Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Csak annyit hallottam, hogy sokat kell várni rá...
De én még nem próbáltam, mert eddig nem sikerült megtalálnom azt az opciót, amivel legál repülni tudnék pl egy parkban, egy 25g felszálló súlyú géppel. Anélkül, hogy heteket kelljen várnom rá, meg kifizettesenek velem ezért alkalmanként kb 50ezret. (Húztam már full gázon a fejemnek ilyen gépet, tudom milyen)
Az meg, hogy jogsi, engedély, meg bizti kell oda ahol senki és semmi nincs....... hát szerintem ez is megkérdőjelezi a kitaláló épelmélyűségét. Így most teljesen felesleges ez az egész számomra. Max annyi előnye lenne, hogy kiélném magam. Mert a típus helyén biztos, hogy egy olyan mondat lenne, amiben hasonlítva lennének azok, akik ezt kitalálták és mindez nem túl pozitív színben feltüntetve őket... -
Peaceliker
addikt
válasz
-Ronnie-
üzenetére
nem, arról szól a dolog, hogy az érintkező nem egy körbe hajtott fém, hanem tömör...pont hajtogatás miatt lesz fos, összebb nyomódik és nő az ellenállás
középső a solid, azaz tömör. nem gondoltam vna de nekem 1p et hozott. szottyadt akkuval 20mp nél már 3.2v ra esett gyári csatival, soliddal 1:20 nál esett be addig...durva
-
Peaceliker
addikt
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Csati. Gyári plated nálam 70 start után látványosan repidő romlást hozott. Ph2 solid pin ami kell.
Ha nem ez mert esetleg ilyen vagy vmi jó csatid van akkor nézd meg valamelyik motor melegebb e, ha igen akkor ott vmi sérülés vagy szorulás van.
Amúgy 48khz fent van? Sokat dob, de először ezt találd meg mi a gond. -
vandor01
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
belulre rakni?
szerintem belulre nem fer bele plus a tarto es a toltest megoldani kiszedes nelkul.... szoval a vegen farigcsa lesz.... kozben csak egy jo aksi kell bele?
kivulre rakni meg?
akkor ott van powerbank lehet hatulra a pántra rogziteni es gyari kabellal osszekotni.....nincs farigcsa takolas mokolas.... repulés kozben meg leesik?
-
vandor01
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
igen ez van a full speedes gepekben!
Leader 3-asban és toothpick PRO banszerintem jo lesz az....
menni fog 3S-en is es 4S-en is.... es lehet Volt drop is kesobb jon majd mint pl a 7500KV nal.. de mondjuk.... ha csak 3S-re hasznalnam akkor magasabb KV vel raknek motort pl 6000 vagy 7500 mert igy 4500-al inkabb a 4S-re jobban "passzol"

hajra! -
-
vandor01
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
nalam akad mindez amit tervezel epiteni!

Leader 130-as HAKrc ESC-vel 3 collos gemfun 3035 os proppal 1207-es RCinPower motorokkal!
A 1207/6000KV 4Sre gondoltam 2,3" proppal de elfustolta a 15A-s ESC-et ezert realizaltam a helyzetet..... a kinai azt irta (ott a tablázat) ez akar 3collon 4S-en is mehet ahol 17Ampert vesz fel.... reméltem 2,3" on eleg lesz az Emax 15A! ami bir akár 18-at is.... hat nembirt vagy az RCinpower motor kivan 20+Ampert??? annyival tobb kell neki a tablazatban szereplonel amennyivel nehezebb a motor mert a kinai 6,4grammot hazudik ra..... és igy meg talan a 3coll 4S 17A igaz is lehetne...... de a motor 9,4gramm! +50%-al tobb mint amit a kinai hazudott szoval akkor talan a 17A felmehet akar 25A is.... 2 perc alatt megolvasztotta a gepet és ki is gyulladt!Na de a Leader130! a motor elég combos 3S-en 6000KVval is.... HA 7500KV már lehet sok lenne ugye elég nehez motor 9,4g! csak feleslegessen zabálna! Szoval 3coll 3S 6000KV... elég jo! 116gramm plus nagy aksi 3S 1000mah turnigy 92gramm.... visszi mint állat 7+percig es az elso 1/2/3 percig ki lehet tolni a szemét kb a 20/15/10sec utan jon a volt drop!
tervezek ra 80 grammos 3S 850-est venni HV-s turnigy boltot
a masik eresztes!
Ha 4S akarsz sajna akkor a motort 5000KV ala kell tervezni ha 5000-es? akkor nem lehet tobb 7-8 grammnal! en az occco es mar bevalt cuccot preferalom Full Speed 1106/4500KV.... keszulodik! Varom a motorokat innet: occccoo!
Nalam az FS bevalt mind azonnal mukodik beepites utan es meg egyet se kellett kidobnom valamelyik a 3dik szezon fogja kezdeni....van 20db 1104/7500KV max 3S de birja a 4S-t is! csak 5gramm!
ebbol a 1106C2 bol is lesz vagy 20db kabellel egyutt 6.6gramm.... CSAK 4S re a Leader120ba fog menni kicsit atalakitva! annyira hogy a 3collos prop -1mm-ert manikurozve befer a vazba!masik a kamera!!
ugy rakja be az ember ha borulas van akkor lehetoleg vedve legyen viszont? meglehet szokni, hogy a kepbe belelog az oszlopvege de ha megoldhato? akkor inkabb NE!
van a mikro kamera 19mm széles meg van nano meret az 14mm.... ahoz hogy az oszlopot ne lasd? a kameranak be kell fernie a ket oszlop koze hogy meglehessen akar 50fokra is donteni. Mert ha nem fer be akkor hatrabb kell rakni hogy ne akadjon bele az oszlopba viszont akkor benne lesz a kepben az oszlop teteje!
szoval 19mm-es kamerahoz a (M2) ket oszlop kozep minimum 24mm kell lennie de ha tobb inkabb jobb..... de ha kisebb? akkor mar csak a nano megy be ugy hogy oszlopmentes kép legyen.... itt van ez a vaz itt elol a ket szolop kozep kb 28mm lehet.... nagyon ugyesen oldottak meg a kamera helyet!ja es van emax1306II 4000KV
meg 1407/4100KV BrotherHobby
BH vadállat de az emax sem sokkal marad el! kb csak olyan 90%-os! -
HornedReaper
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Nálam a T-Motor Racerstar R11 1106 6000KV a legütősebb 3 colon, pedig 4-5-féle motort kipróbáltam hasonló méretben. Sajnos kifutott széria, de brutálisat ugrik a kis drón

Van még Trashcan-em, elf88 (2col), 2,3 és 2,5 colos is. A feljebb említett a legütősebb mind közül, de nem kell valóban az a nagy erő fák közé. Amúgy annyiból nem építesz rendes gépet mint pl. egy EMAX Tinyhawk Freestyle ára, aminek a váza is bírja talán a fákkal történő találkozást ill. kiváló a repideje
-
molnigee
aktív tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Szerintem, még mindig nem értem a 3col 3s fákat kerülgetni témát. Van egy ilyenem, BETAFPV Hx115, hds, tehat még nehéz is, 5% gázon haladsz vele közép tempóban előre. Rohadtul be kell feszulni hogy parkban tudj vele menni.
Ugyanazon a helyen egy 2.5 colos 2s gép rohadt élvezetes. De még azzal se nagyon megyek 40% fölé... Diatone cube 229, 2s 300mah, két ágú hq proppal 5 perc is megvan. És így megy lightosan: [link]
De nézd meg a csatornámon mi mit megy.Szerintem 3col 3-4s már olyan helyen jó, ahol 5collal is mész.
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Ha már bármi megvan belőle, akkor még emax 1306 II 4000kv ra néznék rá. 10 usd körül van, valszeg 10% lekuponolható.
Ha semmi nincs még meg akkor rámennék inkább egy 2,5 colos marha könnyű tootpickre, ami akár 2s el is elég ügyes
olcsóbb a motor pótlása, olcsóbb akku, kisebb súly miatt nem üti magát agyon stb -
vandor01
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
RCX H1304 / 5000KV
vegul is jokat irnak rola de nem biztos mindenkinek be fog jonni amit produkal??nagy kerdes mire akarod hasznalni? maximim 3S?
vagy inkabb csak 4S?We have tested this 5000KV motor with T-Type 3020 Prop with both 3S Li-Po. However, it seems it is too hot for 4S unless you don't push it hard. Otherwise it is not recommended.
Lehet 3 leveles proppal meg meg forrobb lesz es 12A nem is lesz elég? azt meg meg is fustolheti az ESC-t??

A kinaiak szeretnek kicsit tobbet feltetelezni mint amit valoban elbirhat??? Ha ők 4S not recommended? akkor nem ajanlatos 4S-re! 3S-re OK!
attol hogy a motor hot es csak 12A ker (szerintuk) lehet nem art a 20/25A.as ESC 4S eseten!amugy kitalani hogy mire mennyire jo egy motor??? majdnem muveszet foleg a kinaiak is orba szajba gyartanak mindenfelet es meg lehet ok sem tudjak hogy mire lesz a legjobb de azert gyartanak belolle! Szempontok a valasztashoz es osszehasonltas mas mocikkal
- az ára
- hasznalat? prop meret 2-2,5-3coll /2-3-4S??
- thrust
- amper
- a motor sulya
- a KV
- tartossagszoval ezek az ervek kornyeken latolgatva masik motorral osszehasonlitva valaszt az ember.... persze olvas tesztet ajanlast amit fentartassal kell kezelni.... mert nem vagyunk egyformak....
van mikor 1 ertek felulirhatja a tobbi osszest azt mehet a kinaizás.... pl a felenek a feleert adjak... azt atmegyunk kinaiba.... "gyartjuk majd jo lesz valamire".... "megevesszuk majd jo lesz valamire"

-
vandor01
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
vegul is vett vki ebbol a motorbol utanam? [link]
mert meg volt 5db.... aztan az akcio vegere keddre elfogyott.... megvettem volna az ucsokat mert ennyieet ajandek lett volna!!de mindegy is mert az airtoy eleg egy szarfaszu banda minden masodik vetelemmel valami gond van!
elkeverik a TN-eket.... valahova csendes oceani szigetre erkezik a dragasagom.... vagy nem az enyemet adjak a vasarlas mellle azt csak lesen hogy mar ki van szallitva de se a postas nem keresett se semmi?? na most a motorokkal.....
ramirnak hogy a transitban a kuldott termék megsemmisult????
ja igen az aluminium kis motorok elolvadtak vagy osszevesztek es megongyilkoltak magukat.... de persze lehet csak atment rajtuk egy targonca?
kar erte mert 4,5-ert ajcsi volt!
Mas jart veluk igy? az uccso 5 darabbal?Sorry to bother you ,
We are so sorry to tell you that your parcel was broken in transit. This item is unavailable now so we are unable to resend it this time. How about we refund to you?In this case, you can open a dispute, it would be highly appreciated if you can choose the reason "personal reason" and then inform us? We will refund you later. If it shows that you can not open the dispute now, please try again 7-10 days later. PS: Referring to the link : http://help.aliexpress.com/make_refund_request.html You can do as the below shows.
(1) There is a problem"do you receive the package",you can choose "yes"(Do not worry, we will refund to you,as other reasons have a great bad influence on our store, hope you could do us a favor)
(2) The personal reason as the refunding reason such as you don't want it etc. We will accept your application very quickly and Aliexpress will arrange refund to you within 1-7 days. Any question, please feel free to contact us! Wish you have a good day. Best regards. -
vandor01
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
nem nem a tapasztalat az hogy az emeloerobe beleszol a motor sulya is (meg sok minden mas is pl a tekercseles etc etc ) de ha egymas melle rakom FS1104/7500KV vs Emax 1106/6000KV... azaz 5g VS 7g.... szoval hiaba kevesebb a KV? azonos korulmenyek kozott hasonloan teljesitenek! vagy talan az Emax hiaba a kis KV? meg jobb is! ami talan a sulybol szarmazo tobb nyomatekbol es igy a nagyobb emeloerőből johet.... kb egyforman fogyasztanak ha van is 30sec ide vagy oda? nehezen kimutathato mert eleg hektikussan repul az ember.... Volt Drop miatt inkabb kisebb KV a szerencsesebb..... az Emaxnak 1-2 seccel tovabb lehet puncsolni... persze sovany vigasz mert igy sem tobb mint 5sec
szoval h a jo aron van a 1105? (amit ketlek hogy 4,5ejronal jobb?) akkor inkabb 1105!
de ha a 1104 a 4,5 -el feláron van mint a 1105? akkor 1104-et erdemes!
-
vandor01
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
a 1105 sem rossz biztos kicsit nehezebb ezert tobb a nyomaték benne es valszeg azonos korulmenyek kozt azaz prop es S nel tobbet emelhet? 220 vs 230-260 gramm (3S-3coll) valamint gazdasagosabb lehet? azaz nem eszik tobbet 5500KV miatt mint a 1104 6800-7500KV!
ez az FS motor mar fut kifele tobb minr 2éves termék azaz nem igazan kaphato szoval ha kesobb kell belole tarcsiba??? vagy nem lesz mar vagy basszot draga lesz! itt van pl ez : [link] mikor akcios volt kb 32 ejro akkor vettem belole.... szoval jol gondold meg mert lehet az occobb dragabb vagy szivas lesz! itt van a kovetkezo generacio a 1104C2! meg nem kaphato jelenleg de az is lehet nem is lesz soha elérhető?? -
vandor01
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
1104C1/6800KV-nek a leiras alapjan 80mm-es a kabele! (Alinal lent az utolso kép)
nalam van belole es tenyleg 80mm-es! sajat képen a piros moci....Erre azert merget ne vegyel mert EZ kinai... azt az egyik nap lehet 100mm es mig a masik nap be kell hozzni a 20mm-es pazarlast azt csak 60mm lesz

a Leader120-asra gyarilag feltett 1104/7500KV motorkabele 100mm-es! az alkatreszkent forgalmazott motorra mar csak 60mm jutott
fekete mocinalam annyira birjak hogy 2 ev alatt meg nem kellett cserélnem 1-et se!
nem fustoltek el, nem tortek el, harang nem esett le... etc a szokasos mokak
a tarcsiba rendelt 1-1db motorok itt heveresznek....
-
vandor01
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
En probálkoztam......
x251-es tavja ami az X7-es csereberelhetos az X4-essel! a protokol ugyanaz és kompatibilisek egymással de az X4en nincs akkora állitasi lehetoseg... csak minimális...
nos en ilyen receivert vettem az X7-eshez [link] osszetudtam jatszani és mukodott DE!! mivel az X7-es elég jol állithato pl a csatornak reversbe is rakhatoak! (az X4-en nem) Es kellett mert kulonben volt funkcio ami forditva mukodott volna!... Na most az X4-es tenyleg "gyerek" játék! elég szuken állithato! el tudom képzelni csont nélkul fog mukodni.... De az is elképzelheto hogy BIND menni fog viszont a csatorna kiosztas nem az lesz amire szamitasz és lehet nem fog menni az állitgatása a TAV-on!! Azt a vegen zsakutca lesz?
de lehet meg tudod oldani BF bol???probacseresznye HAJRA!
-
vandor01
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
nalam Full Speed 1104/7500KV van....
birja 3S-en 3collon.... pull 220gramm
nem mindegyikre mondhato ez el!
5gramm/db mas hasonlo 1104.... 6-7gramm
multevi model ma mar csak dragan lehet kapni ha meg lehet?
neha akcioban 34 euro a 4db... de most 45....
ennyiert mar sokminden mas is van!
multeveben 5-6 ejroert hozza lehetett jutni....
ebben az evben volt belolle 1104C1 meg terveztek a 1104C2
a 1104C1- bol repul 2db gépem.....
teljesen jo nem erzem a kulonbseget.. 6800kv VS 7500kvde ha a suly es ar belefer? akkor 1106 emax!
ebben az evben jottek a T motorok abbol ezt favorizálják: F10
szerintem barmelyiket veszed nem lesz mellefogás.... remélhetoleg!
a gyanusan occo 4-5ejro/db.... ezt kerulni kell vagy duplan venni! pl
readytoskyt vagy HSKRC -
Peaceliker
addikt
válasz
-Ronnie-
üzenetére
emax strapabíró, cserébe nehéz
3br/hglrc könnyű, erős is, csak tengely gyenge, törik
tmotor ebben a méretben vicc amúgy racerstarok tmotor logoval
sunnysky ami nem rossz, de tengely meg tud szükni bár azt javították, talán már régi verziót nem kapni
amaxot kisebb méretben dícsérik, elvileg nagyobb is minőségi lehet.
brotherhobby ekkora asszem nincs
rcx vegyes mikor hogy sikerül -
mrbig
csendes tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Ha a motorok vibráció mentesen járnak, akkor szerintem PID lesz.
De hardveres vonalon is vannak ilyen ötleteim:
- váz nem bírja, és hajlik, csavarodik (műanyagnál simán lehet). Bár ennek lebegésnél még nem kellene jelentősnek lennie
- nekem volt egy olyan gondom, hogy a távirányító alapállásban is kicsit mozgott, ez átment a gépre, ami megpróbálta lekövetni. Ez onnan látszik, hogy a betaflightban akkor is mozog a gép, amikor hozzá sem érsz a távhoz. Deadband beállítással ezt el lehetett maszkolni, a motorok is egyből sokkal nyugodtabbak lettek.Én ezeket próbálnám meg elsőnek:
- Gyro Low Pass filtert lejjebb venni
- D-term Low Pass filtert lejjebb venni
- P értéket lejjebb venni (lehetne a D-t is növelni, de ha már így is melegszik valamelyik motor, akkor kockázatos) -
Blizzardking
őstag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Nem tudod levideózni? Illetve ha lassan feltolod a mastert betaflightban ahogy mrbig írta, prop nélkül, mi történik? Hogy egyszerre menjen a 4 motor végig a teljes tartományon, vagy legalább addig ameddig repülés közben már jelentkezne a probléma.
A FC-t azokkal a kis gumi tuskókkal tetted fel? -
Geller72
veterán
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Szerintem beleér valamelyik motorfelfogató csavar. Vigyázni kell, mert a müa váznál simán túl tudod annyira húzni a csavart, hogy a másik oldalon beleér. És ha egyszer túlhúztad, akkor a műanyagot ellapítja annyira már, hogy az lesz a default. Az is lehet, hogy az egyik csavar eleve kicsit hosszabb. Szedd ki mindet és csekkold le. Ha van kisebb csavarod, rakd össze azzal. Ha nincs, akkor le kell szedned belőle, vagy belőlük, mert meg fogja enni a motort, ha előtte nem füstöl el.
-
mrbig
csendes tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Ilyen kis gépnél én propellerrel teszteltem a motort, úgy, hogy jó erősen kézben megfogtam. Így kijön a vibráció, ha a motor okozza. Arra is érdemes figyelni, hogy fokozatosan menj végig a teljes fordulat tartományon, mert lehet egy olyan vibráció, ami csak adott tartományban jön elő.
-
vandor01
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
19K hoz lehet kisebb propp jobb lenne?
prop nélkul porgesd meg BF ben egyenként van-e vibracio?
ha van vmi gyanus akkor az a motor beteg lehet???19K szép magas!
aztan vadi uj propokat kéne tobbfajtat is probálni??
ha nagy a prop melegedhet nem bir kiporogni mert a prop visszafogja!
nehez a prop sok levele van szinten melegedhet mert visszafogja a mocit!
használt propnal lehet korbulés benne és a motor tolna a 19K-t
csak hat mar nincs egyensulyban a prop...
de ez alapjáraton 50%-os gazig nem erzodhet csak a max kozelében 80% felettvalami ilyesmi?
-
molnigee
aktív tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Csak hogy ne tudj dönteni

2 év ev800 és ev800d után köszönöm elégedett vagyok
Próbáltam fatsharkot, ev100-at , egyszerűen nem éreztem benne a gépet. Nyilván már a nagy fovhoz szoktam hozzá meg hogy közelebb van a kép.
Szerintem itt csak az a megoldás jöhet szóba, hogy mész pár kört mindegyikkel, és amiben jól érzed magad, annál maradsz.
EV100 lehet jó, de nem véletlenül van annyi eladó belőle. -
Geller72
veterán
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Sacco-nak igaza van, szerintem vagy vedd meg az EV100-at, ami jó esetben hetven-pár euróért megjön és könnyebb is eladni ha nem jön be. Vagy próbáld ki valakiét ha van rá lehetőséged. Az EV100 az árához képest nem rossz szemüveg. Sajnos az árak magasak ebben a hobbiban. :/.
Az EV800 vonal nekem nem jött be. Nagyon nem. -
Geller72
veterán
válasz
-Ronnie-
üzenetére
A "küklopsz" jellegű szemüvegeknél elég gyakori. Nekem is ez miatt kellett "normális" szemüveget néznek, azaz olyat, aminek nem egy kijelzője van, hanem 2. Azaz tipikus szemüveg formája, két kis kijelzővel. Az egy-nagy kijelzős szemüvegektől igen gyorsan hányingerem lett, nem bírtam, akár milyen jó képet is adtak. Az osztott/ két kijelzős szemüvegek jellemzően drágábbak, de ez a probléma nem jelentkezett esetükben. Ami még pozitívum szintén, hogy a dioptriás problémák (fókuszváltás) szintén egyiknél sem volt gond, amivel eddig találkoztam. Az egy kijelzősöknél mindegyiknél gond volt, és a rendelkezésre álló állítási lehetőségek nem voltak elegendőek a probléma megoldásához, ráadásul a legtöbbnél normál szemüveg használata nem megoldható. Annyi még, hogy természetesen valamit valamiért, tehát az egy kijelzősök FOV-ja, mondjuk úgy a látószög a kijelző mérete nagyobb, mint a szemüveg típusúaknál. Ez eleinte fura és hátránynak érzed, aztán rájössz, hogy a kevesebb több/jobb.
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
. Szimulátorral való repülés esetén szintén az elején lehetnek anomáliák, de ha kipróbálod szemüveggel és a valóságban is repülsz FPV módban, utána a szimulátor már egyáltalán nem lesz olyan rossz. Sőt.
A liftoff helyett/mellett próbáld ki az FPV freeridert is, annak ellenére, hogy sokan fikázzák, kezdőknek szerintem egyértelműen jobb, kezelhetőbb, hamarabb jön meg a sikerélmény. Steamen ez most (a recharched pl.) 10 euró körül van, 2.5 eur a bónus pack. Grafikája szerintem jó, sokkal kevesebb hw kell neki, mint a liftoffnak. Ez elmegy egy tök régi int. vga-val is, max grafon. Állíthatsz mindent, FOV-ot is, kameraszöget, gép reakciót, ami miatt szépen haladhatsz a kezdő szintről felfele. A default géptípussal/beállítással érdemes kezdeni, aztán egyre feljebb lépni a gépek közt. Igazából géptípusonként csak a beállításokat változtatja, azaz egy másik gép igazából csak egy "hegyesebb" setting. Kisebb FOV, meredekebb kamera, keményebb PID-ek. -
Geller72
veterán
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Nalam az S7 extrem sokat repul, nem ritka a napi 8-12 akku, de napi szinten a minimum 4 megvan, hetvegen a napi 2x8. Most jott hozza meg akku, eddig nagyon meg vagyok elegedve vele. Lesz betafpv ugyanebben a kategban, igy lesz osszehasonlitasi alapom. Egy motor forrasztasa engedte el magat mert azert kap rendesen es eleg faszzl van megoldva, nem igazan vedett. Amugy a snapibegy akku 4 perc, a kis ket vagy masfelcolos diatone 90 es tsai meg 550-es 3s akkuval 2-2,5 perc. A snapi sokkal halkabb is, a szelet is jobban burja mint a kefes gepek. A happymodell mocikat most vettem akcioban igen olcson egy garniturat. En nem vennek mar ket colos gepet. Vagy ilyet vagy 3 colosat 140x motorral.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Kinnt jobb lehet a teljesítménye a BabyHawk-nak, mint az s7-nek.
De kissebb szél ezt sem zavarja, és az 1s miatt nem olyan macerás/hangos.Más: Próbálta már valaki a Snapper7-et a 77milis Bwoop vázzal összehozni? Hogy sikerült?
Az a baj a vázzal, hogy a motoroknál van egy 2/3ad rész perem amibe nem ül be a motor és így Ferdén áll, ha felrakom.
[kép] -
belakiraly
tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Hali. A babyhawk-ot nem ismerem, de 130-as FlyEgg-em van. Összesnek az a baja, hogy lecsúszik a motor harang pár repülés után, aztán szenvedhetsz hónapokat, mire alkatrészeket szerzel hozzá a gyártótól horror áron.
Sőt, sok helyen még a régi változatot árulják - úgy, hogy az újabbikról van kint a kép - aminek szar a kamerája és a motorja is gyenge.A 7500kv-s motor sem túl szerencsés a kingkongon, a 2 cellás akksikat horpasztja, 3 cellával meg overkill, ha ez az első komolyabb drónod.
-
Saccco
nagyúr
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Sanszos, hogy tényleg flash-elhető. Saját véleményem szerint nagyon megéri a vesződést. Egyrészt aprópénzes móka*, másrészt brutál képességekre tesz szert. Nekem egy saját gyártású modulom van, amivel semmilyen problémát sem tapasztalok. Úgy nézem lassan kellene gyártanom néhányat, Flysky-os kollégáknak. Csak táp kell neki kívülről az i6-okhoz. Taranis és a TH9X-ről tud a modulhelyből is venni.

*Kell hozzá egy kis kitartás. Valamennyi számítógépes ismeret. Hajlandóság a problémák javítására. Csak azértismegcsinálom tartás. Az eredmény funfunfun.

Nézd meg a feliratot (32F030) a chip-en is.
Közben megtaláltam, hogy NFE hogyan flash-eli a lapokat érintő módszerrel.
A H67 lap megegyezik a bwhoop-pal. Mondjuk nekem abból van egy amit nem lehet flash-elni.

A flash-elő kütyü inkább csak $2.2
thenameless:
Rémlett, hogy itt is láttam valahol...
-
syler123
veterán
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Az az usb flashelő ígyis úgyis kelleni fog hogy normálisan be tudd állítani, merthogy itt nincs usb, hogy összedugod a géppel és állítgatod.
Én szívok a Flysky I6-al való használattal.
Van ugye multiprotocol modul, aminek a wifi része egy hulladék, nincs rajta normális antenna, nem is lehet rátenni úgy hogy sokkal jobb legyen a jel. Lehet hozzá egy ilyet venni és a gyári wifi modul helyére tenni, de nekem 2-ből 2 modul nem élte túl a műveletet. Lehet én vagyok béna, pedig már már rengeteget forrasztottam stb, de a hőlégfúvózásba nekem mindegyik modul meghalt.
Nem nagyon érzek késztetést arra hogy még 1-re beruházzak.Az első próbálkozás amúgy ment 1db akku erejéig, jónak tűnt a range, de akku lehúzás után valami meghalt a modulban.
-
Egy-két
tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Gondolom tudod, hogy erre a HGLRC XJB 145-re van most 106$-os kupon
,,IT$RCqc01"
Ennyiért szerintem a legjobb vétel. Külföldi YouTube tesztelők oda vannak érte
Mondjuk arra készülj fel hogy 2 cellán nem biztos hogy jól repül, ez inkább afféle atom hattyú( 3/4 cella kis súly, brutális gyorsulás)
-
-
Geller72
veterán
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Nekem ez jobban tetszik.
És 30 euróval kevesebb. Bár az is igaz, hogy az 145-ös, ez meg 220-as.
. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Egyik nap jó volt, masik nap meg már nem?
Amire még gondolni tudok, az a gyro. Bár nem tudom ez, hogy okozhat ilyet, de más igazából nincs benne.
Lehet, hogy gyengültek a mocik. De csak előre, oldalra meg nem!?
Ha gondolod Pesten tudok segíteni, kiszűrni a hibát. Van mindenem (váz, motor, aksi, propp). Jobb ötletem nincs.Peaceliker: Jah, hát úgy könnyű.

Majd ird le, van-e különbség az fs-hez képest. -
Saccco
nagyúr
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Volt egy teszt erre. Leteszed a gépet magad elé, hogy mögötte legyél. Kihúzod a jobb kart (mode2) valamelyik sarokba és gázt adsz neki, ha fejreáll, akkor a kar elhúzásának ellentétes oldalán lévő motor gyenge. Ha elemelkedik, akkor nem az a motor a hibás.
Nem vagyok 100%-ig biztos a módszerben, de valahogy így rémlik.
-
stefi81
tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Akkor már inkább a Quanum Cyclops V2 ami most jó áron van.
De az lenne a legjobb ha vennél Quanum Fatshark Genesis HD ami most szintén jó árban van és te mesélnéd el nekünk hogy milyen...
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Sajnos a plusz dioptria lencse sem oldotta meg teljesen jól az "öreg szem" problémából adódó életlen képernyővel reptetést. Szerencsére csak szimulátorral próbáltam ki... 28 órát reptettem eddig Quanum Cyclops V2 szemüveggel, de elején egyszer volt hosszabb szimulátorozás után, hogy a gyomrom kicsit megpörgött, de ennél. Le kellett feküdnöm, mert olyan rosszul lettem, pedig csak kb 10percet használtam. Ami még gondom, hogy rettenetesen kényelmetlen Cyclops után, így amikor rendbe jöttem felraktam a Cyclopsot a fejemre és nyomtam néhány kanyart, de olyan érzés volt, mintha a "Kajla nugát" után beleharapsz egy Belga "Sheashells" csokiba
Az árkülönbség kézzel fogható 
-
Peaceliker
addikt
válasz
-Ronnie-
üzenetére
Nekem kényelmesebb az ev800, de amúgy jobb is úgy ítélem meg. Vevő is érezhetően messzebbre lát, de nem vészes ám másiknak sem.
Jah ev800, volt múltkor róla szó, kikapcsolás. Valóban hangya foci megy de nem kapcsol ki kijelő, amíg gombot el nem engedem, ha 20mp ig tartom sem... Szal ez az egy "baja" van amit találtam, vagyis ezt nem szeretem benne, amúgy jóféle

Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)