Aktív témák
-
Agent87
aktív tag
kicsit felpofoztam egy képemet gondolom ízlés kérdése is.
[link]+ 2 portré ezekről hozzábbértők esetleges véleményét megköszönném
-
Agent87
aktív tag
senki nem volt hétvégén hungaroringen? volt valami gyorsulásos dolog.
-
Agent87
aktív tag
válasz
eastsider #28532 üzenetére
LR 2-be vagy úgy ahogy hzoltan írta de akkor a metadata-ba a copyrightnál oda kell írni a neved vagy a szöveget és különös képpen szerkeszteni nem tudod sajna. 3-ba ez jó lesz már.
viszont én láttam videot hogy a print menübe ott lehet spec watermarkot hozzáadni csak ott meg én nem találtam meg hogy lehet megadott pixelméretre exportálni (print jpg).
vagy tudsz csinálni action-öket ps-be és akkor nem kell vele nyűglődni csak kattintasz egyet. igaz ez meg csak akkor jó hogy ha szabvány méretű a képed mert azt nemtom hogy tudja e csinálni, hogy a képet/szöveget relatív ponthoz képest helyezi el függetlenül a képarányoktól. -
Agent87
aktív tag
válasz
kricsi81 #28295 üzenetére
nyilván ha csak telefonos képet dobnának vissza azt mondom oké mert tényleg kell egy minimum színvonal de egy olyan képet ami technikailag oké, van téma, meg van komponálva akkor azt majd az emberek eldöntik milyen kép nehogymár pár nemtomki úri ízlésén múljon hogy engedélyezi a képet vagy sem.
amúgy tényleg utána is fel lehet tölteni csak én hagytam a 'csába.
az oldalt támogatomde akkor már ne ilyen free noname amatőr akármi legyen hanem profin megcsinálva. esetleg én is tudok benne segíteni.
-
Agent87
aktív tag
válasz
aldebaran #28279 üzenetére
vagy photographers.hu az is ilyen értékelős oldal bár nem látogatják annyian.
amúgy a fotozz.hu tényleg egy vicc. egyszer regeltem feltöltöttem 1 képet, amit stock oldalon elfogadtak de ott nem rakták ki (értékelésre!!!) mer szerintük nem elég jó vagy nemtom már. töröltem is magam.
-
Agent87
aktív tag
válasz
máyköl #28180 üzenetére
bocs de ahhoz nem kell különleges képesség, hogy el tudjam dönteni egy képemről hogy most az jó vagy nem persze ez mindig szubjektív de pont ezért kell mások képeit nézegetni. aki nem tud saját magától is fejlődni, könyveket/internetet olvasva, mások képeit nézegetve hát az meg egyéni szoc.prob.
de ha neked azt mondják hogy ne tölts fel ilyen képeket ám te mégis ilyen képeket töltesz fel utána na most az akkor hagy ne mondjam inkább micsoda.
én amikor elkezdtem fotózni tök tudatlanul (na nem mintha most olyan nagyokos lennék) akkor is tudtam, hogy most egy kép kb jó vagy nem. igen van ami bizonytalan akkor jól jön mások véleménye.
de mint írtam nem támadni akartam csak azt hogy kicsit tudatosabban válogassa ki melyik képét rakja fel értékelni melyiket nem.[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
válasz
total90 #28165 üzenetére
egyikse lett valami nyerő sztem. nem bántani akarlak csak nem értem mért posztolsz ilyen képeket. ha megnézed más képeit és látnál egy ilyen félig sötét kutyát egy nyakatekert pózban most azt te szívesen nézegeted? látsz benne esztétikumot?
amikor kezdő az ember persze nekem is újdonság volt, hogy hú de jó mosott a háttér meg minden de az attól még nem lesz jó kép és én se töltöttem fel értékelésre minden lefényképezett bokrot meg most se teszem. hiába szerkeszted tudatosan a képet, hiába használod a harmadolást / aranymetszést ha a képen egy rohadt virág van az akkor nem lesz jó kép (bár biztos van aki még abból is ki tud hozni valamit)
és most tényleg nem bszogatásból mondom ezeket csak nézd meg mások képeit hogy miket csinálnak és hasonlítsd össze a sajátjaiddal. bridge/kompakt géppel is lehet szép képeket csinálni.sztyui2:
grat, jó lett a hand in hand, ezt is utcán csináltad vagy mesterséges fényekkel?[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
válasz
Sir Riccio #27876 üzenetére
sztem csak simán rossz helyre lőtte a fókuszt a gép. látszik hogy a mókus mögött éles a felvél. gondolom gyorsan kellett kattognia a gépnek az meg nem tudja hogy te a mókust akarod fényképezni csak talált egy kontrasztos részt ami a hátteret tekintve volt bőven.
-
Agent87
aktív tag
Chapel:
jó lett, szép expó. kár hogy nem szeretem a macskákat.biggamer
ez igen grat. ezek a vízcseppek mutatósak. mi volt a háttér? -
Agent87
aktív tag
köszi
*Ropi*: lett sötétebb is sajna már letöröltem de valahogy így jobban mutatott.
Cayman : igen egy A3-as karton volt a hátterem nehéz volt rá belőni úgyhogy nem vágok le a virágból
(mármint szó szerint)
amúgy vettem direkt egy ilyen pakkot amibe van 8-10 féle színű A3 kartonlap ilyen tárgyfotókra jó lesz gondoltam. -
Agent87
aktív tag
sztem sokkal alacsonyabb szögben kéne fotóznod mert így felülről nem a legjobb szög + az élességet is sokkal nehezebb eltalálni. nem tudom mitől ilyen narancsos az egész de szinte elveszik minden részlet alig látni a cseppet. én átlátszó poharat használtam vízzel töltve. használj vakut vagy egy erős lámpát a közelben és kisebb rekeszt mindenképp a 3.5 nagyon tág. a fény oldalról vagy hátulról jöjjön inkább ne felülről.
próbálkozz sokat. nekem kb 200-300 képből jött össze olyan 10 elfogadható és 3 jó szóval ez eléggé lutri dolog. -
Agent87
aktív tag
válasz
Balage76 #27014 üzenetére
Sztem jó kép bár én a WB-hez biztos hozzányúltan volna, hogy ne legyen ilyen nyomott színe.
Nem értem azokat, akik mentegetőznek, vagy épp ellenkezőleg büszkék rá, hogy nincs módosítva a képen. Egy fotó célja, hogy visszaadja azt a hangulatot amit ott látunk, vagy érzünk vagy épp éreztetni akarunk és ezt a gép nem tudja csak kidob valamit a saját beállításaival, amit raw-ban mi is el tudunk végezni. Ugyanazt, amit a gép is csinál helyettünk. Nem az a kész fotó, amit a fényképezőgép csinál. És most nem is a retusálásról beszélek csupán arra, amit a raw feldolgozás megenged.
-
Agent87
aktív tag
de most nemtom mit vagytok oda meg akarta mutatni milyen képet csinál az analóg gépe anélkül, hogy ilyen olyan művészi képeket csinált volna. szerintem ez a "digitális fényképeim" topicban elfér. nem kell hozzászólni se, akit zavar meg kettőt görget az ujjával hogy feljebb menjen az oldal.
[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
-
Agent87
aktív tag
válasz
total90 #26464 üzenetére
ezt a pc házat inkább hanyagoljad csak viccelt. egy sötét valamiben 2 színű világító valami.
a narancsban sincs sok fantázia. alexpós, a szög sem túl szerencsés olyan puff lefotóztam egy narancsot érzetem van. az élesség is eléggé "random" helyen van.
de megnézhetsz 1-2 képet a témában aztán próbálj meg valami hasonlót csinálni, pl rakd fehér lapra ablak mellé hogy minél több természetes fény érje. próbálkozni kell. -
Agent87
aktív tag
először azt hittem szőrszál makró
de aztán tovább néztem és olyan mintha jégcsapok lennének de még bizonytalan vagyok
Valaki megmondaná milyen állatok ezek??? Csomó van a lakásba ilyen 1-2 mm-es kis szarok kemény kitinesek és repülnek is de csak ha muszáj.
2 kép: FIGYELEM UNDORÍTÓja amúgy 300mm + dcr-250
[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
válasz
forceberg #26425 üzenetére
1/50s záridővel 300mm-en nagyon nagy valószínűséggel fog bemozdulni. Ilyenkor meg felesleges rekeszelni mert amit nyersz élességet elveszik a kevés fény miatt.
És gondolom ez ugrál össze vissza szal még az IS se sokat segít.Amúgymeg simán fára kellett volna másznod
.
-
Agent87
aktív tag
köszke
Exfury: úgyis jó lenne csak így van olyan természetességes hangulata
-
Agent87
aktív tag
-
Agent87
aktív tag
válasz
Tomate #26238 üzenetére
a városi képek tök jók lennének de a felvonó nélkül
nem tudja valaki ilyesmi képet honnan lehet bp-n csinálni? olyanra gondolok hogy így látszódnak a kivilágított utcák szinte mint egy légifelvétel. a gellérthegyről már próbálkoztam de csak sötétséget látni onnan nem utcákat.
-
Agent87
aktív tag
válasz
Paarthurnax #26189 üzenetére
szerencsés vagy! majd egyszer az életben remélem eljutok oda is. meg sok más helyre.
nagyon jók a képek. nekem az utas a kedvencem, ahol szemben a hegy. de sok jó van. -
Agent87
aktív tag
válasz
eastsider #26144 üzenetére
ez a boglári gömbkilátó?
ott már nagyon rég voltam. este, főleg télen meg pláne.
nővérem volt nyáron és azér felmentek emberek annak ellenére, hogy le van zárva, mondjuk ők is.
jó lett. esti kilátás onnan milyen lehet? egy jó kis panorámáért talán érdemes lenne kockáztatni az életed.
-
Agent87
aktív tag
válasz
Sir Riccio #26134 üzenetére
nekem ez tetszik. olyan igazi barlangos télies hangulata van.
-
Agent87
aktív tag
válasz
biggamer #9741 üzenetére
ismerősök, ja hogy fotós találkozó is volt? énis vasárnap voltam.
[valami hüllő
]
[vizivalami]
[majom]öszes többi itt
[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
válasz
Szten Márs #9345 üzenetére
köszi. jah ez igaz. mert ha tudsz egy olyan fotót csinálni mint amilyet a "profik" akkor az megelégedettséggel tölt el.
amúgy neked nincsenek valahol képeid?
-
Agent87
aktív tag
válasz
Szten Márs #9343 üzenetére
hát nagyba nem olyan szép ezér leszek kiváncsi meg lesz az új gépem lefotózom ugyanezt ha jobb lesz örülök ha nem, ledobom a hegyről.
[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
Tucat meg minden.
Canon PowerShot S3 IS -el készült.[ Szerkesztve ]