Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fuhur

kezdő

válasz Statikus #8110 üzenetére

Megpróbálom tényszerűen leírni, hogy mi itt a gond bár előttem ezt már páran igyekeztek megtenni szerintem érthető módon.

- Egyértelműen az Osztrák vizsgára "készít fel" ami ügye ingyenes és korlátozás nélkül ismételhető mígnem egyszer csak sikerül.
    - Ehhez az Osztrák oldal tananyagot! és gyakorlási lehetőséget is biztosít szintén ingyen.
    - nyelvtudás hiányában szintén ingyenesen elérhető és használható Google szolgáltatással fordítható az oldal.

És akkor jön egy csapat (elég gáz, mert párakat ismerek közülük ahogy megnéztem a linkelt oldalt :Y ) és azt mondja, hogy ha fizetsz, akkor elmagyarázom neked az ingyen anyagot és elmondom, hogyan kattints az ingyen vizsgán.

Mi ezzel a baj?
    - Például a szellemi tulajdon lopása. Merthogy hiába teszek én fel milliónyi tananyagot a netre azt más, saját vagyonszerzésre nem használhatja fel (a szellemi tulajdon birtokosa kifejezett engedélye nélkül).
    - Aztán meg erősen etikátlan, hiszen nem a tudásból hanem más naivitásából, tudatlanságából, nyugodtan mondhatjuk megtévesztéséből származó jövedelemhez jut.

Mindkét fenti eset Btk!

Szóval ne keverjük ide azt, hogy van egy tanfolyam amihez készített a cég egy jó online anyagot és ha arra befizetsz, akkor birtokába kerülsz a tudásnak és akár itthon, akár Ausztriában vagy ez EU-n belül bárhol le fogsz tudni vizsgázni, mert jelen felállás nem erről szól!
    Számos ilyen jellegű fizetős kurzus létezik. Például a nyelvvizsga felkészítők. Saját tananyaggal, tanárokkal tanítanak és a megszerzett tudással bejelentkezhetsz bármely nyelvvizsgára. Ez OK, de újra hangsúlyozom ez az eset nem ez!

Új hozzászólás Aktív témák