- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
jaja, én is ezzel nyugtattam magam. örökre szóló élmény. legalábbis remélem h a kaják okozta sokkon túlteszem magam és csak a jó fog tartósan megmaradni
látom, bár a képek gyengék de azért mégis sokakat érdekel a téma, írtam a családnak, barátoknak egy kis élménybeszámolót, a mazochisták itt elérik[link]
Chapel: wow, kerek szám, nem volt szándékos
és igen, ez már felmerült h akkor most a fotós cuccra érdemes költeni vagy inkább elutazni az árát -
rumos14
nagyúr
loholás, igen, az volt.
amúgy meg én örültem h volt nálam kis gép (Canon S100 amúgy), ami a zsebemben észrevétlenül elfér, mert ha nincs, akkor maradt volna a mobil - bár azzal ti jártatok volna jól, mert mobilos képeket biztos nem osztanék meg itt(számomra ezek a képek emlékképek, örülök h elkészültek. de így csak a családom fogja értékelni meg 1-2 Kína buzi
-
-
spanyoll
addikt
Jogos, de valamiért ott hagytam. A szemüvegén nem zavar, a többit meg nem igazán vettem észre
@kiskornel: Nem művészi, simán csak egy random fotó barátomról. Ha szar akkor szar az, akármilyen művészi.
@m3ss: Nekem az árnyékosabb is bejön, de a jobban kiégett a módi. Ha már mindenki tárgyfotózik akkor majd dobok én is fotót a tárgysátorkámról, ha egyszer én is csináltam a minap
-
m3ss
veterán
ja igy szokott ez lenni. ha tajat mennek fotozni mindig vmi atlagos egboltot fogok ki, ha meg epp nem erek ra, nincs fotozas akkor tuti vmi epikus naplemente van.
amugy ma is szep az egbolt, eleg egyedi ezzel az enyhe koddel a nap. jol mutatna tajkepeken, csak tajat nem talaltam hozza
viszont gombakat vegre talaltunk mai seta soran...csak epp fenyek nem voltak. de azert jol osszekoszoltam magam
-
spanyoll
addikt
Tudom miről beszélsz. Rengetegszer vagyok úgy, hogy a fene sem akarja elvinni a gépet, de mégis berakom azért, na akkor általában semmi ilyesmi. Ha nincs nálam akkor megnyílik az ég és egy angyalhad száll alá miközben napfogyatkozás van és a hó is elkezd esni
Amúgy ma dobok egy képet szerintem, ha már az utóbbi időben ritkábban rakosgattam... -
m3ss
veterán
ok. akkor csak latni a kulonbseget eloter meg fenti resz kozott? en moncsimon nem igazan. amugy ja, deritolapom felso reszt erosen megvilagitotta, en meg kicsit betakartam az eloteret. szelektiven majmoltam vele, de ezek szerint latni meg...
ja 1 szalveta szerintem is jol mutatna. haromszog alakban a villa alatt mondjuk? milyen szinben? sargas/kekes? -
radi8tor
MODERÁTOR
Bullet time az eljárás neve, és már 1877-ben ismert. Mátrix filmben lett népszerű. Nagyon látványos, de gépigényes
-
m3ss
veterán
ja nekem is az a kontrasztos verzio tetszik legjobban, bar a narancssargason elesebb a csepp. ez a tema szinu keret a maniam, majd leszokok rola. fullscreenben neztem most telefonon, tenyleg eleg butan nez ugy ki. de feher hatteren kicsiben meg tetszik...
itt gondolkodtam hogy ra kellene szurnom egy becsillanas fenyeffektet a cseppre, vagy felesleges?
-
Santiagain
őstag
Amikor lábakat fotóztam, én az Örsre mentem. Megálltam 10 centiméterrel a vonal mögött, viszont befelé fényképeztem. Kb. fél óra múlva jött a biztonsági ember. Elmagyaráztam neki, hogy közterületen vagyok (egy jogász lehet, belekötött volna). Ezután a személyiségi jogokra hivatkozott. Mondtam neki, hogy arcok nem lesznek a képeken. Belenyugodott, és fotózhattam még másfél órát.
-
Peethy
őstag
Tudom, ezért mondtam, hogy csak indok volt. Én anno és most is rákerestem interneten, semmi ilyen engedélyről nem olvastam... tehát egy fotót sem lehet kattintani lent anélkül, hogy fizetnék? Érdekes, ordítozni, befeküdni és kéregetni órákon át lehet (ráadásul kisgyerekkel) a mozgólépcső alján...
-
Na, ezt se tudtam, hogy fizetős, látszik, milyen sokat járok odalent...
Peethy: a csendes kép igen jó, de a kivitelezésbe hiba csúszott, a szimmetria nem jó. Mintha derengene régről, hogy a bejáratoknál kint lett volna a fotózást tiltó piktogramm.
Karima: az egy faxa képed volt, ha sztokk, ha nem.
-
Karima
őstag
Na ezt nem is tudtam, h stock fotókat nem fogadnak el. De egyébként ez is érdekes, hogy mit nevezünk stock fotónak. Pl egy anya fogja egy gyerek kezét, az stock, vagy életkép?
De ilyen alapon a két bekerült fotómat sem fogadhatták volna el, mert azokra is simán rá lehet húzni, h stock. -
Clemi
veterán
A pont ott van.... vagyis AWB állásban fotóztam, bár nem spot hanem kiértékelő fényméréssel, ennek ellenére a két képnek nem egyforma kelvin értéke volt. Amint egyformára behúztam, kiegyenlítődtek a színek. Mondjuk azt nem értem miért ment el a színhőmérséklet, de ezek szerint az üvegeken lévő bevonatok miatt, végül is a Flektogon legalább 30 éves obi, a Canon obi meg egy teljesen más generáció.
Mivel állandóan raw-ban fotózok, a fehéregyensúly beállítás nem jelent problémát.
-
Chapel
addikt
Az élesség nekem is hiányzott, de iso 800 1/15(!!) és F8.0...ja és nem volt állványom szóval ezt picit támasztva, de kézből. Innen nézve én lepődtem meg a legjobban milyen jó lett az élesség
Plusz tér nekem nem hiányzott, szinte nincs is vágva ez a kép, direkt próbáltam eleve eltalálni a kivágást.
Megnézem majd, ha találok olyat amint több a tér és rendben van akkor majd talán teszek azzal is egy próbát. -
A Zéé
addikt
Nem neked szántam direktbe, illetve nem is feltételeztem, hogy ilyeneket tennél. Bocsánat érte. Csak többször találkoztam már az előbb általam idézett hozzáállással, és úgy gondolom, hogy nem árt tisztázni.
Földmérés nem az én asztalom, nekem túl pepecselős, csak tanároktól többször hallottam, hogy mennyire megnehezíti ez a dolgukat néha (annak ellenére, hogy manapság már egyre kevesebb a hasznuk), mert olyan is előfordul, hogy az alappontot is széttörik a fellelkesült emberek. Azért is szokták kivenni a létrákat belőle, hogy ne másszon fel senki, mert ezek tényleg nem arra vannak kitalálva, és épp ezért nagyon veszélyes is. -
A Zéé
addikt
ezek nem is azért vannak, hogy felmásszanak rájuk, sőt hivatalosan tilos!
Ezek a tornyok az elsőrendű geodéziai hálózathoz tartoznak, és az a feladatuk, hogy a bemért alappontot (általában egy betonkocka a földön kereszttel a tetején) védjék, illetve a távolsági megirányzást segítik.
Csak ugye mivel magaslatokon vannak a jó láthatóság miatt, ezért a túrázók mindig felfeszegetik őket, mert "a parasztok lezárják a kilátóóót, de nem előlem!" felkiáltással, aztán felmásznak. -
Peethy
őstag
Hát, szerintem a fotózásnak van pár szintje:
1, Olyan képek, amiket a család élvez majd a jövőben
2, Olyan képek, amiket más család/személyek szemlélnek szeretettel a jövőben (esküvőfotózás, portréfotózás, babafotózás, etc.)
3, Olyan képek, amiket 200 év múlva is szívesen néznek majd vissza, mert egyben korrajzok is, művészi szinten kidolgozva. (Ez nem feltétlenül áll a 2. felett, bár sokkal ritkább, aki ilyet alkot. Ryan Brenizer képei sem hiszem, hogy 100 év múlva jelenteni fognak bármit is, bár ki tudja.)Ettől függetlenül nem kell, hogy tetsszen, de szvsz nagyon magas színvonalat képvisel.
-
Joeey
csendes tag
igen, jó kis obi, viszonylag kompakt de mégis fix 300-as, de kell elé 1.4 TC főleg FX-en, viszont nem romlik a minősége...nagyon jól viseli. Persze örülnék egy f2.8-nak, de már ez is nehéz, áráról nem is beszélve...
Hát a Nikon 51 pontos af rendszere nagyon jó, d300 és d700 esetében próbáltam, de gondolom a többi gépben is jobb, az újabbakban meg elvileg csak jobb lett. DX-en elég volt a pucér 300, FX-en kell a TC elé érezhetően, és így is sokszor vágni kell, mert úgy alakul a szituáció.
Én úgy szoktam csinálni h a legkevesebb AF pont tracking-re állítom be a gépet, mert akkor a leggyorsabb, és ez a téma kiszámítható, csak épp baromi gyors..szal ez 9 pontot jelent, és fontos h ne legyen beállítva h csak focus-nál expozon sorozatnál, mert sokszor hiába nincs fokuszban a gép szerint, éles a kép...Ezen kívül kanyarokban szoktam fotózni, ott sokszor történik valami, és látványosabb. Meg persze utómunka, sajna az oldalon lévő képeket lehetne még élesíteni, mert a teljes méretűek élesebbek, de most így alakult, mindig van hova fejlődni
-
Real_Necro
veterán
-
m3ss
veterán
kep az szokasos
nekem tetszik az eredeti logotok amugy, jobban mint igy keret nelkul. bar lehet ez kevesbe tolakodo a kepen, vevoknek biztos szimpibb, de marketing szempontbol meg a masik...
buborekok viccesen mutatnak. jol el lehet jatszani veluk, meg az ellenfennyel biztos
freddy zakoja amugy tok jol passzol szinben meg texturaban is a vintage vilaghoz, valld be freddy te ezt elore kitalaltad, ismerven coxer kepeit
-
m3ss
veterán
akkor csak hasonlok? vagy varialva van masik texturaval? amiket en latok flickren meg facebookon ugyanazt a texturat velem felfedezni rajtuk...bar te biztos jobban tudod
(#49223) Retro11 erre is kellene lepteknek? hmm lehet. volt belole egy olyan verziom, ahol van egy ember a jobb oldalon, de nekem nem hianyzott ra. amugy odaallitottam itt parszor, csak az egy korpanorama lenne, de meg nem raktam ossze..
-
Throme
veterán
Egy laikus vélemény:
Nagyon tetszik. Pedig azt az "effektet", "textúrát" nemtudommit alkalmaztad, mint a kreatívba töltött képeden.
Itt valahogy jól mutat.
Persze profi modelled volt. Így könnyű
A logo-d (vízjel, mindegy mi) viszont szerintem túl hivalkodó, túl erőszakosan mutattatja magát.Freddy: miért nem Te lősz ilyen képeket az omd-vel?
-
Retro11
senior tag
(#49144) cOxeR Köszi, vannak gondjaim a bőrjavítással (részletek megtartása mellett), hogy ne ferdítsem el az igazságot, ezen a téren (is) hiányosak az ismereteim... Neki fogok ülni...
"Belenézel a...?" Én sem szeretem ezt a "szugeráljuk a kamerát" féle beállítást, szóval kerülöm.
(#49145) gab.m Detto. Ne vedd magadra, ha nincs kép, elkerülheti az emberek figyelmét. Egyébként pedig, színek teljesen rendben vannak, maga a kép is rendben van, azokkal az apróságokkal van gond, amit már előttem megemlítettek. Csak így tovább.
Mod: Jaa, most esett le...
-
Retro11
senior tag
(#49065) cOxeR Egy hiba folytán a végleges előtti képet raktam fel mindenhova... A lány természetesen azt kapta meg ebből a képből is, amin az arcán a hibákat javítottam... Talpa is benne volt eredetileg, de le kellett vágnom, hogy vízszintbe hozzam a képet.. Figyelmetlen vagyok sajnos..
Egyetlen tudatos dolog volt a kép létrehozásánál, az pedig a háttérben levő fák vonala és a szem egy szintbe hozása. Utólag már látom, hogy hiba... Én többet képzeltem ebbe a képbe, mint ami lejön sajnos...
(#49071) kiskornel Valóban aranyos csaj és próbáltuk ezt az oldalát hangsúlyozni. Ez a haj dolog fel sem tűnt, mostantól erre is próbálok oda figyelni!
Volna még itt egy kevésbé jól sikerült, de hasonló pp-vel feldolgozott képem is.
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat, sokat jelentenek!
-
szaby_gyerek
tag
Köszi. Az arcról a hibákat tüntettem el, nem szeretek jobban hozzányúlni a bőrhöz, meg nem is tudom hogyan kellene. Lightroomban a negatív clarity nagyon rossz eredményt ad. Előnytelen alatt a szemöldökére gondolsz? Nekem az szúrta a szememet, de ugyebár nem tudtam vele mit kezdeni.
(#49083) Saint_: Köszi! A képek Fertődön készültek a kastélyparkban. Szép időnk volt, mindenhol élénk őszi színek voltak, és volt egy egyenletes vékony felhőzet, ami megfelelő fényt adott. Valóban belevaló a lány, de kicsit más világot képviselünk.
Szerk:
(#49085) ROBOTER: Igen, ezt említettem neki. A szemöldök kapcsán kezdtem neki ecsetelni, hogy mennyivel megnyerőbb a természetes szépség.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged