- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
A játék újratelepítése sajnos megtöri a tartalomfrissítő szolgáltatást. Azt kell helyreállítanod. Ennek több lépcsőfoka van, ajánlom az alábbi BioWare Fórumot, ahol részletes leírást találsz a problémáról és útmutatót ezek elhárítására.
A lényeg, hogy a Microsoft .NET framework 4 fel legyen telepítve a gépedre, valamint a tartalomfrissítő szolgáltatás be legyen kapcsolva. Ha nincs, akkor próbáld meg manuálisan indítani a Dragon Age tartalomfrissítőt:
Nyomj egy "Windows gomb + R"-t (Futtatás), majd írd be, hogy "services.msc". Majd Enter.
A listából válaszd ki a "Dragon Age: Vérvonalak - Tartalom frissítő" sort.
Jobb-klikk, majd "Indítás".
Ezután elindul a szolgáltatás, feltéve ha nem blokkolja a tűzfalad, majd erre is figyelj.
Elméletileg ekkor már jónak kellene lennie.
Ha ez sem segít, akkor szedd le valahonnan a DAZIP fájlokat, és telepítsd fel kézzel.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Milka 78 #3273 üzenetére
Hát, ha neked 2K-t nem ér meg egy ilyen jó játék, akkor nem is igazán érdekelhet. Annak idején én 13K-ért vettem a CE-t, mit nem adtam volna érte, ha 2K-ért megkapom.
MOD: Vagy ha most azt mondanák, hogy 2K-ért megvehetem a Dragon Age II-t...
Apám, egy percig sem haboznék, még látatlanban sem!
Nem kioktatásképpen mondom, de ennyit már tényleg megér egy színvonalas játék, ritkán akad olyasmi manapság, amiért valóban érdemes fizetni, de ez olyan.
-
Vistaboy
veterán
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy melyik küldetésben tudom megszerezni Duncan pajzsát? Mert már majdnem minden küldit megcsináltam, de nem sikerült rábukkannom.
Thrawn #3192: Szerintem pedig egyáltalán nem nehéz őket leverni, ha van egy szerencsevadász a csapatban, meg mellette egy mágus, aki fagyasztja. Hátulról megcsapkodod pár rugó skillel, és már fekszik is.
-
Vistaboy
veterán
válasz
leviske #3188 üzenetére
"És még annyit had, hogy a 4. megidézéshez a könyvtárban hol találom meg az útmutatót? Csak mert nekem a 3.-ig van meg. Vagy azt csak a következő szinten lehet majd megtalálni és jöhetek majd vissza?"
A negyedik idézéshez először kattints az idéző betűre, és végezd el sorban az előző három idézési gyakorlatot, úgy, hogy nem használod az idéző lángot. Utána kattints a "Negyedik megidézése" helyszínre, ekkor megjelenik egy tréfamester, majd ezt követően egy új küldetés válik elérhetővé a tisztelendő tábláján.
-
Vistaboy
veterán
válasz
nemethati #3182 üzenetére
Na, akkor egy kis RPG alapfokon kezdőknek:
A csapatod összeállításánál figyelj, hogy legyen benne védelmezőnek beállított közelharcos karakter pajzs+fegyver kombinációval, mellette egy gyógyító (vagy mágus), és egy szerencsevadász, valamint egy plusz harcos.
A skilleket úgy fejleszd, ahogy használod. Pl. akit íjazni állítasz be, annak az legyen a kimaximalizált skill-csoportja. Lehetőleg csináld úgy, hogy minél kevesebb csoportot kezdesz el fejleszteni.
A statokat szintén úgy, erő+egészség a védelmezőknek, erő+ügyesség a két fegyverrel harcolóknak, ügyesség+dörzsöltség a szerencsevadászoknak, mágia és akaraterő pedig a mágusoknak és gyógyítóknak.
A csapat összeállítását én így javaslom: Alistair (Védelmező), Morrigan vagy Wynne (Mágus), Leliana (Íjász, Szerencsevadász) + persze te magad. Ha nem harcos karakterrel játszol, akkor kihagyhatod a kasztodnak megfelelő csapattagot, de kezdésnek én mindenképp azt ajánlanám, így viszonylag könnyű a játék, ha megfelelően taktikázol.
-
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher #3169 üzenetére
A Witch Hunt-ban saját karakterrel vagy, a Golems of Amgarrak-ot passzolom, mert nincs meg (De mivel csak egy magas szintű dungeon-t tartalmaz, így szerintem abban is), a Leliana's Song-ban pedig Leliana-t kell irányítanod.
-
-
Vistaboy
veterán
Nekem tetszett a Leliana's Song. Sokat megtudunk belőle a korábbi életéről. Szerintem érdemes megvenni.
Sajnos a Mass Effect 2-ről nem tudok nyilatkozni. Az Overlord nem nagyon izgatott, a Shadow Brokerre meg a Witch Hunt megvétele miatt nem maradt pontom - a farkam tudta előre, hogy ilyen szar lesz
-, pedig azzal jobban jártam volna. De már mindegy.
-
Vistaboy
veterán
A Return to Ostagar-t mindenképpen, a Leliana's Song is tetszett, Még a Kamarás Erőd is elmegy, a Witch Hunt-ért nem érdemes fizetni, és amennyiben nem a CE változatot vetted annak idején a játékból, akkor a Kőbe Zárva szintén kihagyhatatlan.
A többi felejtős. Még talán a Golems of Amgarrak (vagy mi), de az nem tartozik a történethez csak egy barlang, tele gólemekkel. Irtani kell.
-
Vistaboy
veterán
Lehet, hogy közben rájöttek a BioWare-nál is, hogy mennyire érdekli Morrigan történeti szála a játékosokat, így nem akarták idő előtt lelőni a poént.
Gyorsan kivették a fontos dolgokat - mert végül is, csak az utolsó pár percben találkozol Morrigan-nel, addig semmit nem tudsz meg, csak az ellopott könyv után nyomozol -, majd a lényeget kiadják egy másik DLC-ben (Vagy majd a DA2-ben viszontlátjuk Hawke-kal az első részbeli karakterünket, ki tudja?).
Szóval, az sincs kizárva, hogy azért jelent meg ez is hibásan, mert sebtében toldozták-foltozták át annak megfelelően, nehogy kiderüljön valami lényeges információ, és még a végét is úgy fejezték be, hogy mielőtt kiderülne, azelőtt már stáblista, te meg bámulod a készítők névsorát, és pislogsz, mint az a bizonyos a fűben.
-
Vistaboy
veterán
SPOILER!!!
Aki kíváncsi a DLC új főellenségére, az az alábbi képen megtekintheti. Kemény tud lenni a savas köpéseivel és az állandóan spawnoló bérencek miatt, de nem lehetetlen kinyírni. A baj csak az, hogy - nekem legalábbis - nem adott lootot. Bár végül is mindegy volt, mert utána már vége is volt az egésznek, nem volt több harc.
Amikor Cadash Thaig-ban vagytok, akkor keressétek meg a három elszórt papírfecnit is, ugyanis azért is jár achievement.
-
Vistaboy
veterán
válasz
leviske #3107 üzenetére
Ezzel a karakterrel Leilana-ra hajtottam, de Morrigan-nél is már 80% fölött van a mutatóm, és már eljátszottuk a "nagyjelenetet", amikor féltékenykedni kezdett.
Az egyetlen probléma, hogy a most importált karakterrel még nem vittem végig teljesen az Origins-t, úgyhogy megint kipróbálom majd úgy végignyomni a DLC-t, amikor már a Vezérdémon kinyiffant.
-
Vistaboy
veterán
Végül csak nem bírtam magammal, és végigvittem.
Az elején jól indul, azalatt a bő másfél óra alatt, amíg elértem a végére, semmi szokatlant nem tapasztaltam, egy normál küldetésnek tűnt az egész. De a vége...
Ezt kérem szépen úgy összecsapták, hogy az csak na. Már bánom, hogy nem a Shadow Broker DLC-t vettem inkább meg a Mass Effect 2-höz. Az igazat megvallva, semmivel nem lettem okosabb Morrigan-t illetően a végén, mint az elején voltam.
SPOILER!!!!
A végén beszélgetünk egy kicsit, végül ad egy könyvet - az Elfekén kívül -, amiben valami nagyon érdekes dolgot találok, csak éppen azt nem tudom, hogy mi az az érdekes dolog, mert ott vége van a DLC-nek.
Az egyetlen, ami miatt megérte, hogy kaptam egy jó mágusnak való öltözéket, egy íjat és egy frankó övet.
-
Vistaboy
veterán
Kijött végre a Witch Hunt DLC.
Meg is vettem azon nyomban, de egyelőre még csak kipróbáltam, mert már régen vittem végig az alapjátékot, és elfelejtettem a részleteket. Pedig azokra lesz bőven utalás.
- Pedig én megöltem Flemeth-et, hidd el, Ariane, nem kamuzok!
- Persze, akkor hol van a sárkány teteme? Felvágós. -
Vistaboy
veterán
Lemezről már nem tudom, de ha beregisztrálod az EA Letöltéskezelőbe a dobozos példányod kódját, akkor letöltheted az angol telepítővel ellátott digitális változatot, akárcsak a Mass Effect 2 esetében.
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher #3091 üzenetére
A Leliana's Song egy különálló modul, amit a További Életutak között kell kiválasztani, csakúgy mint az Awakening-et (Vagy az Éjfattyú Krónikákat is). Utána az összes napló, a küldetések szövegei és minden angol lesz, csak a játék kezelőfelülete marad magyar.
Annyira nem zavaró szerintem.
A The Golems os Amgarrak szintén ilyen módszerrel működik. De azt nem tudom, hogy abban mi van, ugyanis azt nem vettem meg, mert semmi köze a történethez.
-
Vistaboy
veterán
Hát, ez az 1.04-es patch nálam totálra elk*rta a játékot.
Már vagy kétszer fagyott le, miközben ezelőtt ilyen problémáim nem voltak.
Grat, BioWare.
-
Vistaboy
veterán
Srácok, kellene egy kis help.
Már tucatszor kivittem a játékot, mégis minden alkalommal találok egy új, eddig még nem teljesített küldetést, és ilyenkor nagyon örülök, mint minden új dolognak, amit felfedezek.
Azokat kérdezném, akik már találkoztak ezzel a küldetéssel, és meg is oldották, tehát akiknek a küldetés címe nem ismerős, azok ne olvassanak tovább, mert elég spoileres kép és leírás következik!
SPOILER!!!
A küldetés neve: Az Elérés házőrzője. A Mágusok Tornyában található, és különféle jegyzeteket gyűjtögetve kell rájönni egy alagsorba vezető ajtó nyitásának kulcsára. Az összes nyom megvan, elméletileg a Nagyteremben lévő szobrokat kell megfelelő sorrendben aktiválni, hogy az egy szinttel lejjebb lévő ajtó kinyíljon.
A gondom csak annyi, hogy a leírás szerint négy szobornak kellene lennie, és én csak hármat látok itt. Hol a negyedik?
Valaki megtalálta már?
Köszi előre is.
-
Vistaboy
veterán
válasz
leviske #3074 üzenetére
Annyit azért tegyél hozzá, hogy bár tényleg nem érhető el magyarul, azért a Leilana's Song például gond nélkül települt a magyar verzióra, míg például a Mass Effect 2-nél a Lair of the Shadow Broker című DLC már egyenesen NEM KOMPATIBILIS a hazai kiadással. Szerintem ez a szemétség.
Pláne, hogy mindkettőből a CE változatot vette meg az ember annak idején, ugye?
-
Vistaboy
veterán
Semmi változás. Feltettem kézzel minden DLC-t, ami elérhető volt a számomra, a többivel nincs is semmi probléma, de a Kőbe Zárva, bár már telepítettnek írja, megint ott van a letöltendő DLC-k között.
Bár játszani tudok, de nem okoz ez esetleg később kellemetlenséget?
-
Vistaboy
veterán
Oké, megpróbálom, köszi.
-
Vistaboy
veterán
Lenne egy apró problémám. Dobozos CE változatom van a játékból, még a megjelenéskor vettem. Nemrég beregisztráltam az EA Letöltéskezelőben a Mass Effect 2-vel és az Eszméléssel együtt, hogy ne kelljen legközelebb a lemezekkel bajlódni.
Ma ismét kedvem támadt játszani, és leszedtem a játék Digital Deluxe Edition változatát, amit aktivált a kódom. Felraktam a kiegészítővel együtt, legfrissebb, 1.04-es patch is telepítve van, és amikor bejelentkeztem, elkezdte letölteni a DLC-ket. Eddig oké.
A baj akkor kezdődött, amikor a Kőbe Zárva DLC nem akart feltelepülni. Letöltötte, majd csak forgott a kurzor a játék Letölthető Tartalmak menüpontjában. Ekkor kijelentkeztem, majd újra be, és most pedig már ismét tölteni akarja, de nem mozdul sehová, csak forog a kurzor.
Kérdés: Hová menti a játék a letöltött DLC-k telepítőjét? Mert letörölném, hadd szedje le újra az egészet.
-
Vistaboy
veterán
A mai napon jelenik meg PC-re a Dragon Age: Origins 1.04-es Patch.
Az XBOX360-as és PS3-as verziókat elküldték jóváhagyásra, és amint engedélyezik őket, akkor jelentik be a megjelenésük időpontját.
Dragon Age: Origins patch 1.04 Release Notes:
General Fixes
• Daggers will now properly assign the dexterity-based damage bonus
• Achievement images and messages will now display properly.
• Resolved some authorization issues with downloadable content.
• Blood talents from the Grey Warden Base premium downloadable content will now work properly in Awakening.
• Fixed an issue where installing new downloadable content would occasionally leave the "Other Campaigns" selection greyed-out without a restart of the game.
• Multiple transitions in and out of Fade areas will no longer multiply the number of visual effects running and slow down gameplay.
• Floating numbers no longer appears over players' heads.
• Damage statistics will now be updated properly on the Inventory screen when weapons were unequipped.
• Importing a character to a new module from a savegame that did not have the hero in the party caused the game to crash.
• If a character is imported into Dragon Age: Awakening and is stripped of their incompatible gear from DLC, they will be equipped with default equipment.
• Names with accents and special characters will now show up correctly in the Story So Far load hints.
• Switching between Dragon Age: Origins and Dragon Age: Awakening will no longer reset options to default settings.
• Fixed a number of memory leaks that were increasing the number of crashes
• Audio drivers were causing a number of audio-related crashes. As such, audio drivers have been updated.
• Fixed issues that were preventing portraits from being uploaded to the BioWare social site.
• Game saves on Xbox 360 were being corrupted if you sold too many items to the same merchant. Saves will no longer be corrupted if you do this.
• Screenshots are no longer automatically uploaded on the PC by default on new installations.
• Fixed pick-pocketing. Characters were successfully stealing, but not receiving any items.Dragon Age: Origins Fixes
• Fixed an issue that would cause incorrect characters to occasionally appear in Morrigan's ritual.
• Players who rescued their party members in the Fade of the Broken Circle plot were still forced to fight the sloth demon alone. This has been resolved.
• It is no longer possible for the player to get blocked during gameplay by pursuing both candidates' quests in the Orzammar plot line.Dragon Age: Awakening Fixes
• A variety of bugs were preventing personal quests from triggering and causing issues with party member approval have been fixed.
• Lillith will no longer repeatedly thank the player at Vigil's Keep after being rescued.
• During the Assault on Amaranthine, a bug would occasionally make some enemies invincible, which impeded game progress. This no longer happens.
• Imported rogue characters will now properly detect traps.
• The message, "Legacy tattoo asset do not use!" will no longer appear on the faces of imported characters.
• Masterpiece and paragon silverite runes are now weapon runes instead of armor runes.
• The masterpiece slow rune is now available for purchase from merchant stores.
• Players may now receive notes of appreciation from their Origins love interests. -
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
válasz
animatrix11 #2736 üzenetére
Ha Morrigan már megvolt, akkor szerintem nincs esélyed Leliana-nál, egyébként pedig ha teljesíted a személyes küldetését, akkor ő maga is kezdeményezhet, ha elbeszélgetsz vele. Ha megvolt az ének, amit énekel neked, utána már egyenes utad van.
Ha jól emlékszem, valami olyasmit fog mondani neked, hogy:
"Egy ideje már eljöttem Orléziából. Amikor kiléptem a kolostor kapuján, még nem tudtam, hogy merre vezet majd az utam."
Na, ekkor, ha udvarias leszel vele, akkor meghív magához.
Megjegyzés: Persze ez nem 100%, mert én direkt szakítottam hol egyikkel, hol másikkal, hogy elérjem a célomat, mellesleg pedig Morrigan-nal amúgy is lefekszel a szertartás miatt, úgyhogy...
-
Vistaboy
veterán
Sajnos ez mostanában kezd divattá válni, hogy hiába vannak tele jó ötletekkel a fejlesztők - elvégre azt meg kell hagyni, maga az elgondolás jó lett volna -, de egyszerűen nem akarnak már egy megfelelő mérettel és tartalommal rendelkező kiegészítőt készíteni (Lásd: Awakening), ehelyett inkább minél kisebb munkával igyekeznek még több lóvét kicsikarni a játékosokból.
Ezt a Darkspawn Chronicles-t is úgy kellett volna kiadniuk, mint az Awakening-et, és legalább annyi minden lehetett volna benne. Egy történet, az eredeti cselekményszállal párhuzamosan, ami legalább olyan hosszú lett volna, mint az Awakening.
Egyébként ha megnézed Ferelden térképét, akkor a területnek csak egy nagyon kis részén játszódik a játék. Szerintem meg akarják a többi helyszínt hagyni a következő részekhez. Elvégre végtelen számú Dragon Age epizódot ígértek.
-
Vistaboy
veterán
Amint felveszel egy csapattagot, megnézed a tulajdonságait, skilljeit, és ahhoz megfelelő taktikát, valamint felszerelést adsz neki. A többit elvégzi a gép.
Ajánlom figyelmedbe a játékról írt tesztemet, abban sok minden le van írva.
Más: Komoly kritikákat kap a Darkspawn Chronicles DLC. Még jó, hogy nem vettem meg.
-
Vistaboy
veterán
Igen, valóban kijött a Darkspawn Chronicles DLC, de én is várok még vele, előbb kíváncsi vagyok a többiek visszajelzéseire, hogy érdemes-e pénzt adni rá.
-
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher #2572 üzenetére
Jól mutat a 8K-s Awakening mellett.
-
Vistaboy
veterán
Én levertem. Mégiscsak egy éjfattyú volt, ráadásul megszívatott, elvette a cuccaimat, és így pár percig meztelenül kellett harcolnom.
Én csak visszaadtam neki a kölcsönt.
SalvadorLynx: Mint ahogy a tesztben meg is említem, az 1.03-as patch elsősorban az Eszmélés miatt jött ki, ha nincs meg a kiegészítő, és fagyogat a játék, inkább tedd vissza az 1.02-eset.
-
Vistaboy
veterán
Én is befejeztem.
A mai nap folyamán írok egy tesztet a kiegészítőről, ha minden jól megy, délre kikerül.
Vegyesek az érzéseim. Vagyis tulajdonképpen szerintem minden téren tökéletes a kiegészítő - még nem próbáltam, hogy új játék esetén használhatunk-e valamit a kiegészítő újításaiból, de ma okvetlen megteszem.
De még ezen kívül is remekül sikerült, változatosak voltak a küldik, a helyszínek, az ellenfelek, egyedül talán a rengeteg új, 9-es szintű tárgy miatt egy kicsit könnyűre sikeredett, legalábbis az eredeti játékhoz képest.
Igazság szerint egyetlen negatívuma van, de az hatalmas: irtózatosan drága, ahhoz képest hogy mit kapunk vele. 8K - szállítási költséggel 9 - nagyon sok pénz, és szerintem ennyit nem ért meg (Mondjuk én Dragon Age fan vagyok, és mindenképpen megvettem volna).
SPOILER!
A végét szerintem picit összecsapták, hagyhattak volna egy kis szünetet a két főboss - az Építész és az Anya - között, hogy az ember befejezhesse a folyamatban lévő questeket. -
Vistaboy
veterán
AWAKENING - SPOILER!
Kipróbáltam, de akármit csinálok, Mhairi meghal az egyesülés során. Ha valaki esetleg rájön - vagy látja valahol leírva a megoldást - hogy miképpen lehetne ezt elkerülni, az legyen szíves, szóljon. Köszönöm.
Feminista lévén eléggé elszomorított, hogy mindjárt az első csinosabb női karakter, aki velem tarthatna, meghal. Ahogy Oghren is mondta: "Pompásan párnázott újonc" volt, kár érte.
-
Vistaboy
veterán
válasz
leviske #2473 üzenetére
Na, akkor egyszerre Eszméltünk fel.
Nem tudom, de lehet hogy azért, mert még valahol esik a hó.
Te is megkaptad Bregan Íját? Bár ahogy elnézem, Leilana íja ettől jobb volt.
Egyébként nagyon sok extra skill és új specializáció van benne, és szerintem ezeket lehet használni majd az eredeti Vérvonalak kampányban is. Van esély, hogy ettől olyan magas az ár. Egy új karaktert fogok majd indítani, és elválik, hogy igazam van-e?
-
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
válasz
leviske #2465 üzenetére
Én már nem reménykedek benne, hogy fél 5 előtt ideér.
A Dragon Age-et is akkor kaptam meg, még mondtam is neki, hogy már azt hittem, ide sem ér vele.
Most már nem lepődök meg, hogy ha ma is majd akkor ér ide.
Nekem úgy írja, hogy kézbesítésre átvéve 8:02-kor. Régen volt már az.
-
Vistaboy
veterán
A patch telepítése óta nekem megbolondult a játék.
Már megint nem tudtam betölteni az utolsó mentésemet, mert vagy azonnal kilépett, vagy lefagyott a töltőképernyőn. Az utolsó előtti mentést azonban megint elfogadta, szerencsére nem sokkal azelőtt lett kimentve.
Fene sem érti ezt.
Ha betöltöm az utolsó előtti mentést, onnantól már jó, de a legutolsót az istennek sem tudom beadni neki.
-
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
Nem tudom, mi ütött most a játékba?
Alig tudtam elkezdeni, vagy 10-szer be kellett töltenem az utolsó állást, mert mindig kidobott az asztalra "Dragon Age működése megállt..."-szöveggel.
Játszani akarnék vele, mert már csak a Denerim-i végső csata van hátra, erre lefagyogat.
Azután játék közben is kidobott vagy kétszer, így hát végül meguntam. Holnap jön a kiegészítő, reggelre remélem összeszedi magát.
Legújabb driver-ek, 1.3-as Patch feltelepítve, Win7 64 bit. Másoknál is szarakodik, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?
-
Vistaboy
veterán
Megjelent az Awakening (Eszmélés)!
Sajnos mivel nem Pesten lakom, így csak holnap hozzák ki, de már majd kibírom ezt az egy napot valahogy.
-
Vistaboy
veterán
Na, ennek a fényében a 13K a Collector's Edition-ért szállítási költséggel a megjelenéskor nem is volt rossz ár.
Bár már most megúsznám 12-ből. De ennyit úgysem tudtam volna rá várni.
A Mass Effect 2 CE pedig 10K-ért szintén megérte, most már az is 13K lesz holnaptól.
A Dragon Age: Awakening is hamarabb érkezik, ma kaptam az értesítést a CD Galaxisból, hogy jövő hét kedden várható, eddig úgy volt, hogy 19-én jön.
Remélem ezt is olyan hamar kihozzák, mint az ME2 CE-t.
-
Vistaboy
veterán
Ördög érti ezeket a nőket...
Már másodszor kellett leráznom Morrigan-t, hogy nem tervezek vele komolyabb kapcsolatot a barátságnál. Ugyanis most már majdnem mindenkinél 100-on (vagy 90 felett) van az elfogadási szintem, szinte már nem is tudok szóba elegyedni Palán, Stenen és Wynne-en kívül senkivel anélkül, hogy ne kerülne szóba a szerelem. Még jó, hogy nem mindig velem kapcsolatban.
-
Vistaboy
veterán
Korábban valaki tréfásan megjegyezte egy screenshot után, hogy bádogember csapat. Akkor most én is bemutatom az én bádogember csapatomat:
Lassan végzek a játékkal - ismét -, már csak az országgyűléses zárótéma van hátra, de addig még megcsinálom az új társak - Oghren és Pala - küldijeit.
ollie: Igen. Beléptem a fiókomba, és utána beírtam. És azt írta rá, hogy nincs jogosultság.
Szerk-re: Ja, sajnos ennyi itt az OK gomb, hogy néha a képfeltöltés helyett a hsz-t okézom le először.
-
Vistaboy
veterán
válasz
leviske #2352 üzenetére
Nem. Azt csinálta korábban is, hogy kifogásolta a prémium tartalmakat, de utána pár másodperc után mindig továbbment.
Most az volt, hogy elkezdtem játszani a játékkal, normálisan - automatikus bejelentkezésre van állítva a fiók -, utána egyszer csak a nagy darkspawn-irtás közepette feldobott egy ablakot, hogy elveszítette a kapcsolatot a szerverrel. Lépjek ki, létesítsek kapcsolatot, és jelentkezzek be újra.
Mondom, tiszta DRM tünetek.
Párszor újraindítottam a játékot, hátha automatikusan belép, de mindannyiszor ugyanaz az üzenet fogadott már a játék indulásakor, hogy nincs internetem. Ekkor ránéztem a fiókomra a BioWare oldalán, azaz csak néztem volna, mert nem jött be. Akkor írtam ide a kommentet.
A többit tudod.
-
Vistaboy
veterán
Másnál is be van halva a BioWare Social Network?
Nem tudok bejelentkezni az online fiókomba, azt írja a játék, hogy nincs internetkapcsolatom, pedig van. Tiszta DRM-tünetek, remélem a Patch-el nem rakták a BioWare-es srácok a Ubisoft szemetét a játékukba, különben lincselek.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy #2343 üzenetére
Közben én már fel is tettem, így itt van magyarul is a javítások listája:
---------------------------
Dragon Age: Vérvonalak 1.03
---------------------------- Különféle módosítások történtek a kódban és a forrásokban, hogy azok támogassák a Dragon Age: Vérvonalak – Eszmélés kiegészítő csomagot. E módosítások zöme az eredeti játékot nem érinti.
- A játékosok egy része egyre hosszabbodó töltési időről számolt be. E probléma legfőbb okát sikerrel kiküszöböltük.
- Magasabb szinteken a nem játékos karakterek is bónuszt kapnak páncélátütésükre. Ez kiküszöböli a vastag páncélzatú, magas osztályú karaktereket érintő arányproblémát; a páncélátütés korábban nem nőtt olyan ütemben, mint a páncélvédettség.
- Az elit ellenfeleket (hadnagyok) többé nem lehet szétzúzni. Ez visszaállítja az összecsapások zömének tervezett erőviszonyait.
- A megidézett lények (pl. a felderítő farkasa) portréja hibásan jelent meg a csapat táborában. A hibát kijavítottuk.
-
Vistaboy
veterán
Kijött a v1.03-as Patch:
Dragon Age: Origins [PC] - v1.03 Patch
v1.03 Patch details:
You do not need to download patches prior to Patch 1.03. Downloading Patch 1.03 contains all previous patches. Downloading Patch 1.03 will provide you with all patch data available.
* Various changes have been made to code and resources to support the Dragon Age: Origins - Awakening expansion pack. Most of these changes do not affect Origins itself.
* Some players were experiencing increasingly long load times. A major cause of this problem has been fixed.
* At higher levels, non-player characters now receive a bonus to armor penetration. This mitigates an unintentional imbalance with well-armored high-level characters, since armor penetration previously did not scale as aggressively as armor itself did.
* Elite-rank enemies (lieutenants) can no longer be shattered. This preserves the intended tactical design of many combat encounters.
* Portraits for summoned creatures (like a ranger's wolf) were displaying improperly while in the party camp. This no longer occurs. -
Vistaboy
veterán
Sikerült megoldanom végre a Morrigan és Leliana közötti helyzetet. Visszatöltöttem a korábbi állást, utána úgy csináltam, hogy előbb adtam Morrigan-nek egy aranyláncot, így 80 fölé ment a mutatója, utána odaadtam neki a tükröt, így meglett a 100.
Amikor legközelebb beszéltem vele, már nem volt olyan ellenséges, így -mikor a Leilana-val való kapcsolatomat kérdezte -, szimplán bevallottam neki, hogy szerelmes vagyok Leliana-ba. Így megúsztam az egészet egy -8-al, úgyhogy most 92 az állás, és amikor beszélgetünk, úgy köszönt, hogy: "Mi legyen most, barátom?"
Egyébként a legjobban úgy tudod növelni az elfogadottságot, hogy mindig az egyforma jellemű társakkal nyomod a küldetéseket. Amikor a jókkal vagy, segítesz mindenkin, amikor a gonoszokkal, akkor lehet kegyetlenkedni - persze a főküldetésekben nem mindig, mert azok kihatnak a végkifejletre, de egyébként hamar fel lehet tornázni az elfogadottságodat mindenkinél.
ollie: Nekem ki van pipálva a küldetés, szóval elméletileg neked is így kellene lennie.
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher #2288 üzenetére
SPOILER!
1. Szobor.
2. Könyv.
3. Málnalekvár.
4. Hulla a falon. -
Vistaboy
veterán
válasz
leviske #2268 üzenetére
Nem kérdezett semmit, és egyáltalán szóba sem került a szerelem kettőnk között, mielőtt odaadtam volna neki a tükröt. Akkor azért kaptam tőle egy +25-öt, így lett majdnem 100 nála a mutató, de még akkor sem udvaroltam neki. Erre amikor visszamentem Leliana-hoz, akkor egyből jött a fent említett kérdés, utána pedig már Morrigan is azzal fogadott, hogy "Tudom, hogy mit akarsz mondani, a képedre van írva." Onnan pedig megkaptam a -30-at.
Ki érti ezeket a nőket?
-
Vistaboy
veterán
LOL, szakítottam Morrigan-nel, kemény -30 volt az ára.
Mondjuk utána kapott tőlem két aranyláncot, így 20 visszajött belőle, így jelenleg 77-en áll.
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher #2258 üzenetére
Nekem előfordult, ilyenkor szimplán várj pár másodpercet, és próbáld újra. Menni fog. A DLC-k "nem ingyenessége" miatt van ez.
Ha olyan lenne, mint a Cerberus Network a Mass Effect 2-ben, akkor nem lenne vele gond.
ollie: Vedd meg nyugodtan, a Cerberus Network sokkal kifinomultabb rendszer, sajnos a Dragon Age még nem került bele a "Project Ten Dollar" akcióba.
-
Vistaboy
veterán
Én utána azt vártam, hogy mikor futok össze azzal a gyerekkel, aki lezuhant az égből.
SPOILER!
Most azon vagyok, hogy minden társamnál 100-at érjen el a népszerűségem.
Már minden csapattársammal 70 feletti kedveltség-szintet értem el, egyedül Pala lóg ki a sorból a maga 45-ével, mivel még most megyek majd Orzammar-ba.Most adtam oda Morrigan-nek a Tükröt, és áradoztam egy sort vele, erre Leilana - akivel már kiteljesedett szerelemben vagyunk - egyszerre lerohan, és nekem szegezi a kérdést, hogy mégis mit képzelek én magamról, hogy vele is hetyegek?
Végül le sikerült csillapítanom, de azért picit meglepődtem - bár jól esett, hogy ilyesmire is gondoltak a fejlesztők.
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher #2245 üzenetére
A játékon belül meg kell hogy jelenjen a "Letölthető Tartalom" menüpont alatt. Alatta pedig ott a gomb, hogy "Megveszem". Erre klatty, és már húzza is lefelé.
SPOILER!
Időközben rájöttem, hogy abból a meteorfémből, amit egy kráterben találtam, nagyszerű kardot lehet kovácsoltatni a Kamarás Erőd megtisztítása után az udvaron lévő kovácsnál:Nagyon szép. Duncan kardja megy a ládikába. De hát fejlődni kell.
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher #2239 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor nekem 400 volt.
SPOILER!
MOD: De ahhoz képest nagyon rövid, egyedül Duncan volt fegyverei, és a király kardja ér valamit benne.
-
Vistaboy
veterán
Akkor te is úgy jártál, mint én. Párszor nekem sem működött. Utána vettem észre, hogy maga a Redesigned Mod nem csak egy telepítőből áll.
A lényeg: Miután kicsomagolod a Redesigned Mod-ot, a telepítő mellett találsz egy "Core Characters" nevű mappát, benne a főszereplők Mod-jaival, azokat szintén fel kell telepítened, mert anélkül csak az NPC-ket turbózza fel.
MOD: Ja, kellemes társaságban jobban telik az idő. Pláne amikor Morrigan cikizi a többieket.
-
Vistaboy
veterán
Feltettem én is pár modot, így sokkal szebbek lettek a karakterek a játékban. Ajánlom mindenki figyelmébe a Dragon Age - Redesigned című alkotást. A karakterek utána olyanok, mint a Sacred Ashes című cinematic movie-ban.
-
Vistaboy
veterán
Egy érdekesség: A legújabb, 10.2-es Catalyst-el már nem mosódnak el a távolban lévő textúrák. Eddig hol élesek voltak, hol nem, de ezzel már minden oké.
Ja, és nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én nem tudom elégszer meghallgatni Leilana énekét, szerintem a legjobb dal a játékban:
-
Vistaboy
veterán
válasz
Ranagol_5 #2167 üzenetére
Fúrja az oldalamat nagyon a dolog, mert 7K-ért drágállom, de kellene mindenképpen, 5K-ért már megérné. De most pontosan hogyan is van ez? Megrendeled, elhozzák és átvételkor fizetsz, vagy előre utalsz bankkártyával? Mert nekem nincs olyanom, és még ha lenne sem adnám meg senkinek a kódomat.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Ranagol_5 #2130 üzenetére
Szerintem van. Legalábbis az előző textúra pakk nálam nem hozott számottevő különbséget - legalábbis annyira nem tűnt fel -, ez viszont néhol látványosan szebb.
Sajnos azt ennél sem sikerült megoldania a készítőnek, hogy a távoli objektumok és a messzebb lévő textúrák mindig élesek legyenek. Engem a legjobban az zavar, amikor forgatom a kamerát, és váltakozva hol élesek, hol elmosódottak a textúrák. De ez szerintem a motor hibája lesz - vagy ATI probléma, mindenesetre nálam a HD 4890-en ez van.
-
Vistaboy
veterán
Ki akartam próbálni, hogy milyen az új DLC (Return to Ostagar), erre azt vettem észre, hogy inkább kezdtem egy új karaktert és ismét elkezdtem elölről az egészet.
Letöltöttem hozzá a nagy felbontású textúra-pakkot is, és most már döbbenetesen szép lett a grafika:
-
Vistaboy
veterán
Update-eltem a hírt, sajnos nem sok jó infóval.
-
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
Most jelentették be a kiegészítőt, The Awakening címmel. Aki kíváncsi a részletekre, a hírben megtalálja.
-
Vistaboy
veterán
Tudom, még jó, hogy a Stone Prisoner-t ingyen kaptam a játékhoz, mert a Warden's Keep-ért a mai napig sajnálom a kidobott pénzt. Remélem hogy legalább egy újabb karakter fog jönni az egyik későbbi DLC-ben, így legalább értelme lesz újra végigvinni. Bár igazság szerint Shale küldetése sem volt egy kitudjamilyen-hosszú, de legalább útközben el tudtál vele dumálni, így érdekes volt a DLC.
A Gyűrűk Ura-témához: Igazad van, és amikor a könyv után megnézed a filmet is, hiába hogy több mint 10 órás a bővített trilógia, mégis az az érzésed van a végén, hogy a könyvnek legalább a felét kihagyták belőle.
-
Vistaboy
veterán
Aki még nem tette volna meg, az telepítse fel az új patch-et, ugyanis a nemsokára érkező DLC csak az alatt fog működni.
-
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
A személyes küldetéseket legtöbbször úgy éred el, hogy a táborban beszélgetsz a társaiddal, ajándékokat adsz nekik, és egy idő után közlékennyé válnak, és beszélnek a múltjukról. Ekkor általában már meg is kapod a küldetésüket.
Más:
Legyaktam ezt a monsztát, mondom majd dropol valami jó cuccot, de csak egy normál páncélt kaptam. Ha jutalmat akartam volna, mit ad? Életben kellett volna hagynom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Forrmell.enn
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS RT-AC86U: hiánypótló darab a gyártó Wi-Fi útválasztóinak sorában
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Hobby elektronika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Fanatec szett
- Juniper SRX300 tűzfal / router friss firmware-rel!
- iPhone 16 128GB récezöld iStyle számla! 3 hónapos! Akku 100%! 2028 február 28-ig Apple garancia!
- ThinkPad X1 Carbon 6th Gen i7 / 16GB / FHD / US bill. Windows 11 Pro
- ÚJ ASUS B650 RYZEN 5 9600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 1.0TB SSD ÚJ ASUS TUF RTX 3080 10Gb DDR6 2ÉV GAR
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest