- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Aktív témák
-
L4mie
veterán
-
-
-
total90
veterán
-
Az-X
őstag
Hmmm... mélység élesség... nem nagyon tudtam feljebb menni. Egy 18-105 + Raynox DCR 250-nel készültek. Vaku és állvány nélkül f11 ig tudtam menni. A színek... az obi az említett volt a váz egy D300s, raw-ba lőttem és semmi szaturáció piszka mint ahogy azt korábban is írtam. Hacsak a Raynox nem módosít valamit
-
Degeczi
nagyúr
sajnos nem!
az ömlesztett, világosság hisztogram (és villogtatás) nem max értékek figyelését jelenti, hanem súlyozással számolt általános világosságot, ahol a zöld 0.59 szorzót kap, a piros 0.3-at, a kék pedig csak 0.11-et!
ezért nagyon gyakori, h az égvilágon semmi nyoma a beégésnék az ömlesztett hisztogramon, a képen sem villog semmi - miközben a piros vagy kék csatorna már durván túlfutott
D70-el ez volt az egyik nyűgöm, mert ott sajnos képszerkesztés menü sem volt, sehogyan sem tudott RGB-t mutatni
leginkább kényes volt az élénkpiros, vagy lilás színekre, de a sárgával, sárgásbarnával is vigyázni kellett
-
Degeczi
nagyúr
a piros virágra gondoltam, ott nagyon erősen túlment a piros csatorna, ami a levelek részlet nélküliségében is látható, de persze RGB hisztogramon is:
a normál hisztogram (és villogtatás) csak ömlesztett világosságot mutat, azon nem tűnik föl
(bár a D40 asszem a képszerkesztés menüpont alatt kikeresve már tud RGB-t is mutatni) -
-
eastsider
nagyúr
az első azért ilyen fura, mert 7,5 perces expo (látszik is a csillagjárás) nagyon sötét volt már... tényleg zavaróak baloldalt a cuccok, csak hát akkor meg olyan lett volna, mintha le lett volna vágva a kép fele... ezért ilyen túlvilági
a másikban is köszi a hibafeltárást.... ezt nyár végéén, ősszel kell újralőni...
épp egy '48-as emlékmű mellől fotóztam.. szilvafapisti: köszönöm Neked is
a másodikon tényleg az idő cseszte el, meg a kopasz szőlőtőkék... halott lett az egész kép..
bár lehet ezt máshogy is..
íme egy HDR a hegy másik oldaláról... -
priusz
aktív tag
Köszi! Ebből is látszik, hogy egy képet mennyiképpen lehet megítélni. Ropinak kevésbé tetszik neked ez jön be a legjobban.
Kicsit lapos fények voltak amikor készült, és ezt tudtam kihozni belőle. Egyébként ajánlom a helyet mindenkinek! Én a párommal voltam kirándulás címén, és becsempésztem egy kis fotózást is. -
total90
veterán
Elgondolkodtató, amiket írtál. Valóban érdekesebb ehet úgy... majd megnézem mit tehetek az ügy érdekében ha arra járok
(#28014) Slowman
Ff-be próbáltam, de úgy egyáltalán nem tetszett nekem. Amit pedig írsz (Auswitz), az való igaz. Nem olyan régen voltam autókiállításon és lőttem egy halom képet, olyat is, amit ide készültem feltenni, de hazaérve már nem volt meg a feeling(#28015) *Ropi*
Eddig a fehér rész a háttérben nem zavart, de így, hogy írtad, így valóban zavaróValahogy eddig nem volt szembetűnő
(#28018) kiskornel
A könyv részletesen ír minden gépről és sokat foglalkozik a témaválasztással is. Azzal van inkább gondom.
A kórós képed szerintem látványos... de értem mit akarsz vele kifejezni. Még bele kell jönnii a dologba(#28020) máyköl
Ezért nem csak színes dolgokat fényképezek, mert a legtöbben azt csinálják és fakó, lehangoló képekből kevesebb van.Na, de most egy kicsit színesebb képek jönnek:
Gondoltam túl átlagos lenne csak a virág és ráraktam egy kis bogarat isVélemények?
-
Magnum_
nagyúr
szia! nagyon köszi!
igen, külsö vakum nincs (még), mindenestre hasznosak ezek,amiket írtatok, amugy ez volt az első ilyen éjszakai-állványos próbálkozásom. ez az épület másik oldalán fotózni lehet hogy jobb lenne.
azt nem tudja valaki, van e olyan a flickr-en, hogy mostanában feltöltött képek, és ha igen, merre keressem? -
Slowman
aktív tag
Örülök ha tetszik
és köszi a hozzászólást (mindkettőtöknek)!
A derítésről leírtam, hogy nem túl sok dolgot tehettem az ügy érdekébe, lehet inkább hagynom kellet volna, de ezt leszámítva nekem tetszett. Az ff verzión is látszik ez az árnyék az arcon sajna. [link]
A kutyás képen tényleg beleszorítottam a bal sarokba. (és ami a bokeh-t illeti, én pont ilyet akartam, ami nem jelent azt, hogy ez így jól is vanezért is hagytam sok helyet, de ez úgy látom nem volt annyira jó ötlet.)
Bocs még egyszer, hogy kicsit széthúztam a fórumot ezt sok helyen nem tolerálják gondolom itt se, csak nem tudom, hogy hova kéne írnom, hogy kivonják a hszt. -
leewi
aktív tag
Hydra SR tanácsát szemmel és kézzel tartva, eszközöltem egy kis módosítást..
maci 2.0 betadrkbl - néztem a fent/lent dolgot először..de valahogy nem lett az igazi..
szerintem valami fóka/medve ivászat volt, csak a fókák jobban bírták
-
runner 125
nagyúr
Fu, passzolom.
A parkba már csak vasárnap késő du. tudtunk beugrani, harcok, íjászbemutatók voltak akkor..
..nekem a gólyalábas emberkék tetszenek, ügyesek nagyon.Köszi, meglehet h úgy jobb lett volna.
j.bravo
..bakker, pedig még ide is bedobtam, h megyek ki...
Noh, mind1, kár...A kötelet meg ne is mond... köbö 4x ültünk át, h előnyösebb szögből tudjak fotózni, de a t_köm kivolt, h folyton belógott, ráadásul dupla kordont építettek, jájjj.
..egy csajszi vmi Olympus-szal próbálkozott guggolva, barátnőm noszogatott, h menjek oda, de rövidnadrágba valahogy nem volt kedvem kavicson térdelni...mi -ha a színtér felől nézzük, akkor a jobb felén -lent ültünk.
Köszönöm.
Üdv.M
-
Köszönöm
Az első kicsiben tényleg olyan mint valami csápos szemű izé...
Az ötödiken ~96-96%-os vágás van csak, amit a vízszintes korrigálás miatt (forgatás) le kellett vágnom. A gyerek nem szériatartozék, csak ott szaladgált a kút körül, de végül is jó hogy pont beleesik a képbe.
A tizedik... Ha lenne valamilyen állványom, akkor megcsináltam volna picit hosszabb záridővel (mert így nem tudom kitartani, mindig keresnem kell valami alátámasztást, ami jelen esetben egy másik pad volt) és rövid záriővel hogy a lámpabúra is szépen látszódjon, ne égjen be a fénye.
Amúgy másodszorra fotózom ezt a témát, ami mindig megfog benne az az, ahogy a lámpa fénye azon a göcsörtös fán árnyékot vet. Mivel most a padot is megláttam, az is belekerült a komozícióba. -
Kobe
veterán
igen ellentmondásos idő volt. A felhőket kicsit kiemeltem PS el, de amugyis igen érezhető volt h készülődnek a fellegek.
Szóval a lámpa egy alapból árnyékos utcában volt a falon, háttérben a kissé enyhébb, bár ugyis bajlós felhők, és a szemfülesek észrevehetik hogy a kép egyik sarkában van egy másik épület részlete, annak tiszta világos a cserépteteje - nagytotálban érte a napfény, mert hogy mögöttem meg sütött a nap ezerrel, előttem emg a felhők voltak.a kiugrást én is jobban képzeltem el, de sajnos hülyén lőttem a képet, az aranymetszéshez próbáltam ragaszkodni így sajna cska így tudtam pozícionálni vágáskor
-
Depression
veterán
Gimp-et használnék, de valójában nem is ez számít, mert úgy vettem észre, hogy az alapfolgokkal sem vagyok tisztában.
Amik érdekelnek, az az, hogy mikor kell/ene kontraszt állítás, szaturáció, stb.
Tehát nem program specifikus, hanem inkább az érdekel, hogy a kép szempontjából mikor mit érdemes csinálni. -
j.bravo
addikt
drkbl: Igen, igen! Nekem is ez tetszik eddig a legjobban. A háttér-kódex talán még egy cseppet lehetne sötétebb, hogy csak "felderengjen", de ez már még inkább ízlés dolga.
Ndruu: jól néz ki az! Főleg az árnyékkal együtt. Valami ütős címmel, amit ráírsz a képre... (a King of All nem rossz, de a képre is mehetne... vagy "King and Guards" vagy ilyesmi)
biggamer: Szerintem nem vészes a homlokbecsillanás, de úgyis kifotosoppolod mindjártA lepke tényleg szép, és szépek a színek. Nem baj hogy nem mindenhol tűéles, valahogy rögtön a mozgásra gondoltam belőle.
pisti: a vizslásat nagyon elkaptad, gratula!
Hogy már tegyek fel én is valamit:
Az alábbi kép "elmegy" absztraktnak? Vagy még valamit csinálni kéne vele? Máshogy vágni, esetleg kontraszt, más színvilág, akármi? -
j.bravo
addikt
Kipróbáltam, a Garamond szerintem jól nézne ki. De egy próbát tehetsz ezekkel is: Bookman Old Style, Book Antiqua, BatangChe, Batang, Georgia, Lucida Bright)
Ja, bármelyiknél jól mutatna szerintem hogyha nem éles körvonala lenne a betűnek, hanem mint amikor egy nagyon régi, magasnyomással készült nyomaton a papír egyenetlen nedvszívó képessége miatt kicsit girbegurbák a betűl körvonalai. (mint egy nagyon régi Bibliában, például, csak mindez nagyban, és persze a megfelelő színnel, színekkel). De ez csak brainstorming részemről -
Fejo
őstag
Mindenképpen a B, de az a szöveg az nagyon csúnya lett (ne haragudj, nem bántani akarlak, pusztán a véleményünket kérdezted
).
Mind színeiben, mind karakterében nem illik a képhez. A fotó nem roszz, sokkal jobb a vágás, kompoziciós beállítás, megvilágítás, mint az A-nál. A szöveggel kellene kezdeni valamit és nem lesz ez rossz! -
Jinxx
senior tag
A te ötleted vonalán maradva:
A betűtipusok közzül akkor inkább maradjon az eredeti verzió, csak én sötétebb tónusú sárgával körvonalaznám, és az éve szó után hagynék egy kis teret. A csík nélküli verziódon látszik, hogy nem is néz ki rosszul, ha a betűk felénél változik a háttér, ezt meglátva jutott eszembe, hogy lehetne a képed egy mozivászonszerű dolog, ahol a kép alja és teteje egy csíkban fekete. A kép közepén lehetne egy korhű bibliai oldal képe annyira lesötétítve amenyire csak lehet, esetleg megfotosoppolni, hogy a papír sötétnek (majdnem fekete), a betűk pedig halvány, sötét tónusú szürkék, sárgásszürkék, tehát az egész ne legyen figyelemfelkeltő, csak háttér! Erre a háttérre jöhetne a nyitott bibliáról készült fotó, aminek a körvonalát valahogyan eltüntetném, hogy ne ugordjon ki annyira élesen a háttérből. A mozivásznat kihasználva felülre balra írnám, hogy 2008, betűközépnél felezve, ahogy írtam az elején, alulra jobbra, pedig A biblia éve. Hirtelen ennyi. -
Jinxx
senior tag
Igazából az is érdekes, hogy milyen célból készült a kép. Plakát, képeslap, stb...
Ha több infót tudnék, több dolog jutna eszembe, de első körben szerintem túl sötét az egész egy biblia "bemutatásához", és a betűtipuson is változtatnék, vagy kézzel írottra, vagy valami olyasmire, mint régen a kódexekben volt, ilyen gótikus vagy cirill szerű, vagy nem tudom, hogy is hívják.
Ja, igen, és csatlakozom J. Bravohoz is. -
Jinxx
senior tag
Mindegyik tetszene, de mindegyiken van is valami zavaró részlet ami nem illik oda. Az elsőnél kár, hogy 2 katona van a képen, a távolabbit lenyilazhatta volna valaki. A másodikon a kopasz bácsi a zavaró tényezőm, a harmadikba nem tudok belekötni, mégis valahogy természetelenes a szememnek, talán a vágással van bajom, nem tudom. Az utolsónál pedig szintén a vágás nem tetszik, bennehagytam volna a lovat. Egyébként az elkapott pillanatok nem rosszak.
-
Cassidey
senior tag
igen, lehet, vagy photoshop
a masodik lehet kicsit tenyleg szuk (szeretek vagni
), a nenivel kapcsolatban viszont nem ertek egyet
, szerintem hozzatesz a kephez a ruhaja es ahogy ott ul. a holgyon nem latom a veszedelmes akcioba vezetest, de lehet csak mert en lattam a szituaciot
a lovas korul csak felesleges reszek voltak (pl kozonseg egy resze), a kompozicio nem igazan valtozott. koszi, h irtal!
Chapel: koszi
Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- BestBuy ruhás topik
- Google Chrome
- Honda topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest