- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
Peethy
őstag
válasz
Marky21 #46045 üzenetére
Ez már kicsit sok
Annyi tippet adnék, hogy a sötétebb részekre általában több lágyítás kell mint a világosakra, én itt mind a kettőből visszavennék, de a sötétebben egy kicsit többet rajtahagynék. A világos részeken látszik, hogy nagyon egybefolyt. A két változat közül a színesnél maradnék, FF-nél a szeme nagyon egybefolyik.
(#46006) eastsider: nagyon jók!!
Ez a Nikon 12-24 nekem is nagyon tetszik... meg amit kihozol belőle
(#46027) cOxeR: nekem tetszik
Bár szerintem pont félúton van a tájfotó és a párfotó között, valamelyik irányba jobban kihangsúlyozhattad volna. Párfotóhoz kevéssé jön át az érzelem, nem igazán látszik a lány arca, meg arányaiban kicsik a képen, tájfotóhoz meg túl nagy a pár a képen. A színvilág viszont nagyon jó
-
Chapel
addikt
válasz
Marky21 #45812 üzenetére
Míg a másodikon kifejezetten jól áll neki a pólusok és tűéles bőr, addig az elsőnél (ami egész jó!) annál ráférne a retus, hogy szép bársonyos kellemes legyen az összhang.
Mondjuk ez úgy általában igaz, mert több olyan képed is van, ahol elkélne egy kis bőr szépítgetés. Nem atom ps-re gondolok, csak úgy szolídan(bennem van a kisördög, én leszedném azt a szemölcs/anyajegyet az arcáról
)
-
StLui
veterán
válasz
Marky21 #40368 üzenetére
Na most örülök, hogy itt látom mit írtak előttem, tájképnél én is azon gondolkodtam milyen lehet színesben, első bogarasnál majdnem leborultam a székről, olyat nevettem, nagyon tetszett, ezáltal a második akrobata nem ütött már akkorát, de most így egyszerre nézve nekem az első tetszik jobban, vagy mégsem, nem tudom
Gratulaoff mert én nem értek hozzá, és ráadásul most vettem észre, hogy nem az amatőrösben vagyok
-
Karima
őstag
válasz
Marky21 #39424 üzenetére
Nem hegesztőszemüveg, hanem hegesztőpajzsüveg. És fel lehet rá tenni így is, de az enyém pl így van feltéve. Cokin P adatergyűrűt lehet venni ebayen 2-3 dollárért, azt ráragasztod pillanatragasztóval a hegesztőpajzsüvegre (kevéssel, hogy ki ne jöjjön alóla), és a gyűrű széleit szigszalaggal körberagasztot, hogy ott ne menjen be fény.
Itt is van erről egy video. -
kricsi81
senior tag
-
Fejo
őstag
-
runner 125
nagyúr
válasz
Marky21 #36077 üzenetére
A rózsabogaras fotónál mi volt a téma? A virág vagy bogár?
..elveszik rajta a rózsabogár, én mindenképpen még közelebbről próbálkoztam volna.Jut eszembe, úgy ~ 3 éve én is lőttem egy rózsabogarat, még az FZ50-nel.
-
válasz
Marky21 #36008 üzenetére
Az első és a harmadik tetszik, tényleg meleg hatást keltenek.
Én már be vagyok sózva.. várom a tavaszt nagyon.(#36009) feka007
Sajnos a borult idő, nem ad túlzottan jó hangulatot a képnek, valamint kicsit ferde a képed, én a hidad vízszintes helyzetbe tettem volna, valamint elveszik a képen a híd, túl nagy az égbolt uralkodása, mindenképpen érdemes lenne belőle vágni, vagy visszamenni egy napsütötte napon, (pl. holnap) és újraalkotni. -
máyköl
veterán
válasz
Marky21 #35926 üzenetére
Szten Márs urat keressétek meg, ha újra szeretnétek indítani a topikot, ő a főnök.
-
-
máyköl
veterán
válasz
Marky21 #35599 üzenetére
Pff. kegyetlen jók!
Leírnád, hogyan csináltad őket? Hány vaku, hogyan, merre, stb.#35592 kiskornel: A harmadik szerintem a legjobb. Ott tetszik a legjobban a kompozíció. Viszont egy apró szösszenet: szerintem szedd ki alulról a "kiskornél" jelet, kicsit lerontja a képeket.
Vagy keress/csinálj valami dizájnosabbat, de szerintem ez kimondottan csúnya. -
Sada88
aktív tag
válasz
Marky21 #35550 üzenetére
úgy hívják a csodát,hogy infúziós pack gyógyszertárba kapható 1-2ezer forint között azon van állítható cseppegtető na azzal lehet szórakozni,hogy kiszámítod mennyi legyen a cseppenések gyorsasága,hogy pont találkozzanak . jó mókát hozzá .
ja vakukat nem árt hssbe rakni vagy közel vaksötétbe kell.
-
sztyui2
őstag
válasz
Marky21 #34382 üzenetére
Csináltam neked egy verziót, sztem ez így jó, ennél jobbat nem nagyon fogsz tudni csinálni semmilyen eszközzel szerintem
Itt van amit te linkeltél, és itt a módosított kép.
Egyszerű, Photoshopban:
Filter/Noise/Dust & Scratches menüpontban található a cuccos. Állítsd a Radius-t 4-re, a Threshold-ot 17-re. Legalábbis én ennél a képnél ezeket a beállításokat alkalmaztam, remélem a nagy képre is érvényesek ezek a beállítások. Ha nem, akkor játssz az értékekkel -
kiskornel
addikt
válasz
Marky21 #34227 üzenetére
(#34261) sztyui2: tényleg jobb lett. Az eredeti kicsit lapos.
(#34257) Slowman: szerintem az élesség jó. Az elsőn tetszik a táj. Hangulatos kis tavacskának nézem.
(#34245) Cayman: ez rendben van.
(#34227) Marky21: Noise Ninja. Scott Kelby ajánlása. Ahol még maradt minimális zaj, ott életlenítés eszközzel rámentem kicsit.
-
sztyui2
őstag
válasz
Marky21 #34227 üzenetére
Trükkösen
Ezeket most fullosan fejből mondom, nincs már meg a kép raw-ja, sőt sajnos nincs lehetőségem egyik képemet sem raw-ban megtartani, mert nincs helyem, szóval pontos értékeket nem tudok mondani, de valahogy így szokott lenni.
Első számú szabály: Soha ne fotózz JPG-ben! Az ilyen és ehhez hasonló színvilágokat csak Raw-ból lehet megcsinálni, jpg-ből lehetetlen a kevés információ miatt.
Itt is nézelődhetsz még, a Fotóblogszerűség albumban a Guitar Hero-s képek is hasonló teknikával készültek
A lényege az egésznek, hogy mindent ki kell fordítani. LR-ban dolgozok 90%-ban, szóval a színeket, ilyeneket ott csinálom, ezért ezek az értékek LR-ra érvényesek, más programban nem tudom hogyan viselkednek, elvégre még ha a LR2 és LR3-ban ugyanazokat az értékeket beállítom, akkor is kicsit más lesz a kép, nameg minden beállítás képfüggő is...
Az első dolog, hogy már a fotó alapból legyen "jó", szóval legyen kiexponálva, ne legyen túlexponált, vagy alulexponált, mert az nagy hatással van a beállításokra. Szóval legyen szépen mátrix fénymérés mellett középen a fénymérő és tényleg szépen ki legyen exponálva.
A kiexponálás a későbbiekben a Fill light és a Recovery miatt fontos, de mivel a pontos expozíciónál a gép a fehéreket 80%-osra szereti látni, ezért néha hajlamos kicsit sötétebb lenni, mint szeretnénk. Szóval LR-ban húzzunk egy kicsit rajta, az exposure-ban mondjuk plusz 1/3 Fé-t.
Ezután jöhetnek az értékek szélsőséges beállítása, gyakorlatilag ez az, ahogy én elneveztem, saját szavammal, kifordítás, nyomjuk fel maxra a Recovery-t, és a Fill light-ot is, aztán a Blacks-et kb középre, mondjuk olyan 50-re. Így máris kiterjedt eléggé a dinamika, de látszik, hogy a sok fill light miatt túlszaturált a kép.
Szóval húzzunk le a saturation csúszkán nagyon sokat, majdhogynem fullosan, kb -70/80-ra, és ezután húzzuk a vibrance-t felfelé, amíg elérjük a kívánt szaturációt újra, de már más módon. Nem túlszaturált lesz a kép, csak újra lesznek színei. Mint tudjuk a vibrance jobban hozzányúl azokhoz a területekhez, amik alapból élénkebbek, szóval égnél,fáknál,fűnél vigyázni
Ízlés szerint kis kontrasztot is adhatunk hozzá, vagy egy kis clarity-t is, de clarity-t csak nagyon keveset, mert meg lehet nézni Sada képeit, azokon mindig látszik, hogy nagyon el van túlozva a clarity, olyat mi nem akarunk, mert az már nagyon ronda sztem
Ezután jöhet a darks, stb ahogy megyünk lefelé, ha akarunk egy picit, akkor azon is lehet húzni egy picit, mondom minden képfüggő, igazából ahogy jólesik. Sosincs bevált recept
Ezután split toning-nál a Highlights és a Shadows piszkálásával olyan színvilágot adsz hozzá,amilyet akarsz, természetesen ezt is ízlés szerint
Kb ennyi, remélem sikerült elmagyaráznom
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged