Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezoltan
tag
válasz david335 #59399 üzenetére
Én úgy gondolom hogy ez olyan mint a vadriasztó síp,inkább placebo.
Nyilván véd valamit,de amit ezek a fröccsöntött/nyomtatott rettenetek biztosítanak,véleményem szerint inkább a szennyeződés ellen teszik.
Ha szerencsétlenül esel,olyan mindegy hogy cipeled ezt a plusz súlyt vagy sem.
Egyéb esetekben meg mindössze nehezék,és nem vagyok benne biztos hogy segíti a motor hőelvezetését...[ Szerkesztve ]
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
david335
tag
válasz Teréz Atya #59378 üzenetére
Fasza mikor failsafe bajom volt összetörtem pár kart a Wizin, de védő azért megvédte a motorokat.
-
nagyúr
válasz Jackal2 #59394 üzenetére
Köszönöm, akkor tudásban hasonlóak, csak a Spark ugye mini/összecsukható, plusz van rá hazai garancia illetve szervizhálózat?! Elolvastam 1-2 Xiaomi tesztet, jókat írnak róla, de tény, hogy hatalmas, akkora mint egy Phantom... És árban kb. a Spark szintjén van.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Jackal2
senior tag
válasz Tsebacsi #59377 üzenetére
nekem van sparkom es hubsan h501s em is. eg es fold, pedig mindketto jo. a sparkot csak fly more comboban vedd, kulonben nem leszel boldog. nezd meg meg a hubsan h501 airt esetleg egy akciokamera kerettel.
A xiaomi mi drone baromi nagy, hordozhatatlan a sparkhoz kepest.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
szacsee
nagyúr
Peaceliker & SpydeR3412 : Köszi!
Akksi gyári 60C-s, de GNB 30/60C-vel is ezt csinálja és a tiny akksival is. Motor csavar nem lehet, mert talpas motor van alatta.
Marad az AIO kábele valszeg.
Újramelegítem a forrasztásokat, hátha azok szívatnak. -
rxa
újonc
válasz kriszbon #59383 üzenetére
Köszönöm, sajnos az sem segített rajtam, halmozottan hátrányos helyzetből próbálom, egy deka windóz sincs itthon, csak debian meg kali. Nem volt egyszerű a régi verziókat működésre bírni, de nem segített. Gondoltam, hátha a DFU mód használatával van gond, mindent ellenőriztem, ujrakonfigoltam, egy avr lapot DFU módban simán tudok irni, ez a kis bitang kopter viszont nem akarja az igazat.
A CF/BF egyszerüen nem kap választ a bootloadertől. Az adatkapcsolatot minden elképzelhető sebességen megpróbáltam, eredménytelenül. A kábel biztos, hogy jó, mert acm módban a cli felületen kommunikálok a géppel. Azt hiszem nem marad más megoldás veszek egy másik bosszantókoptert. Egyébként is utálatos ez a kis vacak, nagyon béna szerintem a kis rotorméret, nagyobbat meg a keret miatt nem is viselne el. A kameráját megtartom. Nem tudom mi a menő , beltéri micro fpv quad mostanában? Még van két kicsit sántító hubsan 107 l , d , remélem kitartanak , mig az uj repcsi megérkezik. -
Andrew10
aktív tag
Üdv . Szerintetek kb 40-50 e ft ért milyen dront érdemes venni? Syma x8 pro gps vagy az új syma x25 pro. Vagy esetleg ebben a kategóriában tudnátok ajánlani valamit? Kezdő dronos vagyok. Köszi.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Bl whoopnál, ha elhangyásodik a kép emelkedés közben, akkor mit csekkoljak le?
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Szerintetek van infó valahol arról ,hogy mennyi üzemidőt bírnak a Parrot Bebop 2-es drónok?
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
Teréz Atya
senior tag
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #59382 üzenetére
A motorok nem azért hullanak, mert lekerültek a motorvédők, hanem mert felment a betaflight, helyre raktam a PID-et és most már fél méteres lyukakba küldöm a gépet. BTW pont motorvédővel is nyiffant meg motorom.
A csapágyak 2204 / 2205 mociknál 99% 3X8X4mm-esek, kétoldali fémvédelemmel. - > 693ZZ
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kriszbon
őstag
Szia!
Mért nem keresel egy régebbi CF konfigurátor verziót, és akkor valószínű menni fog a rácsatlakozás.
Nekem is van a gépen régi és új CF/BF meg iNAV is.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
syler123
veterán
Védelmet érdekesmód mindig raktál a gépeidre, sőt korábban írtad, hogy amikor lekerültek a motorvédők, elkezdtek hullani az Eachine motorok. Számít az a műanyag védelem, nem akkor ha betonba verjük, de számít, nagyobb eséllyel élik túl az esést.
Racerstar alumíniumjára
Ezt írják legtöbb helyen, lehet hogy kamu, nem tudom:
7075-T10 7050 aviation aluminum-alloy materialNem mintha azzal a részével lenne gond, a csapágyazással hamarabb van gond, de szerintem az Emax is rázni fog egy nagyobb ütközés után.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
"15. Ön szerint melyek a drónműveletekkel kapcsolatos legfontosabb, kezelendő problémák?"
"A drónok további ártalomforrást fognak jelenteni az üvegházhatásúgáz-kibocsátás szempontjából."
Hogy MIAPITCHA???
-
Peaceliker
addikt
-
Teréz Atya
senior tag
Mea culpa maxima! Sajna az Emax RSII szériánál sehol nem találom, hogy milyen aluból vannak. A BH biztos 7075 alu, és a legtöbb csupasz seggű 2306 is, de az RSII-nél egy Aliexpresses leíráson kívül máshol nem hivatkoznak rá 7075-ként.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz david335 #59372 üzenetére
Jaja, a gyártónak mindenképpen. Meg nyomtatott védőkeret a karbonváznak.
Az ilyen biliműanyagok csak dísznek, de leginkább csak ballasztnak jók. Ok, sár ellen esetleg jól jöhet. De tapasztalatból mondom, hogyha nagyon sárosak lesznek a motorok, az egyetlen megoldás kimosni őket.Meg az ísin és részerszar motorok kb. 6063 aluból vannak, amit még a 6061 is körberöhög. És miből vannak az RSII Emax mocik és a Brotherhobby R5 2306-ok? 7075-ös repülőgép alamóunium meg titánium tengely.
Akit érdekel, annak még itt egy jó kis weboldal, ahol össze lehet kóstolni az aulötvözetket.
[ Szerkesztve ]
-
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #59344 üzenetére
Hát nem erősítetted meg bennem hogy 250es akkut rá kéne raknom xD
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
nagyúr
Üdv!
Kezdő drónos lennék, még egyáltalán nem volt velük dolgom, de nagyon izgatja a fantáziám a repkedés és a kamerázás.
Kicsit olvasgattam már a topicot, de szeretnék kis indulási segítséget kérni:A terv egy könnyen irányítható, jobb felvételeket készítő és legalább 200m távolságra repülő drón lenne. Annak is örülnék, ha valami garancia és/vagy könnyen és gyorsan beszerezhető alkatrészbázisa lenne.
Amiket az ismerősök használnak: Wingland S6, ez árban abszolút versenyképes lenne, viszont ha jól sejtem csak kínai beszerzés (Banggood, Ali, stb.) és nincs giroszkóp/stabilizátor a kamerán, se nem jár hozzá távirányító, így a távolság is kötött.
A második az itt is ajánlott Hubsan H501S, ennél is csak annyi a hiány, hogy a kamera fix, és kínai beszerzéses de van távirányító!
Az álom egy DJI Spark, de ugye nem ez az árkategória, azonban ha van vele tapasztalatotok, azt szívesen venném. Melyiket ajánlanátok hobbi/amatőr szintre, réten való repülésre és kamerázgatásra?
(A Spark gyűjtést kíván, így pár hónap csúszás lenne, ami nem feltétlen gond, ha megéri az árát!)
Előre is Köszönöm a segítséget!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
rxa
újonc
Sziasztok! Segítséget keresek. Kallódik a fiókomban egy eachine turbine qx70. szerettem volna beüzemelni, a cleaflight mostani verziójával már nem lehet, csak cli felület elérhető. Gondoltam frissítem a FW-t, de sajnos valami miatt nem sikerül. Van valakinek tapasztalata ezekkel a f3evo brush controllerekkel?
-
-
ryke1
tag
EU konzultacio nem csak a nyari idöszamitasrol van, itt van a dronrol is.
[ Szerkesztve ]
"Az akadályok azok az ijesztő dolgok, amiket akkor látsz, ha szemedet leveszed a célról" - Curt Carlson
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #59366 üzenetére
Jó az, akkor elvileg csak egy arduino kellene neked.
Értem a célzást.
Utána kell járnom valaminek.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
syler123
veterán
válasz Saccco #59364 üzenetére
Köszi!
Programozóm van is ilyen, az kellett régebben az OSD-hez.
Hát, nem tudom hogy akarok-e szívni vele, de valamit csak kellene kezdenem már a kis gépekkel, hogy ne a toy transmitterrel kelljen repülnöm. Mondjuk azt sem tudom hogy az nrf-ek jók-e amik itthon vannak, vagy azt is hazavágtam De szerintem azoknak nincs baja.
AETR-vel megy a Flysky I6 is.
Vennék én készen is, ha lenne...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Teréz Atya #59354 üzenetére
Najó, de árban is
(#59352) ezoltan: Végre egy igényes gép, nem szivárványszínű.
-
Saccco
nagyúr
Pontosan.
(#59351) syler123 :
Ebay-en olcsóbb. Igen kell rá a szoftver. Miután kiválasztod a bayang-ot mindig azzal indul, nem számít, hogy tud még más protokollokat is. A kapcsoló csak annyi, hogy megszakítod a táprészt az arduino előtt és kész is.
FT232RL FTDI Serials Adapter kell a programozáshoz. Esetleg vehetsz usb-s arduino lapot, bár az drágább.
De biztos akarsz küzdeni ezzel?
Egy kicsit kell vele azért. Mondjuk, ha nem kell logic level konverter, meg táplehúzás se, akkor tényleg csak az nrf és az arduino összekábelezése amit meg kell csinálni. Esetleg a csatornakiosztást átrakni AETR-ről TAER-re vagy fordítva attól függ mit lehet az i6-tal csinálni.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
ezoltan
tag
válasz Teréz Atya #59353 üzenetére
Még jó hogy van pár cseremotorom a Wizihez,most megint berázza a gépet lebegési fordulaton a jobb hátsó.
Volt egy failsafe-em nagyjából 10 méteren egy bokor mögött és tarlót fogtam.Ennyit bírt.Fbee X215 szintén zenész,2206 2600kv noname,magasság majdnem dettó,csak itt én voltam a ludas.Szinte csak "lépésben" repültem (fu de képzavar ),de szerencsétlenül fogtam -puha füves- talajt. Két motor is beráz.
Ímexeket kap az is,bizalom megszavazva.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Island
csendes tag
válasz Teréz Atya #59334 üzenetére
Mindent megcsináltam, drivereket töröltem, újratettem (vagy 100-szor), 5 vezetéket próbáltam ki és semmi. Utolsó esélyként észrevettem, hogy a Chrome-ban egy régebbi BF-van, mint a windows-os így megpróbáltam azzal. Azonnal lehetett flash-elni, megcsináltam és utána már látta a legutolsó verziós BF is. Kösz, hogy próbáltatok segíteni!!!
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #59354 üzenetére
Legutóbb 1600ft-ért vettem a Racerstart (most is ennyi HK raktárból), az Emax RS2205 mennyibe kerül? Még szép hogy elkeni a Racerstart.
Teréz Atya: Annyiért se lesz többször Mikor volt ez, amikor a V-tail gépek voltak szétbontva?
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #59353 üzenetére
Hát igen. Rs2205 hiába nehéz, legendás miket ki nem bírt
"Oh my Goa'uld!"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz ezoltan #59352 üzenetére
Bájdövéj, múltkor a csupa csoportban linkeltem:
Az Emax RS2205 2300kV elkeni a száját a Racerstar BR2205 2600kV-nak.
https://www.miniquadtestbench.com/2300kv-shootout-emax-rs2205-2300kv.html
https://www.miniquadtestbench.com/racerstar-br2205-2600kv.html[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz ezoltan #59352 üzenetére
Hiába, az Emax az Emax.
El sem hinnéd, hogy az RS2205 mocikat hányszor csaptam már oda. Kisebb eséseknél az ísin már úgy rázott, hogy le kellett selejteznem a harangját. Mivel picit nagyobb megerőltetéstől meg könnyen leégnek a tekercsek, így van bőven ísin csereharang.[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
Hók,a dög. (Persze mgee Gábor lefEkázta azonnal 😄 ).
Épp mondtam Peace-nek hogy mennyire jónak tartom az X215 dinamikáját (főleg 5s-en-érdekes módon még jobban fekszik a kontrollja így,talán a plusz súly miatt vagy csak placebo),erre jön ez az izé,erősebb motorokkal és kerek 80(!!) grammal könnyebben.
Beletapostam egy x6b-t,de sürgősen cserélendő lesz mert ez így kókány,kilóg belőle,feszül stb.Flit10-et rendeltem hozzá,sok tapasztalatot olvasva/hallgatva több érv szólt mellette,mint ellene.
Tudnék itt ömlengeni,de hogy csak egy pozitívumot ragadjak ki:
Az általam eddig használt erőforrások után ezek a motorok hogy is mondjam finoman....ODAB@SZNAK.
Így sikerült.
Mintha a racsnis kulcsom fejét próbálnám forgatni,határozottan kattan egyik mágnestől a másikig.Alapjáratról disarmolva gyakorlatilag azonnal feszesen,"pengve" merevednek ki,és valami iszonyat finoman halkan járnak.[ Szerkesztve ]
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
syler123
veterán
válasz Saccco #59338 üzenetére
Ezzel még lehet meg is próbálkoznék
NRF modulom van 2db, tehát elvileg akkor csak egy arduino kell és összekötögetek? Meg gondolom az arduinora is kell egy szoftver. Ha jól értem az fogja betölteni a multiprotocol modul szerepét? Nekem nem is kell hogy multiprotocollos legyen, csak a bayang protokol működjön és elégedett vagyok.
Hogyan oldanátok be a ki és be kapcsolását? Milyen kapcsolóval?Az arduino-hoz milyen programozó kell?
[ Szerkesztve ]
-
gambler
tag
Sziasztok!
9 éves gyereknek, első drónnak, mit ajánlatok? És hol érdemes vásárolni?
A keret: max 25 ezer.Előre is köszönöm a válaszokat! :-)
Két szóban elmondhatom, amit az életről megtanultam: megy tovább (Robert Frost)
-
FGyula30
aktív tag
Tud vki nekem ajánlani konkrét tipust 25-30e között, ami hobby célra megfelelő ( gyereket videózni, nyaraláson megörökíteni a dolgokat ).
Bangood, Gearbest, Ebay-ről lenne eu-s szállítással. Vissza olvastam, de nem jutottam dülőre.
Hubsan H107d+ amit kinéztem. -
SpydeR3412
aktív tag
Peaceliker:
Én összeraktam tegnap ismét a 8as whoop-ot és kivittem a 6ossal, meg a 7essel játszani. Ezen 48as propellerek vannak és sajnos 41-42g lett. Különösebb gond nincs vele, súly/erő arányban. Nem egy erőgép, de szépen viszi a cuccot. Mentem vele 450es hv-val, meg sima 350es aksival. "Faltól-falig" ugyan, de van van benne egy-két másodperc, ahol ki tudtam nagyjából huzatni, ha érdekel. Nem tudom melyik a jobb súly/teljesítmény arányú telep. Talán egy 350es hv kéne neki.
Szerintem 820/40mm/39g-on is hasonlóan repülhet.Ellenben ami gond vele, hogy a
- motorok 1-2 perc alatt tűz forróak lettek. Most vagy alapból a hatvanezres pörgésbe izzad meg a motor, vagy a 48as propp sok neki. Még nem tudom, pedig ez így egy Beta85. Majd tesztelem RS 8520as mocikkal is, azok csak 53.5k-t forognak, meg 40es proppal. Viszont annál meg félek, hogy sok lesz neki a súly. Nem baj, van 820as motorom is...... valami majdcsak kijön belőle.
- A másik gond, hogy a BeeCore fc-n lévő alap silverware, szokás szerint nagyon billegős (flesselés vagy pid állítás segít rajta). Buzzerrel most nem foglalkoztam, csak elméletben. De már tudom, mit/hova.[ Szerkesztve ]
-
usergefi
kezdő
Igen, ez nagyjából DJI territória. Kis google keresés után a legolcsóbb, ami rendelkezik ilyennel, az a Wingsland S6. Tudja még a Yuneec Typhoon H, de az már drágább és 6 rotoros. Aztán, hogy ezek milyenek egyébként, azt sajnos nem tudom.
https://www.youtube.com/channel/UCOUWT6usZkzhcyJKaA3e-QQ
-
Island
csendes tag
válasz Teréz Atya #59334 üzenetére
Kb két hete van meg, csak most jutott eszembe, hogy kellene. Pár apróságot simán tudtam állítani rajta BF-ban korábban, meg DFU-ban is elindult egyszer de akkor nem flasheltem.
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #59336 üzenetére
Ahogy Teréz Atya is mondja van ott minden, ami kell.
Mondjuk csak PPM kell neki az meg jön ki a trainer porton. Esetleg PPM és V+GND.
A sima antenna nélküli elvileg 250m-t tud, ehhez képest az antennás 1000m-t. Ha ebből indulunk ki, akkor 4-szer akkora távra lesz jó, mint amit most bír neked.
Nem mentem még sose olyan messzire, hogy jelet veszítsen, így nem tudom mi a határa.
Google maps szerint 66m az az egyenes ahol reptetni szoktam, ott nem veszett még sose.szerk.: Azt nem tudom, hogy kell-e logic level switch a flysky-hoz.
szerk.: Csatornasorrend állítható? TAER-re?
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #59336 üzenetére
Az i6-ban van egy rakat hely. Semmi nem akadályoz meg abban, hogy bentre tegyél egy adót és kivezesd az antennát. Van bent 3.3V UBEC, alaplapon a PPM out. Meg egy plusz kapcsoló és nem is zavar / zabál nagy gépeknél.
-
syler123
veterán
válasz Saccco #59331 üzenetére
Flysky-hoz is menne neked a legyártás? Egy vevőd tuti lenne. Csak Flysky-nál ugye más ám a csatlakozó, ott trainer port van és nem is nagyon van hova tenni. Bedugjuk és lóg a levegőben.
Mi lenne az alapja? Mármint amiből összeraknád?
Milyen távolságokra tudsz elmenni vele?
[ Szerkesztve ]
-
defy456
aktív tag
Acro módban, ha teljesen lehúzom a gázt, akkor kéne tudnom dönteni a gépet(flip)? Mert nekem akkor semmit nem csinál, csak zuhan.
-
Saccco
nagyúr
válasz -Ronnie- #59319 üzenetére
Sanszos, hogy tényleg flash-elhető. Saját véleményem szerint nagyon megéri a vesződést. Egyrészt aprópénzes móka*, másrészt brutál képességekre tesz szert. Nekem egy saját gyártású modulom van, amivel semmilyen problémát sem tapasztalok. Úgy nézem lassan kellene gyártanom néhányat, Flysky-os kollégáknak. Csak táp kell neki kívülről az i6-okhoz. Taranis és a TH9X-ről tud a modulhelyből is venni.
*Kell hozzá egy kis kitartás. Valamennyi számítógépes ismeret. Hajlandóság a problémák javítására. Csak azértismegcsinálom tartás. Az eredmény funfunfun.
Nézd meg a feliratot (32F030) a chip-en is.
Közben megtaláltam, hogy NFE hogyan flash-eli a lapokat érintő módszerrel.
A H67 lap megegyezik a bwhoop-pal. Mondjuk nekem abból van egy amit nem lehet flash-elni.
A flash-elő kütyü inkább csak $2.2
thenameless:
Rémlett, hogy itt is láttam valahol...█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Island
csendes tag
válasz Teréz Atya #59327 üzenetére
Nem csinál semmit a dög. Csak a failed to open serial port van.
-
thenameless
tag
válasz SpydeR3412 #59323 üzenetére
Jaja tudom, de én 31usd-t pakoltam össze. Fc, pár váz, canopy, propeller.
-
Island
csendes tag
Flasheltem a Bfight210 vezérlőjét (Omnibus V3 szerű) csakhogy nem nyomtam meg BOOT gombot.
Valamit csinált is a BetaFlight, aztán jelezte, hogy végzett és azóta nem kapcsolódnak össze csak a failed to open serail port van. Sejtem, hogy valamit nagyon sikerült elrontani, de hogyan hozom össze ismét a kapcsolatot? Köszi a segítséget ha valaki tudja. -
Baku
aktív tag
Srácok!
A Xiaomi MI 4K-ban van akadálykikerülési funkció?
(Sonar sensor, közelség érzékelő, ütközésvédelem ki hogy nevezi....) -
syler123
veterán
válasz -Ronnie- #59322 üzenetére
Az az usb flashelő ígyis úgyis kelleni fog hogy normálisan be tudd állítani, merthogy itt nincs usb, hogy összedugod a géppel és állítgatod.
Én szívok a Flysky I6-al való használattal.
Van ugye multiprotocol modul, aminek a wifi része egy hulladék, nincs rajta normális antenna, nem is lehet rátenni úgy hogy sokkal jobb legyen a jel. Lehet hozzá egy ilyet venni és a gyári wifi modul helyére tenni, de nekem 2-ből 2 modul nem élte túl a műveletet. Lehet én vagyok béna, pedig már már rengeteget forrasztottam stb, de a hőlégfúvózásba nekem mindegyik modul meghalt.
Nem nagyon érzek késztetést arra hogy még 1-re beruházzak.Az első próbálkozás amúgy ment 1db akku erejéig, jónak tűnt a range, de akku lehúzás után valami meghalt a modulban.
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz thenameless #59320 üzenetére
Mivel elég drága a szállítás Beta-éknál 30$ alatt, én AliExpress-ről szoktam rendelni. 1-2 hét alatt itt van a cucc, van tn, korrekt eladó.
[ Szerkesztve ]
-
-Ronnie-
csendes tag
válasz syler123 #59321 üzenetére
de kell még az usb-s flashelő kütyü, az is 3dodó és még mindig kétes működik-e (ha jól láttam ebből is volt több fajta). Nekem megéri ha nem kell vacakolni vele, csak összedugom aztán hajrá. ...már ha megy a i6x távval. Mert ha nem, akkor ez volt a legdrágább megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
-Ronnie-
csendes tag
válasz Saccco #59318 üzenetére
Köszi. Inkább lefotóztam, mert nem mélyedtem el a témában és kicsit kínai ez nekem (bocs a kosz miatt, fűnyírásra (is) használom. ).
2017.03.03-i a lap, erre vmik youtube kommentben azt írták még talán jó lehet.
Flash-elés után végső soron ugyan azt fogja tudni mint a BETAFPV lapja? Vagy azért csodát ne várjunk tőle?
Illetve 10 USD nem tűnik soknak, lehet rendelek egy ilyen alaplapot. Ennyit talán még szánok rá. Illetve lenne még egy kérdésem: az oldalukan a multiprotokol modul párjaként Frsky távot írja mellé vagy a Flysky TH9X-et. Nekem viszont a Flysky i6x van és a hozzá passzoló modul. Ezzel is működhet? Gondolom ugyan azt a protokolt használja, de azért megnyugtatóbb lenne tudni, h valakinél már működött. -
Saccco
nagyúr
válasz -Ronnie- #59316 üzenetére
Thingiverse-n találsz nyomtatható vázat szerintem.
Egy próbát azért megérne az a flash.
Esetleg fényképezd le az alaplapot hátha látni rajta valamit.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
JC PID Tuning
Aztán ha ez megvan, akkor Joshua Bardwell PID tuning.Blackbox nem kell az elején.
-
Peaceliker
addikt
-
Saccco
nagyúr
Itt egy videó, ami bemutatja hogyan lehet a játék távból kiszedni a bayang vevőt és azt felapattintani a ZER0-ra.
-
Saccco
nagyúr
válasz Peaceliker #59312 üzenetére
Biztos, hogy van, de nem ezekből az alkatrészekből.
Nem akarok senkit meggyőzni. Én nagyon szeretem a silverware-s gépeimet. Nem tudom meddig fog jutni a történet, de gyanítom, hogy lesz itt még komoly felület, OSD, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Saccco #59310 üzenetére
Könnyű buildre van kihegyezve. De nincs benne vevő, hiába nincs 3g vevővel legalább +1g. 3g os beépített vevős fc meg sztem van. Ok 2s, az kezd hype lenni, de lassan ott tartunk mint most 2-3 col bl nél divat hogy 6-7000kv meg 4s...eszetlenség sztem. Ha annyira az kell hogy úgy menjen mint egy nagyobb gép akkor ott a nagyobb gép ami nem csak tempóban tudja majd ez sokkal könnyebben. Szvsz
"Oh my Goa'uld!"
-
Saccco
nagyúr
válasz -Ronnie- #59309 üzenetére
Ha még a régebbi változat, akkor van mód silverware-t flash-elni rá. Ami a fentiekkel ellentétben nem silverszar.
-
-
-Ronnie-
csendes tag
sziasztok,
Kérdésem, hogy E011-nél a leírás szerint lehet valahogy emelni az érzékenységen (rate). Ha tényleg van erre mód, működhet ez valahogy a Flysky táv+ multiprotocol kombóval? Többnyire ezt használom. Jó lenne kicsit merészebben is lehetne repülni vele, mert alapból elég vérszegény. A H8 sokkal szórakoztatóbb. -
syler123
veterán
válasz Peaceliker #59306 üzenetére
Megkérdezhetem melyik az a lap amit rendeltél? Most már nekem is kellene nézni valami normális flysky vevős lapot a silverszar helyett.
A Beecore 2.0-n gondolkodom, de az most pont nincs flysky verzióban.
Bár ez is drága ahhoz képest, hogy ilyen 10-15$ környékén vettem az Omnibus F4 v2 fc-ket.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz KaiotEch #59303 üzenetére
Egyrészt, másrészt pedig elképesztően túlárazott. Tudja valaki mi kerül ezen ennyibe? Ennyiért, illetve ettől olcsóbban normális betaflight-os fc-k vannak, normális vevőkkel. Osd-re rákeresve sem dob ki semmit, valószínűleg az sincs.
Én mondjuk silverware alatt nem is tudtam működésre bírni ibus receiveremet, ami elvileg tudja az sbus-t, gyakorlatilag nem működött. Egy x6b receiver-el próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Most nézem, hogy betafpv.com-on már lehet kapni az Alienwhoop ZER0-t...
#Alienwhoop #zero #zer0
-
ezoltan
tag
válasz Saccco #59299 üzenetére
Dettó,de nagyon szeretném alapszinten elsajátítani.
A Wizardom erősen szomjazik egy rendes setupra. 😕Nyúlós,mintha egy bödön t.konyban lenne amit lóbálnék.
Beleng,semmi határozottság a mozdulataiban,hintázik egy hirtelen fordulóra ésatöbbi.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest