Hirdetés
Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
válasz BV92NTZ #26858 üzenetére
Üdv itt a fórumon!
belenéztem a galériádban, és tetszett, amit ott találtam
érdekes így "amatőr" szemmel látni Erdélyt.. nem a promofotókon, ill nem a saját "keresőmön" keresztül bár mostanában eléggé rákattantam flickren az Erdély témára (magyar fotósok által készített képek.alap)
ha jol látom ez Brassó! ott a felirat a Cenken gyönyörű! szép kép! érdekes így télen! igaz, hogy csak egyszer voltam, idén nyáron... teljesen más volt
vannak képeim nekem is Brassóból, ill. Erdély más területeiről is. íme a set-em. ha van kedved nézd meg: [link][ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz BV92NTZ #26867 üzenetére
Ez brutálisan túlszaturált és műanyagos lett sajnos. Egy képet fel lehet pezsdíteni kis kontraszttal, kis szaturációval, de ez nagyon túllőt a célon. A Dacia-s képed kifejezetten jó meglátás, klassz kompozíció, de szerintem az is túlszaturált lett, főleg ahhoz a téméhoz képest, pedig tényleg, az egy remek kép alapvetően.
-
Brumi
senior tag
válasz BV92NTZ #26890 üzenetére
Köszi! Egy egyszerű fehér TV-állványon van a mécses.
A panorámádnál sokat kellett volna vágni ha kiegyenesíted? Egy picit zavaró, hogy ennyire ferde.
Én mikor hegyre megyek panorámát fotózni, mindig átgondolom, hogy milyen irányban akarok fényképezni, és hogy abban az időszakban hol fog járni a nap. Rengeteget számít a végeredménynél. Nem egyszer szívtam meg korábban, hogy rossz időben mentem fel a Hármashatár hegyre, és a városi panorámánál minden tiszta homály volt.http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
kiskornel
addikt
válasz BV92NTZ #26889 üzenetére
(#26888) Brumi: Az elképzelés jó, csak nagyon zajos a kép...
(#26889) BV92NTZ: Szerintem ez így nagyon király. Még jobb lenne, ha nagyban lenne, és lehetne látni a házakat, nem csak kis pöttyök lennének. Szvsz nagyobban ez nagyon király, és a "ferdeség" is nagyon jól áll neki...
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
-
nesa
veterán
válasz BV92NTZ #27045 üzenetére
Nekem 1 kep se jelenik meg, ill jopar napja irtam privatot.
-
Brumi
senior tag
válasz BV92NTZ #27049 üzenetére
Gondolom a másodikat multiexpoval csináltad Pár éve én is csináltam egyet, de aztán nem volt kedvem vacakolni vele, és nem lett olyan jó, mint a tied.
Ma én is voltam a városban, és fényképeztem egy párat (fél óra után lemerült az akksim).
A zaj még mindig kritikus pont, de ennyit lehet elvárni egy 6 éves géptől.
Egyébként aki üres utcákat akar fotózni ND szűrő nélkül, az most menjen a belvárosba, mert a rendőrök a Parlament környékén mindent lezártak...
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
máyköl
veterán
válasz BV92NTZ #29495 üzenetére
Szép madarakat kaptál le, gratu.
Nekem a második tetszik a legjobban, talán ott van egyedül "természetes" környezete, ezért tetszik igazán. Tetszik, hogy az előtérben és a háttérben is van egy elmosódott rész, és középen éles csak a kép. Jobbról talán még vágnék. Így eléggé középre van komponálva a kép, próbáld meg szerintem az állat, jelen esetben a madár, nézési irányában helyet hagyni, itt ugyanannyi hely van a háta mögött, mint elöl, szerintem jobb lenne, ha elöl lenne az a hely, amit a háta mögött kaptál. Ez mindhárom képedre igaz, szerintem figyelj erre oda. Egyébként aranyos madarak, hangulatos képek!Máyköl
-
aginor
veterán
Szerintem mind a három aranyos, nekem tetszenek alapvetően, de nagyítva mintha egyik sem lenne igazán éles. A színvilágot illetően a második a legjobb, de nekem mégis valamiért a harmadik tetszik a legjobban.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
kiskornel
addikt
Kicsit vagdosni kellene a képeket. Az rendben van, hogy a közepén van a madár, hisz ilyenkor a középső fókuszpontot szokás használni, és nincs idő pöcsölni. Viszont utólag a madarat el kellene tólni valamelyik szélére. Úgy vagdosni, hogy amerre néz, arra több tér legyen.
Azt a pillanatot kell elkapni, amikor még nem vette fel a kaját. Így nem tűnik annyira természetesnek. Egyesek még azt is feltételezhetik, hogy etetéssel csináltad.Erről ugyan nem bizti, hogy tehetsz, de az oldalad nagyon lassú. Nehézkes a képek nézegetése. Többet látom a "töltés" jelet, mint a képeket. Még itt a cégnél, vakker-nagy-sávszélességen is tetü lassan lehet böngészni.
Ezt csak azért mondom, mert aki nem nagyon elszánt, 5mp után x-et klikkel a jobb felső sarokban...http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
aginor
veterán
válasz BV92NTZ #29515 üzenetére
BV92NTZ és pisti: Köszi, asszem 4 képból sikerült összehozni a dolgot, gondolkodom, hogy kéne csinálni egy vágást csak a fejre, mert tisztán megszámolhatóak a szeme szelvényei (vagy mi).
pisti: az első érdekes, de a másodikon a napfény "tükröződése" nagyon hangulatos, kellemes meleg hatású kép.
bubi92: a macsek aranyos, de a kép túl sötét, nem feltétlenül kell a szemébe villantani vakuzáskor, használj derítőlapot fényterelőt, vagy csak simán a plafont.
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
MC Pite
veterán
válasz BV92NTZ #33153 üzenetére
Picit kevésnek érzem a záridőt, és a mozgás irányába kevés hely lett hagyva, amúgy jók.
Beszállok a témába, drift taxi:
(#33179) kiskornel, kicsit túlexponáltnak tűnik, meg talán élénk is-ezt majd az asztalimon meglátom a színeket. Amúgy korrekt, grat!
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
runner 125
nagyúr
válasz BV92NTZ #34230 üzenetére
..ez a hatás nekem már nagyon erős. Főleg a fűnél érzem, h megszaladt a csúszka, amolyan brutál mód túlélesítettnek hat, ami bántja a szemet.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz BV92NTZ #34250 üzenetére
Szembántó, természetellenes, műanyag. Biztos vannak, akiknek ez a hatás bejön, de nekem borzasztóan nem. A sztyui által linkelt Dave Hill képek azért "kicsit" finomabban használják ezt az effektet, bár nekem azok is szörnyen műanyagok, és a legkevésbé sem tetszenek, de nem szembántóak, nem olyan a szín- és kontrasztviláguk, hogy az ember a lehető leghamarabb el akarja kapni a képről a tekintetét, hanem jól megcsináltak. A tiédnél sajnos viszont előfordulnak a fent említett bajok.
Nem hangzik túl szépen, amiket itt most leírtam, és jó dolog felfedezni a PS rejtelmeit, de ha ilyen irányba is akarod elmozdítani a képeidet, ezen még nagyon sokat kell finomítanod...
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
válasz BV92NTZ #34250 üzenetére
Az első verzió tetszik, talán egy "szerkezetdúsabb" rom jobb lenne mögé. Kicsit atomháborús, de Matízka bárhol elmegy, és belső tere egy limuziné
@sztyui2: Azzal a sötét folttal a jobb oldali tag ölében inkább lányok számára hangsúlyozottnak tűnik a kép A bal oldali tag nadrágjához hasonló megvilágítással talán nem cenzúrázottnak hatna.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz BV92NTZ #34380 üzenetére
Az első szerintem jól sikerült, minden szempontból.
Egyedül a rácsok zavarnak a háttérben, elveszik a dolog természetességét. Valahogy nem próbáltad meg kiszedni őket?"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
nesa
veterán
-
cOxeR
Ármester
válasz BV92NTZ #39190 üzenetére
Hali,
Egy jó kis pucolgatás ráférne a gépedre, vagy legalább egy kis utómunkával leszedegethetnéd a koszokat...
Sorban, a gólyás életlen lett, de hangulatra jó kép.
Szekér nekem semmilyen, és nem áll jól neki a hdr.
A lovas képeknél szintén ugyanez, jó lenne, ha a háztető nem lógna bele és a másik ember feje se.
Ludas képek szerkesztésileg esetlen, mert túl sok az alja a képnek, és kevés a teteje, olyan nyomott képérzetet kelt, nem jó nézni.
Repülő gólyás tetszik, jókor csípted el, sajnos kicsit mesze van, egy kis plusz crop ráférne, ha minőségileg engedi.
nem vagyok negativ hangulatomban, mielőtt megkapom
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest