- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Doris Lune #5893 üzenetére
Hamarosan össze fogok állítani egy letöltő asztali gépet, (mindenképpen AMD-set szeretnék), Am2-es alaplappal.
Megfontolásra ajánlom az Atom-ION kombinációt.
Mind a két kinézett feladatra tökéletesen megfelel. (Talán már olcsóbban is lehet kapni az első generációs ITX lapokat, a készletek kifuttatása okán.) Az egész gép fogyasztása kevesebb mint az AMD CPU, amit megvennél.
Az egy magos változatokat, akár passzívan is lehet hűteni, ha szellősebb házba kerül.Ha mindenképpen ragaszkodsz az AMD-hez, akkor nem szóltam.
-
Tegnap jött meg a vevő.
A gyári programja (TotalMedia 3.5) 1szerűen kezelhető, cserébe nem sok infót ad a vételről. Csak egy 6 fokozatú térerőmérője van, a quality-t nem jelzi.
Csak a cégnél tudtam kipróbálni. Csillag utca, délre néző ablak, az ablaktól 2-3m-re az íróasztalon rácuppantottam egy iratlyukasztóra a mágnestalpas antennát. A polcon találtam helyet neki, ahol minden frekvencián full térerőt mutatott. Ekkor már megtalálta mind a 22 műsort. Ez azért szép teljesítmén mert tőle pár métere 3-4 számítógép is "zavarja".
Kicsit féltem, hogy kevés lesz a gépem hozzá (1.6GHz-es CD(!) processzor, integrált 945-ös VGA-val), de simán veszi az akadályt. A HD adás 70-90%-os, az SD 20-30% körüli proc.terheléssel jár. Sajnos a progija nem túl stabil (Talán a gép 1GB-os RAM-ja a bibi, mert több program futtatásakor képes kiakadni. (csak a TotalMedia 300MB RAM-ot eszik)
Az is lehet, hogy nem szereti ha túl sok parancsot kap gyorsan 1más után. Van úgy hogy több mp-et gondolkodik mire regál a távirányító gombnyomására.
Amikor megy akkor viszont szép folyamatos a kép/hang. Persze ha mozgás van az irodában, van olyan pozíció ahova álva "leárnyíékolja" a vételt, ilyenkor kockásodik, akadozik.EPG tökéletes, kezeli a magyar ékezetes betüket (a program nyelve angol). Piros pont, hogy az itt kikeresett műsorra nyomok egy ok-t, berakja időzített felvételek közé. A felvétel minőséget lehet állítani(HQ,SP,LP,EP), de fogalmam nincs melyik mit tud. Tippem szerint a HQ az eredeti stream-et menti le.
Hétvégén kipróbálom a Haszkovón is (lakótelep dzsungel 2. emelet).
-
premete
veterán
válasz
Doris Lune #5893 üzenetére
Passzolom, soha nem volt asztali gépem és amd-s laptopom sem.
-
Doris Lune
tag
válasz
premete #5891 üzenetére
Hamarosan össze fogok állítani egy letöltő asztali gépet, (mindenképpen AMD-set szeretnék), Am2-es alaplappal. Melyik procit javaslod bele, illetve melyik videókarit, ami ezt tudni fogja? Tehát HD adásokat szeretnék majd nézni ugyanezzel az USB-s Pinnacle DazzleTV hibrid stickkel, illetve felvenni is vele, asztali Amd-s gépen.
-
premete
veterán
válasz
Doris Lune #5890 üzenetére
Ha a mini laptop alatt Atom processzorosra gondolsz, akkor a dvb-t szaggatni fog, a HD és a dual esélytelen. legalább 1.8 Ghz-s core2 duo kell a hd-hez (h.264) 2 tuneresnél (ahol az egyik hd-t nézed, a másikat felveszed, vagy PIP-ben megy.) pedig 2.4-es C2D. 2 GB rammal, intel 4500mhd-n (és attól felfele) megy mindegyik.
-
Doris Lune
tag
Köszönöm, megoldottam...
Drivert kellett feltenni, mert újratelepített gépen próbáltam, és nem volt fenn.
Most megy, csak sajnos nagyon szaggat.
Kérdésem volna, hogy ehhez, hogy normálisan nézhessem a HD adásokat, ezzel a BlazeTV-vel, és esetleg még fel is vegyek, milyen erőforrásokra van szükségem, azaz milyen procira, és milyen Ram-ra, és milyen videókarira?
Jelenleg egy mini laptopon nézem, -
Doris Lune
tag
Sziasztok!
Pinnacle Dazzle Tv Usb-s tv tunerem van, s nem tudom fogni vele a Digitális földi szabad adókat, csak az analógot, pedig képes rá, s vétel is lenne itt a XIII-ban, 9.emeleten.
Csatornakereséskor kiírja a HD adókat, de szürke, nem lehet fogni őket.
Próbáltam a botantennámmal, ami szintén képes Dvb-t adások fogására, és parabolaantennához is kötöttük, de úgy is kuss van.
A Pinnacle szoftverét használom hozzá, a PCentert.
Letöltöttem a Blaze Tv-t, de ott nem is keres csatornákat, hanem saját magamat látom viszont a Webkamon.Nem tudom, mit állítsak be, hogy menjen?
Please, aki gyakorlott a kérdésben, segítsen!
Köszönöm előre is! -
Hunter2
addikt
kösz a feltételezést hogy egyből azt feltételezed hogy átba*ztak. A netboard forumról egy arc segített és simán driver + szoftver beállítási hiba volt.
Sima driver (hálózati kártya)+ dvbdream+ helyes konfig és minden rendben jön minden aminek kell meg kis segítséggel az is aminek "alapban" nem kéne.
Egyébként 3000Ft volt
A fastsatfinder most épp full nullát mutat pedig a csatornák full jól jönek , semmi képszétesés vagy hasonló.Beltéri flasheléshez ért valaki errefelé? És mielőtt anyázni kezdene valaki hogy illegál, nem kulcsokat kértem!
-
lorenzen
aktív tag
válasz
premete #5885 üzenetére
..Valahol sejtem, hogy a német "rossz vétel" olyasmi, mint nálunk a Széchenyi hegy lábánál elérhető, ahol a mágnestalpas antennával hol jön az adás, hol nem....
Mind a két rossz vételről van tapasztalatom.
A németek estében az erősítős szobaantenna sem javít túlzottan a helyzeten.
A pécsi adótoronytól max. 3 km-re, erősítős antenna nélkül még a csatornák szkennelése is bizonytalan volt, Erősítő nélkül egyedül a Duna2-ről jött be néhány állókép.Arra gondolok, hogy a kisugárzott jelben is lehet valami eltérés, a teljesítmény eltérésen kívül.
-
pooty
tag
válasz
premete #5885 üzenetére
Azért köszi az összefoglalást.
Közben ma sikerült kipróbálnom a jelerősséget egy barátom USB-s tv tunerével (Alcor DTV-1000) és a sima kis botantennával az erkély korláthoz, illetve a lakásban lévő fűtéscsőhőz tapadva 6ból 4es jelerősséget produkált.
Ja a helyszín Győr, Mester utcai társasház 1. emelete. Ez bizakodásra ad okot. -
premete
veterán
Sajnos, az újabb Avertv-ket nemhogy kipróbálni, de megvenni sem egyszerű nálunk, pedig teszteléshez kellett volna 1-1 nekem is. A Fujitsuról pedig még külföldi tesztet sem találtam; nem mintha az Avertv express card változatairól elérhető német tesztek sokat segítenének, mert abból is csak annyi derült ki, hogy Conexant a tuner, és Németországban a 23 adóból 23-at fog rossz vételi körülmények között is.
Valahol sejtem, hogy a német "rossz vétel" olyasmi, mint nálunk a Széchenyi hegy lábánál elérhető, ahol a mágnestalpas antennával hol jön az adás, hol nem.
Pcmcia-s Avertv hybridem volt már, annak nagy előnye, hogy laptopban lehet vele videot digitalizálni, illetve például vezeték nélküli kamerát is rá lehet kötni, de kérdés, hogy milyen az érzékenysége a 10 dolláros, AF9015/9035-ös tucattermékekhez képest.
Vélhetően a 2 tuneres, diversity-s Avertv Twinstar, vagy Terratec T5 érzékenyebb, de linkre nem merem megvenni azokat sem, mivel laptop mellé nem akarok lepkeantennát cipelni pluszban. -
Mr. Teddy
őstag
Hm, érdekes, a Splas Lite-ban a minőség 80-100 között ugrál, jó is kép, de mintha egy idő után valami puffer betelne és elkezd oda vissza "tekerni" egy kis szakaszt...
Most a hozzáadott kis botantennát használom, egy koaxkábelen meghosszabbítva. -
Mr. Teddy
őstag
Na végre megérkezett a DVB-T tuner
Egy megblankolt 20cm-es koax kábelt kivittem a teraszra, és betettem a parabola antenna tövébe, most eléggé stabil szép a jel.Az a vicces, hogy tavaly ilyenkor ugyanilyen tunert rendeltem, és a saját progijával anno nem talált semmit, most meg a BlazeTV-vel is minden megvan. Úgy látszik anno nem volt akkora jelerősség az éterben, hogy komolyabb rálátás nélkül fogni tudjam a DVB-T-t. Na de most már mehet a VB HD-ben
-
micro
addikt
Nem találom a DVB-t interaktív térkép linkjét.
Segítenétek?
Pedig asszem ebben a topikban olvastam róla. -
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali
AverMedia
Van egy ilyen cuccom, de nincs meg ez a "S-Video / Composite 2 in 1 Cable" kábelem.. Honnan tudnék ilyet szerezni?Köszi
-
mezis
félisten
Üdv.!
ASUS-ék sem viszik túlzásba az információközlést. Próbáltam a honlapjukon megnézni, hogy milyen kódolásokkal képes megbirkózni. Semmi konkrétum. Manual: nyet. Ha Te kaptál ennél többet, próbálj belőle kiokosodni. Napjainkban a MinDigTV DVB-T MPEG4 h.264 kódolással sugároz. (Egész jó a honlapjuk, utca/hsz-re lehet keresni a vételi lehetőséget.)
Antennád rendben ? Analóg adás jön valamennyi?
-
merkt
csendes tag
Hali!
Lenne egy kérdésem, és nem tudok vele egyedül dűlőre jutni:
Vettem régebben egy ASUS My Cinema P7131 Hybrid kártyát, amely elvben DVB-T vételre is megfelel. Egy időben, még a kezdetekben mind a hang, mind a kép jó volt, mára azonban nincs egyik sem. Valaki azt mondta nekem, hogy ez az MPEG-2 / MPEG-4 átállás miatt lehetséges. Akkor most kidobtam a pénzt a kártyára? Mit tegyek, hogy nézni tudjam a DVB-T adásokat?
Segítségeteket köszi előre is! -
Rick4
félisten
válasz
Hunter2 #5858 üzenetére
Ez a revízió egy idő után megadja magát, és kampó, el lehet dobni, valószínű akitől vetted, az is rájött erre, csak eldobás helyett inkább keresett egy "madarat"... Szerintem vidd vissza amíg még megtalálod az embert.
Itt látható a 26-os és a 2.3-as, de vagy 3-4 éve én már boltban is a 2.8-ast vettem, ebből a mai napig ez az utolsó revízió, utána meg már itt a HD-s verzió is, ez nekem lassan 2 éve van meg. A sima újonnan 9K krül van, természetesen fullos távirányítóval, meg mindennel.A 2.3-asnál az elégtelen hűtés miatt a tuner alatti kis tekercs szokott szétégni, ezért nem tud rendesen fejtápot adni (se a fej nem működik jól, se a polárváltás) és ez okozza a problémát. Kérdés, ingyen kaptad-e, mert annyit megért,
-
DarkByte
addikt
Az én ezeréves FuSi-mat, amiben Twinhan DVB chipset van simán tudom használni. Firmware fájlt kellett vadászni az Ubuntu-hoz (ezt a kernel log-ban tudod ellenőrizni hogy mit keres), és tökéletesen megy. A headless Ubuntu Server-es Atom-omról vígan stream-eltem át VLC-vel a HD stream-et a Windows 7-es asztali gépemre
Itt találsz adatbázist arról hogy melyik hardverrel hogyan áll: [link]
-
csibor
addikt
A linux-ot menyire szeretik a usb-és DVB-T vevők ?
-
g0dl
addikt
Az normális jelenség, hogy a jel nappal gyakorlatilag nem elérhető, estétől pedig kifejezetten jó minőségben fogható?
-
BeLac
tag
Sziasztok!
Bővült a DigiTV kinálata
Nat Geo HD, Nat Geo Wild HD, SAT1
762MHz Tatabánya -
zsuzsa73
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám, vettem egy Lifeview Not Only TV külső (USB) tv tunert, feltelepítettem. Mindent feltett, azonban a csatornákat nem találja meg, elvileg van lefedettségem. A hálózat jel zöld , azonban az erősséget jelző vonalak szürkék.
Mi lehet a probléma?? Kérlek segítsetek! -
Hunter2
addikt
Egy kis segítség kellene, szereztem eg skystar 2 DVB-S vevőt, az antennát beállítottuk az ASTRA H 19,2E -re egy analóg beltérivel az analóg adások jó minőségben is jönnek viszont a skystar-ral nem tudok élvezhető képet összehozni mert látszik hogy jönne valami de szétesik a kép és akadozik is.
Eddig max ilyen jelet tudtunk összehozni:http://imagehacks.in/image-98A5_4C262363.jpg
Illetve a skygrabberről az lenne a kérdésem hogy mit jelent ez a hibaüzenet:
-
derapo
tag
Akkor sem nyugszom bele!!!
Egy ilyen rohadt gennyes pinaclis szartömlőt. Millió media center progival próbáltam. Hang van kép meg az ablakba..vagy ott se van. már az egész netet ismerem kívülről dvb-t tuner program ügyileg. Esetleg linuxal kéne próbálkoznom.Vagy hipoval,vagy egy kis arzénnal.
Nem lehet az,hogy valamilyen codec köllene neki?
de úgy látom,hogy telepít valamilyen mpeg2 ,h264 izét. A saját szoftjával van kép a hd adásoknál,idegen progival max csak hang van. Vétel az szerintem jó: 92-97%Létezik még valamilyen program,ami "univerzális" dvb-t tuner program?
Sesametv,progdvb,total media, meg ilyeneket próbáltam egyikkel se semmi. A csatornákat mind megtalálja de kép meg sehun.
Az analóg csatornák mennek de az meg kit érdekelnek?
Ha van valakinek még ötlete szivesen várom
-
bnorci71
addikt
Szasztok!
Ha valakinek lenne feleslegbe PCTV Hybrid Pro 340e USB kábele érdekelne.
Vagy ha hjlandó ilyen stick tulajdonosa a lábkiosztást kimérni nekem azért is nagyon hálás lennék -
Agent87
aktív tag
-
nfsu17
veterán
Én is ajánlom a H264 TS Cutter-t, ingyenes, egyszerű, de nem vág pontosan (nem frame pontos), de szerintem ez a h264 hibája, mpeg2-őt pontosabban lehet vágni. A SmartCutter-re írja a gyártó, hogy frame pontosan vág, de ez sem annyira igaz, bár valamivel pontosabb, de fizetős és nem ér annyit.
A vágással szerintem nem nyersz sok helyet, mindenképp ki kell venned a fölös csatikat. -
premete
veterán
válasz
m_kovacs #5841 üzenetére
B***hatom, semmivel sem talál egyetlen analóg, vagy digitális adót sem, tavaly szeptember óta a fiókban pihent, most meg se kép, se hang. Előtte ment WMC-vel, saját pctv cuccával is.
bementem az Office depot-ba, ahol vettem, azt mondták, lejárt az egy év gari, szerviz nincs, kuka.
Előtte Avertv picimacim volt, éveken keresztül, semmi gond nem volt vele, ma is működik, csak nem nálam, mert a pcmcia sehogy se akar belemenni a 34 mm-es expresscard aljzatba. -
bnorci71
addikt
válasz
andrewgeee #5690 üzenetére
wazze király vagy
bár nem tökéletes ici-picit akad néha,azért élvezhető-nézhető a noti ami nem tudja "lejátszani" M1HD-t PCTV progival az a Splash Lite-vel megy
szóval nem csak Hw kérdés ez az Mpeg kódolás, gondolom itt nem az egész muxot kódolja ki az szoftver hanem csak a nézett adóta noti egy Cerka M440 1,86ghz 2Gb Ram-os HP Nx6310
-
derapo
tag
válasz
premete #5836 üzenetére
Ez rajta van a gyári lemezen is. ...már késő
visszaraktam xp-t
nem tudtok véletlenül egy olyan dvb-t progit ami kezeli rendesen a pina..izét is?
Azt nem hiszem el. a saját tvcentere,csak a hd csatikat mutatja miközben a csatorna lista beállításoknál vagyok..de csak azokat.ha elindítom a tv centert akkor az azt mondja nincsen hardver vagy csatona..és egy tv-t sem mutat,csak analógot.
-
derapo
tag
Köszönöm a segítségeteket.
Most felraktam a win7-et és nem talált hozzá drivert,pedig direkt a mediacenter miatt raktam fel ezt az ablak 7-est.
kipróbálom az ajánlott alternatívát..megírom sikerált-e
-
premete
veterán
A pinnacle az tényleg kidobott pénz, az én 330e-m tavaly volt párszor használva a telken, idén bekapcsoltam, nem talál egyetlen adót sem, gai lejárt, szerviz nincs... Egyébként tavaly is jobb volt a képminőség a windows media centerrel, a windows7 által talált driverrel, mint a hozzáadott pctv-cuccal.
-
vegyszer
addikt
válasz
lorenzen #5829 üzenetére
akkor ha mondjuk valaki a hétvégi telekre veszi a kártyát. akkoz az is előfordulhat, hogy nem tudja (az elején) újból nézni a casatornákat?
ez meglepő.
azt lehet ellenőrizni valahogyan, hogy mikor módosul a kódolás?a tv-ben van CI menü, bár nem igazán értem mit lehet vele kezdeni, de a kártya kódja megjelenik...
-
derapo
tag
Sziasztok!
Fogom magam és megőrülök.
Van egy retkes pinnacle 320e usb-s tv tunerem. Dvb-t és analog egyben.Az a bajom,hogy a hozzáadott pctv center nevezetű retek,csak a hd adásokat mutogatja és az analog csatornákat. Van-é valakinek ötlete,hogy milyen progit kéne használnom vagy mit csináljak?? Komolyan mondom senki ne vegyen pinnacle fost.Volt már PCI-os kártyám is és azzal is csak szívtam.
Segítsen valaki..köszi
-
lorenzen
aktív tag
"..mivel akkor mondjuk a kártya megállítás üzenetet akár blokkolhatnák is a beltérik, illetve a kártya indítást meg adhatnák simán menüből indítva egy módosított okos sw esetén. Biztos meg van ennek a mikéntje is, de még nem látom...
Nincs meg a mikéntje.
A digitális adások hőskorában még elkövettek néhány hibát, és lehetett manipulálni a rendszert. Mára már nem maradt ilyen kiskapu.
Nem azt tolják ki az adatfolyamba, hogy melyik kártyák nem mehetnek tovább, hanem azt, hogy melyik kártyák mehetnek a következő ciklusban. Az engedélyezési ciklus végén automatikusan leáll a kártya, feltéve, hogy nem kap újabb engedélyt.
(A német Premierenél (ma már SKY) előfordult, ha sokáig ki volt kapcsolva a készülék, hogy nem indult be. Rá kellet kapcsolni a Discovery csatornára, és várni a ciklikusan ismétlődő engedélyezést.)
De az aktiválásnál és letiltásnál sokkal többet tudnak változtatni ezzel a módszerrel. Ezen az úton kapja meg a kártya, hogy mely csatornákat nyithat. (Ha több csomag közül választhat az előfizető.) Sőt a PPV szolgáltatások esetében csatornát is váltanak távolról a készüléken.
Magában a kártyában is tudnak szoftvert cserélni. Ha publikussá válik valami törés, akkor az egyszerű kódváltáson túl, algoritmust is tudnak cserélni, a kalózok életének megnehezítésére.A kártyát vélhetően takarékosságból kérik vissza, újra eladható a következő előfizetőnek.
-
Agent87
aktív tag
hali
vágásra én a H264TScutter -t ajánlom nekem működik egyszerű ingyenes jó.
A muxok szétszedésére pedig TSMuxer.a videohelp.com -on nagyon sok ilyen progi van meg tutorialok minden nyavajára konvertálás, mux, demux stb..
amúgy ezzel a demuxolgatással azér vigyázni kell mert ugye az adás interlaced és van hogy ha 25fps-t adok meg akkor mintha felére lassult volna a video de ha 50 fps-t adok akkor is néha érdekesen játtsza le. ebbe nem vagyok guru. -
vegyszer
addikt
erősítettlen logper antennával próbálkozik itt valaki fogi a jeleket?
most megint vívódok: logőer, vagy háromgerincű jági, vagy nagyonhosszú jagi-logper kombó... -
azbest
félisten
hmm, a végén csak sikerült a vlc fórumán megtalálni a módszert
:sout=#duplicate{
dst=std{access=http,mux=ts,dst=0.0.0.0:8080},select="program=100",
dst=std{access=http,mux=ts,dst=0.0.0.0:8081},select="program=101"} :sout-allez a win-es változat varázslójának utosó oldalán írható be (egészíthető ki)... 8080 porton az m1hd, míg a 8081 porton az m2hd adás megy
cigam: ahogy olvastam az talán időzíteni tudja, hogy mikor mi menjen, de nem ástam bele annyira magam
-
atesss
addikt
Üdv !
Milyen (inkább egyszerű, és ingyenes) programot tudtok ajánlani DVB-T tunerről felvett ts adások (HD) vágására ?
A VB meccsekkel együtt felvett cuccokat vágnám ki belőle (nem használtam időzítést, így sokszor amikor késöbb értem haza, tovább ment a felvétel / a 6 óra és 8 óra közti rész is benne van, meg a reklámok, stb.).
Most meg ugye a 3. csoportkörben egyben mennek a meccsek, ezért M1 HD és M2 HD is kell, így az egész mux-ot felvettem.
Ebből kellene kivágnom a felesleges időrészt, meg a felesleges többi csatornát, vagyis inkább 2 külön fájlba is szedve az M1-et és az M2-t.Nagyon fogy a helyem (lehet már a holnapi sem férne el teljesen), ezért legalább az egyik részét (vagy vágás, vagy mux.-ból a felesleges csatornák kiszedése) sürgősen meg kéne oldanom.
-
azbest
félisten
talán egy picit off itt a kérdés...
ismertek megoldást egy mux-on lévő adások hálózaton át történő stream-elésére?- vlc player-rel tudok 1 adást egy mux-ről stream-elni (pl m1hd 6Mbps), ekkor mindenki csak ezt tudja nézni
- vlc player-rel tudom az egész mux-ot egyben stream-elni (együtt 24Mbps), ekkor mindenkihez eljut a teljes adatmenyniség és vlc alatt 5 ablak nyílik nekiAz lenne az igazi, ha minden kliens csak azt az adást kapná amit ő akar nézni és persze egyszerre többféle adást is lehessen nézni különböző kliensekben.
(vlc-vel annyi probléma van még, hogy csak vlc-vel sikerült nézni az általa közvetített adást, és dxva-ban nem túl sikeres választás még ez a progi)
-
nfsu17
veterán
válasz
Agent87 #5811 üzenetére
Pedig az már jó, ha bejön a taskeng, mert az kapcsolja be a programot elméletileg. Én bekapcsolt gépnél játszottam vele anno, hogy beállítom az időpontot, kikapcsolom a progit, majd szépen elindul a progi, felveszi, majd kilép/vagy kikapcsol a gép. A gépbekapcsolóst nem próbáltam, de neked sem itt van hiba. Többször próbáltad? Nem fagyott be előtt a progi és marad ott folyamatnak?
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #5815 üzenetére
A kérdésem az lenne, hogy mit jelent a kártya aktiválás. Biztosan nem csak az, hogy mehet a kártya, vagy sem, mivel akkor mondjuk a kártya megállítás üzenetet akár blokkolhatnák is a beltérik, illetve a kártya indítást meg adhatnák simán menüből indítva egy módosított okos sw esetén. Biztos meg van ennek a mikéntje is, de még nem látom.
Nincs a kódolásról egy jó leírásotok? -
ArGab
őstag
válasz
vegyszer #5814 üzenetére
Rosszul gondolkodsz nagyon. Ehhez semmilyen irányú visszakommunikáció nem kell. Nem tudom pontosan hogyan működik, de a kód közös, az biztos. Viszont a folyamatosan változtatott dekódolókulcsot valószínűleg úgy osztják a hálózaton, hogy egy letiltott kártyán nagyon rövid határidőn belül ki tudnak zárni, mert nem frissíti a kulcsot.
Egyébként pedig gondolj csak a műholdas adásokra. Ott sincs visszafelé irányuló kommunikáció. Mégsem 1 hónapra fizet elő mindenki fullos csomagra. De ha megrendeled pluszban az HBO-t pl, 1 órán belül is tudják már aktiválni. -
zhagyma
őstag
válasz
vegyszer #5814 üzenetére
A szolgáltatói oldalon van egy adatbázis, ahol szerepel a kártya. A kártya a transport stream-n keresztül aktiválható / deaktválható. Az előfizetői kártyához tartozik egy kód, aminek segítségével a transport stream-ben érkező, folymatosan változó kulcsokhoz a vevő hozzáfér és kikódolja az adást, ha "aktivált" a kártya. Szóval szerintem nem fog menni az elképzelésed.
A kód paradigmádra: Létezik olyan kódolás, ahol egy kulccsal titkosítanak (private key) és sok más kulccsal kicsomagolnak (public keys): RSA
-
vegyszer
addikt
mert annak nagyon kicsi az esélye, hogy mindenki egyedi kóddal dekódolja a transzport streemet. tehát szerintem a kód közös.
ha az antennám nem küldi el a kátya azonosítóját, ők nem látnak engem egyedileg.
ergó, ha nincs végesítve, akkor kelljen, hogy menjen a lejárat után is...
vagy rosszúl sakkozok? -
vegyszer
addikt
Egy kérdés am indgtv extrával mapcsolatban:
Szerintetek azért kéri vissza a határozatlan idejű szerződés után a kátyát a szolgáltató, mivel nem lehet programozni távolról?
Vagyis, ha letelik az egyév, visszamondom, és megtartom, lehet, hogy menni fog tovább a jeldekódolás?
Mert az fincsi lenne...
Mert ez megérné azt a 2899 HUF-ot
Vagy itt is van valami kapcsolat, hogy az egyes kártyákat ki lehet a szolgáltatási körből zárni?
De ahhoz visszirányú vezérlőjel kellene, és írni a kártya tartalmát, hogy letiltson...
Vagy ne törjem ezen még a buksimat???
Ötletek? -
tora2427
csendes tag
Sziasztok!
Digi tv-t most kötötték be hozzánk, pc-be milyen dvb-c tunert lehet venni és hol? (én nem találtam sehol
)
-
Agent87
aktív tag
a smartdvb időzített felvétele működik valakinél?
én beállítok egy időpontot kikapcsolom a gépet (a wake up system bepipálva) be is kapcsol a gép, bejön a win de csak egy taskeng.exe nevű parancssor ablak jön be (üres) és semmi nem történik felvétel sem keletkezik.
mit ajánlotok felvételhez ezen a progin kívül? -
DrGonzo22
őstag
Üdv,
az adatlapomon megadott géppel + tunerhez kapott szobaantennával kipróbáltam a digitális adást, de a kép rettenetesen akadozik, sok az állókép, majd ugrás, ami nagyon zavaró. Jelerősség 98%.
Mi lehet ennek az oka?
Köszönöm.
-
popo
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a fiam szobájába nincs koax kábellel bevezetve a kábeltv. Laptophoz milyen TV tuner lehetőséget javasoltok?
Megoldható egy pendrive-ra hasonlító tv tunerrel vagy csak külső TV tuner a megoldás?
Segítségeket előre is
-
mezis
félisten
Üdv.!
Hogyan, mivel tudnám PC-n lejátszani azt a *.ts fajta videot, amit a Telefunken set top box-al vettem fel PEN drive-ra ? (Most próbálta,. a VLC 1.1.0 sem boldogul vele.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged