- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
nfsu17 #19674 üzenetére
Nekem is ez van. Utolsó frissítéshez valami 2015-öst ír.
Amit nem értek, hogy amikor a műsorújsághoz lépek a beállításoknál, akkor etherneten keresztül valamit letölt, de hogy most az konkrétan micsoda azt nem tudom, mert UPC-nél elvileg a műsorújság is koaxon jön. Tehát valamit letölt, de nem tudom mit. Ha pedig a webes részt akarom megnyitni az rendszeresen csak egy fehér képernyő és muszáj a TV/audio gombot megnyomni, hogy ki tudjak lépni belőle.
Az a durva amúgy, hogy ez a cucc képes SMB-n keresztül lejátszani az 1080p 50 fps-es videót is, igaz, hogy szaggat, mint állat, amit viszont azért nem értek, mert a 100-as LAN-ja bőven elég lenne ahhoz is. Ominózus fájl bitrátája kb. 5.93 megabit/sec. A sebességmérője szerint meg tud minimum 60 megabit/sec-et. Akkor? Gondolom a kodek vagy a proci nem bírja. Mer az összes többi gigabit, meg hiába vinyón van, azért vinyókat is lehet 160 megabájt/sec-kel olvasni, pláne az ilyen nagy videófájlokat, szóval nem értem.
-
-
farkas-j
őstag
válasz
nfsu17 #17873 üzenetére
Megmondom őszintén ilyen mélységig nem másztam bele a készülék szolgáltatásaiba és az EPG-jébe. Azt tudom, hogy a teljes EPG-t kábelszolgáltatóknál a szolgáltató által dedikált mux tartalmazza. A TARR-nál pl. akkor frissül villámgyorsan a teljes csatornakínálat EPG-je, ha a 250MHz-es muxban lévő csatornák valamelyikére lépek. Itt is az MTV-1HD-ra. Ez a Mindig TV-nél az MTV1-et tartalmazó mux-nál történik.
Az általad írd frissítési időket sosem néztem és állítottam, ezért nincs vele tapasztalatom. Amit a 3-as pontban írtál azt nem is tudtam és nem is próbáltam még. Az enyémen a szoftververzió: 2.57.0.5 -
Bozek
nagyúr
válasz
nfsu17 #17522 üzenetére
Szerintem a SmartDVB-ben a szerver IP-címét tudod beállítani, nem azt, amelyiken fogni akarod. Próbáld meg úgy, hogy ott beírsz egy a hálózaton nem használt IP-t, majd az említett formában ezt írod be az M3U-ba.
DVBViewer-ben legalábbis így van, bár ott beállítottam a Recording Service-t jól, onnantól fogva nem kell variálnom vele, látom weboldalon keresztül az összes adót. Na meg Android-ra van külön alkalmazása is, úgyhogy arra is egyszerűen tudok streamelni.
-
-
-
zichie
senior tag
válasz
nfsu17 #16250 üzenetére
Elméletben működhetne lassú gépen is, mivel az AVI egy konténer, nem pedig kodek. Tehát a video tömörítés továbbra is h264 vagy mpeg2 lenne, de a formátuma AVI. Mivel így nincs újratömörítés, csak "konténerezés", így egy olyan lassú gép is el tudná végezni real time, ami a videót már lejátszani nem tudja. Persze ez csak elmélet, gyakorlatban nem láttam ilyet.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
nfsu17 #14435 üzenetére
A specifikációjában sehol nem látok FullHD-t vagy 1080i-t. Saját tapasztalat, hogy a kétmagos Lenovo Ideapad A1000-ünk nem képes a HD-re, a normál felbontás és a 720p megy csak neki. De mint írtam a nagy tabletes topikban többet tudnak a többiek. Ha viszont elég az DunaW., RTL-klub és a TV2, akkor OK.
Korábban vki ítra a 800MHz-en futó Raspberry Pi-t, de az pont nem jó példa, mert hardveres gyorsító is van benne így ott nem a mag dolgozik a dekódoláson.
-
adanyi
csendes tag
válasz
nfsu17 #13915 üzenetére
Na ez az, engem minden kombináció érdekel, beleértve a kódolt adásokat is. Szóval akkor milyen dual TV tuner kártyát kéne vennem ami ezeket tudja és jó is + távirányító. Olvastam Hauppauge és a Compro-ról amikhez távirányító is van. + milyen vidókártya kéne, hogy olyan minőségben nézhessem, mintha simán a tv-n nézem. A Tvre hogy lenneérdemes rákötni, HDMI? stb.
-
adanyi
csendes tag
válasz
nfsu17 #13913 üzenetére
Ok tudsz ilyet mondani légy szíves. Márka típus? Tudom hogy van pl a Wayteq HD 95cx de ott külön kell USB merevlemezt csatlakoztatni és sok jót nem olvastam róla, továbbá még a Wayteq support sem tudta megmondani, hogy tudok-e egyszerre nézni és timeshiftelni egy adást és másikat felvenni.
-
Watt25
veterán
válasz
nfsu17 #13407 üzenetére
De ez a kisebbik gond, hiszen gondolom egyértelmű, hogy amíg csak egy kártya van, eddig csak az egyik eszköz működik. Viszont ha össze tudja hozni a felvevőben is, hogy működjön, akkor már csak kell kérnie még egy kártyát a UPC-től az előfizetése mellé. (Na persze lehet, hogy ez sem lesz egyszerű, mert el tudom képzelni, hogy a UPC-nél nem tudják felfogni azt a szituációt, hogy valakinek egy háztartásban két kártyára lenne szüksége.
)
Esetleg még érdemes utánanézni, hogy szoftver frissítéssel megoldható-e a probléma, mert most keresés közben pl. Panasonic felvevőhöz találtam szoftverfrissítést és ha jól értettem éppen az a célja a frissítésnek, hogy kezelje a CI+ -t. (Hiszen én is rosszul fogalmaztam, nem konkrétan a foglalat ami CI+, hanem az azt kezelő szoftver.) -
-
peterk
senior tag
válasz
nfsu17 #13354 üzenetére
Az irodában mi is vidanet előfizetést használunk, és nálunk az internet kezdett el rendetlenkedni nagyon tavaly. Kijöttek többször is, modemet is cseréltek, ment 1 hétig, majd újra szakadozott, és a sebesség is töredéke volt a papíron levőnek. Végül áthúzták egészen az oszloptól a házig a vezetékelést, és azóta minden rendben. Azt mondta a szerelő, hogy a nap idővel tönkre teheti a kábelt, és akkor akár konstansan is elromolhat, de az se ritka, hogy időszakosan rossz (pl. ha éppen erősen süti a nap), máskor meg jó. Jelentsd be, a vidanet nem olyan mint a digi, megcsinálják ha gond van.
Egyébként nekem is van hasonló gondom, de itthon (nem vidanet). Nálam az egyik szobában a Samsung TV-n minden csati jó (TV saját vevőjén), de a mellé szerelt STB-n 2 mux nem vehető, a jel erősen ugrál. Ha megcserélem az antenna kábeleket, akkor is ez a helyzet, szóval gyanús, hogy a STB-nek lehet valami gondja. Milyen eszközzel lehetne ellenőrizni, hogy az adott MHz-en milyen erős a jel, illetve, hogy nincs-e esetleg valami zavaró jel rajta, amit a TV kiszűr, de az STB nem bír vele? Drága egy ilyen cucc?
-
mackosajt
addikt
válasz
nfsu17 #13368 üzenetére
Hogy mindenki értse, megpróbálom dekódolni, sorba tenni:
van Maglódon egy telkünk, ahova nincs bevezetve semmi.
Leginkább nagymamám jár ki a telekre
itthon (Budapest) beüzemeltem az egységet
Nálunk UPC kábel tévé szolgáltatás van
Eddig Coax kábel volt a tévébe dugva
Na, ezért kell vegyen egy antennát is, mert Maglódon nincs semmi, csak a TV lesz kint, meg a BOX, meg a nagyi.
Itthon meg volt a Coax-on a UPC. -
Kernel
nagyúr
válasz
nfsu17 #13349 üzenetére
Digikábelen szokott lenni ilyen probléma, amitől főleg a sáv alján lévő multiplex szokott elmenni, például a közszolgálati adók. Ezt okozhatják érintkezési hibák a hálózaton, ami az alacsonyabb frekvenciák számára képez nagyobb akadályt, míg a magasabb frekvenciák kapacitív úton jobban átszivárognak ilyenkor.
Az természetes, hogy több TV-re osztva csökken a jelszint (ilyenkor az erősítés inkább az előfizető dolga), de én olyan esetekkel találkoztam, ahol csak 1 db TV volt, de arra is kevés volt a digitális jelszint. Illetve fórumos panaszok is előfordulnak ezzel kapcsolatban.
Tehát először is hibabejelentést célszerű tenni, hátha lehet még segíteni a kábelrendszeren. Ugyanakkor a Digisek csak az analóg adásért vállalnak garanciát, tehát képesek azt is mondani, hogy akkor "tessék analógon nézni", ami ugyebár no comment. De lehet, zajos már az analóg műsor is, azzal is lehet érvelni.
Ha nem tudnak rajta javítani, utána célszerű erősítéssel próbálkozni, lakáson belül.
Családi házas területeken most már optikai szálat húznak be, van hozzá egy modem, ez nem rendelkezik a koax. hátrányaival.
-
Watt25
veterán
-
wassermann
Topikgazda
válasz
nfsu17 #12748 üzenetére
Nem mindig vannak fekete csíkok, a legutolsó 4:3-as TV-kben már a legtöbb tud "amorf" nyújtást, és ez fordítva a jobb 16:9-es LCD-kre is igaz.
A fekete sávokat űgy tüntetik el, hogy a képet "rétestésztaként" nyújtják: a fontos, középső kb elipszissel határolt terület alig nyúlik, a szélek viszont rá vannak húzva a fekete sávra, akár alul-felül lenne (4:3-on 16:9), akár kétoldalt (16:9-en 4:3). A gyors arányváltáshoz szükség lehet erre az AFD jelre (vagy a TV elektronikájára van bízva, de az biztos, hogy lassabban csak néhány képkocka után reagál és a csatornalogók is megzavarhatják. -
galaxytab
csendes tag
-
hamyka
senior tag
válasz
nfsu17 #12151 üzenetére
Ingyenes is jó megoldás csak nincs benne a Discovery és társai sajnos...
Azt mond meg nekem hogy :
Azt már tudjuk hogy 2014 év végétől lelövök az analógot felfogtuk, és már kirágot lyuk tiszta sor
Engem az érdekelne hogy :
2014 év végén az analóg kábel tévé szolgáltatást is lelövik ?
Mert ha ezt is lelövik akkor akinél benn van a kábel tv az tényleg vagy bérel egy boxot vagy vesz egyet és ha nem akar fizetni érte akkor nézi az ingyenest a saját boxán oszt ennyi
Az is tiszta hogy a meglévő antenna is jó lehet a mindig tv-hez, ám meg ehetem a saját kábelemet mert anélkül a doboz nélkül nem ér semmit
Izémizé :
Visszatérve arra az igénylésre hova is kell benyújtani ? milyen adatok stb kell?
írjátok meg és üdv
-
Pilács
senior tag
válasz
nfsu17 #12144 üzenetére
Igen nagyjából erről lenne szó, hogy a digitális adás mellé kapom az analóg kábeltévé csatornákat is, és azt kellene valahogyan (már mint az analog jelet) egy monitorra rávarázsolnom, amin csak HDMI bemenet van
Olyan tuner kellene ami tud analóg jelet is kezelni, meg dvb-t is esetleg, és van rajta HDMI kimenet... Szomorú leszek, ha nem találok ilyen kütyüt...
-
Pilács
senior tag
válasz
nfsu17 #12140 üzenetére
Pont az analóg kellene most, kábel tv van, a "nagytévén" megy a digitális, és a kicsire elég lenne az analóg, nem fizetnék még egy beltériért, a lényeg, hogy monitorra lenne kötve, az a kicsi tévé
így kell a HDMI kimenet, és az analóg tuner.... DVB-t sem életbevágó, az csak később esetleg jól jöhetne...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
nfsu17 #11860 üzenetére
Sajnos az adatok alapjan nem csak ezt csinalja a drága hanem Freemake video encoderrel csapatja át... tudom hogy lassu az encode, raktam mar le ezt-azt az asztalra (
) csak azota valtozott a vilag - immaron HD-be van lehetőségem dolgozni es nem tudom normalis sebességre belőni a dolgot - lásd a fenti példa. 52 percnyi 1080i anyag áttolása 720p-be (DXVA kompatbilitas ofc) audio reencode nelkul ~4óra és ezt szeretném tovabb csökkenteni (szvsz még lehet) a minoseg megmaradása mellett. Pillanatnyilag 55/45% procihasznalat avs4x264mod/x264_64 között. 40 perc mulva kiderul hogy mit csesztem el.
wassermann: köszi megnézem.
-
-
Watt25
veterán
Na, látod, pont ezt szerkesztettem még hozzá a hozzászólásomhoz.
Érdekes, hogy erről eddig nem láttam sehol infót. Ezek szerint ez bevett szokás, hogy deinterlace-elik a filmeket???Viszont, ha a Hacktion-ön sem látni ezt az effektet, akkor az vajon azt jelenti, hogy igazából 1080p-ben rögzítették? (Más értelmes magyarázat nem jutna eszembe...)
-
azbest
félisten
Nem az elejétől néztem, csak felvettem egy részletet. Ránézésre rendben van, igaz én számítógépen nézem fhd monitorral. Csak az tűnt fel, hogy valsz progresszív volt a forrás, mert nem fésűsödött mozgáskor. Nameg az is, hogy a dvb-t 6-8 megabitje kevés vagy maga a forrás nem teljes 1080. De láttam másik bbc természetfilmet bdrip-ben régebben, ott is inkább a 720p minőséget hozta.
(#9839) zsigus: bocs ha erősebben fogalmaztam, általában türelmes vagyok
A sokféle jelölés tényleg zavaró. Ha még lehet, hogy szerkeszteni fogod, akkor rögtön nyisd meg a szerkesztést, mert akkor nem 5 hanem kb 15 perc időd van a módosításra
.
-
learner
csendes tag
Szia!
Jelenleg még SmartDVB-t használok, de épp ideje lenne váltanom egy másikra, mert amit említettél, azaz az M1 HD, M2 HD, és a DUNA HD "kocka", az aspect ratio-t manuálisan kell állítanom 16:9-re, ha helyes méretben szeretném nézni a képet.
Ha a Duna II Autonómia-t nézem, és közben képméret váltás van (akár 4:3 -> 16:9, vagy 16:9 -> 4:3) vagy az aspect ratio-n állítok, vagy elkapcsolom a csatornát, majd vissza, és ekkor már helyes képarányt állít be az alkalmazás.
Azonban most, hogy az RTL klub elkezdett 16:9-et is használni, a 16:9-ben sugárzott képtartalomnál vagy nézem a fekete csíkokat alul, felül, meg oldalt, vagy az aspect ratio-t állítom 'zoom 16:9 embedded in 4:3'-ra, azonban ha ezt így hagyom, és 4:3-as arányú műsor következik, akkor ugye még mindig zoom... aspect ratio-ban vagyok, azaz levág a 4:3as arányú képből...
Összegezve, sehogy sem tudom megoldani, hogy automatikusan felismerje a kapcsolójeleket.
Jelenleg milyen szoftvert használsz DVB-T vételre? Meg vagy vele elégedve, vagy szintén vannak gyerekbetegségei?
Előre is köszi
Üdv! -
-
-
GBogyó
tag
Azért a MindigTV indulása idején sok set-top-box volt részlegesen néma az AAC hang miatt! Szerintem még az a szomorú, hogy a kodekekkel felépített rendszereken ez ekkora probléma a windowsos és linuxos világban. Amikor egy mplayer vagy egy vlc meg bír enni szinte mindent, akkor ez hogy nem sikerül a vágó/kódoló programoknak?
-
Kernel
nagyúr
Egy érdekesség, hogy a Youtube sem tud megbirkózni az RTL Klub hangjával. Próbáltam egyszer TS fájt közvetlen feltölteni, a Youtube úgyis átkonvertál magának mindenféle videókat, gondoltam hátha ezt is. Utána akár még le is tudtam volna tölteni FLV-ben.
Képet valóban át is konvertálta, de néma maradt a videó.
-
aag
őstag
A mai tévéknek nem gond ez az aac-s rtl klub, szóval ha felveszed az adást, kiteszed hdd-re, majd be a tévébe, akkor az menni fog.
Persze. Az én Samutévémen is megy. Le is írtam már ezt. Ezért is szeretném csak lélesvágással kitakarítani a reklámokat és leszélezni. Sajnos az AAC miatt pont ez nem megy. És már megbocsáss, nem az a kérdés, hogy előfizetéssel mit lehet és mit nem, hanem az, hogy az Ubi 10.10-esen hogyan lehetne megoldani a dolgot.
A H264TS_Cutter windowszos program. Én linuxon szeretném megoldani ezt a feladatot. OK?
-
-
Kernel
nagyúr
Nekem 3,5" tápos merevlemezek vannak, csak emiatt nem akartam 2,5"-os egységet vásárolni, nem is szoktam annyit felvenni, ami nem férne rá egy 4 vagy 8 gigás pendrive-ra. Visszanézés után pedig rögtön törlöm, vagy megy át a számítógépre, amiről szintén ki tudom tenni TV-re. Ha esetleg még nem volt idő visszanézni, akkor is mehet át a számítógépre, ha éppen helyet akarok csinálni a pendrive-on.
TV minden este 6-7 órát megy, nekem legalábbis nem lenne értelme folyamatosan járatni egy merevlemezt, amikor néha napokig vagy hetekig sem használom semmire. (Médialejátszóként sem használom a DVB-T vevőt.) De az viszont kényelmes és mára megszoktam, hogy ha hirtelen fel akarok venni valamit, akár a műsor miatt, akár egy rosszkor érkező telefonhívás miatt, akkor az gombnyomásra, azonnal működik.
-
Jocky
tag
Értem!Az hogy én nem vagyok ezzel tisztában, az egy dolog, de hogy a szerelő se tudja, akit a Vidanet küld az azért már gázos!
Na, mindegy, holnap bemegyek hozzájuk, aztán visszakérem a kártyát és úgy csinálom ahogy mondtad!Remélem jó lesz!
Köszi mégegyszer a segítséget! -
Jocky
tag
Ja, amúgy a csatornákat megtalálja a tv, de mindre azt írja ki, hogy kódolt adás, mintha nem is lenne bedugva a kártya!De a szerelő csávó nem várt szinte semennyit sem, mint ahogy te is írod, hogy 20 perc alatt bejött neked!Szerintem nem nagyon érthet az egészhez ez a szerelő akit küldtek.
-
Jocky
tag
Csak nálam az a gond hogy most mikor kint voltak akkor azt mondták, hogy nem fog úgy menni ha a tv-ben van a conax kártya, ezért adnak STB-t, de akkor a CAm modult nem kapom meg.Azért gondoltam arra, hogy veszek egy CAM modult és a haver majd beállítja, ha hazajön.De ha adnak pluszban a STB mellé, akkor lehet inkább bérelek.Mennyit kell érte fizetni havonta?
-
Jocky
tag
Kijött egy szerelő, az üzemelte be, de sztem nem sokat értett az egészhez ahogy elnéztem.Azért szeretném megnézetni a haverral, de nem hagyták itt a kártyát és a kártyaillesztőt sem.Akkor kapok csak kártyát, amikor a STB-ot is kihozzák, de a kártyaillesztőt viszont nem kapom meg, és anélkül nem tudom berakni a kártyát a tv-be hogy beállitsuk STB nélkül.Ezért szeretnék kártyaillesztőt venni, de nem tudom ilyesmit hol lehet kapni és egyáltalán mi a neve hivatalosan.Tudsz ebben segíteni?
-
csiszii
csendes tag
-
GBogyó
tag
Helyesen:
MUX A: 818
MUX C: 794Sajnos az alábbi hírt nem vezették át a táblázaton, jelzem nekik. A dvbtmap.eu oldalon helyesen szerepel.
http://www.mindigtv.hu/Hirek/Hirarchivum/Frekvenciacsere%20Kaposvar.aspxNe csak Kaposvárt próbáld, az elég kis teljesítményű. Attól, hogy az van legközelebb, nem biztos, hogy az jön majd jól. Az általam említett oldalon nézd meg, hol, milyen adó van még a közeledben, lehet Pécs, Úzd, Kabhegy is jó (Kabhegyhez csak irányt kell váltani a kaposvárival megegyező frekvenciákon ad).
-
Tamy
senior tag
StaxRip_1.1.7.0_beta megcsinálta, kiszedtem a hangot. Megpróbálok ezzel kezdeni valamit. Köszönöm a segítséged.
m_kovacs:
WinFast PVR2 v2.0.3.33-al készült a felvétel egy Leadtek PxDVR3200 H tip. tunerkártya segítségével. A ts-ben egy hangsáv van, és csak az éppen nézett program van rögzítve (RTL Klub).
-
Tamy
senior tag
Való igaz, ezt a több mint 8000 hozzászólást nem olvastam végig, csak keresőkkel szűrtem, de ha 7 életem lesz ígérem bepótolom
A hangot mivel tudom kiszedni a ts-ből, hogy aztán átkonvertálhassam, mivel kb. semmi nem látja, hogy van benne?
m_kovacs: A H.264 TS Cutter 111 nekem nem nyit meg semmit, más adóról felvett (nem AAC-s) fájl-nál is hibaüzenetek tömkelegét dobja ki.
-
Lion-Heart
csendes tag
Miben integrált a tévé? A falban?
.
A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére.Minek vegyek boxot,ha a tévé rendelkezik DVB-T tuner-el
Van ezen a tévén olyan csatlakozó ami leadja a Kódolt jelet amit beledughatnék egy felvevőbe, vagy mosógépbe,vagy egy micróhullámú sütőbe
Vicces vagy.
Valójában hülye kérdésre,csak hülye választ lehet adni.
Talán majd más. -
Numspa
tag
Ezek közül melyik az amivel számítógépen felvenni is tudok?
Úgy képzelem a dolgot, hogy: Antenna, USB DVB-T stick, kártyaolvasó, előfizetés (kártya) és megfelelő szoftver a számítógépemen. Ennyi kellhet valószínűleg. De lehet hogy tévedek. Jó lenne tisztán látni e kérdésben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial 240GB SSD eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest