- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
Vannak elég komoly különbségek az érzékenységben, a chipekben, illetve a 2 tuneresek esetén a diversity képesség még ami rossz vételi körülmények között jól jöhet. Arról nem is beszélve, hogy 2000-25000 között vannak az árak, ami nem feltétlenül tükrözi a belső tartalmat teljesen.
-
csibor
addikt
Usb-és DVB-T vevők között van valami eltérés,vagy nagyjából mind ugyanazt tudja?
-
azbest
félisten
Most hogy próbálgattam kiderült, hogy a vlc 1.1.1 bugos és nem lehet benne csatornát váltani, helyette még mindig érdemes az 1.1.0-át használni. Sőt ahogy közben olvasom a fórumokat, lehet hogy 1.1 előtti változattal érdemes próbálni channels.conf-fal (legalábbis windows alatt), mert úgy tűnik a program id választásba becsúszott valami bibi
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Egy olyan OFF kérdésem lenne, hogy nektek is 00000/00000-át ír ki a VLC lejátszáskor az időtartamra, ha dvb-t-ről felvett adást (.ts) játszok le vele? Így fogalmam sincs, hogy mennyi pl az egész adás ideje, mert azt sem látja és belepörgetni sem tudok időre, azaz pl az 5. percbe.
Pikantéria, hogy a win7 meg simán látja a teljes időtartamot, mpc hc is, kmplayer is, de csak vlc alatt van hang pl rtl klubnál.
vlc 1.0.5
-
beko
csendes tag
Sziasztok.
Keresgéltem a neten, de nem nagyontaláltam infót arról, hogy a kódolt DVB-T adások kikódolhatóak-e.
Konkrétan a MinDig-TV extra csatornáira gondolok.
Nekem egy AverMedia Volar HX tunerem van.
Valaki tud valami jó sw-t? -
Alcor DTV HS. Az eszközkezelőben mint DiBcom DIB7070-ként jelenik meg. Igen, a kékhalál 1értelműen driver/eszköz problémára utal, de csak a VLC-vel sikerült eddig kiakasztani ami inkább a VLC hibája, mivel se a Mediacenterrel, se a hozzáadott TotalMedia progival nem volt semmi gond, jött minden adó rendben. A VLC-vel amúgy is esetleges volt hogy elinudul-e egy adott csatorna vétele, szóval inkább a VLC-ben a hiba.
Csak furi hogy W7 alatt ennyire megterheli a HD adás. Majd felteszem a W7-re is a TotalMedia-t ami "salyát" mpeg4 ill. aac codec-et tesz fel és használ. Meglátom (megírom) majd hogyan muzsikál W7 alatt.
-
Rick4
félisten
-
azbest
félisten
Milyen tunered van? Ha van újabb driver hozzá, akkor érdemes lehet megpróbálni.
Win7 64bit alatt leadtek dvb1800h és az olcsó kínai dongle is szépen megy vele. Neten keresztül streameltem is velük az adást. Megesett hogy elszált a vlc streamelés közben, de ez akkor volt amikor rossz volt a vétel.A kékhalál inkább driver problémára utal szerintem.
Az usb tunert linux alatt és xp alatt is próbáltam (vmware virtuális gépben
és linuxot igazi gépen is ).
A prociterhelés sem volt nagyon vészes. Igaz erősebb gépen próbáltam. Az adások közti különbség lehet a számára kevés teljesítmény miatt van. Ha rosszabb a vétel, akkor is jobban terheli a procit és néha el is szálhat a vlc tőle. Régebbi gépemen például jobban ment a hd adás, mint a tv2/rtl ... ennek az volt az oka, hogy az általuk sugárzott hanggal nehezebben boldogult a gyári progi.
-
ignotus88
csendes tag
válasz
premete #6184 üzenetére
Annyira jutottam, hogy dvbviewerben megy minden, csak felvenni nem tudok vele, mivel nincs regisztrálva a program. Egyébként nálam az analóg adások jönnek, meg lehet is felvenni róluk, de a digitálissal nem tud mit kezdeni a program. Próbáltam még altdvb-t, dvbdream-et, progdvb-t, de nálam hulladék mind.
-
premete
veterán
válasz
ignotus88 #6180 üzenetére
Ha jutsz valamire, írd meg, van egy ugyanilyen tunerem, ami semmivel sem talál adást, sem analógot, sem digitálist, tavaly még ment tökéletesen; detto a helyzet, a windows felismeri, letölti a drivert, a mediacenter szintén felismeri, hogy 2 tuner van, végigkeres minden hullámhosszot, majd közli, hogy nem található adás, miközben a dvbdream 34 adót talál, 100%-os jelerősséggel.
-
premete
veterán
A HD jóval igényesebb, nálam is a HD esetén a 2.4-es proci gyakran 2527 Mhz-en fut, igaz kb. 30 % processzorterhelés mellett, amíg a nem hd adások 800-1600 Mhz-en, 20 % cpu terheléssel.
Vannak furcsaságok, nekem például a dvbdream alatt a nem hd adásoknak nincs hangja és a kép is gyakran kimerevedik. -
Most kipróbáltam a listát VLC-ben. Felemás lett az eredmény. Volt amikor kiakasztotta (kékhalál, USB_DRIVER-re panaszkodott), de konzekvensen nem ment pl. az RTL, holott ugyanazon a frekin megy mint a TV2 az pedig elindult. (Médiacenterrel rendben megy mind1ik adó, bár érdekes hogy annyira leterhelia HD adás, hogy a lelket kihajtja belőle (100%). + még így is kockásodik, akadozik 1.6-os CD procival.) Ez ugye azért érdekes, mert a gyári progijával teljesen korrekten nézhető volt a HD adás is (70-80% cpu használat) igaz XP alatt. A médiacenter, és vlc pedig már W7 alatt futtatom, pár napja tértem át W7-re.
Viszatérve a VLC-re. Az 1.1.0-ás VLC frissítettem 1.1.1-re. Ezzel már elindult az RTL, de nem megy a TV2. Nagyon furi. A HD adást a a VLC sem szereti, ugyanúgy full-ra járatja mint a médiacenter, pedig azt reméltem a HD nézhető marad mint XP-n. -
dobcsi
tag
válasz
csendes #6168 üzenetére
Ilyen antenneról van szó, biztos Szentesnek van mert régen az analog rendszer is arról jött és ugyan oda tettem fel, és tőlem nézve Szentes -Szeged kb 25-30 fok az eltérés.Az igazság az hogy még padláson van, a szomszédnak a tetői benne vannak de ha lesz egy pár órám akkor majd kiteszem és meglátom hogy kell-e másik antenna. Vagy a fenti antenna alkalmas rá egyeltalán, szerinted?
-
ignotus88
csendes tag
Hello
Adott egy pinnacle 330e-s tuner kártya, gyári pctv media center progival. Keresésnél ki lehet választani a forrást /analóg, vagy dvb-t/, így ha rámegyek a dvb-t-re, akkor szépen kilistázza az összes talált dvb csatit, viszont ha le szeretném játszani, akkor kiírja, hogy nem jeleníthető meg a csatorna. Ez miért van? Ha dvb-t vevő kártyának árulják, akkor a gyári progival miért nem lehet nézni a dvb csatikat? Egyébként 4.24.855 verziójú a program.
Erre van valami megoldás, avagy tudtok ajánlani valami más alternatívát?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
premete
veterán
Nos, kipróbáltam, Pázmánd, Remete-dűlőtől végig ment az anyósülésen laptopról az m1hd, antenna a jobb_1 ablakkeretre cuppantva kívülről. Amikor az antenna az adóra merőlegesen állt, tökéletes volt a vétel, más irányokban gyakran szétesett a kép. Utcátoktól nem messze (lásd az első képen a zöld nyílat) a parkolóban megállva szintén hibátlan volt a vétel. Mivel Hozzád képest gödörben voltam, gyári, 145 mm-es botantennával, elképzelhetetlen, hogy Nálatok ne legyen vétel, ott más hibapont lehet.
Igaz, a kékesi adók ott nem jöttek, de a budapestiek tökéletesen:
-
csendes
addikt
-
csendes
addikt
válasz
Misi1979 #6169 üzenetére
Akitől vettem, ő állítása szerint 9. kerben egy lakótelepi lakásban tökjó volt a vétele.
Simán lehet, ha rálát az adóra. Már a jelszintemelés előtt volt olyan, aki Dunakesziről (20 km) fogta a jelet botantennával. Kérdezd meg tőle, hogy ő miket telepített a gépre, mivel nézte.Meg az is fura, hogy L/Q 100/80%..
Ha az tartósan megvan, akkor mennie kellene. Hogy néz ki a Prog Finder-en a grafikon és milyen adatokat ír ki, milyen frekvenciát? -
csendes
addikt
a Duna tv csatornái 100%-on jönnek, a többi meg 20-30%-on akárhogy forgatom az antennát. Az antenna nem spéci dvb-t antenna csak egy mezei uhf antenna, csak az a furcsa hogy a felszerelés napján minden adó 100%-on jött, másnap viszont csak a Duna tv-k.
Furcsa, mert Szentesen a "MUX C" (Duna TV) jön a 65-ös csatornán, a "MUX A" a 60-ason, és ugyanúgy 220 m-ről sugároz az adó 100 kW ERP-vel. Tehát inkább fordítva kellene jönnie egy sima UHF antennával, ami kisebb frekvenciára van belőve és a kicsit nagyobb frekvencián kicsit nagyobb a jel gyengülése is. Ilyen akkor fordulhat elő, ha szórt jelet veszel és a különböző frekvenciájú jelek másképp verődnek vissza. Biztos, hogy a szentesi adó felé néz az antenna és nincs közben akadály? Vagy épp kimaradt a MUX A Szentesről és Szegedről fogtad a jelet (Szentes 100 kW ERP, Szeged 20 kW ERP). Esetleg érdemes újra szkennelni, beállítani az adókat. A mezei UHF pontosan mit jelent? Lepke vagy Yagi (mekkora tüskék, hány elemes)? -
csendes
addikt
válasz
Misi1979 #6162 üzenetére
"Esetleg az lehet a gond, hogy ez mpeg2-es?"
Nem, ez csak a TV-knél vagy STB-knél lehet gond, az USB-s DVB-tunereknél a szoftver végzi a dekódolást. Inkább úgy tűnik, hogy gyenge a jel.Bp, belváros, bár a 10-centis saját antennájával próbálom.
Az jó eséllyel akkor fog menni, ha valamelyik adóra közvetlenül rálátsz. Fektesd le a botantennát és fordítsd az adó irányába. Ha belváros, akkor valószínűleg Széchenyi hegy vagy Hármashatárhegy. A Google Maps-sel meg lehet nézni, ha bekapcsolod a distance measurement toolt, hogy pontosan milyen irányban vannak az adók és milyen távolságra. Ha nem megy, akkor kérj kölcsön egy erősítős antennát és próbáld azzal. Ha egy egész háztömb van útban, akkor csak tetőantenna segít, elég magas árbócról. -
lorenzen
aktív tag
"Macintosh gépen (OSX alatt) ..valami költséghatékony megoldás szülessen!"
Az OSX alatt sem probléma a vétel.
Költséghatékony megoldás nem nagyon van. Kemény felárba kerül kerül a DVB szoftver. (Amit a PC tulajdonosokkal is kifizettetnek. (Boldogtalan tulajdonosa vagyok a Elgato eyetv lite (Mac OS X 10.5.x / 10.6.x) szoftvernek. Soha semmire sem fogom használni.)
Például a Terratec T3 jó neked. -
premete
veterán
Nekem speciális a helyzetem, direkt rálátásom van a Széchenyi-hegyre és Kékestetőre is. Ráadásul jóval érzékenyebb a tunerem, RTE chipsetes Alcor HS még a XI. kerületben sem akart adókat találni, aztán nagy-nehezen a 746 Mhz bejött, de a 802 már nem.
Azt nem tudom, hogy Újudvar milyen erővel nyomatja, de emlékeim szerint Balatonföldvártól Kabhegy közelebb van (a Széchenyi-hegy se nagyon van messzebb, mint Újudvar).
Elég jól ismerem Földvárt, a 80-as években pár nyarat lehúztam ott, a vételi lehetőségek nagyon különbözőek a domborzati viszonyok miatt. -
Misi1979
őstag
Sziasztok, volna egy problémám.
Vettem egy usb-s hibrid tunert (analóg és dvb-t) és nem tudom működésre bírni.
AF9015-ös chipset, normálisan feltelepítettem a drivert (win7 x64), media centerrel próbálkoztam először, felismeri, de csatorna keresésnél nem talál semmit.
Keresésnél felvillan a ledje néhol, mintha találna adást, de továbbugrik, nem menti el a csatornát.Bp, belváros, bár a 10-centis saját antennájával próbálom.
BlazeDVB: ugyanez. Próbáltam többféle módon kerestetni, dettó mint media center.
ProgDVB: kilistázza a csatornákat, RTL, M1, M2 stb, amikor rámegyek valamelyikre, felvillan hogy 100%/80-90%-os jel, de adás semmi.
Tipp?
A tuner noném kínai, asszem ezt brandeli az alcor is.
Esetleg az lehet a gond, hogy ez mpeg2-es?
-
Zirowe
nagyúr
-
dobcsi
tag
Sziasztok. Lehet hogy kérdezték már, az a gondom hogy a Duna tv csatornái 100%-on jönnek, a többi meg 20-30%-on akárhogy forhgatom az antennát.Az antenna nem spéci dvb-t antenna csak egy mezei uhf antenna, csak az a furcsa hogy a felszerelés napján minden adó 100%-on jött, másnap viszont csak a Duna tv-k.A Szentesi adótól légvonalban kb 40km-re vagyok. Sokat nem akarok vele kínlódni inkább veszek egy spéci antennát, csak érdekelne hogy a Duna tv-k miért jönnek jól és a többi miért nem?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
premete #6155 üzenetére
Irigyellek, mert nekem botantennával még az analóg adók se jönnek :S
Viszont padláson kihúztam a lepkét és lehoztam, koax bedugva maradt, de a kép ugyanolyan maradt, igaz, az erősítő bekapcsolva maradtEgyébként nem értem, hogy miért ilyen rossz a vétel itt, főleg az analóg, de az már évek óta (nem vagyok olyan rossz helyen, IV. utca, ha ez mond vmit
).
-
premete
veterán
válasz
dudika10 #6152 üzenetére
Nekem is volt pár, az első talán 6 éve, hauppauge, csak analóg, az egy borzadály volt; 2 éve egy avertv hybrid, azon már jött dvb-t, de csak tetőantennával, utána volt a pinnacle 330e, az egy nyarat bírt és vége, egy év gari lejárt, se kép, se hang, se szerviz. Gondolkodtam, hogy veszek egy avertv expressz-t 20K-ért, de rájöttem, abból 10 ilyet kapok.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, van egy kis problémám: Velencefürdőn vagyok, nyaralóban, van két tv, egyikben analóg, másikban dvb tuner. Analógot beltéri erősítős antennával használjuk, de mivel azzal is elég szar a kép, így ma vettem egy nagy lepke antennát erősítővel. Az analóg képe továbbra sem javult, digitális jelet meg egyáltalán nem lát.
Felraktam a tetőtérbe, belül van, cserepes tető van, elvileg szakboltba azt mondták, hogy jónak kéne lennie+ a mindig tv oldala szerint is van lefedettség a címemen, mi lehet a baj?
Nyaraló pont szemben van a tóval, előttünk nincsenek nagyon akadályok.
Eladó mondta, hogy ha mégsem jó, akkor holnap még visszavihetem.
Esetleg egy ilyesmi antenna jó lenne?
És az működne tetőtérből? Mert kívülre a tetőre sehogy sem megoldható a felszerelése.
Másik: vettem laptophoz egy express card-os hybrid tunert, de az adók képe mindig kék, bmilyen is a lefedettség (analógról beszélek, digitális részét még nem próbáltam), mi lehet a baj?
Ja, és tudnátok ajánlani vmi jó programot a tunerhez,mert a gyári nagyon szar.. :S
Előre is köszi! -
dudika10
veterán
válasz
premete #6151 üzenetére
Hát akkor nincs mitől félnem.
Időjárás mennyire szól közbe, nem nagyon zavartatja magát?
Igazából van egy alap tvtunerem, azt is 3k-ért vettem asszem, kábelTV jön vele, minden szép kivéve az M1 és M2, meg néha TV2, RTL. Gondoltam Befizetek egy ilyenre, tényleg nem nagy kockázat és hátha szebb lesz a képe ezeknek az adóknak is. -
premete
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
premete #6149 üzenetére
Persze, hogy nem.
Abban se vagyok biztos, hogy így 10km-re a határúti adótól tudom majd fogni az adásokat.
Elvégre se rálátás, se magasan nem vagyok, se tetőantenna.
Ha meg nem tudom fogni legfeljebb felrakom apróra 2k-ért és nem is buktam rajta semmit szinte.
Vagy felrakom a szekrény tetejére és megpróbálom 2 év múlva. -
premete
veterán
válasz
dudika10 #6148 üzenetére
Ha belegondolsz, hogy ennyiért itthon az antennáját is alig kapnád meg, nem nagy rizikó kétezret kockáztatni, ha csak 3 hónap garancia van is rá.
Kipróbáltam kisebb processzornál is (C2D 1600 Mhz), azon is elmegy, de akár atomon is; viszont a HD adásokhoz HD-t tudó VGA kell, Intel 4500mhd már elegendő, vagy annál erősebb. -
premete
veterán
Honnan tudná az eladó, hogy mit árul? Itthon 10 terméknél sem biztos, kint ezekben a shopokban pedig nem ritka a 30.000 termék.
Először nekem is írta, hogy nem fog működni, de megírtam neki, hogy küldje, ne foglalkozzon a többivel (épp ma kaptam újabb 3 darabot ugyanonnan).
Ráadásul érzékenyebb ez a 2.000.- Ft-os cucc, mint a 15.000.- Ft-os pctv 330e-m, vagy az alcor rte chipes volt. -
premete
veterán
Akkor vegyél itthon egy ugyanilyet, 8000.- Ft-ért, arra rá lesz írva az mpeg4.
Nagy része ugyanettől a gyártótól van, havi 500.000 darabot tudnak gyártani.
Tegnap belinkeltem a gyártó adatait, abból idézek:Product Description
USB Interface
Support MPEG2, MPEG-4
Support Remote Control
Support HDTV (up to 1080P)
European exclusive DVB-T
Chipsets: AF9015+TDA18218 -
azbest
félisten
válasz
csendes #6137 üzenetére
Vlc-vel rendben van; annyi a gond, hogy az Euronews-nál csak az angol hanggal van kép, vagyis a képhez csak angol hangot tudok kiválasztani.
ha channels.conf fájlt hozol létre és azt dobod be neki, akkor lesz hang és kép is minden nyelven. itt a korábbi hozzászólásomban a fájl, ha te nem a szegedi vagy szentesi adóról fogod, akkor a frekvenciákat át kell írni benne.
Nézet -> lejátszólista részen lehet váltani köztük.
-
csendes
addikt
Pinnacle PCTV 310i (PCI analóg-DVB-T hibrid kártya) teszt:
Linux alatt firmware telepítés után működik az analóg és a DVB-T is. Analóg hanghoz a kártyát át kell kötni a CD bemenetre és sox-szal átirányítani a hangot.
DVB-T-nél 51% fölötti jelerősségtől behangolja a transzpondert, 60% fölött folyamatosan, szakadás nélkül megy. Intel Celeron E3200 processzorral Linux alatt vlc-t használva SD adásoknál a processzorterhelés 20%, HD-nál 40% körül mindkét magon, memória kb. 300MB.
Xine alapú lejátszókon (Kaffeine, Me-TV) az AAC hang (RTLKlub, TV2,stb.) nem megy, bár a faad2 telepítve. Vlc-vel rendben van; annyi a gond, hogy az Euronews-nál csak az angol hanggal van kép, vagyis a képhez csak angol hangot tudok kiválasztani.Antenna: A "hálós, csokornyakkendős" fajta, állítható erősítéssel, ami a leírásból nehezen kibogozhatóan max 25-36 dB (Pontos típus: König ANT 100S-KN). Használtan vettem, főleg azért, mert egy holland tesztben 50 km-ről vette a DVB-T jelet az 50-es csatornán egy 10 kW ERP-jű adóról [link].
Az analóg csatornák közül minimum erősítéssel a 24-es szépen, a 41-es elfogadhatóan, az 58-as erősen szemcsésen jön kb. 6.6 km-re Széchenyi hegytől. Az 58-as csatorna képminősége az erősítéssel kb. a tartomány közepéig javul, a felső harmadban mindegyik analóg csatonáé erősen romlik. Furcsa, hogy a nyakkendő függőlegesből vízszintesbe forgatása alig befolyásolja a jelet, talán nagyon szóródik a jel a tetőkön vagy a nyakkendő csak dísznek van, nincs bekötve.
DVB-T-nél sok keresés után sikerült folyamatos, megbízható jelet elérni az 55-ös csatornán (MUX A), néhány óra alatt egyetlen szakadás, (valószínűleg repülő), most egy darabig nem akarok hozzányúlni. Az erősítés kb a tartomány egyharmadánál. Összességében az antenna az UHF tartomány alsó felére jó, az 50-es csatorna fölött gyengének tűnik a nyeresége. Az erősítő a tartomány kétharmadáig kis zajjal működik, elvileg külső jelet is tud erősíteni. Sajnos az UHF tetejére hangolt erősítős vagy erősítő nélküli szobaantennát (olyan 18 cm körüli tüskékkel) nem sikerült találni.
-
Rick4
félisten
nem akarja az igazságot, a Nagykanizsai adó innen kb 90 km, azt se találta, pedig még előkerestem egy nagyméretű lepkeantennát (lehet hogy nem ehhez való, de a 10 centis botantennánál tuti jobb) meg úgy általában véve semmit.... Cserébe a garázsból felhoztam a tévét, összedugtam, és megy..
-
premete
veterán
Elsőre így ismerte fel, nem volt másik tuner (w7 dell oem ultimate 64 bit) újratelepítés után. Ha leszedem a w7 által letöltött drivert, és felteszem a hozzáadott itech 9.6.3.1-et, akkor megváltozik az eszköz neve is AF9015-re. Az Alcor duonál ugyanez a helyzet, csak 2 winfast-ot talál, de az utána került bele a gépbe.
-
azbest
félisten
ha a driver fenn vann, akkor esetleg próbáld meg az adott területen közelebb lévő adótorony frekvenciáját (mindigtv.hu) direktben megadni mondjuk a tsreader lite programnak. Az kijelzi a vétel minőségét. (dvb-t bda vagy ilyesmit kell választani amikor kérdi a típust).
(#6132) premete: neked is win7 van fenn? Esetleg volt korábban leadtek cucc is a gépben? Minden esetre érdekes
úgy tudom az id alapján választ drivert az eszköznek. Nekem ugyanezzel itech-es af9015 bda nevet kapott.
-
Rick4
félisten
Nem akar ez a dyras cucc menni, a chip benne RTL 2832U, MSI digivox, gigabyte, stb cuccokban is ez van, annyira rossz nem lehet, dvbdreammel, blaze tv-vel próbálkoztam, lepkeantennával, a hozzá adottal, semmi.... Driverek, kodekek is fent vannak... Megállt a tudomány.
-
azbest
félisten
válasz
premete #6130 üzenetére
köszi, hogy megnézted. Akkor úgy tűnik, hogy teljesen ugyanaz van nekem is, annyi különbséggel, hogy a device id-je más (15a4:9016). Eszközkezelőben, az eszköz tulajdonsáégainál - részletek fül - hardver azonosítók mezőben található. A Leadtek USB Dongle Gold elvileg ez: 0413:6029.
A pvr2 ezek szerint észreveszi, hogy nem eredeti leadtek cucc, ezért nem hajlandó menni. Nekem úgy működik ezzel a tunerrel is, hogy benn van a gépben egy leadtek kártya is.
Lehet, hogy az id-je mégsem pont az ami a leadteké, mert a driver is csak annyiban különbözik az itech oldalán letölthetőtől (nem ellenőriztem le, de a verziószám ugyanaz). -
premete
veterán
Pontosan ez az a típus: USB-DVB-T-EW-DVBT01
-
Rick4
félisten
Na, én vettem egy Dyras DVTU-265-ös nevű ketyerét, majd kiderül, mit tud, most van 3 napom, hogy működésre bírjam... 2év gari, kis távircsi, meg egy normál méretű antennacsati ami elsőre lényeges. A magyar dyras honlap korrekt, telepítési útmutató, driver azonnal ott van a termékinfók között...
-
azbest
félisten
válasz
premete #6123 üzenetére
ha leadtek tunernek mondja magát, akkor lehet, hogy megy vele az ő pvr2 programjuk is: [link]
A tied milyen tuneres? Azt tudom hogy AF9015-ös az egyik chip, de a tuner chip emellett lehet többféle, ahonnan én rendeltem [link] ott TDA18218 tuneres változat volt, amihez patchelni kellett linux alatt a v4l-dvb csomagot. Ha az ebay-es eladónál olyan van ami más tuneres, amit esetleg a linux is ismer alapból, akkor inkább onnan fogok rendelni néhány darabot én is a házon belüli stremeléshez
Az enyémről könnyen lejött a műanyag burkolat, ha az antenna felőli végénél körömmel szétnyitottam. Esetelg tudnál képet csinálni róla, vagy máshogy ki lehet deríteni a tuner chip típusát?
Drivert innen is lehet tölteni az eszközhöz: [link]
vagy akár a leadtek oldaláról is: [link] -
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #6117 üzenetére
" ... A 8,2 Mbps iszonyúan magas sávszélesség. ..."
A DIGI "HBO dekódere" elboldogul vele: 15 Mbps.
Régebben biztosan műholdról szedte a DIGI ezeket, akkor 0.8 - 3 Mbps között ingáztak 480 / 544 / 640 x 576i felbontás mellett. A forrás is jelölve volt a stream-ben, de igazából már nem emlékszem rá. Jelenleg "unknown". Gondolom mostanában változhatott valami ...
-
premete
veterán
Vista home basic-re legfeljebb a [mediaportalt] tudod feltenni, azzal is megy, vagy van a dvbviewer, a dvbdream, vlc, és sok más, megy mindennel.
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #6119 üzenetére
Az viszont lehet, az HBO több holdon sugároz pl olyan kábelállomások számára is, mint a T-kábel és társai, lehet innen kapják/ veszik ők is. Az HBO-nak is igaza van, ha a minőséget nem bízza a cégekre..
Na, kérdés: Balatonföldváron vagyok, nyaralok két hete. Ma vagy holnap vennék egy DVB-T vevőt a lenovo S10-2-esemhez, mert hét végén nézném a forma1-et, merre találok itt? (talán holnap Székesfehérvár, Veszprém felé is megyünk)
-
válasz
lorenzen #6119 üzenetére
A megoldás kulcsa: üvegszál. Optikán áthajtják az egészet 1ik városból a másikba. Mivel oda vissza kommunikáció szükséges (internet, telefon) a műhold kilőve. Így pedig megéri a kpi fejállomás, és a városi "elosztók" között optikát használni. Műhold max backup-nak jó, ha az optika megszakad, vmi adás menjen kábelen
-
lorenzen
aktív tag
HBO 1.1Mbit jelenleg, fix sávszélességgel (1W), HBO2 1.5Mbit.
Ebből biztosan nem oszt a -C-bem 8megabitet.
Azt viszont kizártnak tartom, hogy más holdon bérel az osztáshoz, transpordereket.Szerk:
De átveheti más szolgáltatótól, tehát műholdról is szedheti, csak nem sajátmagától.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #6115 üzenetére
Minden esetre a DIGI szépen feltubózta a a DVB-C mozicsatornákat valamikor a közelmúltban..
Akkor tisztul a kép. Az biztosan állíthatom, nem a műholdról szedi a DVB-C adást.
~2Mbps -> 8,2 Mbps váltásnak nyoma sincs a holdon.
(Ha nézni nem is tudom, de a sávszélességet látom. Tehát a -C rendszerben, akár kísérletezhet is a kulcsokkal.)
-
-
premete
veterán
Akartam tesztelni többet, de csak 3 félét sikerült egyszerre, ugyanazon a 3 helyen, a kínait 2 ezerért, az alcor Hs-t 6900-ért és az alcor duo-t 9900-ért:
Vételi érzékenységben a kínai és az alcor duo egyformán jól teljesített, a windows 7 ugyanazt a drivert szedte le hozzá automatikusan, a chipsetek is megegyeznek, AF9015 mindkettő, az alcor HS esetén a chipset is más, és adókat is kevesebbet talált.
Zhagyma tanácsait követve, egy fém Ballantine's díszdoboz oldalára cuppantva a mágnestalpat, beltéren, a velencei- hegységben, így a pesti adókon kívül a kékesieket is fogta tökéletesen mindkettő.
Kb. 30 éve csináltam UHF antennát legutóbb, de a kis mágnestalpas ugyanúgy hozza az adókat, mint a kislepke a tetőről, laptop mellé meg hülyén nézne kis egy 39 elemes Yagi egy külön táskában. -
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #6108 üzenetére
Vélhetően a vevőeszköz szoftverhibája lehet.
Ha a kisugárzott jel tartalmazná ezt a "hibát", a másik fórumon sírnának miatta az "előfizetők".(#6107) Rick4 :
A nagra két kulcsot használ, ebből mindig csak az egyiket szokták cserélni.
(A kép kulcskockáinak páros és páratlan sorát kódolják, az eltérő kulcsokkal.) -
tjb007
nagyúr
Sziasztok!
Laptophoz szeretnék egy olcsó de működő, használható digitális USB -s tunert. Semmi extra igényem nincs, azt a pár szabadon fogható tv adót szeretném vele nézni.
Max. keret egyenlőre nincs, az ajánlott tunerektől fog függni.Előre is köszi a segítséget.
-
Rick4
félisten
válasz
zhagyma #6101 üzenetére
Konkrétan arra gondoltam, hogy a 45-50 csatornálból 4-5 nézhető még, (ezek se a prémium csatik) hetek kérdése az egész, utána sötétség. Szóval ezzel már tbb időt is foglalkoztunk, mint amennyit az egész ér.
N2-nél 1 kódsor van, vagy tudod, vagy nem. Ha tudod nézed, ha nem, nem nézed. Az összes csatinak működnie kell azzal az eggyel. Az rsa és a boxkey a párosításhoz kellett (box és smartcard) ill. ahhoz, hogy az adott kártyával milyen műsorokat lehet nézni.
Ha a kódváltás gyors volna, akkor könnyen meglenne az algoritmus, ergo nem olyan gyors az... N3-nál meg eleve nem sietnek kódot váltani, úgy lehet, hogy 2-3 évig nem lesz meg az algoritmus, tehát szoftot se fognak tudni írni hozzá...
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #6101 üzenetére
Én úgy olvastam, hogy kettesével, hármasával veszik le az egyes csatornákról a Nagra2 (=kulcsbeütéssel is működő) kódot. Tehát van már jó pár olyan csatorna, amelyen egyáltalán nem megy ez a módszer, és ez folyamatosan bővül (bár kb. 1 hónapja mintha megállt volna a folyamat), de lehet, hogy az általatok említett DigiKábel kérdés is belejátszik a kérdéskörbe.
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #6103 üzenetére
Értem amit mondasz, de a jelenség a következő: A DIGI DVB-S-ről beforgatja DVB-C-re az HBO / HBO2 / HBO Comedy / Cinemax csatornákat a műholdas N2 kódolással egy az egyben. Műholdas kulcsváltás után a 4 csatornából egy még nézhető, de minden kulcsváltás után másik. Szóval érdekes ...
Lehet mégsem csak egy kulcs van: mondjuk az RSA alapján akárhány "publikus" / terjeszthető kulcs is lehetne a kikódolásra egyidejűleg.
csendes Igen, de a hurok nézzen az adóra "orcával". De nem sok variáció van ...
-
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #6101 üzenetére
Ráadásul a kulcsváltás nem egyszerre és nem minden csatornán történik meg ("vetésforgó").
Még a SKY sem engedheti meg magának ezt a luxust.
A még meglévő Nagra2 csatornák egy kulccsal mennek. az összes csatornán meglévő Nagra3 szintén 1 kulccsal megy. Talán innen fakad ez a félreértés.
Ettől függetlenül aki ma költ a kalózvételre, az ablakon dobja ki a pénzét. A digi központban már behűtötték a pezsgőt, a nagra2 lekapcsolásának ünnepére. -
zhagyma
őstag
" ... Ezt a kódbeütést elfelejtheted, elkéstél a dologgal kb 2.5 évet. ..."
Csak érdekesség: két napja még részlegesen működött. A "kódbeütéses" technikával most az a baj a DIGI-nél (talán 2 hónapja kezdődött), hogy túl gyors a "kulcsváltás" és túl lassú a "kulcs publiklálás" az interneten. Ráadásul a kulcsváltás nem egyszerre és nem minden csatornán történik meg ("vetésforgó").
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest