- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
-
gab.m
senior tag
Jóvanna. Fáradt voltam, és lehet pár pohár bor is bennem volt [link]
Amúgy passz, hogy mitől ilyen a kép, így jobban megnézve. Tényleg nem stimmel a bemozdulásos életlenség a kép többi részén... Végülis ha valaki nagyon ráér, és szúrja a csőrét a dolog, írjon az AFP-nek -
Zozzant
addikt
-
törölt tag
Én is inkább az ablakot választottam.
Sima hosszúkás ilyen virágcserép alátétet raktam ki vagy mi ez rögtön az ablak elé a párkányra és hamar meg is találták. Még nagyon kezdetleges az egész meg nem is illene ebbe a topikba a kép de ha már témába jött a madárfotózás...
Ja meg utólag rájöttem hogy le kéne takarítani az ablakot is.
-
Peethy
őstag
Abszolút úgy van, ahogy leírod. Alapvetően nem a lágyság, hanem a pontatlanság az, ami gond lehet. Példának okáért most a GX1 + 45mm f/1.8 kombóval a képek 95%-a éles, mert gyors és pontos a fókusza, ami egy D90 + 85mm f/1.8D-ről nem feltétlenül mondható el. Ott akár a harmada is kuka lehet, pedig az én vázam kalibrálva is volt. Mondjuk ezzel a kalibrálással kapcsolatban vannak kétségeim, hogy mennyire is volt hatékony, de ebbe most ne menjünk bele.
-
Én úgy ahogy volt átléptem, mert nem volt bélyegkép...
Alexpós a kép, a bőrhibákat mindenképpen le kell szedni, a kezén a karperec totálisan elszorítja a felkarját, ez idétlenül néz ki. Valamint nekem ez a kamerába nézek, és próbálom az előnyös arcomat vágni, sosem jött be... látszik, a "mű"arcot vágok style. -
szepsuti
aktív tag
úgy linkeld a képeidet, ahogy a többiek, akkor senki figyelmét nem kerüli el. Kezdő szemével a kép rendben van, nekem tetszik egy dolgot kivéve. A karján az a fém karkötő vagy micsoda. Nagyon szorítja és akaratlanul is vonzza a tekintetemet. Nem ragaszkodtam volna annyira hozzá.
-
Balinov
titán
Igen, bevallom letortel, de orulok neki, hisz igy tudni fogom, legkozelebb mire kell hasonlo esetben figyelni.
Viszont a kompozicios hibarol tudnal bovebben irni?
Sajnos nem mostanaban fogom tudni megismetelni, kb 300km-re volt egy nemzeti parkban
Hamar idetevedtem, ebbol a par kepbol szerintetek van ertekelheto?
szerk: link lemaradt, bocs
-
törölt tag
Hat nem tudom, van 35-osom is, de eddig nem sikerult vele ertekelheto utcait csinalni, illetve nem is igazan probaltam ha oszinte akarok lenni. De orulok a tippnek, mert mostanaban annyira nem hasznalom a 35-ot, hogy mar az eladasat is fontolgattam...
Egyebkent szerintem a 85 is jo, es pont azert mert azt ritkan hasznaljak erre a mufajra, mindenki portrezik meg modellfotozik velekiskornel viszont az otthoni fekete nem szokatlan latvany, minden masodik az utcan szembejovo babakocsit tologato nagycsalad olyan...
-
törölt tag
Miert, melyik szabaly irja elo, hogy azzal nem lehet?
Koszi a tobbieknek!
Karima kiprobalom az FF-et.
m3ss kisvarosban is lehet boldogulni, habar otthon nem tul erdekes arcok vannak. Idekint bele lehet futni pl fekete bandakba, nagyon furan oltozo emberekbe. Szokatlanabb lesz a vegeredmeny. -
m3ss
veterán
nem tulexpos kicsit? vagy a vaku volt sok? kicsit tobb dof jo lenne. a kompo viszont franko, valahogy bejon geometriailag az elrendezese, a szarak szabalyossaga meg a ket oldalra meno virag
megneznem 1:1 vagasban csak jobbrol, balrol vagva kicsit. meg lehet en elfeketitenem a zoldes hatterfoltokat.
-
*Ropi*
félisten
A lényeg, hogy egy olyan virtuális FB csoport tagja, akik arra specializáódnak, hogy megbízásból, pénzért vagy más ellenszolgáltatásért lájkolnak egy adott FB oldalt. Sok ilyen csoportról tudnak a neten: van, amikor kifejezetten "háborúznak" egymással egy adott nyereményért, de olyanra is volt már példa, amikor kart karba öltve azonos oldalon álltak fel...A csoportok tagjai teljesen véletlenszerű összetételűek: lehet kisgyerekes unatkozó anyuka, lehet tinédzser, lehet fiatal hackerpalánta, stb...
-
Real_Necro
veterán
"tudtok ennél jobb rendszert amivel instant el tudod juttatni a képeidet több száz, több ezer emberhez"
Elég csak feltöltened/csatolnod/megosztanod/linkelned valahol. Utána az internet meg az idő a többit elintézi...
Szerk.:
Sir Riccio:
Szerintem nem nagyon lenne olyan, aki feladná a nyerés lehetőségét azzal, hogy bemószeroljon egy hirdetőt. -
Real_Necro
veterán
Mi sem egyszerűbb. Pont ezért nem ajnározom ezt az oldalt. (De igazából pont ezért tehetném is, csak nekem nincs sajnos ennyi szabad időm.)
Legjobb példa kollégám felesége. Otthon nevelgeti csemetéket, közben gyakran fel-fel néz fb-ra és lájkol agyba-főbe. Nincs mostanában olyan hét, amikor ne nyerne valamit. Tegnap pl egy IKEA-s utalványt, tegnap előtt egy pirospöttyös pendrive-ot. 2 hete pénzutalványt, előtte 6 liter szörpöt, előtte ingyen pizzát stb...A titok kulcsa a következő:
Van akinek csak 1 profilja van, van akinek 170, van olyan, akinek 800 (!) és ez komoly. Ha sok reget csinálsz egy címről, akkor kb 3-4 reg után kér egy telószámot, amire kiküld egy ellenőrző kódot. 1 telóhoz 3 kód regelhető. Nos internet tele van eladó sim kártyákkal és sokan élnek is vele. Utána már csak idő, míg bejelentkezel, szavazol, kijelentkezel. Vannak külön oldalak is, ahol kérhetsz és adhatsz szavazatokat.
Az ilyentől kezd el forogni a gyomrom. Majd ha fb ezt ki tudta szűrni, talán én is regelek, de nem nagyon látok rá esélyt.Coxer:
"Amúgy meg ha mindig megosztanátok a belinkelt képeimet, én is nővekednék! "Én párommal mindig megosztom a felrakott képeket. Érzed már a növekedést?
-
j.bravo
addikt
A profilképei alapján, ha találkoznánk, valószínűleg gyakorolhatnám a türelem erényét, leküzdeni tenyerem viszketését - persze lehet hogy élőben nem olyan irritáló mint itt látszik.
Mindemellett, csak gyorsan belekattintgatva, azért láttunk már sokkal rosszabbakat is. Lenne mit javítani a képeken - nyilván a gép korlátai is adottak -, de azért egyáltalán nem koncepciótlan, látszólag tudatosan utómunkázik - nyilván ebben újfent benne van a gép adta korlátok-hiányosságok elfedése -, szóval valóban vannak itt jelen sokkal jobbak, de láttunk már nála sokkal rosszabbat is.
Nem tudom, ez a kissrác végül viszi-e valamire, de talán a régi motorosok még emlékeznek Ricsire, akinek 13 évesen megadatott hogy d300-zal fotózhasson, irigyelték is sokan - a képei akkor még nem voltak überkirályak, de jóval jobbak mint amennyire sokan leszólták. Azóta pedig prezentált jónéhány igencsak rendben levő divatfotót... (Ő egyébként abszolút szimpatikus srác volt élőben, PH!otóstalin)
Visszatérve erre a kiccsávóra, a nagy lájk-szám mondjuk valóban nem garancia a minőségre, de azt jelenti, hogy a marketingje, ha nem is szép/jó/etikus, mindenesetre hatékony
-
Chapel
addikt
Csinos, fiatal lányokat fotóz, akiknek felteszem fejenként van 300+ ismerőse (vagy jóval több). Minden tünci bff dob egy like-ot...Elég egy megfelelő oldalon (Glamour, Nőklapja stb.) egy link és pikk-pakk megszalad a nézettség.
forceberg:tényleg kásás az a sarok, az árnyékra meg azt hittem direkt látvány elem
-
ballington
addikt
-
Fejo
őstag
Csak, hogy egyetlen megosztás is mennyit számít látogatottságban:
Augusztus 28.-án a Fortepan (akiktől a régi fotók vannak a múlt és jelenes sorozathoz) rátalált és megosztotta 1 db fotómat (a tankos Astóriást), aminek következtében 1 nap alatt lett 24 új like az oldalon és 10k feletti elérés! Azóta magánemberek tucatjai osztották meg a képeimet az albumból.
-
gab.m
senior tag
Fuck facebook, tömören. Olyan hányadékot csinált a képből, hogy rossz ránézni...
Próbálkozok mostanában saját weboldallal, vagyis inkább bloggal, de egy normális oldal elkészítése nem egyszerű meló, ingyenes felületeken meg pláne. És ugye ott veszett az az előny, hogy valaki lájkol egy fotót, és az az ő ismerőseinek is megjelenik... Minden kompromisszumos...
Pereljük be a fészbukkot! -
*Ropi*
félisten
A pillanat (a póz) nagyon jól elkapott. A keret nagyon nem illik hozzá, viszont hiányolom a színeket: ez a kép színekért kiált! Egy alapvetően kicsattanóan vidám és pozitív pillanat a lánytól, viszont bezárva egy fekete-fehér ketrecbe...Nagyon üti a kép dinamikáját. Én színesben hagynám, valami nagyon ütősre tuningolva.
És a horizontot is tedd vízszintbe!
Szerintem megéri a kép a fáradtságot, hogy újra utómunkázd.
-
törölt tag
Olvasom itt a hsz-eket.. szerintem program még jobb is mint a gép zajszűrése, csak tudni kell használni. PS-ben a beépített sem rossz már, de érdemes kipróbálni a Noise Ninja nevű plugin-t. Minden instennyilát állíthat rajta az ember az erősségen kívül, így pont úgy és annyira szűr zajt, ahogy az ember akarja. El lehet játszani vele, mire megtalálja mindenki a gépváz beállítását, de kis bíbelődéssel még jobbat is ki lehet hozni vele, amit aztán rendszeresen lehet használni, ráadásul minden zajos képhez témától függően mást és mást.
-
Nem nagyon volt nyakatekert, egy jó darabig ott feküdt és nagyon jól érezte magát, hogy kint a szabadban pihengethet.
Igen azt most már picit másként csinálnám, de mivel van benne saccra 1,5 órám, ezért nem szabnám újra előröl, PS fájlban meg már túl sok réteg össze lett olvasztva.
Vélemény miatt pedig nincs mit mentegetőzni és felesleges is.
-
Clemi
veterán
A könyv első negyede ad egy általános alapot, de ahol már a példákat mutatja be, ott biza többnyire milliós értékű világítás cuccokkal operál. Az a rész már nem az 1-2 vakuval dolgozóknak készült. Sokkal több információt szívtam magamba, az "OneLight Photography Workshop" 2 DVD-s kiadvánnyal, annak ellenére, hogy angol nyelvű (felirat nincs) és az én angolom ingencsak gyengécske.
-
kiskornel
addikt
Igen. Street fotókhoz tele. A legtöbb aksön street fotó meg se történik, ha odadugod az emberek orra alá a gépet. Vagy elfordulnak és a hátukat fényképezheted, mint a képeid többségén.
És bár látják, hogy valaki fotóz, de 400mm-en pl. 20-22m-ről tudsz képeket készíteni. Néha feléd néznek és észre se vesznek. Így lesz teljesen őszinte az összes reakciójuk, és nem a Leica féle beállított képekről lesz szó...
Persze ez így etikátlannak tűnik, de ha utána odamész, és megkérdezed: "Hello. Készült kép amin szerepelsz. Nem baj? Maradhat?" - erre úgy is vagy egyből jön a válasz: nem baj. vagy a megnézhetem? és akkor megmutatod nekik...
-
kiskornel
addikt
Street fotózás esetén én mindig odamentem az illetőhöz, és megkérdeztem, hogy maradhat-e? Persze mindig az a második mondatjuk: (mert az első: "Tényleg?") Megnézhetem?
Még eddig senki nem mondott nemet. Amúgy a tele azért jó, mert őszinte reakciót látsz, nem megjátszottakat, elfordultakat, stb. -
Ez egyértelműen csak azért van, mert nem látod a teljes átadott sorozatot.
Nálunk egy átadott sorozatban, van rengeteg féle kép: közeliek, távoliak, részletképek, szóval teljesen széles ez a repertoár, és minden esetben figyelünk a megoszlás arányaira.
Valamint az, hogy valaki mini egy képen amit a monitorodon nézel, csak egy érzéki csalódás, ezek a nagy térrel rendelkező képek, nagy nyomatban teljesen másként érvényesülnek, úgy már nem veszik el ennyire a pár, mivel minden sokkalta nagyobb, mint egy átlagos kijelző. -
priusz
aktív tag
Nekem kicsit erős a vaku hatása. A póz tetszik viszont pont a csuklónál vágtál, ez sem túl előnyös. Ja, és a bal szeme félig árnyékban van, és az ereket retusálgatnám a szemében.
Nekem mint full-amatőrnek ezek tűntek fel, de majd a profik megírják, hogy hogyan tudnál javítani rajta.
-
m3ss
veterán
nekem pont a bor nem jon be annyira, kicsit pirosas, vagy csak nalam?
amugy borretusrol jut eszembe, en pont most irtam h.rom urnak fotozz.hu-n, hogy hogyan csinalja a borretusait, mert iszonatosan bejon nekem. jo kis lagy, hamvas hatas, bar nehol mar lehet tul sok is, izles kerdese. de hogy nem egy egyszeru lr clarity ecsettel csinalja, az egeszen biztos. -
Peethy
őstag
Ilyen esetekben mindig kell derítés szemből, vagy csak a napkorong szélét engeded becsillanni, akkor még valahogy ki lehet ügyeskedni. Néha még derítéssel is bebukik, így sajnos nagyon sötét az arc, és a toronyházak tényleg nem kellenek oda.
(#46992) bubi92: állts be egy függőleges segédvonalat a kép közepére, és a legnagyobb kupola tetején azt az egyenest rakd rá
Úgy egy nagyon jó kép lesz belőle szvsz.
(#46988) Clemi: a második tetszik!
(#46966) *Ropi*: ez a komplementeres dolog nagyon érdekes és hasznos volt
Többet kellene színelmélettel foglalkoznom...
-
Az biztos, hogy kivittem volna terepre, és nem házak között meghúzódó mezőn próbálkoztam volna. Szép a lány, karakteres arca van, amint látom ruha is meglehetősen mutatós. Teljes alakos képek?
Nekem is erős a flare, és nem nyomja rá a teljes képre az ellenfényes érzést, az kellene.
nagyjából csak ismételni tudtam... -
*Ropi*
félisten
Nem hiányoznának a toronyházak (ha másfél-két lépéssel jobbra lépél volna, akkor tippre csak alacsony háztetők lennének mögötte), a flare túl fent van: az alól viszont hiányzik még legalább egy másik, ami kitöltené a kép alját, mert így nagyon üres ilyen szempontból. Szép a haja is, meg a zöld szemét kiemelhetted volna, ha nem bukik be ennyire az arca: ütne a képen.
-
Sucuka
senior tag
Én akartam fotózni nekik, felajánlottam, de közölték, hogy "bejáratott" fotós csapatuk van. Mondjuk szívesen tartoztam volna közéjük, de nem vették lapot... Pedig olcsón megúszták volna, még szállást sem kellet volna nekik fizetniük, mert itthonról is hallom a zenét olyan közel lakom (légvonalban 400 m
)
-
*Ropi*
félisten
Egyébként az, hogy nem használ PS-t, nem jelent semmit: a Lightroom is bőven elég egy szép bőrű, profin sminkelt modell címlapfotójának megcsinálásához. PS csak akkor kell, ha nagy gáz van, vagy teljesen mást akarsz kikalapálni abból a képből.
Egyébként lehetne csinálni egy olyan "versenyt", hogy megkeresni a modellt és saját szájízre újra fotózni (Csináld jobban!), mi jön ki belőle...
-
Karima
őstag
Igen, ezeknél a képeknél - talán jogosan is - meg szoktam kapni, hogy alacsonyan van a horizont, legalább az alsó harmadolóig fel kéne érnie, de abban most nem volt semmi érdekes, így csak a szép felhőktől vettem volna el a helyet, ha a vízből többet mutatok.
(Sajnos egyre nagyobb hiányát érzem egy jó kis nagylátónak -
Peethy
őstag
Sajnos nincs derítőlapom
Majd kéne venni... Van egy ilyen fényterelő szettem. A reflex ernyő szerintem jó, de csak nagyon alap dolgokat lehet megvalósítani vele, szóval most elkezdtem próbálgatni mindenfélét. Ezeknél a képeknél azt a kicsi beauty disht, egy reflex és egy áteresztő ernyőt használtam. Ha van még valami kérdés, akkor jöhet püben akár...
(#46572) cOxeR: köszi a véleményezést
Sajnos az esernyő nem túl szépen tükröződik a szemben, de erre még nincs jó megoldásom, a szemretus nekem nagyon nem megy. A másodiknál a flickr csinálta sápadtabbá, nem tudom ti hogy tapasztaltátok, de nekem rendkívül deszaturálja a képeimet, mintha egy szürke selymet húzna elé... a bal szélén a zöld a becsillanás része, nem én raktam oda
(#46577) Sucuka: köszi neked is. Jobbról hátulról volt egy vaku, nem volt rajta semmi, a helyét kb. be tudod lőni, balról pedig egy reflex ernyőről kapta a fényt. Ha lett volna még egy vakum, akkor áteresztő ernyővel jobbról-előről adtam volna neki egy kis derítést még. Elég lesz az, bár nem ad túl nagy szabadságot, de főfény+derítés kombóhoz megfelel. Márpedig szvsz az az alap, utána lehet kreatívkodni
[link]
? (flickr itt is szépen visszavett a meleg árnyalatokból)
Aktív témák
Hirdetés
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fujifilm X
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged