam cserébe, de mivel anno keveset használtam a gépet, csak hosszú hónapok után derült ki, hogy a gép nem mindig üt (sem ütvefúró módban, sem vésés módban). Valószínűleg legyilkolta a gépet, bár lehetett gyári hiba is (mondjuk az csak kiderült volna mikor használta). Garanciában lehet visszavették volna, de már mindegy, rutintalan is voltam. Az bukta.
Kölcsönkérni sem szeretek. Tuti nálam lesz valami baja annak ellenére, hogy jobban vigyázok rá, mint a sajátomra, pedig arra is nagyon vigyázok. Anno robbanómotoros rotát kértem kölcsön. Dolgoztam vele egy napot, minden rendben volt, hibamentesen tettem le. Eljöttek érte másnap. Egy fél év múlva találkoztuk, csak úgy viccből kérdezem, rotával minden oké? Mondja nem, javíthatatlan kuplung baja van, valami törés, nem tudom...ilyen modell meg már ritka, donor nincs, javítását senki nem vállalja. Esküdöztem, hogy nálam tényleg semmi baja nem volt, ő meg hogy más azóta nem használta. Szégyelltem magam, de nagyon. Aztán csak talált valakit, jó drágán megjavíttatta. Azóta is barátok vagyunk, de ez azért megmaradt bennem... -
Viktoár
addikt
válasz
st6969 #11334 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést, számításba vettem a lehetséges felhasználást.
Elsősorban fém és fa lenne a "célpont" csak azért gondoltam ütvefúróra hogyha a házban (kertes családiház) felrakna egy képet vagy polcot (nem jellemző) akkor ne az enyémet kérje el.
Nem azért mert irígy g@ci vagyok hanem mert visszafelé olyan nehezen jönnek a szerszámok.
Betonhoz van nagy gépem, nem szeretem a szopást még akkor sem ha csak egy lyukat kell fúrni a betonba. Pont ez a bibi, csak nekem vannak a családban szerszámgépek ezért mindkét testvérem hozzám jár ha kell valami, de őszintén szólva már nagyon unom.
-
macera2
aktív tag
válasz
st6969 #11334 üzenetére
+1 egyetértés. Saját tapasztalat, házgyári lakás mennyezet, 10-es luk, a vídia már kiolvadt a fúrószárból, luk sehol. Következő próbálkozás, Hilti fúrkalapács, mondták, hogy tegyem fel az ütközőt, nem tettem, a fúró úgy beszaladt a mennyezetbe, hogyha hosszabb lett volna, akkor a fenti szomszédnál kötök ki.
-
JóGéza
aktív tag
-
YAS-dude
őstag
válasz
villásdugó #11329 üzenetére
A CMI kapcsolója on/off, tehát nem tudsz fordulatszámot szabályozni vele. Pontos fúrásokra (ahol finoman kéne indítani) alkalmatlan. A zöld bosch semmit nem jelent. A hyundai jó drága lett. Ezek egyike sem jobb a lidl/aldi által forgalmazott gépeknél, csak azok olcsóbbak több garanciával.
-
zoli03
őstag
válasz
villásdugó #11329 üzenetére
Panelt akarsz marni a lidles horonymaróval? Arra szerintem nem a legjobb választás, panelban amúgy sem feltétlenül ajánlott a horonymarás. Én véséshez a kisebb, fekvőmotoros gépeket szeretem, dobozhely fúráshoz a nagyobb, állómotorosakat, de én csak téglában használom. Csavarozni meg eszedbe ne jussok ilyenekkel, csak szenvedés lenne.
Az a Bosch egy zöld Bosch, itt nem add semmilyen extrát a név, csak plusz árat, de minőséget nem. -
villásdugó
csendes tag
sziasztok,
fúrókalapácsot szeretnék venni, leginkább villanyszerelés munkákhoz panelban, azaz furatok a szerelvények, kábelcsatorna, stb felcsavarozásához, valamint horonymarás után (sima lidlis, kéttárcsás horonymaróval) maradt anyag kivéséséhez.
az eddigi kommentek alapján úgy tűnik, hogy nem nagyon kell annyira a nagy teljesítményt/ütőenergiát kergetnem, egy egyszerűbb modell is megfelelő lesz.
Ezt a 3-at néztem ki az obiban:
[link]
[link]
[link]nagyon sok, és szinte csak maximálisan elégedett vélemény van mindről, tehát úgy tűnik, h bármelyiket is hozom el, nem nyúlok mellé.
szerintetek melyik legyen? hajlok egy kicsit arra, hogy a bosch-sal talán kényelmesebb lehet a munka (igen, a "név" miatt, talán nem enged meg gagyit még a belépő árú termékeiben sem), nem rázza annyira szét a kezem. cserébe ugyanazért az árért lényegesen kisebb teljesítményű. de lehet, hogy ide, erre a munkára ez is bőven elég (de pl ha jól tudom, a linkelt hyundai is egy bosch modell koppintás - nem tudom, h ez ilyenkor 100%-ban megegyező terméket takar-e).
-
Viktoár
addikt
Nem tudom mennyire fontos a koffer, nem szokott géppel menni sehova mivel hogy nincs neki.
A hikoki szerintem is legjobb az árkategoriájában, egyedül a tokmány amire többen panaszkodnak. Az hamar cserés lesz mert nem az igazi. Szerintem is a hikoki lesz a befutó, magamnak meg beújítok egy metabo-t. -
jeni
félisten
válasz
Viktoár #11325 üzenetére
Nálam a Hikoki (550W), a Metabo(650W) , a Bosch 13RE (600W) lenne a befutó valamelyike.
Mindháromra regivel 3 év garisak.
Ha kell a táska is akkor egyértelműen a Hikoki.
A másik kettőre nem írnak táskát.
Bár a Metabo mindháromnál erősebbnek tűnik a 650W -val.Einhell a 4 közül a leggyengébb ,persze az is komfortos.
(szab.fordulatszám., táska,elvileg a piros Einhell az már emelt szintű gép)
De mennyi garis az passz.Viszont azt gondolom,hogy munkára mindegyik ugyanazt tudja.
Talán a végső szót a W teljesítmény,és a komfort,meg a gari dönt majd.
-
Viktoár
addikt
Köszönöm, tegnap elmerültem a fúrógépek világában. A Bosch GSB 1300-at kizártam a fordulatszám szabályozó hiánya miatt. Arra a következtetésre jutottam hogy valahol 17k körül van egy kis minőségbeli/tudásbeli ugrás. Tehát 17k alatt maradt a Hikoki FDV16VB2 illetve ha egy nagyon picit rádobok a 17k-ra akkor még ez a két akciós Metabo SBE 650 vagy Bosch GSB 13 RE kiválónak tűnik.
Az Einhell gépekkel nincs tapasztalatom nem tudom mennyire lehet összehasonlítani a hikokival amivel közel egy árba van. Én a Metabo felé hajlok dehát ugye feleségemnek elmagyarázni miért jobb az egyik mint a másik.....női szemmel nézve fúrógép, jó az olcsó. (Egészen addig amíg használni nem kell.)
-
ph_5.5
aktív tag
Itt mivel tényleg két ipari fúrógépről beszélünk, érdemes megnézni a gépek adatlapját a gyártó oldalán, mert a viszonteladók érdekesen kezelik az információkat.
"Névleges forgatónyomaték: 1. fokozat 1.5 mm" (Praktikeres Bosch szövegezésben)
"Géppel szállított tartozékok:Tokmánykulcs" Ez pedig a gyorstokmányos HikokinálSzóval az hogy van-e koffer vagy nincs ilyenkor simán lehet elírás.
(az ipari kategória is annyira tág lett mára, hogy 500-550W -al régen sokmindent megoldottunk, most meg 1000W alatt sokszor sokminden csak kínlódás)
-
jeni
félisten
válasz
Gyarmati_ #11322 üzenetére
A Hikoki és a Bosch elvileg ipari kategória.
Ha jól láttam az Einhell és a Hikoki fordulat szabályosak.
iMndkettoőoőz koffer jár.
Einhell fizikai potival, a Hikoki meg a nyomógomb erőségével szabályoz.
Ellenben a Bosch azt írja,hogy golyóscsapágyas megoldású vagyis tartósabb.
Einhell fémhajtóműves. -
Viktoár
addikt
válasz
gyenesmartin #11320 üzenetére
Félreértesz, vezetékes fúrógépet vagy ütvefúrógépet szeretnénk venni. Közben találtam Praktikerben egy akciós Bosch ütvefúrót vagy esetleg ez a Hikoki?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
15-17k között milyen fúrógépet ajánlanátok? Tesómnak szeretnénk venni egyet, ritkán használná és akkor is csak otthoni kis barkácsra, de jó lenne ha nem hullana szét akkor amikor használja.
-
emre
veterán
használt ipari marketplace / jófogás 80-100k körüli összegért
Annak idején vettem egyet a Lidl-ből, 500w, 16-os gyorszáras tokománnyal. Otthon összeraktam, bekapcsoltam, aztán szétszedtem és vittem vissza. Nincs benne anyag, a tengelyek csapágyazása komolytalan, az ékszíjfeszítés szintúgy.
Ez lett végül:
-
stratova
veterán
-
Morris
veterán
Makita 5041C01 sarokcsiszolóval van valakinek tapasztalata?
-
sanzi89
addikt
válasz
zoli03 #11310 üzenetére
A Parkside PTBM 710 A1 a burkolaton kívül egy az egyben egy Scheppach DP60. Ha valakit érdekel a topikban visszaolvashat a kommenteim között, sokat írtam a Parkside állványos fúrókról és erről a konkrét Scheppach fúróról.
-
stratova
veterán
válasz
zoli03 #11306 üzenetére
Arról a Scheppach DP60-ról beszélünk, amit az Aldi 60-ért árult és árúkeresőn 80-100e?
-
jeni
félisten
Van olyan aki a EinHell TE-MG200 vagy 20000Ft alatti összegben vett multifunkcios gépet és bevált?
Az Obi is árul a Lux- tools.
Aztán láttam Parkside is
Tudom a Makita,Metabo, Bosch ,Milwaukee,ezek jobbak.
Az Einhell gépnek azt láttam hogy a betétjeik azonosak a Bosch,Makita,Metabo és talán a Dewalt esetleg a Balck&Deckerrel. -
Morris
veterán
Vennék egy lombszívót, csak nem tudom milyet. Lidlben van most 13k-ért 2600w-os.
A kavicságyból szedném ki vele a leveleket.
Vehető?
Jó ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Hétfőig jegelve!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest