Aktív témák
-
Karima
őstag
válasz
radi8tor #49849 üzenetére
Hát szerintem meg az, hogy valaki saját magának, a saját örömére készít fotót (azaz nem társadalmi célra), és emiatt a főváros egyik legforgalmasabb hídjának a forgalmát csúcsidőben megakasztja (sávlezárás, daruskocsi, stb) az 100 évente egyszer sem fér bele. (Gondolj bele, ha pl én most a rakpart közepére kitennék egy állványt fényképezővel, mert hogy onnan milyen jó képeket lehet lőni, akkor mit szólnának az emberek, vagy Te, ha éppen minden délután ott mennél haza és miattam kéne akár 5-10percet is állnod a dugóban).
Ha meg netán a BKK értesítette volna erről időben a rendőrséget - mivel ők adták meg az engedélyt -, akkor minden betelefonálót meg lehetett volna nyugtatni, hogy előre bejelentett dologról van szó, és akkor nem kellett volna daruskocsit kivezényelni, meg sávot lezárni.
Félreértés ne essék, nekem nagyon tetszenek a képei, és nem is őt hibáztatom, hanem a szervek közti kommunikációt. PEACE -
Chapel
addikt
válasz
radi8tor #49781 üzenetére
Nincs ezen semmi kamu, egyszerűen egy síkban van a kilövő állással és a rakétával , az is még belefért a dofba. Kicsit aurás is tán, az látszik pl. hogy clarity rá lett húzva és a rakéta és a kilövő utólag élesítve lett.
(ecsettel kijelölve mind2 és akkor + dolgok)
Nem kamu, inkább csak ügyes/szerencsés szerintem.
Eredeti méretben nem lenne ez ilyen penge, a leméretezés és élesítéstől néz ki ilyen jónak. -
gab.m
senior tag
válasz
radi8tor #49781 üzenetére
Nem hiszem. Egy AFP ilyet nem engedne meg. Szerintem az történt, hogy a fotós svenkelt kvázi a rakétával, mint ahogy autófotózásnál szoktak. Azért tűnik kicsit furának, meg szerintem így is 1/4000 körüli, ha nem 1/8000-edes záridőről beszélünk, mert egy rakéta aztán igengyorsan lőhet ki... szóval ebbe ránthatott bele nagyon a fotós, és ezért ilyen.
-
Chapel
addikt
válasz
radi8tor #49608 üzenetére
Anno évekkel ezelőtt mikor kapcsolatba kerültem a NG főszerkesztőjével, közölte előre, hogy semmilyen képért nem adnak egy forintot sem. Ergo örülj hogy (ha) ott van.
(sőt, egy ideig csináltam nekik képfelöltéseket az oldalra, kuli munka, amit kaptam cserébe az max "referencia"...)
No nem mintha fenyegetne a veszély, hogy sorban hozzák ki a képeim, de a hozzáállás szerintem nem változott...megmondta nekik a központ hogy ez van és pont.szerk: Persze ez egy pályázat, szóval lehet más téma
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
-
j.bravo
addikt
válasz
radi8tor #48799 üzenetére
Nem extra de nincsenek benne alapvető hibák, amilyenek a tényleg teljesen kezdő képeknél elő szoktak fordulni.
Többen véljük egyébként mindinkább úgy, hogy nem feltétlen jó ötlet a kezdő és haladó topik szétválasztása. Ha a haladók túl ritkán néznek be a kezdő topikba tanácsot adni, akkor semmi értelme.
-
Chapel
addikt
válasz
radi8tor #48506 üzenetére
Azért itt sem folyamatos a színvonal.
Pl. a sárga karolópókos kép, olyan mintha kompaktal készítették volna, 12 egy tucat. Sok nagyon jó, pár meg olyan aminél tucat szám vannak naponta jobbak flickren. Persze relatív, de az NG névtől még nem kell feltétlen überjót belelátni. (fekete kutya ül a fűben, ez mi ezvagy 27-es? ) Ebben a témában itt a fórumon is találok sokkal jobban sikerültet) Fura ez a mérce
Persze a legtöbb valóban olyan ,hogy igencsak büszkén vállalnám
-
j.bravo
addikt
válasz
radi8tor #48506 üzenetére
Hehe, a Stephansdom-ról én is meglőttem szinte ugyanezt (én jobbra komponáltam az ablakot), csak valahogy úgy gondoltam hogy ezt minden, fotózás iránt kicsit is érdeklődő turista meglövi...
(vagy inkább
, ha tudom hogy egy ilyennel ilyet el lehet érni...)
Egyébként ezek nagyon durván rendben vannak, ahogy a magazin nevével fémjelzett képektől megszoktuk
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz
radi8tor #48375 üzenetére
Nem vörös, hanem korall (hát még ennyit sem tudsz?!
), egyébként meg ott jutott eszébe, hogy nem tud lemenni a víz alá anélkül, hogy befogná az orrát és végül nemigazán sikerült megvalósítani azt amiért velünk tartott. (bizonyos vízalatti képek, mielőtt bárki félreértené.)
(#48362) Santiagain: Azért került oda, és azért úgy mert különben nem találja meg senki, aki eljut odáig az olvasásban, az már eleve keresi, így nem tolakodó szerintem, de köszi az észrevételt, illetve, hogy megnézted
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz
radi8tor #48007 üzenetére
nem o mar nem fert be
jobban is jart, visszafele ut kalandos volt. lemerult mind2onk telefonja, autos toltom tonkrement. gps nelkul belgradban, ejjel...semmi nincs kitablazva. es a szerbek direkt!! felrenavigalnak, annyira szeretnek minket...aztan vmi idiota belemtolat belvarosban dugoban, ugy hogy elotte 10 auto, mogotte 10 auto
tukorbe nezes nelkul elkezdett nyelgazzal tolatni...rendor persze 1h alatt meg sehol nincs, es nagyon jol beszel angolul meg nemetul is
nehezere esett azt is megerteni, hogy mi nem hollandok vagyunk a H rendszammal...aztan levezeteskeppen sikerult megtalalnom a roszkei hatart, ahol mostanaban csak 4 millio torok megy haza iskolakezdesre. csak 5-6 orat vartunk. nem cicanak valo ut, es akkor a montenegroi soforok meg utak, kozelekedesi moral az kulon tortenet
-
total90
veterán
válasz
radi8tor #47909 üzenetére
Köszi a véleményt! Az 5-ös kép egyébként 3 perces axpókkal készült, meg félig volt a hold, lehet azért ilyen világos. 30 másodperces expóval ilyen:
Ilyen sötétben jobb lett volna?
(#47910) kiskornel
Neked is köszi a véleményt... azon kevesek egyike vagy, akitől mindig értelmes véleményt kapok
Az aurás dolgon dolgozok egy kicsit, igazából fel sem tűnt, minden másra figyeltem
3.: végül is nekem sincs messze egy erdő, de ritkán járok ki oda... ezt most egész máshol (Fekete erdő) lőttem. Nekem valahogy adja az érzést, de lehet az is benne van, hogy ott voltam, szép volt.
Utolsó kép: első ilyen próbálkozásom, amivel sikerrel jártam... azt hiszem. Mondjuk amiről írsz az ízlés kérdése is.Ami a fényeket illeti, elég kemény fények voltak ott is, de próbáltam kihozni, amit tudtam.
(#47917) Karima
Tudom, tudom...
(#47918) cOxeR
Tetszik a színvilág meg a beállítások, jó képek. Azt szabad tudni, hogy milyen presetet használtál, vagy ezek teljesen egyedi színek?
-
madgie
titán
válasz
radi8tor #47808 üzenetére
Na várjál, többféleképpen lehet ezt csinálni. A "haladóbb" módszer, amikor nem bízol mindent a kütyüre és szépen lezongorázod magadnak mondjuk az RGB csúszkákkal a monitor OSD-ben a 6500 K-t, a 120 cd/m2-hez szükséges Brightness-t, a 2.2-es gammát, és megkeresed, hol a legjobb a kontraszt (sokszor gyárin, felette alul/felül vág). De ilyenkor nem vagy még kész, ilyenkor jön maga a mérés, ahol a szoftver végigszalad a szürkeskálán, meg adott színeken, a kis "pók" meg összehasonlít ezekhez képest és adott értékkel korrigál. Ezeket a változókat a végén megkapod egy ICC fájlban, amit rendszerindításkor betölt a cucc... tehát ez a része szoftveres.
Real_Necro: elméletileg nem, legalábbis a digitális adatátvitel (DVI, HDMI, DP) estében nem lenne szabad "elmásznia", viszont azt mondják a gyakorlottabbak, hogy azonos cégen (ATI/nV-re gondolok ezalatt, nem Gigabyte-ra, vagy Asus-ra) belül oké a dolog. Én személy szerint minden VGA cserénél kalibrálok magamnak, sőt, 2-3 havonta mindig.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
radi8tor #47153 üzenetére
Ez volt a világ első, leghíresebb TTD képe, kint van az oldalamon már a kezdetek óta (mármint az eredetije, ott vannak az infók is róla).
-
Peethy
őstag
válasz
radi8tor #47153 üzenetére
Tűz
Mi gyújtottuk, ott, és azt a ruhát, amit a képen látsz.
(#47152) SOAD19: ugyan, semmi gond, látod hogy a fotóalanyok is milyen meleg fogadtatásban részesülnek
(#47154) m3ss: CRT-n, meg egy viszonylag normális laptop LCD-n én rendben lévőnek látom, árnyalatokról sokat nem tudok nyilatkozni, mostanság ilyen kicsit a stílusom...
Egy kicsit azért most is torzít, PSD még nem volt ilyen zöld.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz
radi8tor #47059 üzenetére
Vártam, a szél utána annyit rendezett az égen, hogy világosabb lett, így valamennyivel kevesebb lett a szép átszűrődés. A hullámok pedig hatalmasak voltak, még ha a képen nem is látszódik, azok is voltak az okai távozásomnak
Csoda, hogy ez a kép sikerült, mert a frontlencsén kb folyt a víz, ami nem feltétlenül tesz jót a képminőségnek főleg nappal szembe fotózvaAmúgy köszi mindenkinek
ui: Természetesen a plusz szerkesztés után figyelmetlen voltam és rákerült a vízjel, de most már rajta marad. Lusta vagyok feltölteni mobilnettel feltölteni megint, ráér...
-
Morgal
aktív tag
válasz
radi8tor #46422 üzenetére
Tudom, hogy ide kész fotókat vártok, de ez valójában egy tesztfotó volt
néha ott a kép alsó részén úgy alakul a nap, hogy ilyen fény-nyalábok jönnek létre, na majd azt szeretném lefotózni. Sajnos a horizont az baromi gagyi, ugyanis ezt egy 70-200 F4-el fotóztam egy 14. meleti panelből
a horizontot is próbáltam belevenni, de eléggé rontottt a képen. Próbálom ezt a jó fényt majd elcsípni meg hát jobb felhők sem ártanának.
Bár azon is gondolkoztam, hogy kimozdulok a városból vagy a paneldzsungelt is beleveszem.
[ Szerkesztve ]
-
ttoth
tag
válasz
radi8tor #46129 üzenetére
Köszi, így világosabb, olvasgattam én is a múltbéli pályafutását, de inkább ne emlegessük...
A képeimet [link] valaki látta? Akad közülük vállalható a topicban, illetve min tudnék javítani, fejlődni? Olvastam valahol, hogy akkor mutassunk egy-egy képet, ha kitennénk mundjuk 50x70-es méretben a falra otthon. Nem mindet, de párat fel mernék így vállalni. Vagy még ne érezzem magam ilyen szinten?
És előre is köszi, ha írtok tanácsokat!
-
Joeey
csendes tag
válasz
radi8tor #45308 üzenetére
köszi szépen, eleinte mondjuk én is nagyon szerettem a színszűrőket, de aztán sikerült belőle kinőni,de vannak képek ahol tetszik a hangulat amit csinálnak
(#45321) cOxeR: nekem tetszik amit csináltál ezzel a képpel, önmagában elég unalmas lenne, még az ilyen nagylátós, drámai fotó is, de az utómunkával nagyon szépen feldobtad, tetszik!
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
radi8tor #44730 üzenetére
Tudom, ezt már mások is mondták, de így is épp eleget szarakodtam a képpel, elkezdtem leszedni, de aztán ráhagytam, úgyis csak 365-be megy, szal mindegy...Úgyis látszik a képen hogy nem stúdiófotó vagy mittudomén, majd ha lesz saját Porsche-m, megcsinálom normálisan...
-
sztyui2
őstag
-
total90
veterán
válasz
radi8tor #43287 üzenetére
Köszi!
Hát sajnos épp otthon hagytam, pedig volt félre téve egy vagon épp(#43288) koxkids
Köszi neked is!
A napfény sugarai egyébként PS, mert volt az eredeti képen is, de valahogy nem adta vissza azt az érzést, amit élőben láttam. Amilyen lett végül is a kép, kb. olyan volt élőben. -
Throme
veterán
válasz
radi8tor #42138 üzenetére
Huh az 1 és a 2 nekem nagyon tetszik.
Nem ismerem ezeket a publikálási követelményeket, de mikor néztem a digitalrev tv-n pár videót ott sem hiszem hogy az a srác engedélyt kért volna bárkitől hogy megjelenítse az elkészült fotót. Igaz az Ázsia. Ott lehet hírből nem ismerik az emberi jogokat
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háború Izraelben
- Autós topik
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Google Pixel topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...