Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geresics

addikt

na, tegnap volt szabad fél órám játszani a DJI Mavic Mini + Litchi kombóval. Igazából egy dolog érdekelt: a követés, mert azt szeretném, ha tudnék egyedül drónképeket csinálni tavasszal majd motorozás közben (nyilván nyílt terepen).
    Az első, ami feltűnt, hogy nem tudom kijelölni magam, mint a DJI Fly appban (a körözés és hasonló funkcióknál), és ez az első próba előtt felvetett bennem pár kérdést, és be is bizonyosodott: a Litchi követése nem az embert követi, hanem a kontrollert! Azt nem tudom, hogy konkrétan a telefont, vagy a kontrollert, mert azzal már nem játszottam, azt majd máskor.
    Persze nekem ez így is jó, csak épp tök fura, hogy a gyári szogtver felismeri az embert (még motoron ülve is), ez meg nem, de biztos így stabilabb...

Csináltam 2 gömbpanorámát is, ami csinált 22 képet, amiket a memóriakártyán megtaláltam, de az összerakott képet nem. Ezt ha valaki megsúgja hol keressem, azt megköszönném! :R

A csatlakozás első pillanatban megtörtént még a szobában, meg is lepődtem. Lekapcsoltam, és lementem. Lent már a DJI Fly indult automatikusan, aztán mikor elindítottam a Litchi-t nem akart rátalálni a drónra, így (kontroller+drón) újraindítás lett a gyors megoldás. Szerintem ezzel is fogok még kísérletezni, mert ha ez levegőben történne, az nem volna kellemes - bár igaz, egyszer meg is történt saját hibámból, és bár az app nem látta a drónt, de a kontroller tökéletesen irányította tovább...

Első körben ennyire futotta a "teszt", folyt.köv., remélem senkit nem zavar, hogy megosztom a tapasztaltakat! :B

Új hozzászólás Aktív témák