- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Sucuka
senior tag
-
törölt tag
válasz
sztyui2 #44868 üzenetére
Esetleg aki nem látott még eleget, tanulhat stílust esküvőfotózásból, az alábbi linken
Andy P Photography -
j.bravo
addikt
válasz
sztyui2 #44852 üzenetére
Próbálkoztunk anno páran TFCD-vel, és a leszűrt tanulságok egyike volt, hogy megér(het)i egy nem kezdő modellre áldozni. Ezért is bátorkodtam megjegyezni
Persze volt sok egyéb tanulság is, amiket leszűrtünk, csak azóta nem szerveztünk újabb fotózást.
Ha én keresnék egy melóval, akkor - "fair play" megfontolásból, bár tudom, a mai világban ez nem túl életrevaló tulajdonság - egyértelmű lenne, hogy a modellnek is fizetnék, függetlenül az egyéb költségektől. Persze ez a veszély mostanában nem fenyeget
Nem is bánom.
TFCD esetén mondjuklehet alkudoznimeg lehet beszélni hogy a költségeken hogy osztozunk (aszerint ki "jobb" a saját területén, ld. amit lentebb is írtál, illetve kinek van esetleg konkrét célja a konkrét képekkel; pl konkrét modell/fotós pályázaton való indulás, stb, stb, stb.)
Az 500px-es portfóliót innen a melóhelyről valamiért nem tudom megnézni, majd otthonról csekkolom - bár mivel a blogodra/flickr-edre/ide néha feltévedek, azért nagy meglepetés gondolom nem ér majd -
Peethy
őstag
válasz
sztyui2 #44852 üzenetére
Erről a sztoriról jut eszembe, hogy egyik osztálytársam és nővére elég komolyan nyomja a sminkelést, és nemrég felajánlotta, hogy minden fotózáson szívesen besegítene, főleg az olyanokon, amiken valami elvontabb, extrémebb sminket is kipróbálhat, fejlesztheti önmagát. Persze abban az esetben, ha fizetős fotózásról lesz szó, ő is fog kapni.
Ez az utolsó pár sor tetszik, amit írtál, és ez valahogy tényleg így van...
Amúgy készül a stúdióm is, csak menjen le ez az érettségi, és kezdhessek neki újra a képeknek
-
Peethy
őstag
válasz
sztyui2 #44849 üzenetére
És ehhez tegyük hozzá, hogy egy modell azért már tudja, milyen a jó kép, ő nem lesz oda a képeidtől. Azonban kezdőként sokat jelent a sok-sok pozitív visszajelzés, amit kap az ember laikus körökből, holott azért profik szemével nem érdemelné meg... fontos, hogy az ember ne csak erős kritikákat kapjon
Szóval a saját érdekedben (mármint nem Rád gondolok, Gábor
) először próbálgass ismerősökön.
(#44850) j.bravo: ha konkrét munkára kell, akkor érdemes szvsz modellt fogadni. Csak úgy hobbiból, hogy jobb képeid legyenek, azért felesleges, annyiból már inkább bővítsd a felszerelésed. Ugyanígy a stúdióval: ha egy-egy konkrét munkára kell, akkor jól jöhet egy profi stúdió, de ha rendszeresen szeretnél gyakorolni, akkor három stúdióbérlés árával már ott vagy, hogy saját magadnak is vehetnél cuccokat és elkezdhetnéd megvenni a stúdiófelszerelésed darabjait. Persze nem a legprofibbat, de a kínai cuccok is bőven megteszik az elején. Nekem is most jött egy egy kreatív világítási szett Kínából, meg egy új hot shoe, amatőr használatra bőven elég.
-
j.bravo
addikt
válasz
sztyui2 #44849 üzenetére
És olyan aki nem profi, de már nem kezdő, és kibírható áron dolgozik? Hátha segítene hogy a modellel kevesebb gondja van az embernek; van elég a technikai részével...
Mondjuk, ha bérel stúdiót, ahol adnak asszisztenciát, akkor pedig ez a része válik könnyebbé; azaz ott már több figyelmet szentelhet a modell instruálásának.
Gondolom, mert így még nem próbáltam
(eddig mindig saját vagy baráti cucc, és ismerős modellek, akik közül csak kettő volt aki nem először próbált ilyet) -
Karima
őstag
válasz
sztyui2 #44822 üzenetére
Ha így nézzük igazad van, csak én - bár ez már egyéni szoc.prob. - nem nagyon csípem az olyan képeket, ami csak akkor tetszik/nyer értelmet, ha a készítőjének meg kell magyaráznia, hogy mit akar kifejezni a képpel. SZERINTEM egy képnek önmagát kell "magyaráznia". Én ezt a képet - a magyar srácét - órákig is nézhettem volna, de akkor sem jöttem volna rá, hogy mi a mondanivalója. Így - hogy elolvastam a magyarázatot - már valamennyire kapisgálom.
Egyébként többek közt a függönyös/padlószőnyeges képet sem értemIlyenek nálam akkor szoktak készülni, ha véletlen benyomódik az expogomb
Persze biztos erre is van magyarázat, hogy mit akart ezzel kifejezni az alkotó.
-
Throme
veterán
válasz
sztyui2 #44667 üzenetére
szvsz:
1., Az egész fotózásnak nincs elég nagy közönsége. Az emberek jelentős része vagy nem fotózik semennyire, vagy csak események, emberek "dokumentálására" veszi elő a kis kompaktot és az nekik elég. Ilyen alapon minek fotózol, kinek fotózol?
Ilyen papír szemüveget meg több folyóirathoz (pl IPM, DFM), vagy már zabpelyhes dobozokhoz, meg a jó ég tudja mikhez hozzápasszítanak, tehát elég sok háztartásba valahogy el-eljut.
Ha meg lusta valaki elővenni a szekrényből, akkor az azt jelenti, hogy teljesen hidegen hagyja az ilyen fajtájú kép és csak lom a szemüvege. Ki kell dobni a szemétbe és kész.2., Én is észrevettem, hogy a színek megváltoznak, de nem is pantone színskálának lett ide berakva ez a kép, hanem mint érdekesség.
Fejo, ha lesz még ilyen szerintem nyugodtan dobd be ide, vagy csak a linket.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sztyui2 #44454 üzenetére
"Jah, és bebaszna, ha a vaku becsillanását a szemüvegen, utómunkával csinálná meg, simán másik szögben kell vakuzni vagy megkérni, hogy kicsit fordítsa lejjebb vagy feljebb az arcát, hogy a vakufény másfelé tükröződjön, ne pont a kamerába. Ennyi...
Vagy még lehet alkalmazni különböző trükköket a szemüveg elmozdítására, hogyha az arcot és a vakut sem akarod mozgatni..."Én is erre gondoltam, csak nem pont ezekkel a szavakkal.
Egyébként az egy olyan fotózás volt, amikor az előre megbeszélt 3 fő (2 megbízó + 1 modell) helyett megjelentek 7-en
. A többit a fantáziádra bízom...
-
DroneZ
aktív tag
válasz
sztyui2 #44316 üzenetére
Még egy valami csak már nem fér bele a szerkesztésbe, hogy a fekete-fehér képek is ilyen sárgás árnyalatot kapnak, ami aztán végképp lehetetlen akármilyen WB is van beállítva a gépen, vagy a programban. Valamint ha exportálom a képeket akkor már nem sárgák, ha WB-szal lenne gond, ugyanúgy látszana a kiexportált képeken is. Szóval tényleg nem tudom mi baja lehet...
-
DroneZ
aktív tag
válasz
sztyui2 #44314 üzenetére
Én úgy értettem, hogy a LR megjelenítésében van valami hiba, ha raw, ha jpeg akkor is így néz ki, minden egyes kép amit valaha importáltam LB-ba. Nem gép tévesztett WB-ot, nem a LR állított WB-ot, egyszerűen csak minden egyes kép ilyen sárgás színt kapott WB állítása nélkül. Eddig működött minden szépen ahogyan kell, ma elindítottam és ez lett a végeredménye. A kép hibátlan, mindenhol. Mint említettem is, a WB alapból kilőve, mert ha exportálom a képet alaphelyzetben ahogy a LR-ban látom akkor semmi baja, színében tökéletes, csupán a progi jeleníti meg őket ilyen furán. Aminek nem tudom az okát.
Ugyan azok a képek ACDSee-ben és minden más progiban így néz ki, kivéve a LR-ot.
-
Peethy
őstag
válasz
sztyui2 #44300 üzenetére
Technikailag nagyon jók, de a nő arckifejezése nekem nem tetszik, talán ez és ez az, amelyiken átjön az érzés, a többinél egy kicsit inkább fintorba csap át. Első képen amit még megjegyeznék, hogy az arcformájához nagyon nem előnyös ez a fejtartás, és a fényekkel is eléggé kiemelted a hosszúkás orrvonalát. Az első kép, amit még egy korábbi hsz-ben linkeltél, nagyon rendben van, tetszik
-
Sucuka
senior tag
válasz
sztyui2 #44302 üzenetére
Akkor néhány szót én is hadd
Személy szerint a belinkelt sorozatból a 2-5-ig terjedő képek színvilága kimondottan tetszik! Sok szakmait nem tudok hozzászólni, de nagyon ott vannak a fények! A legelső külön belinkelt képen az arcnak egy-két része szerintem is kicsit erős, valamint olyan "félárnyékos az arcnak a jobb fele. De gondolom ennél a képnél pont az hozta magával ezt a hatást, hogy fentről készült, és a fények helyzete "ezt dobta".
Rövide szólva: emelem kalapom!
-
Chapel
addikt
válasz
sztyui2 #44285 üzenetére
Mindig végletekig precíz vagy utómunkában, de itt a szeme körül, az állán és az orrán nagyon nem szép a bőr, lehet a túl sok smink vagy eredetileg sem sima a hölgy bőre, de zavarja a szemem. Arról nem beszélve hogy másnál már rég kiszúrtad volna ezt
Nem ordít a dolog, lehet másnál lenne feltűnő, de Te mindig figyelsz az ilyen dolgokra.Úgy látom szép nagy szemei vannak, azokról (illetve nyitott szemes) képek is készültek? Kiváncsi lennék.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
sztyui2 #44285 üzenetére
Irgalmatlanul eltaláltad a világítást, az arányokat, a retust (van egyáltalán rajta retus vagy ennyire szépen volt sminkelve?), a színeket mindent. Egyetlen apró dolog ami engem picit zavar, a szája nagyon természetellenesen "cserepes". Ezt csak én látom így? Lehet nekem gurult el a gyógyszerem. Mindenesetre gratulálok, egyben van nagyon!
-
Sir Riccio
addikt
válasz
sztyui2 #44100 üzenetére
Tegnap este próbáltam már hozzászólni ehhez a képedhez, de a rendszer megette a hozzászólásomat és jó időre meg is állt.
Szóval baromira tetszik az ellenfény kezelése, a bokeh, a színek és a modell sem utolsó. Ami viszont nem tetszik, és határozottan rossznak tartom az a modelled arckifejezése. Ez a tekintet a félig nyitott szájjal egy kicsit sincs összhangban a kép által egyébként sugárzott pozitív hangulattal, egy önfeledt nevetést vagy egy csábos mosolyt sokkal inkább el tudnék itt képzelni de még egy csukott szemes nyugalmat árasztó "pihenő" arckifejezés is jobb lenne mint ez. A kompozíció balról és alulról szerintem szűk, illett volna a mellét meghagyni és úgy vágni. Emellett a feje kinéz a képből, és ezen még az sem segít, hogy a tekintete visszanéz a képközép felé, nem vezeti meg igazán a tekintetet, nekem először a fényfoltra húzódott a szemem. Ettől függetlenül nem rossz ez, kifejezetten tetszik, csak nincs egészen egyben.
(#44101) total90: Tetszik, bár a jobb felső sarokban lévő fényfolt picit zavaró. Mennyire van vágási tartalék amúgy a képben? Megnézném egy olyan verzióban ahol alul a talaj is látszik, mert így a "semmiből nőnek ki" a szárak. Ezt leszámítva nagyon pöpec!
-
Chapel
addikt
válasz
sztyui2 #44075 üzenetére
10 éve élek itt és ilyenről spec nem tudok, szóval nem olyan vészes azért a helyzet. Két dolgot gondolnak az emberek Pestről, az egyik hogy itt mindenki minimum 200e keres a másik hogy naponta kirabolnak, szar a helyzet de azért ennyire még nem
De amúgy igaz én ennek ellenére kifejezetten utálok tömegközlekedni cuccokkal, féltem én is őket persze. Autóról sajnos nem is álmodom és a viszonyokat nézve talán sosem fogokSir Riccio: Gratula innen is!
-
Real_Necro
veterán
válasz
sztyui2 #44070 üzenetére
OFF
Ami a durva még, hogy megtehette emiatt:
"az orvvadász a rendőrségi kapcsolatainak köszönhetően tudta hosszú időn keresztül űzni illegális tevékenységét"
Manapság ismeretséggel szinte mindent el lehet rendezni, utána meg jön a jó magaviselet...
ON
Kiskornel:
Grat, hogy meglett az állvány. Lehet, hogy érdemes lenne egy elérhetőséggel ellátott bilétát rárakni? Hátha "legközelebb" a megtaláló jelentkezik. -
schleier
tag
válasz
sztyui2 #43886 üzenetére
hááát én elég rég voltam... akkor kezdtél ha jól tudom fotózni... én a Szami,Tojás,Szuromi bandában voltam...meg H.Tibi persze ezek a madárfotós kategória
Csanád meg az unokaöcsém... nos Tamás kölcsön adta a gépet és gondoltam lövök pár képet... nagyon be vagyok rozsdásodva... már 2 éve nem volt huzamosabb ideig gép a kezemben. a portré meg teljesen távol áll tőlem így csak próbálkozok és kevesebb sikerrel ,mint több. ezért kellenek a tanácsok mert abból lehet tanulni.
-
schleier
tag
válasz
sztyui2 #43879 üzenetére
óhhh Sztyui... biztos találkoztunk akkor egy-két DAF talin... nos a madárfotózásról ismerhetsz ami közelebb áll hozzám ,mint a portré..köszi a véleményed és elfogadom. de ha ezt kérte nem tehetek róla... majd mindjárt megpróbálom a Te ízlésed felé csavarni a dolgot de mivel csak természetes fényem volt így nem is tudom mi lesz belőle
-
Sir Riccio
addikt
válasz
sztyui2 #43808 üzenetére
Köszi, ez a kép amit linkeltél tényleg jobban visszaadja (még ha vannak is rajta hibák). A bőrszín egy olyan dolog amibe vagy nagyon belenyúlok, vagy sehogy, én ennél a anyagnál inkább maradnék a sehogy verziónál, próbálkoztam különböző FF illetve egyéb konverziókkal de egyáltalán nem tettek jót nekik.
(#43809) m3ss: Én megnéztem, és gyengébb volt.
Amúgy mostanában egy kicsit önkéntelenül is ráálltam a portrék centralizálására, nem tudom az okát, de ennek ellenére általában tetszik a végeredmény.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
sztyui2 #43801 üzenetére
Köszönöm neked is, és mindenkinek!
A világos "csíkot" a háttér íve adta, és mivel tetszett és szerintem ad egy folyamatosságot a képnek, picit talán még a szemet is vezeti a modell felé(ha már középre komponált) ezért hagytam meg( nem minden képen, van ahol eltávolítottam). A retuson és a decentralizáláson én is(mi is) gondolkodtunk, de végül arra jutottunk, hogy itt most nem a tökéletesség megmutatása a cél, hanem egy félig elmeháborodott táncoslány emberi alakjának ábrázolása. A táncoslányok pedig gyűrődnek ha elkezdik magukat "összehajtogatni". A decentralizálást próbáltam de nem tett jót neki. Készültek olyan képek is ahol több látszik a hajából illetve a ruhából, de a fotózás célja alapvetően a Fekete Hattyú c. film főszereplője által ihletett képek készítése volt, és a képek egy részénél próbáltunk a totál "dark" érzés felé elhúzni. Jön még majd néhány kép, lesz ahol ezek a "hibák" javítva lesznek.
(#43803) kiskornel:Annyira rossz?
-
törölt tag
válasz
sztyui2 #43759 üzenetére
Akkor igy mar ertem, ez megmagyarazza a sok preset jelenletet
Mar korabban is kerdeztem, de nem valaszoltal, gondolom atsiklottal felette. Ha nem hasznalok sajat csak gyari preset-et akkor is mashogy fognak vegul kinezni a kepek, ha feltelepitem a Lightroom 4-et? Fontolgatom, hogy megveszem, de ha a korabbi szerkeszteseim elmennek akkor inkabb hagyom a francba, mert jol megvagyok ezzel is egyelore...
-
törölt tag
válasz
sztyui2 #43714 üzenetére
Az a 212 nekem is soknak tunik kisse, plane, hogy eddig osszesen annyi kepet nem lattam toled. A Flickr-en pl most 185 fotod van, akkor ezekszerint mindhez legalabb kulon van egy preset-ed?
Vagy csak a legtobb preset-re epulo cuccodat akkor nem publikalod. Mert igy utolag visszagondolva a ltott kepeidre az utomunkaid nem annyira valtozatosak a publikalt fotoidon ami indokolna ekkora mennyisegu preset megletet... Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem jok, csak azt, hogy en ennyifele variaciot eddig nem veltem felfedezni a kepeiden.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sztyui2 #43714 üzenetére
Én nem LR-ben presetelek, így emiatt nem fáj a fejem.
Egyébként sincsen 10-nél több presetem...
Ciki?
A többszáz MB-os psd az átlagos, bár ahogy láttam, lehetett volna mit összevonni abban amit átküldtél és akkor rögtön a negyede lenne kb.
4-5 óra retus attól függ, hogy sok-e vagy kevés, hogy mit csinálsz annyi idő alatt.
Én töltöttem már magazinretussal 2 napot egy női arc portréján, de ott szó szerint hajszálanként tettem helyre a dolgokat.
Vagy 18 órát egy tárgyfotón, ahol szinte teljes egészében újra kellett rajzolnom a tárgy mintás felületét (ilyenkor áldom az eszemet, hogy vettem Wacom táblát). Persze ezt nem csinálja meg az ember minden képen: egyrészt mert időrabló, másrészt meg nem minden megrendelő tudja megfizetni...
-
válasz
sztyui2 #43714 üzenetére
Például? Tényleg érdekelne mi mindent tartogatsz a tarsolyban... jöhet privátba is, ha nem akarunk szétoffolni mindent.
Minek annyi preset... egy adott sorozat képén, rendbe rakod a kívánt értékeket, és ráhúzod a többire... úgy is minden fotózás más-más környezet... jó esetben.
-
válasz
sztyui2 #43701 üzenetére
Azért a valóságban ne mondd már, hogy annyira sok presetet használ bárki is, hogy ne lehetne megcsinálni őket újra... habár a divatfotózásban egyáltalán nem vagyok jártas... nekem van 5-10 kigyúrt presetem, meg egy két gyárit is használok és utána testreszabom.
No igen, akinek van erre embere... annak nem fáj ilyen miatt a feje.
-
törölt tag
Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- AliExpress tapasztalatok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest